| Διλημμα για pc5 και bazzaz | |
|
+4stavrosrodo misfits296 nasos-v Hamamatsu 8 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Hamamatsu Hero gixxer
Όνομα: : Αλέξανδρος Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 1640 Hμερομηνία εγγραφής : 04/11/2008
| Θέμα: Διλημμα για pc5 και bazzaz Πεμ 22 Ιουλ 2010, 14:00 | |
| Ειμαι ενα κλικ πριν την αγορα και εχω μπερδευτει παρολο που εχω παρακολουθησει αρκετες συζητησεις και για τα 2. Απο την μια το Pc 5,autotune,shifter και Quick Shifter Expansion Module (για τα αλλα 4 μπεκ) με το προτερημα του autotune που ρυθμιζει συνεχως το μιγμα και απο την αλλη το bazzaz με το traction control και τον γκατζεταδικο διακοπτη 9 θεσεων (που δεν πολυ ενδιαφερει και τοσο πολυ)αλλα την πολυ καλη λειτουργια του sifter του bazzaz(συμφωνα με τα λεγομενα αυτων που εχουν) η οποια με ενδιαφερει προτιστως. Η διαφορα στα λεφτα ειναι γυρο στα 50 ευρω υπερ των dynojet,αλλα αυτο δεν θα παιξει ρολο στην επιλογη. Μια αλλη παραμετρος που με απασχολει ειναι η τοποθετηση και οι κινδυνοι που ισως υπαρχουν κυριως στα dynojet.(Mε τρομαξε ο Unseen σε ενα παρομιο θεμα στο παρελθον). Καντε ενα καλο οι γνωστες και διαφωτιστε για αλλη μια φορα. Τι να βαλω??????
Έχει επεξεργασθεί από τον/την alex-k7 στις Παρ 23 Ιουλ 2010, 12:30, 1 φορά | |
|
| |
nasos-v Full gixxer
Όνομα: : Νασος Τόπος : Περιστερι-Αθηνα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 6282 Αγωνιζόμενος :
Hμερομηνία εγγραφής : 13/12/2008
| Θέμα: Απ: Διλημμα για pc5 και bazzaz Πεμ 22 Ιουλ 2010, 14:45 | |
| αντε ρε αλεξ με το καλο για όποιο και αν αποφασίσεις..... γνωμη μου ..χωρις να εχω δουλεψει το PC ... σαν να ηθελα να αγορασω τωρα και δεν ειχα ξανα τιποτα απο τα 2 νομιζω στην περιπτωση σου υπερτερει το bazzaz λογο πιστας και του traction στα υπολοιπα ειναι ιδιο πραμα και τα δυο... εκτος οτι το PC διωρθωνει συνεχεια ,αλλα νομιζω οτι δεν ειναι και "ΤΟ" ατου αυτο ,αφου και με το αλλο μια χαρα και ευκολα κανεις την δουλεια σου..... οποτε σκεψου τι θες traction............... .......... τελεια καυση καθε στιγμη= 2-3 αλογα παραπανω ελπιζω να βοήθησα........ | |
|
| |
nasos-v Full gixxer
Όνομα: : Νασος Τόπος : Περιστερι-Αθηνα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 6282 Αγωνιζόμενος :
| Θέμα: Απ: Διλημμα για pc5 και bazzaz Πεμ 22 Ιουλ 2010, 14:51 | |
| α αα
ας πουν και τα παιδια που ξερουν απο PC ,ποσο ευκολο ειναι στην τοποθετηση και στη ρυθμιση του ...
