| D. I. Y - ΕΞΩΛΚΕΑΣ ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΤΡΟΧΏΝ. | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
panosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Πανος Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2447 Hμερομηνία εγγραφής : 05/06/2009
| Θέμα: D. I. Y - ΕΞΩΛΚΕΑΣ ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΤΡΟΧΏΝ. Παρ 19 Οκτ 2018, 14:48 | |
| Θα σας δείξω πως με πολύ λίγα εξαρτήματα κ χωρίς κανένα κόστος, μπορούμε να κάνουμε έναν εξωλκεα για τυφλά ρουλεμάν. Στο εμπόριο κυκλοφορούν εξωλκεις για τη δουλειά που το θέλουμε από 50 έως 200 ευρώ. Ο custom εξωλκεας μου παρακάτω, είναι χίλιες φορές καλύτερος από το σφυρί κ το καλεμι του μαστρο - άρπακολα της εκαστοτε γειτονιάς μας. Το πλεονεκτημα είναι ότι μας δίνει τον απόλυτο έλεγχο της ζάντας μας, αν ξέρουμε ακριβώς τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε. Επίσης μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον τρόπο που λειτουργούν κ εδραζουν τα ρουμελαν, για αποφυγη λαθών που όπως θα δείτε παρακάτω ειναι πολύ εύκολο να συμβούν. Χρειαζόμαστε έναν στοκ μπροστινό άξονα η οποιοδήποτε ποιοτικό σωλήνα των 25 χιλιοστών εξωτερικής διαμέτρου. Χαράζουμε με τον τροχό ένα σταυρό μήκους όσο το 90‰ του πάχους του ρουλεμάν, περίπου 2 πόντους. Κ έναν πηρο (εγώ πήρα από μπροστινό σταντ) που ίσα να χωράει μέσα με 2 επίπεδα.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την panosk8 στις Παρ 19 Οκτ 2018, 15:18, 2 φορές συνολικά | |
|
| |
panosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Πανος Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2447 Hμερομηνία εγγραφής : 05/06/2009
| Θέμα: Απ: D. I. Y - ΕΞΩΛΚΕΑΣ ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΤΡΟΧΏΝ. Παρ 19 Οκτ 2018, 14:54 | |
| Κάνουμε τον πειρο κώνο με τον τροχό που ίσα να σφηνωνει στον άξονα. Για μεγαλύτερη ακρίβεια μπορούμε να πάμε στο μηχανουργιο. Τώρα περνάμε τον αξονα στη ρόδα κ σταματάμε πρόσωπο με το ρουλεμάν από έξω. Κοντράρουμε τον αξονα σε σταθερό σημείο κ σφηνωνουμε τον πηρο με το σφυρί. Επειδή ο άξονας κάθεται ακριβώς στο ρουλεμάν, θα το σφηνωσει τελεια μετά μολις βγει θα περνάει κανονικά στα άλλα ρουλεμάν, ούτε που θα στραβώσει,απλα θα πιεσει παρα πολυ το ρουλεμαν απο μεσα. Τέλος στηρίζουμε τη ζάντα στο κέντρο της κ χτυπάμε από την πίσω πλευρά του άξονα.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την panosk8 στις Παρ 19 Οκτ 2018, 15:40, 1 φορά | |
|
| |
panosk8 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: D. I. Y - ΕΞΩΛΚΕΑΣ ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΤΡΟΧΏΝ. Παρ 19 Οκτ 2018, 14:57 | |
| Θέλει αρκετή δύναμη με το σφυρί, για να δείτε όμως πόσο καλά δουλεύει, θα σας πω ότι έβγαλα το ρουλεμάν χωρίς καν να ζεστάνω το κέντρο. Κανονικά θέλει θερμοπιστολο κ ζέσταμα το κέντρο στους 80 βαθμούς κ μέτρημα με θερμόμετρο λέιζερ. εκει θα βγει με τη μιση δυναμη. Βέβαια ότι πείραμα το έκανα σε μια άλλη ζάντα που είχα χαλασμένη οπότε, ότι έκανα το έκανα χωρίς άγχος μην χαλάσω κάτι. παρολα αυτα ολα πηγαν ρολοι.ειναι η πρωτη πατεντα που εχω κανει που πετυχαινει με τη μια χωρις να τα εχω κανει πουτανα ολα
Έχει επεξεργασθεί από τον/την panosk8 στις Παρ 19 Οκτ 2018, 15:22, 2 φορές συνολικά | |
|
| |
panosk8 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: D. I. Y - ΕΞΩΛΚΕΑΣ ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΤΡΟΧΏΝ. Παρ 19 Οκτ 2018, 15:02 | |
