| Ερωτηση Service!!! | |
|
+3DimSTriple gat0s kostas_750 7 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
kostas_750 Normal gixxer
Όνομα: : Κωνσταντινος Τόπος : All around the world... Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 152 Hμερομηνία εγγραφής : 25/09/2009
| Θέμα: Ερωτηση Service!!! Πεμ 01 Οκτ 2009, 08:57 | |
| | |
|
| |
gat0s Hero gixxer
Όνομα: : ΑΝΕΣΤΗΣ Τόπος : ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1831 Αγωνιζόμενος : Hμερομηνία εγγραφής : 23/04/2009
| Θέμα: Απ: Ερωτηση Service!!! Πεμ 01 Οκτ 2009, 09:08 | |
| Πολλα παιδια τα αλλαζουν καθε 3000 Αλλα παλι καθε 5000 Υπαρχουν και ατομα που τα αλλαζουν καθε 6000-7000 Αν βαζεις καλο λαδι στην κουκλα σου καλο ειναι καθε 5000 να τα αλλαζεις. | |
|
| |
kostas_750 Normal gixxer
Όνομα: : Κωνσταντινος Τόπος : All around the world... Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 152 Hμερομηνία εγγραφής : 25/09/2009
| Θέμα: Απ: Ερωτηση Service!!! Πεμ 01 Οκτ 2009, 09:56 | |
| σε ευχαριστω πολυ και αλλη μια ερωτηση στο service τον 10,000 χλμ τι εργασιες γινονται ή ειναι αναγκαιο να γινουν?? συν την αλαγη λαδιων.π.χ καμια ρθυμιση βαλβιδες η κατι αλλο?? | |
|
| |
DimSTriple Full gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 803 Hμερομηνία εγγραφής : 05/11/2008
| Θέμα: Απ: Ερωτηση Service!!! Πεμ 01 Οκτ 2009, 10:34 | |
| To owners manual σου έχει διάγραμμα που καλύπτει με λεπτομέρεια αυτές σου τις απορίες. | |
|
| |
kostas_750 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Ερωτηση Service!!! Πεμ 01 Οκτ 2009, 10:57 | |
| κοιταξα συγκεκριμενα εχθες αλλα οχι με τρελη λεπτομερια και δεν ειδα κατι για αυτο ειπα μπας και γνωριζει κανενας απο εσας αλλα οκ αν ειναι και δεν ξερει καποιος κατι θα ξαναδω το manual.
Ευχαριστω!!! | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: Ερωτηση Service!!! Πεμ 01 Οκτ 2009, 10:58 | |
| - kostas_750 έγραψε:
- σε ευχαριστω πολυ και αλλη μια ερωτηση στο service τον 10,000 χλμ τι εργασιες γινονται ή ειναι αναγκαιο να γινουν?? συν την αλαγη λαδιων.π.χ καμια ρθυμιση βαλβιδες η κατι αλλο??
Ο κατασκευαστης λεει καθε 6000 χιλ αλλα κι αυτο ειναι πολυ σχετικο γιατι αν ειναι καλοκαιρι που ανεβαζει το εργαλειο τρελες θερμοκρασιες συνεχεια και το δουλευεις μεσα στη πολη που εκει το κοντερ δεν γραφει πολλα χιλιομετρα ενω το μοτερ δουλευει υπεροριες (και του πινεις το αιμα συγχρονως ) τοτε σε καμια περιπτωσει δεν πρεπει να τα κρατας πανω απο 3000 χιλιο :vwrv: Υπαρχει ομως και η αλλη εκδοχη να ειναι χειμωνας που εκει η θερμοκρασιες ειναι πιο φιλικες με τη μοτο και να το δουλευεις συνεχεια εξω δηλαδη με 5η και 6η ταχυτητα ( σ αυτη τη περιπτωση το κοντερ γραφει πολλα χιλιομετρα αναλογα της ωρες λειτουργιας του κινητηρα )και να το πηγαινεις χαλαρα τοτε και μονο τοτε μπορεις να τα αλλαζεις καθε 6000 χιλιο Αρα μια μεση λυση ειναι το καλοκαιρι καθε 4000 χιλιο και το χειμωνα καθε 5000 χιλιο και μην ξεχνας καθε φορα να αλλαζεις το φιλτρο λαδιου μα δεν κανει του κοσμου τα λεφτα :vwrv: γιατι ειναι σαν να κανεις μπανιο και δεν αλλαζεις εσωρουχο :grgrw: :grgrw: Τα service για :ec3c: ειναι εως εξεις ανα 6000 χιλιομετρα (με βαση του κατασκευαστη ) Στα 1000 αλλαγη λαδιων και φιλτρο λαδιου ( τα φιλτρα λαδιου πανε εναλαξ στις αλλαγες λαδιων ) Στα 6000 παλι αλλαγη λαδιων και καπιο τσεκ αν θελει μετα παμε στα 12000 που ειναι λαδια μπουζια καθαρισμα το φιλτρο αερα Στα 18000 λαδια αλλαγη φιλτρο αερα και τσεκ καθαρισμα τρομπας βενζινας Τωρα στα 24000 ειναι και το μεγαλο service που ειναι τα βασικα λαδια μπουζια ρυθμισμα βαλβιδες απο κι και περα ανα τακτα διαστηματα εννοειτε οτι κανουν τεντωμα αλυσιδας αλλαγη τακακιων υγρα φρενων κ.