το bazzaz παντος ειναι ευκολο σχετικα (αν σου δειξει ή πει καποιος μετα εναι παιχνιδι)
νομιζω και αυτο παιζει το ρολο του , ωστε να μην χρειαζεσαι ενα μηχανικο μαζι σου καθε φορα που θα πας πιστα... | |
|
| |
misfits296 Normal gixxer
Όνομα: : Θωμας Τόπος : Αιγάλεω Ηλικία : 37 Αριθμός μηνυμάτων : 247 Hμερομηνία εγγραφής : 19/03/2009
| Θέμα: Απ: Διλημμα για pc5 και bazzaz Πεμ 22 Ιουλ 2010, 15:44 | |
| Εχω βαλει Pcv και autotune στην τοπο8ετηση και τα δυο ειναι πολυ ευκολα και δεν υπαρχει προβλημα το κανεις μονο σου ..... τωρα οσο αφορα τις ρυθμησεις εκει ειναι λιγο το καπως οκ ειναι καποιες ευκολες ρυθμισεις να κανεις και αλλαγες σε χαρτες και δοκιμες απλα εγω δεν εχω ακομα δουλεψει σωστα το autotune δεν ξερω γτ αλλα επειδει το εβαλα προσφατα δεν καταφερα να μου δειξει τις διορθωσεις... οποτε γιαυτο θελω και εγω βοηθεια οποιος γνωριζει..... παντως υπαρχει διαφορα αρκετη με τον σωστο χαρτη πανω.... αυτα !!!! οσο αφορα για bazzaz απο τι ξερω ειναι καλυτερο λογο του traction αυτα εχω διαβασει κατα αλλα και τα δυο ειναι περιπου ομοια.... καλη αγορα!!!!! | |
|
| |
Hamamatsu Hero gixxer
Όνομα: : Αλέξανδρος Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 1640 Hμερομηνία εγγραφής : 04/11/2008
| Θέμα: Απ: Διλημμα για pc5 και bazzaz Πεμ 22 Ιουλ 2010, 20:51 | |
| - nasos-v έγραψε:
- α αα
ας πουν και τα παιδια που ξερουν απο PC ,ποσο ευκολο ειναι στην τοποθετηση και στη ρυθμιση του ...
το bazzaz παντος ειναι ευκολο σχετικα (αν σου δειξει ή πει καποιος μετα εναι παιχνιδι)
νομιζω και αυτο παιζει το ρολο του , ωστε να μην χρειαζεσαι ενα μηχανικο μαζι σου καθε φορα που θα πας πιστα... Το pc πρεπει να θελει περισσοτερη προσοχη απ οτι εχω καταλαβει. Θα μας πει καποιος πιο ειδικος στα dynojet. | |
|
| |
stavrosrodo Hero gixxer
Όνομα: : ΣΤΑΥΡΟΣ Τόπος : ΓΕΦΥΡΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Αριθμός μηνυμάτων : 2107 Αγωνιζόμενος : DRAGSTER Hμερομηνία εγγραφής : 07/01/2009
| Θέμα: Απ: Διλημμα για pc5 και bazzaz Πεμ 22 Ιουλ 2010, 23:48 | |
| - alex-k7 έγραψε:
Το pc πρεπει να θελει περισσοτερη προσοχη απ οτι εχω καταλαβει. Θα μας πει καποιος πιο ειδικος στα dynojet. δεν νομιζω Αλεξη. και τα δυο plug n play ειναι.ξεκουμπωνεις-κουμπωνεις φισες. απο κει και περα φορτωνεις το λογισμικο στο λαπτοπ σου και.... ''παιζεις''. το pc3 θεωρω οτι ειχε το πιο user friendly λογισμικο απο ολους τους παραλληλους.και δεν νομιζω στο pc5 να εχει αλλαξει αυτη η φιλοσοφια για ευκολη διαχειρηση.προφανως θα εχει πιο πολλες δυνατοτητες ρυθμισεων, αλλα στην τοποθετηση ειμαι σιγουρος οτι για καποιον που δεν το χει δουλεψει,θα παρει μια ωρα, ενω για καποιον που το χει ξανατοποθετησει θα παρει ενα τεταρτο. εγω παντως αφου τα βρηκες στις ιδιες σχεδον τιμες θα πηγαινα για το bazzaz. | |
|
| |
Hamamatsu Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Διλημμα για pc5 και bazzaz Παρ 23 Ιουλ 2010, 00:01 | |
| - stavrosrodo έγραψε:
- alex-k7 έγραψε:
Το pc πρεπει να θελει περισσοτερη προσοχη απ οτι εχω καταλαβει. Θα μας πει καποιος πιο ειδικος στα dynojet. δεν νομιζω Αλεξη. και τα δυο plug n play ειναι.ξεκουμπωνεις-κουμπωνεις φισες. απο κει και περα φορτωνεις το λογισμικο στο λαπτοπ σου και.... ''παιζεις''. το pc3 θεωρω οτι ειχε το πιο user friendly λογισμικο απο ολους τους παραλληλους.και δεν νομιζω στο pc5 να εχει αλλαξει αυτη η φιλοσοφια για ευκολη διαχειρηση.προφανως θα εχει πιο πολλες δυνατοτητες ρυθμισεων, αλλα στην τοποθετηση ειμαι σιγουρος οτι για καποιον που δεν το χει δουλεψει,θα παρει μια ωρα, ενω για καποιον που το χει ξανατοποθετησει θα παρει ενα τεταρτο.
