| Κουβέρτες ελαστικών - tyre warmers | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
gkourv Adv. gixxer
Όνομα: : Γιώργος Τόπος : Θεσσαλονίκη Αριθμός μηνυμάτων : 543 Hμερομηνία εγγραφής : 13/07/2009
| Θέμα: Κουβέρτες ελαστικών - tyre warmers Σαβ 27 Φεβ 2010, 23:14 | |
| Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω τη γνώμη σας όσον αφορά τις κουβέρτες ελαστικών. Πιστεύετε ότι είναι απαραίτητες για μια μέρα στη πίστα; Η αν όχι απαραίτητες, συνιστώμενες; Μήπως 2-3 γύροι με χαλαρούς ρυθμούς για να ανέβει η θερμοκρασία του ελαστικού, αρκεί για να έχουμε βέλτιστο κράτημα από τα λάσχτιχά μας, ή μήπως κουβέρτες που θα φέρουν τη θερμοκρασία του ελαστικού στους 80 βαθμούς κελσίου θα κάνουν αισθητή τη διαφορά στο κράτημα και κατά συνέπεια θα μειώσουν το κίνδυνο πτώσης λόγω κακής ή μέτριας πρόσφυσης του ελαστικού; Τελικά αξίζει να δώσω 100-150 Ε για να πάρω ή όχι; Τα φώτας σας | |
|
| |
teo46 Hero gixxer
Όνομα: : θοδωρής Τόπος : Πετρούπολη-Αθήνα Ηλικία : 48 Αριθμός μηνυμάτων : 2555 Αγωνιζόμενος : να φτιάξω προίκα....3 γυναίκες...!! Hμερομηνία εγγραφής : 14/12/2008
| Θέμα: Απ: Κουβέρτες ελαστικών - tyre warmers Κυρ 28 Φεβ 2010, 00:23 | |
| - gkourv έγραψε:
- Καλησπέρα,
θέλω να ρωτήσω τη γνώμη σας όσον αφορά τις κουβέρτες ελαστικών. Πιστεύετε ότι είναι απαραίτητες για μια μέρα στη πίστα; Η αν όχι απαραίτητες, συνιστώμενες; Μήπως 2-3 γύροι με χαλαρούς ρυθμούς για να ανέβει η θερμοκρασία του ελαστικού, αρκεί για να έχουμε βέλτιστο κράτημα από τα λάσχτιχά μας, ή μήπως κουβέρτες που θα φέρουν τη θερμοκρασία του ελαστικού στους 80 βαθμούς κελσίου θα κάνουν αισθητή τη διαφορά στο κράτημα και κατά συνέπεια θα μειώσουν το κίνδυνο πτώσης λόγω κακής ή μέτριας πρόσφυσης του ελαστικού; Τελικά αξίζει να δώσω 100-150 Ε για να πάρω ή όχι; Τα φώτας σας το μεγαλύτερο + των κουβερτών είναι ότι κρατάν τα λάστιχα συνέχεια ζεστά..οπότε δεν κάνουν πολλούς κύκλους ζεστο-κρυο..που ειναι η κυριότερη αιτία που ξεραίνονται τα λάστιχα(φυσικά εννοείτε οτι βάζεις κουβέρτες πριν μπεις πίστα και αφού βγεις). όσο για το κράτημα με κουβέρτες είναι σούπερ από την αρχή αλλά δεν τρέχει και τίποτα αν δεν έχεις...κάνεις 2-3 γύρους όπως είπες και τα ζεσταίνεις. δεν είναι κάτι αναγκαίο αν δεν κάνεις αγώνες...αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι καλό να τις πάρεις... | |
|
| |
martza Normal gixxer
Όνομα: : ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Τόπος : καπου στον παλανητη γη Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 148 Αγωνιζόμενος : σταματηστε να ζηλευετε τα ασπρα!!!!! Hμερομηνία εγγραφής : 24/11/2009
| Θέμα: Απ: Κουβέρτες ελαστικών - tyre warmers Κυρ 28 Φεβ 2010, 00:48 | |
| +1000 κ γιατι να χασεισ κ 3 γυρουσ πηγαινοντασ ποιο νορμαλ μεχρι να ζεσταθοθν τα λαστιχα κ να μην ξεκινισεισ με το που μπεις μεσα να τρεχεις. | |
|
| |
jimmyjp Normal gixxer
Όνομα: : Δημητρης Τόπος : Μεγαρα Ηλικία : 35 Αριθμός μηνυμάτων : 212 Αγωνιζόμενος : Του χρονου!!! Hμερομηνία εγγραφής : 30/11/2009
| Θέμα: Απ: Κουβέρτες ελαστικών - tyre warmers Κυρ 28 Φεβ 2010, 01:10 | |