τ.λ. σ αυτα δεν δινουν συγκεκριμενα χιλιομετρα γιατι ειναι αναλογα με τον αναβατη που καβαλα τη μοτο Υ.Γ. Παρακαλω να κλειδωθει το ποστ για να το βλεπουν και τα αλλα παιδια που θα κανουν την ιδια ερωτηση γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να τα ξαναγραψω ολα αυτα με βρηκατε στις καλες μου που λενε :grgrw: :grgrw: :grgrw: | |
|
| |
kostas_750 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Ερωτηση Service!!! Πεμ 01 Οκτ 2009, 11:05 | |
| σε ευχαριστω παρα πολυ με καλυψες πληρως μπορω να πω.Το αποτελεσμα καθε 5,000 χλμ λαδακια και φιλτρο,διοτι εδω Γερμανια δεν εχει και τρελες θερμοκρασιες :grgrw: :grgrw: :grgrw: Το κακο εδω ειναι οτι η ωρα εργασιας ειναι πανακριβη ρε γμτ,το 1 service εδω εδωσα 150 ευρο :lwdcon: :lwdcon: :lwdcon: | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: Ερωτηση Service!!! Πεμ 01 Οκτ 2009, 11:12 | |
| - kostas_750 έγραψε:
- σε ευχαριστω παρα πολυ με καλυψες πληρως μπορω να πω.Το αποτελεσμα καθε 5,000 χλμ λαδακια και φιλτρο,διοτι εδω Γερμανια δεν εχει και τρελες θερμοκρασιες :grgrw: :grgrw: :grgrw:
Το κακο εδω ειναι οτι η ωρα εργασιας ειναι πανακριβη ρε γμτ,το 1 service εδω εδωσα 150 ευρο :lwdcon: :lwdcon: :lwdcon: Ωχ 150 ευρω πες μου οτι ειναι μονο εργασια και θα μεταναστεψω επι τοπου :grgrw: Γιατι αν ειναι και τα υλικα μαζι ειναι μια χαρα :vwrv: | |
|
| |
kostas_750 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Ερωτηση Service!!! Πεμ 01 Οκτ 2009, 11:19 | |
| μονο λαδια αλαξε και εργασια τιποτα αλλο το 1 σερβις και ελλαδα στα 5,000 χλμ πληρωσα 110 ευρο ολα μαζι παλι.... | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
| Θέμα: Απ: Ερωτηση Service!!! Πεμ 01 Οκτ 2009, 11:25 | |
| - kostas_750 έγραψε:
- μονο λαδια αλαξε και εργασια τιποτα αλλο το 1 σερβις και ελλαδα στα 5,000 χλμ πληρωσα 110 ευρο ολα μαζι παλι....
Καλα παιζει και τι λαδια σου εβαλαν γιατι αυτα ειναι τα ακριβα ασε που στο πρωτο σερβις πρεπει να σου αλλαξαν και το φιλτρο λαδιου ενω στο δευτερο οχι :vwrv: | |
|
| |
kostas_750 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Ερωτηση Service!!! Πεμ 01 Οκτ 2009, 11:29 | |
| ε ναι αλλα και παλι πολλα τα βλεπω σημερα θα παω να ρωτησω αν ειναι ποσο θα παει αυτο σερβις και θα σας πω........Μια ιδεα για το ποσα λεφτα παιρνουν εργασια πηγα να αλαξω τα λαστιχα στο αμαξι απο τα κανονικα να βαλω χειμερινα και μου ζητησαν 80 ευρο για 30 λεπτα που θα εκανε να τα βαλει!!! | |
|
| |
DimSTriple Full gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 803 Hμερομηνία εγγραφής : 05/11/2008
| Θέμα: Απ: Ερωτηση Service!!! Πεμ 01 Οκτ 2009, 11:48 | |
| Απο την εποχή που ήμουν φοιτητής στην Αγγλία, η εργασία ήταν τσουχτερή και σε αυτοκίνητο και σε μηχανάκια που είχαμε στη παρέα... ειδικά με το ντουκάτι φίλου, πέφτανε τρελά στοιχήματα για το πόσο θα του πάρουν το κεφάλι για εργασία...
