η ιστορια εχει ως εξης,
την πεμπτη καθομασταν ως αργα να ετοιμασουμε τα μηχανακια με τον μακη(μαρτζα) για να ξεκινησουμε την παρασκευη κατα τις 10 (λεγαμε) ,
τελικα ξεκινησαμε στισ 12 30 αφου τελικα τα μηχανακια τα δεσαμε το πρωι .επειδη τα τεμπη ειναι κλειστα ειχαμε ρωτασει φορτηγατζιδεσ απο που να παμε, μας ειχαν πει οτι θπαρχουν δυο τροποι ο ενας ειναι απο τις παρακαμψεις αλλα ειναι πολυ στενα και μετα οι γκρεμοι,
ο αλλος ειναι 805 χλμ απο πατρα, ιωαννινα, εγνατια, θεσσαλονικη και μετα συνεχεια για σερρες.
εμεισ κανα δυο μερεσ νωριτερα ειχαμε διαβασει σε ενα σιτε οτι καλο ειναι να παμε και απο Λαμια .τρικαλα και απο κει να βγουμε εγνατια για θεσσαλονικη και μετα σερρεσ αποσταση 650 χλμ .
τελικα αποφασισαμε να παμε ετσι ποως ελεγε στο σιτε, αφου πηραμε καφεδακι και βαλαμε στο gps τον δρομο ξενικησαμε ολα μια χαρα στο δρομο/ Βροχουλα ειχε στην Μαλακασα και μετα παλι μετα τον Δομοκο μεχρι την Θεσσαλονικη
ο δρομος βεβεαια μεσα στο χαλι του απο λακουβες απο τα Τρικαλα μεχρι να βγεισ εγνατια .
Ααφου τελιωσαμε την εγνατια και βγηκαμε στην εθνικη καμια 10 χλμ πριν τα διοδια της θεσσαλονικησ ξαφνικα νιωθω το αμαξι να τραβαει προσ τα δεξια , \"λαστιχο λεω στον μακη\"( 1 το κρατουμενο),
οκ στα διοδια κανω δεξια και κατεβενω να δω , την ωρα βλεπω οτι οντως ειναι το μπροστα ξεφουσκωτο περναει ενας μαλακας με οσα πηγαινε το κωλο αμαξο του και με κανει μουσκεμα ( 2 τα κρατουμενα)
αλλαξω το λαστιχο και επειδη ηταν το μπροστα βαζω την ρεζερβα στο πισω και το πισω μπροστα για να εχω καλυτερο τιμονι,
αλλαξω και εγω μια μπλουζα και συνεχιζουμε, μπαινω ξανα εγνατια για Σερρες κοιταω την βενζνη ειχα ακομα,
συνεχιζω ψανοντας για βεζινα, δεν ειχε πουθενα , ωραια λεω\" κατσε να δεισ θα μεινουμε και απο καυσιμα\" για καλη μας τυχη βρισκουμε ενα απο την απεναντι μερια και παει ο μακησ με μπετονι και φερνει ,
συνεχιζουμε τον δρομο και λιγο πριν μπουμε Σερρεσ ο δρομος ειναι γεματος λαβουβεσ αποφευγω καμια δεκαρια και στην εντεκατη πεφτω μεσα και παθενω πισω δεξια ξανα λαστιχο(3 τα κρατουμενα) αρχιζω και βριζω τον φουστη που με μουτζωσε,
τι να κανω αλλη ρεζερβα δεν υπηρχε συνεχισω με σκασμενο λαστιχο μεχρι το ξενοδοχειο οπου και φωναζω και την οδικη να ερθει ,
οντως ηρθαν ,παιρνουμε τα 2 σκασμενα λαστιχα και παμε να τα φτιαξουμε , φτιαχνουμε το 1 το αλλλο που ειχα πεσει στην λακουβα εσπασε η ζαντα (4 κρατουμενο)
,
ευτυχως ειχα μια ζαντα με λαστιχο στην Αθηνα περνω τηλ το τεο και το νασο και τους λεω να μου την φερουν ,ολα οκ γυρναω ξενοδοχειο βαζουμε την μια επανω και παω για υπνο.
το πρωι σηκωνομαι μια χαρα καιρος \"θα περασουμε σουπερ \" λεμε με τον μακη ξεκιναμε ,
το λαστιχο αυτο που εφτιαξα ειχε πεταξει βυζια και δεν οδηγοταν το αμαξι( 5 κρατουμενο),
παμε πιστα ξεφορτωνουμε μιλαμε με τον Ηλια (υπευθυνο για την πιστα τωρα μετα τον Ολυμπιο)μας λεει μου εχει νερα η πιστα γιατι την παρασκευη το απογευμα ειχε ριξει καρεκλες απο βροχη .
μασ αφηνει να μπουμε με το αμαξι μεσα να τα δουμε και εμεισ, (υπαρχει βιντεο με τος ειναι η πιστα θα το ανεβασω το απογευμα) βγαινω και φευγω για Σερρρες να βρω κανα μεταχειρισμενο να βαλω.