εγω παντως αφου τα βρηκες στις ιδιες σχεδον τιμες θα πηγαινα για το bazzaz. Σταυρο κι εγω προς στο bazzaz γερνω,απλα αυτο το κολoautotune με αποσυντονιζει,καθε φορα που το παιρνω αποφαση.Οπως σου ειπα και με pm το λ ή z afm το εχει φιλος. Αυτο που θελω να ξανατσεκαρω για το bazzaz,ειναι οτι στανταρ δεν θα χρειαστω κατι αλλο για σιφτερ,εκτος του BAZZAZ BPD Z-Fi TC TRACTION STND. Αντε πειτε ακομα αυτο και αυριο ψωνιζω... | |
|
| |
stavroulis Normal gixxer
Όνομα: : Μιχάλης Τόπος : ΧΑΝΙΑ!! Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 350 Αγωνιζόμενος : Προσπαθω..... Hμερομηνία εγγραφής : 31/10/2009
| Θέμα: Απ: Διλημμα για pc5 και bazzaz Παρ 23 Ιουλ 2010, 05:22 | |
| Εγω θα προτηνα ΒAZZAZ.. 1000 εχεις σκεψου το.. το Highsiding θα το γλειτονεις σιγουρα με το TRACTION. Αν και απο οτι εχω ακουσει και το SHIFTER του μαμαει.. Εγω εχω παρει μονο το απλο Bazzaz για βενζινες και πιστεψε με το εχω μετανιωσει που δεν πηρα το φουλ πακετο.. | |
|
| |
nasos-v Full gixxer
| Θέμα: Απ: Διλημμα για pc5 και bazzaz Παρ 23 Ιουλ 2010, 08:51 | |
| | |
|
| |
Hamamatsu Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Διλημμα για pc5 και bazzaz Παρ 23 Ιουλ 2010, 09:06 | |
| | |
|
| |
nasos-v Full gixxer
| Θέμα: Απ: Διλημμα για pc5 και bazzaz Παρ 23 Ιουλ 2010, 09:36 | |
| ναι αλεξ με αυτο θα εχεις εγκέφαλο - traction - quick shift με τα ολα τους μεσα ωστε να γινει τοποθετηση. δεν χρειαζεσαι κατι ακομα να παρεις. μπορεις να αγορασεις χόρια , τους διακοπτες του TC και 1-2 χαρτης και βεβαια αν θες το το autotune αυτα καλοριζικα!!!! | |
|
| |
Hamamatsu Hero gixxer
| |
| |
nasos-v Full gixxer
| |
| |
Hamamatsu Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Διλημμα για pc5 και bazzaz Παρ 23 Ιουλ 2010, 12:29 | |
| | |
|
| |
-=UNSEEN=- Adv. gixxer
Τόπος : ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (πλεον) Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 414 Hμερομηνία εγγραφής : 02/10/2009
| Θέμα: Απ: Διλημμα για pc5 και bazzaz Παρ 23 Ιουλ 2010, 12:32 | |
| Και τα δύο το ίδιο πράγμα είναι με το πλεονέκτημα του bazzaz οτι έχει το Traction για όποιον το θέλει. Κατά τα άλλα το PCV φτιάχνει ξεχωριστό χάρτη ανα ταχύτητα, ανα θερμοκρασία, έχει fuel enrichment για οταν είναι κρυο κλπ κλπ. Μπορείς να έχεις μέχρι 8 χάρτες ανα ταχύτητα που αλλάζουν αυτόματα.
Φίλε misfits296 φαντάζομαι οτι οταν ένωσες το PCV με το Autotune, έβαλες τερματικό Jumper στο Can Bus έτσι? Απο εκεί και κάτω με απλή διαδικασία καλιμπράρεις τον λ και τέλος για να λειτουργήσει το Autotune το κάνεις enable μέσα απο το πρόγραμμα. Υπάρχει και η δυνατότητα να φτιάξεις διακοπτη και να το ενεργοποιείς όποτε θέλεις.