| | |
|
| |
panosk8 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: D. I. Y - ΕΞΩΛΚΕΑΣ ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΤΡΟΧΏΝ. Παρ 19 Οκτ 2018, 15:15 | |
| Τέλος κάτι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό, οι φωλιές από τα ρουλεμάν στη ζάντα δεν έχουν το ίδιο βάθος. Όπως θα δείτε στις φώτο, από την αριστερή πλευρά είναι πιο βαθυ (δείτε κ το βέλος που ειναι στο μπράτσο της ζάντας) Το λέει και στα ψιλα γράμματα του μανούαλ, ότι πρέπει ΠΡΏΤΑ να βάζουμε το δεξί ρουλεμάν, αλλά δεν εξηγεί το γιατί. Το γιατί είναι επειδή όταν σφιγκουμε το παξιμαδι του άξονα χρειάζεται να υπάρχει ανοχή στο πάνω μέρος του ρουλεμάν κ να μην παίρνει όλη τη πίεση το εσωτερικό του στεφάνι κ στραβώσει , μιας κ οι αποστάτες πατάνε στο εσωτερικό του ρουλεμάν.δλδ βάζεις δεξί, τερματίζει, περνάς τον αποστάτη μέσα στη ρόδα κ μετά το αριστερό ρουλεμαν(το οποίο δεν τερματίζει αλλά σταματάει στον αποστάτη μέσα) . Τι γίνεται τώρα, αν μπει πρώτα το αριστερό, αλλάζει το κέντραρισμα της ρόδας. . Με ότι προβλήματα μπορεί να σημαίνει αύτο. Μπορεί όχι πολύ, αλλά δεν παύει να είναι λάθος. Τα ρουλεμάν μπαίνουν πολύ εύκολα, απλά τα βάζουμε στη κατάψυξη κ ζεσταίνουμε τη φωλιά στο κέντρο κ απλά γλυστρανε. Προσοχή σε ποιον δίνετε τα μηχανάκια σας να σας κάνει ακόμα κ απλές φαινομενικά εργασίες, όπως το να αλλάξει ρουλεμάν.μπορεί να το κάνει λάθος.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την panosk8 στις Παρ 19 Οκτ 2018, 23:40, 1 φορά | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: D. I. Y - ΕΞΩΛΚΕΑΣ ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΤΡΟΧΏΝ. Παρ 19 Οκτ 2018, 16:36 | |
| καπου ειχα δει στο mrcg στο fb εναν αποστατη που ειχε φτιαξει ενας τυπακος για να βγαζει τα ρουλεμαν που ηταν πολυ πιο απλο απο αυτο που εχεις φτιαξει πανο κατα τα αλλα το σχολιο σου για το ποιος κανει δουλειες στο μηχανακι μας ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ σημασιας... μηχανικοι και σου κανουν ζημια στο μηχανακι ρε φιλε γιατι ειναι | |
|
| |
panosk8 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: D. I. Y - ΕΞΩΛΚΕΑΣ ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΤΡΟΧΏΝ. Παρ 19 Οκτ 2018, 20:44 | |
| Τι αποστάτη? Εξηγησε πως δουλεύει.
Άστα να πάνε είναι μην είσαι κατεμης κ κάτσεις σε άσχετο μηχανικό . Εμένα ρε φίλε μια φορά μου είχε βάλει ένας τις δαγκάνες ανάποδα. Το πιστεύεις ότι γίνεται αυτό?? με την εξαερωση προς τα κάτω! Ήταν όταν το χα πρώτοπάρει καλός μαλακας κ γω δεν κοιτούσα τίποτα. Το βλέπει ένας αγωνιζόμενος κ γελούσε μου λεγε πως σου κάνε εξαερωση ο μαστορας? σουζα το εργαλείο? | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: D. I. Y - ΕΞΩΛΚΕΑΣ ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΤΡΟΧΏΝ. Σαβ 20 Οκτ 2018, 09:29 | |
| πανο μην γελας καθολου ... το εχω δει και μαλιστα απο 2 διαφορετικους " μαστορες" μαλιστα ο ενας ηταν και γνωστος και δεν μπορουσε να κανει εξαερωση αστα αστα σου λεω. ντροπη ... οταν ειδα τον φιλο μου και πελατη του εβαλα και γελια και του ειπα πως να κανει εξαερωση ρε
για τον αποστατη τωρα. δεν θυμαμαι να σου πω λεπτομερειες κατι ειχε κανει με κατι λαμακια και κατι βιδακια αλλα δεν ειχα δωσει και πολυ σημασια ασε οτι fb μπαινω μια φορα στο 4μηνο
| |
|
| |
| D. I. Y - ΕΞΩΛΚΕΑΣ ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΤΡΟΧΏΝ. | |
|