| Ο Θοδωρης εχει απολυτο δικιο,το σημαντικοτερο ειναι το λαστιχο να βρισκεται σε σταθερη θερμοκρασια,γιατι αλλιως μπαινει στην διαδικασια του 'ψησιματος' (curring proccess) και σκληραινει,και σε συνδυασμο με τα λαδια που ερχονται στην επιφανεια (αυτο το μελανιασμα που δημιουργειτε ειναι απο αυτο) θεωρειται απο η κυριοτερη φθορα ενος ελαστικου πιστας.Γι'αυτο τον λογο τα slicks δεν συνιστονται για χρηση δρομου γιατι δεν μπορεις να πηγαινεις συνεχως γρηγορα,ολο και καπου θα σταματησεις(και οχι μια φορα),και σε συνδυασμο με το γεγονος οτι κρυωνουν γρηγορα,καταστρεφεις το λαστιχο και μετα αναρωτιεσαι γιατι δεν κρατανε αφου δεν τα εχεις 'φαει' καθολου... | |
|
| |
giatros Normal gixxer
Όνομα: : Παντελής Τόπος : Κηφισιά - Πολιτεία / Σέρρες / Αγιος Ηλικία : 75 Αριθμός μηνυμάτων : 185 Αγωνιζόμενος : Παλιά..,
πολύ παλιά..!! Hμερομηνία εγγραφής : 09/06/2009
| Θέμα: Απ: Κουβέρτες ελαστικών - tyre warmers Κυρ 28 Φεβ 2010, 08:40 | |
| - gkourv έγραψε:
Τελικά αξίζει να δώσω 100-150 Ε για να πάρω ή όχι; Τα φώτας σας Υπολόγισε ακόμα και δύο σταντ , και χώρο στο αυτοκίνητα για όλα αυτά... | |
|
| |
gkourv Adv. gixxer
Όνομα: : Γιώργος Τόπος : Θεσσαλονίκη Αριθμός μηνυμάτων : 543 Hμερομηνία εγγραφής : 13/07/2009
| Θέμα: Απ: Κουβέρτες ελαστικών - tyre warmers Κυρ 28 Φεβ 2010, 09:36 | |
| @teo46, @martza, @jimmyjp Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, για την ώρα που φοράω λάστιχο δρόμου (continental sport attack) και όχι slick τότε σύμφωνα με αυτά που λέτε δεν χρειάζομαι τις κουβέρτες αλλά και να τις είχα καλό θα κανε παρά κακό. Αλλά αν βάλω slick τότε θα είναι αναγκαίες...
@giatros Γιατρέ αυτό είναι ένα θέμα γιατί πηγαινοέρχομαι με τη μηχανή Σέρρες μιας και είμαι Θεσσαλονίκη και έτσι δεν έχω trailer - stand, οπότε οι κουβέρτες θα μπαίνουν στο backpack. Θα παιδεύομαι λίγο να τις βάζω χωρίς stand (λέω εγώ τώρα...) | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: Κουβέρτες ελαστικών - tyre warmers Κυρ 28 Φεβ 2010, 10:22 | |
| - gkourv έγραψε:
- @teo46, @martza, @jimmyjp Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, για την ώρα που φοράω λάστιχο δρόμου (continental sport attack) και όχι slick τότε σύμφωνα με αυτά που λέτε δεν χρειάζομαι τις κουβέρτες αλλά και να τις είχα καλό θα κανε παρά κακό.
Αλλά αν βάλω slick τότε θα είναι αναγκαίες...
@giatros Γιατρέ αυτό είναι ένα θέμα γιατί πηγαινοέρχομαι με τη μηχανή Σέρρες μιας και είμαι Θεσσαλονίκη και έτσι δεν έχω trailer - stand, οπότε οι κουβέρτες θα μπαίνουν στο backpack. Θα παιδεύομαι λίγο να τις βάζω χωρίς stand (λέω εγώ τώρα...) Χωρις stand δεν μπαινουν οι κουβερτες | |
|
| |
gkourv Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Κουβέρτες ελαστικών - tyre warmers Κυρ 28 Φεβ 2010, 10:26 | |
| | |
|
| |
giatros Normal gixxer
Όνομα: : Παντελής Τόπος : Κηφισιά - Πολιτεία / Σέρρες / Αγιος Ηλικία : 75 Αριθμός μηνυμάτων : 185 Αγωνιζόμενος : Παλιά..,
πολύ παλιά..!! Hμερομηνία εγγραφής : 09/06/2009
| Θέμα: Απ: Κουβέρτες ελαστικών - tyre warmers Κυρ 28 Φεβ 2010, 20:35 | |
| - JIMK7 έγραψε:
Χωρις stand δεν μπαινουν οι κουβερτες Έχω την εντύπωση πως ένα δεύτερο άτομο θα μπορούσε να ' ζυγίζει' τη μηχανή στο πλαινό σταντ και να μπουν. Όμως στο σημείο που θα πατάει στο έδαφος θα αναπτύσσεται υπερβολική θερμότητα και έτσι αυτό απαγορεύεται. | |
|
| |
gkourv Adv. gixxer
| |
| |
| Κουβέρτες ελαστικών - tyre warmers | |
|