| Άζωτο ή αέρας? | |
|
+12boutser maikstain ENDURASX GIXXERAKIAS landen gsxrthiva greenthing ΚΑΣΤΟΡΙΑ kostaskr6 ripseventh DrIoannis valentinosgsxr 16 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
valentinosgsxr Hero gixxer
Όνομα: : Valentinos Τόπος : Melbourne Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 1534 Hμερομηνία εγγραφής : 17/09/2009
| Θέμα: Άζωτο ή αέρας? Τετ 11 Μάης 2011, 21:35 | |
| Σε λιγες μερες θα αλλαξω τα λαστιχα μου και στο συνεργειο που πηγα να κανονισω την αλλαγη ειδα οτι εχει μηχανημα που γεμιζει με αζωτο. Δεν εχω ξαναβαλει ποτε και μου μπηκαν ιδεες να δοκιμασω.
Το χει δοκιμασει κανεις?
Λεφτα δεν θα μου παρει αλλα μηπως δεν αξιζει τελικα?
Οι πιεσεις που θα πρεπει να βαλω ειναι οι ιδιες με του αερα?
Τα λαστιχα θα ζεσταινονται στον ιδιο χρονο?
...και γενικα τι παιζει με το αζωτο στα λαστιχα? | |
|
| |
DrIoannis Hero gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 1742 Αγωνιζόμενος : το... πάλεψα. Hμερομηνία εγγραφής : 29/01/2009
| Θέμα: Απ: Άζωτο ή αέρας? Τετ 11 Μάης 2011, 22:10 | |
| Προσωπικά θα έβαζα απλό και ωραίο κοπανιστό αέρα.Νομίζω ότι έχει ξανασυζητηθεί αλλά πάει καιρός. | |
|
| |
Όνομα: : Valentinos Τόπος : Melbourne Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 1534 Hμερομηνία εγγραφής : 17/09/2009
| Θέμα: Απ: Άζωτο ή αέρας? Τετ 11 Μάης 2011, 22:16 | |
| Εψαξα πριν ανεβασω το ποστ αλλα δεν βρηκα τιποτα. | |
|
| |
ripseventh Full gixxer
Όνομα: : Λουκας Τόπος : Λιβαδεια Αριθμός μηνυμάτων : 1221 Hμερομηνία εγγραφής : 19/09/2010
| Θέμα: Απ: Άζωτο ή αέρας? Πεμ 12 Μάης 2011, 00:02 | |
| Για μενα μακρια απ το αζωτο οσο αναφορα τα ελαστικα μοτοσυκλετων +1000 στουν απουπαν | |
|
| |
kostaskr6 Racing gixxer
Όνομα: : ΚΩΣΤΑΣ Τόπος : ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ (ΑΠ'ΕΞΩ) Αριθμός μηνυμάτων : 5102 Αγωνιζόμενος : ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Hμερομηνία εγγραφής : 10/05/2010
| Θέμα: Απ: Άζωτο ή αέρας? Πεμ 12 Μάης 2011, 00:22 | |
| ο μπουκις μου ειπε ουτε να το σκεφτομε κ τον ρωτησα γιατιιιιι? κ μου ειπε οτι δεν θα ζεστενονται τα λαστιχα μου κ θα εχω προβλημα με αυτα γιατι θα ζεστενονται απο εξω αλλα οχι κ απο μεσα κ υπαρχει η πιθανοτητα αν ειναι μαλακο λαστιχο να φυγουν κ κομματια | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Άζωτο ή αέρας? Πεμ 12 Μάης 2011, 03:38 | |
| Για να λεει ο Μπουκης οτι δεν κανει το αζωτο στα μηχανακια, σιγουρα κατι θα ξερει. Απο αυτα που σου ειπε υποψιαζομαι και τον λογο . Ευχαριστω! | |
|
| |
ΚΑΣΤΟΡΙΑ Adv. gixxer
Όνομα: : Χρηστοs Τόπος : ΚΑΣΤΟΡΙΑ Ηλικία : 50 Αριθμός μηνυμάτων : 712 Αγωνιζόμενος : BACK IN BLACK Hμερομηνία εγγραφής : 28/04/2009
| Θέμα: Απ: Άζωτο ή αέρας? Πεμ 12 Μάης 2011, 08:19 | |
| Το θέμα είναι ,όταν χρειαστεί συμπλήρωμα το λάστιχο,κάνει να βάλεις αέρα η πάλι άζωτο θέλει? | |
|
| |
greenthing Normal gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 54 Hμερομηνία εγγραφής : 27/09/2010
| Θέμα: Απ: Άζωτο ή αέρας? Πεμ 12 Μάης 2011, 10:10 | |
| το αζωτο λογο μεγαλυτερης πυκνοτητας δεν χρειαζεται συμπληρωμα ...
