- k0stas.k1979 έγραψε:
- Γειά σας, έχω ένα ζευγάρι Θερμενόμενα γκριπάκια της Oxford τα οποία θέλω να τα τοποθετήσω στο busa αλλά δε θέλω να πάρουν ρεύμα από τη μπαταρία απευθείας για ευνόητους λόγους. Μια σκέψη είναι να βρω ένα τρόπο να τα συνδέσω στα πίσω φώτα ή στη κόρνα. Μήπως έχει ασχοληθεί κανείς με το θέμα παλαιότερα;
Κώστα είναι πολύ απλό,θα βάλεις ένα ρελέ SPST ( αυτό με τις επαφές 85-86-87-30)
Συνδέεις την γείωση απ'τα θερμαινόμενα γκριπ στον αρνητικό πόλο της μπαταρίας.
Συνδέεις το +12V απ'τα θερμαινομενα γκριπ στην επαφή 30 του ρελέ,και την επαφή 87 την συνδέεις μέσω μια ασφάλειας 5-10Α στον θετικό πόλο της μπαταρίας.
Συνδέεις έπειτα την επαφή 85 σε μια γείωση ( πλαίσιο- αρνητικό πόλο μπαταρίας) και την επαφή 86 με ένα κλέφτη στο πορτοκαλί κίτρινο καλώδιο πίσω απ'την ασφαλειοθήκη ή στο πορτοκαλί πράσινο στην διαγνωστική φύσα ή στο καφέ χοντρό καλώδιο που πηγαίνει στο κωλοφάναρο ( έχεις πολλές επιλογές)
Έτσι τα γκριπ παίρνουν ρεύμα απ'ευθείας απ'την μπαταρία ( και δεν επιβαρύνουν το ηλεκτρικό κύκλωμα της μηχανής γιατί τραβάνε αρκετό ρεύμα) μέσω ασφάλειας ΑΛΛΑ μόνο όταν γυρίσεις το κλειδί στο ΟΝ. Όταν το σβήσεις και να τα ανάψεις απ'τον δικό τους διακόπτη παραμένουν σβηστά.