Χαρακτηριστικά να αναφέρω οτι στην Αυστρία το προπερασμένο καλοκαίρι που έπαθε μια μικρή ζημιά ένα φίλος με BMW πάνω στο ταξίδι μας, για 7 ώρες εργασία + έκτακτο ραντεβού στην BMW Βιέννης του ζήτησαν 750Ε εργασία και άλλα 150 περίπου υλικα...
Aυτό που θέλω να πώ είναι πως... η εργασία πληρώνεται ακριβά έξω... | |
|
| |
GIXXERAKIAS Hero gixxer
Όνομα: : Ιωάννης Τόπος : Aθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 2159 Αγωνιζόμενος : Newbie open. Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
| Θέμα: Απ: Ερωτηση Service!!! Πεμ 01 Οκτ 2009, 12:25 | |
| - JIMK7 έγραψε:
Ο κατασκευαστης λεει καθε 6000 χιλ αλλα κι αυτο ειναι πολυ σχετικο γιατι αν ειναι καλοκαιρι που ανεβαζει το εργαλειο τρελες θερμοκρασιες συνεχεια και το δουλευεις μεσα στη πολη που εκει το κοντερ δεν γραφει πολλα χιλιομετρα ενω το μοτερ δουλευει υπεροριες (και του πινεις το αιμα συγχρονως ) τοτε σε καμια περιπτωσει δεν πρεπει να τα κρατας πανω απο 3000 χιλιο :vwrv:
Υπαρχει ομως και η αλλη εκδοχη να ειναι χειμωνας που εκει η θερμοκρασιες ειναι πιο φιλικες με τη μοτο και να το δουλευεις συνεχεια εξω δηλαδη με 5η και 6η ταχυτητα ( σ αυτη τη περιπτωση το κοντερ γραφει πολλα χιλιομετρα αναλογα της ωρες λειτουργιας του κινητηρα )και να το πηγαινεις χαλαρα τοτε και μονο τοτε μπορεις να τα αλλαζεις καθε 6000 χιλιο
Αρα μια μεση λυση ειναι το καλοκαιρι καθε 4000 χιλιο και το χειμωνα καθε 5000 χιλιο και μην ξεχνας καθε φορα να αλλαζεις το φιλτρο λαδιου μα δεν κανει του κοσμου τα λεφτα :vwrv: γιατι ειναι σαν να κανεις μπανιο και δεν αλλαζεις εσωρουχο :grgrw: :grgrw:
Τα service για :ec3c: ειναι εως εξεις ανα 6000 χιλιομετρα (με βαση του κατασκευαστη )
Στα 1000 αλλαγη λαδιων και φιλτρο λαδιου ( τα φιλτρα λαδιου πανε εναλαξ στις αλλαγες λαδιων )
Στα 6000 παλι αλλαγη λαδιων και καπιο τσεκ αν θελει
μετα παμε στα 1200 που ειναι λαδια μπουζια καθαρισμα το φιλτρο αερα
Στα 18000 λαδια αλλαγη φιλτρο αερα και τσεκ καθαρισμα τρομπας βενζινας
Τωρα στα 24000 ειναι και το μεγαλο service
που ειναι τα βασικα λαδια μπουζια ρυθμισμα βαλβιδες
απο κι και περα ανα τακτα διαστηματα εννοειτε οτι κανουν τεντωμα αλυσιδας αλλαγη τακακιων υγρα φρενων κ.τ.λ. σ αυτα δεν δινουν συγκεκριμενα χιλιομετρα γιατι ειναι αναλογα με τον αναβατη που καβαλα τη μοτο
Υ.Γ. Παρακαλω να κλειδωθει το ποστ για να το βλεπουν και τα αλλα παιδια που θα κανουν την ιδια ερωτηση γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να τα ξαναγραψω ολα αυτα με βρηκατε στις καλες μου που λενε :grgrw: :grgrw: :grgrw: Ας συμπληρωσω και γω με την σειρα μου στα λεγομενα του Δημητρη οτι καθε 12.000 χιλιομετρα κανουν και συνχρονισμο πεταλουδων για καλυτερη αποκριση στο ανοιγμα του γκαζιου.Καλο ειναι το φιλτρο αερα να το αλλαζουμε στις 12.000 αντι για 18.000 που λεει το μανιουαλ μιας και ειναι φθηνο και αυτο σαν το φιλτρο λαδιου. :vwrv: Εγω πρωτο σερβις στα 1.000 χιλ πληρωσα μονο τα λαδια μου (Torco T4R 27 E) και το φιλτρο λαδιου 10 ευρω.Μηχανικα δωρεαν στο πρωτο σερβις συνολο 37 ευρω. Στο δευτερο 6.000χιλ 70 ευρω φιλτρο λαδιου και εργασια και Torco T4R 27 ευρω τα λαδακια μου που τα πηρα παλι εγω απο γνωστο μαγαζι.Συνολο 97 ευρα. :betvt: ps:Περιμενω πως και πως να βγω απο την εγγυηση να κανω τα σερβις μονος μου. (including και βαλβιδες μιας και το κατεχω το θεμα και το μανιουαλ τα εξηγει καλυτερα και απο τελεια.) | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