Αφου τα κάνεις ολα αυτά και τρέξεις το μηχανάκι, συνδέεις στο PC και πατάς να δεις τα trims. Αφου στα δείξει και τα κοιτάξεις καλά, τα κάνεις accept και τα περνάει στον χάρτη. Πολύ σημαντικό όμως είναι να έχεις βάλει το λαστιχάκι (jumper) στο Can Bus. αλλιώς δεν δουλευει. | |
|
| |
Hamamatsu Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Διλημμα για pc5 και bazzaz Παρ 23 Ιουλ 2010, 12:38 | |
| - -=UNSEEN=- έγραψε:
- Και τα δύο το ίδιο πράγμα είναι με το πλεονέκτημα του bazzaz οτι έχει το Traction για όποιον το θέλει. Κατά τα άλλα το PCV φτιάχνει ξεχωριστό χάρτη ανα ταχύτητα, ανα θερμοκρασία, έχει fuel enrichment για οταν είναι κρυο κλπ κλπ. Μπορείς να έχεις μέχρι 8 χάρτες ανα ταχύτητα που αλλάζουν αυτόματα.
Φίλε misfits296 φαντάζομαι οτι οταν ένωσες το PCV με το Autotune, έβαλες τερματικό Jumper στο Can Bus έτσι? Απο εκεί και κάτω με απλή διαδικασία καλιμπράρεις τον λ και τέλος για να λειτουργήσει το Autotune το κάνεις enable μέσα απο το πρόγραμμα. Υπάρχει και η δυνατότητα να φτιάξεις διακοπτη και να το ενεργοποιείς όποτε θέλεις.
Αφου τα κάνεις ολα αυτά και τρέξεις το μηχανάκι, συνδέεις στο PC και πατάς να δεις τα trims. Αφου στα δείξει και τα κοιτάξεις καλά, τα κάνεις accept και τα περνάει στον χάρτη. Πολύ σημαντικό όμως είναι να έχεις βάλει το λαστιχάκι (jumper) στο Can Bus. αλλιώς δεν δουλευει. Να σου πω την αληθεια εσενα περιμενα για το power commander. Συμφωνα με τα λεγομενα σου και εδω και σε αλλο θεμα εχει καποια μυστικα στη ρυθμιση του που θελουν προσοχη.Νομιζω οτι μια χαρα θα κανω τη δουλεια μου με το bazzaz μιας και αυτο που θελω ειναι να κανω ενα σωστο χαρτη λογω αφαιρεσης καταλυτη και να εχω σιφτερ. Τωρα αν εχω και τρακσιον δεν μου ειναι και βαρος | |
|
| |
-=UNSEEN=- Adv. gixxer
Τόπος : ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (πλεον) Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 414 Hμερομηνία εγγραφής : 02/10/2009
| |
| |
Hamamatsu Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Διλημμα για pc5 και bazzaz Παρ 23 Ιουλ 2010, 13:18 | |
| | |
|
| |
-=UNSEEN=- Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Διλημμα για pc5 και bazzaz Παρ 23 Ιουλ 2010, 16:22 | |
| Δεν σε παρεξήγησα βρε φίλε μου. Και δεν είναι δύσκολο ουτε το PCV. Ενας λόγος που πηρα το PCV είναι γιατί σε λίγο θα κυκλοφορήσει και το ignition 5 που θα πειράζει και advance, κάτι που δεν κάνει το Bazzaz και το θέλουμε στα δυνατά μηχανάκια με μεγάλους εκκεντροφορους και μεγάλα overlap, πόσο μάλλον οταν κάποια φορά υπάρχει και η περίπτωση να χρησιμοποιηθεί VP βενζίνη που θέλει πολύ Advance.
Εσυ κρίνεις. | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: Διλημμα για pc5 και bazzaz Παρ 23 Ιουλ 2010, 23:19 | |
| Καλα υπαρχει το ΒΑΖΖΑΖ και ρωτας τι να βαλεις | |
|
| |
magiaklaniakeksatmisi Full gixxer
Όνομα: : ΚΛΗΜΗΣ Αριθμός μηνυμάτων : 1228 Αγωνιζόμενος : Στου γεραμανη το πευκο απο κατω... Hμερομηνία εγγραφής : 03/03/2009
| Θέμα: Απ: Διλημμα για pc5 και bazzaz Σαβ 24 Ιουλ 2010, 01:45 | |
| - JIMK7 έγραψε:
- Καλα υπαρχει το ΒΑΖΖΑΖ και ρωτας τι να βαλεις
+750 | |
|
| |
| Διλημμα για pc5 και bazzaz | |
|