Μετά από 4 μήνες με το kabuto ήρθε η ώρα να γράψω τις εντυπώσεις μου.
Αγόρασα το κράνος στην τιμή των 400 ευρώ από τον Πέτσα στην Καλλιθέα.
Επίσης αγόρασα ξεχωριστά μια φιμέ ζελατίνα στην τιμή των 40 ευρώ.
Το κράνος έχει εγγύηση για 5 χρόνια.
Το κράνος είναι το παρακάτω
Ποιότητα: Ποιοτικό το εσωτερικό, τα μαξιλαράκια δεν έχουν "καθήσει" καθόλου, μοναδικό μειονέκτημα ότι δεν κουμπώνει η ζελατίνα. Γενικά είναι ένα αρκετά ποιοτικό κράνος, με καλή βαφή και σκληρά υλικά εκεί που πρέπει.
Ορατότητα: Επειδή προορίζεται για supersport μοτοσυκλέτες η ορατότητα όταν είσαι σε σκυφτή θέση είναι μεγαλύτερη απ ολα τα προηγούμενα κράνη είχα.
Ζελατίνα: Δεν μου έχει θολώσει, αλλά επίσης δεν μου έχει τύχει να το φορέσω με βροχή. Εν αναμονή του χειμώνα λοιπόν.
Εφαρμογή: Σφιχτή αίσθηση, δίχως να σε ενοχλεί.
Αεροδυναμική: Έκανα δοκιμές με διάφορα χιλιόμετρα, δεν κουνάει πουθενά, όταν ξεπεράσω τα 250 χμ το κράνος είναι σαν να μαγκώνει προς τα κάτω, δίχως να νιώθεις ότι θα σου φύγει η κεφάλα.
Θόρυβος: Είναι αγωνιστικό κράνος, με το δεδομένο αυτό περίμενα ένα αρκετά θορυβώδες κράνος, όμως η αεροδυναμική του κράνους βοηθάει στο να μην σε πιάνει το κεφάλι σου από τον θόρυβο, όμως και πάλι οι ωτοασπίδες είναι απαραίτητες.
Γενικά στην τιμή των 400 ευρώ δεν βρίσκεις κάτι καλύτερο. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από arai - shoei , μόνο την εφαρμογή και το εσωτερικό των arai. Θα ήθελα η ζελατίνα να κουμπώνει για μεγαλύτερη ασφάλεια, αυτό είναι και το μειονέκτημα που θεωρώ ότι πρέπει να βελτιώσουν.