| Θέμα: Απ: Ερωτηση Service!!! Πεμ 01 Οκτ 2009, 12:58 | |
| | |
|
| |
GIXXERAKIAS Hero gixxer
Όνομα: : Ιωάννης Τόπος : Aθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 2159 Αγωνιζόμενος : Newbie open. Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
| |
| |
κολτρέϊν Full gixxer
Όνομα: : ΧΡΗΣΤΟΣ Τόπος : στα χαμενα Ηλικία : 34 Αριθμός μηνυμάτων : 5015 Αγωνιζόμενος : δεν βρισκω ''paddock girl'' Hμερομηνία εγγραφής : 05/11/2008
| Θέμα: Απ: Ερωτηση Service!!! Πεμ 01 Οκτ 2009, 18:14 | |
| - JIMK7 έγραψε:
μετα παμε στα 12000 που ειναι λαδια μπουζια καθαρισμα το φιλτρο αερα εγώ δηλαδή που δεν άλλαξα τα μπουζιά και έχω 15.000km τι γίνεται;; | |
|
| |
GIXXERAKIAS Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Ερωτηση Service!!! Πεμ 01 Οκτ 2009, 18:19 | |
| - κολτρέϊν έγραψε:
- JIMK7 έγραψε:
μετα παμε στα 12000 που ειναι λαδια μπουζια καθαρισμα το φιλτρο αερα εγώ δηλαδή που δεν άλλαξα τα μπουζιά και έχω 15.000km τι γίνεται;; Τιποτα...απλα τωρα με τα κρυα παιζει να δυσκολευεται λιγακι να παρει μπροστα και αν τα αφησεις για καιρο ετσι να βραχυκυκλωσουν εντελως και να μην παιρνει μπροστα καθολου,να πεταει ακαυτη πισω,να δουλευεις τρικυλινδρος...... Ρε αηντε τραβα αλλαξε τα που μου ρωτας και τι θα παθει ρεμαλι,την προσεχουμε την καλη μας η οχι ρε???Δεν κανει το πλυσιμο και το γυαλισμα την σωστη μηχανη Χρηστακο. :vwrv: | |
|
| |
nasos-v Full gixxer
Όνομα: : Νασος Τόπος : Περιστερι-Αθηνα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 6282 Αγωνιζόμενος :
Hμερομηνία εγγραφής : 13/12/2008
| Θέμα: Απ: Ερωτηση Service!!! Πεμ 01 Οκτ 2009, 18:19 | |
| - JIMK7 έγραψε:
Υ.Γ. Παρακαλω να κλειδωθει το ποστ για να το βλεπουν και τα αλλα παιδια που θα κανουν την ιδια ερωτηση γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να τα ξαναγραψω ολα αυτα με βρηκατε στις καλες μου που λενε :grgrw: :grgrw: :grgrw: εγινε . δεν κλειδωθηκε αλλα αυτη η συζητηση θα ειναι πανω πανω! :vwrv: | |
|
| |
κολτρέϊν Full gixxer
Όνομα: : ΧΡΗΣΤΟΣ Τόπος : στα χαμενα Ηλικία : 34 Αριθμός μηνυμάτων : 5015 Αγωνιζόμενος : δεν βρισκω ''paddock girl'' Hμερομηνία εγγραφής : 05/11/2008
| Θέμα: Απ: Ερωτηση Service!!! Πεμ 01 Οκτ 2009, 18:26 | |
| | |
|
| |
kostas_750 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Ερωτηση Service!!! Σαβ 03 Οκτ 2009, 10:03 | |
| Λοιπόν έγινε η ερώτηση στη Suzuki εδώ Γερμανία για το Servis των 12.000 χλμ και μου είπαν 300 ευρό :lwdcon: :lwdcon: Δευτέρα θα πάρω τηλ να βρω το τύπο μου μιλάει αγγλικά διότι αυτός δεν μίλαγε για να δω ακριβώς τι αλλάζουν και ο θεός βοηθός......... | |
|
| |
κολτρέϊν Full gixxer
| Θέμα: Απ: Ερωτηση Service!!! Κυρ 04 Οκτ 2009, 18:51 | |
| μιας και πρέπει να αλλάξω τα μπουζιά, τι προτείνετε;; για πείτε καμιά γνώμη.. | |
|
| |
| Ερωτηση Service!!! | |
|