πουθενα δεν εβρισκα, ο ενας ηθελε να μου πουλησει 2 καινουρια 300 ευρω ο αλλος ελεγε σιγα μην βρεις 205-40 -17 εδω, τελικα αγορασα ενα μονο σε καποιον αλλο λαστιχα 100 ευρω.
Γυρναω πιστα στις 1 το μεσημερι παω στον Ηλια του λεω \"τι γινετε με τα νερα αφου ειχαν μπει αμαξια μηπως καθαρισε \" μου λεει οπως και το πρωι και παμε παλι μεσα με το δικο του αμαξι να δουμε , η πιστα στο ιδιο χαλι .
Αποφασισαμε να μην μπουμε , εκεινη την στιγμη ηρθαν και ο σοτοσ με τον αδερφο του, ενα αλλο παιδι(δεν θυμαμαι το ονομα του να με συνχωρεσει) και τον γιαννη,κατσαμε για καφε μεχρι τις 4 30 απου και πηγα για φαι και μετα ξενοδοχειο να κλαψουμε την μοιρα μας που δεν μπηκαμε πιστα.
Το βραδυ ηρθαν και τα παιδια τεο και νασος.
Την κυριακη ξεκιναμε ολοι μαζι και παμε παλι πιστα ,η κατασταση σαφως καλυτερη και μπαινουμε μεσα .
Τα νερα τα βλεπετε και στις φωτο του νασου εγω προλαβα και εκανα 4 σεσσιον μαζι με τον μακη και 2-3 τα παιδια πριν ξεκινησει η βροχη κατα τις 2 το μεσημερι,λεμε να μην κασουμε και δευτερα αφου βρεχει τοσο πολυ η πιστα θα γινει χειροτερη.
Ξεκιναμε το μαζεμα και την ωρα που εβαζα την μαχανη του μακη επανω ξεκοτσαρει το τρειλερ και παραλιγονα μας πεσει η μηχανη κατω ,την γλυτωσαμε με μοναδικη ζημια τα φωτα του τρειλερ, σπασανε τα καπακια μονο (6 τα κρατουμενα), αφου φορτωσαμε ,βαλαμε την ζαντα που μας εφεραν απο αθηνα κατσαμε και φαγαμε.
Ειμαμε να γυρισουμε απο ιωαννινα και πατρα επειδη ο δρομος απο τρικαλα ηταν ολο λακουβεσ κατα τις 6 30 ξεκινησαμε για την επισροφη αφου γεμιζουμε ολοι βενζινη
στον δρομο εριχνε πολυ βροχη, μπαινοντας εγνατια οδο βλεπουμε δεξια αριστερα χιονια αρχιζουμε και βγαζουμε φωτο ετσι για λεμε οτι ειδαμε και χιονια (που να ξεραμε την συνεχεια).
Οσο προχωραγαμε τοσο η χιονοπτωση συνεχιζε ,κανε προβλημα ομως αφου το μονο που λεγανε στις πινακιδεσ μονο λιγο προσοχη ,ελα ομως μου με κοβει ενα παπαρις με ενα fiesta και αρχιζει να γλυσταρει το αμαξι με τελικα εμεινα εκει και δεν μπορουσα να ξεκινησω!!!! ΑΠΟΚΛΕΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ( 7 τα κρατουμενα )αλυσιδεσ δεν μπαινουν στις ζαντεσ μου ασε που δεν περιμενα να βρω χιονια.
Περινενω να γυρισουν τα παιδια με το φορτηγακι να με δεσουν και να με τραβηξουν(καπου υπαρχει και φωτο) αφου με δενουν ξεκιναμε , εκει να δειτε!!!!!!! φοτηγακι μπροστα να τραβαει αμαξι που εχει και τρειλερ γαμω τις φασεις
τελικα μετα απο 3 ωρεσ ταλαιπωρια φευγουμε απο τα χιονια .
Στο δρομο πουθενα βεζιναδικο φτανουμε ιωαννινα ρωταμε σε ενα με φαγητα για βεζινη το μοναδικο ηταν μονο μεσα στην πολη , παμε βαζουμε και ξεκιναμε την επισροφη, η ωρα θα ηταν 1 με 2 την νυχτα, φτανουμε περιπου στη αρτα ,ο δρομοσ χειροτεροσ απο αυτον στα τρικαλα αποφευγουμ παλι χιλιε δυο λακουβεσ , τελικα πεφτουμε σε μια και οπωσ παντα παλι λαστιχο( 8 τα κρατουμενα) βαζουμε παλι ρεζερβα και συνεχιζουμε για τον γολγοθα της επιστροφησ.
φτασαμε Αθηαν στις 8 20 το πρωι αφου ευτυχως δεν μας ετυχε και τιποτα αλλο.
συνοψιζουμε : επαθα 3 λαστιχα ,αγορασα ενα καινουριο,εσπασα 2 ζαντεσ, αποκλειστικα στα χιονια και οδηγησα 14 ωρεσ για επιστροφη
Συμπερασμα΄αμα βρω αυτον που με μουτζωσε θα τον σκοτωσω γιατι το αλλο μπορει να του αρεσει και θα θελει συνεχεια
ΥΓ τα απογευμα θα ανεβαζω φωτο και βιντεο απο τα χιονοσμενα μηχανακια