το θεμα το ειπαν κ πιο πανω. το αζωτο δεν ζεσταινεται και ειναι επικίνδυνο για της μηχανες. εγω θα ελεγα μακρυαααα
| |
|
| |
gsxrthiva Normal gixxer
Όνομα: : ΓΙΩΡΓΟΣ Τόπος : ΘΗΒΑ Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 145 Hμερομηνία εγγραφής : 10/09/2010
| Θέμα: Απ: Άζωτο ή αέρας? Πεμ 12 Μάης 2011, 12:17 | |
| εγω ειχα αζωτο και το εβγαλα και εβαλα παλι αερα...ενας φιλος μου που ειχαμε βαλει μαζι αζωτο αλλα εκεινος δεν το εβγαλε εφαγε μπροστα μου τουμπα στον αγιο ιωννη ρωσο....και απο τοτε ουτε να το σκεφτομαι!!! | |
|
| |
landen Adv. gixxer
Όνομα: : Billakos Τόπος : sau paolo Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 734 Hμερομηνία εγγραφής : 05/06/2010
| Θέμα: Απ: Άζωτο ή αέρας? Πεμ 12 Μάης 2011, 13:15 | |
| χαχα.. εδω ο αλλος μου ειπε οτι εβαλε αζωτο σε μπουσα 08' πιεση 40!! πηγε σερρες και λεει ηταν μια χαρα.. ακομα τ λεω και γελαω.οτι να ναι.. | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Άζωτο ή αέρας? Πεμ 12 Μάης 2011, 14:08 | |
| Ειναι οντως αστειο το τι καταλαβαινει ο καθενας μας απο οδηγηση και πως μερικες φορες δεν βγαζουμε συνεννοηση με τιποτα.
Διαβασα διαφορα αρθρα και περισσοτερες αποψεις σε φορουμ απο χθες που το ψαχνω και γινετε "σφαγη" οσον αφορα το θεμα αζωτο στα λαστιχα. Τελικα οι αποψεις διιστανται αναμμεσα στο αν αξιζει τα λεφτα του σε σχεση με αυτα που προσφερει ή αν τελικα εχει πλεονεκτηματα σε οτιδηποτε δεν ειναι αγωνιστικο οχημα.
Το δικο μου παντως συμπερασμα ειναι οτι αυτο που αναφερεται σαν πλεονεκτημα απο αυτους που το λανσαρουν, στην πραγματικοτητα ειναι μεγαλο μειονεκτημα και εξηγουμαι. Υποτιθεται λοιπον οτι το αζωτο δεν μεταβαλει τον ογκο του σε σχεση με την θερμοκρασια του (κι αυτο ειναι σχετικο βεβαια για καποιον που ξερει βασικη χημεια). Πρακτικα αυτο σημαινει οτι πρεπει να βαζεις μεγαλυτερες πιεσεις στο λαστιχο, τοσο οσο θα μετρουσες σε ενα ζεσταμενο λαστιχο φουσκωμενο με αερα. Σε αυτη την περιπτωση ειναι φανερο οτι το παραφουσκωμενο εξ αναγκης λαστιχο θα εχει προβλημα στο να ζεσταθει σε ενα λογικο χρονικο περιθωριο και αυτο σιγουρα δεν ειναι καλο. | |
|
| |
GIXXERAKIAS Hero gixxer
Όνομα: : Ιωάννης Τόπος : Aθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 2159 Αγωνιζόμενος : Newbie open. Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
| Θέμα: Απ: Άζωτο ή αέρας? Πεμ 12 Μάης 2011, 14:18 | |
| - gsxrthiva έγραψε:
- εγω ειχα αζωτο και το εβγαλα και εβαλα παλι αερα...ενας φιλος μου που ειχαμε βαλει μαζι αζωτο αλλα εκεινος δεν το εβγαλε εφαγε μπροστα μου τουμπα στον αγιο ιωννη ρωσο....και απο τοτε ουτε να το σκεφτομαι!!!
Μην λεμε οτι να'ναι δεν επεσε απο το αζωτο. | |
|
| |
ENDURASX Adv. gixxer
Όνομα: : Παντελης Τόπος : Περιστερι Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 463 Αγωνιζόμενος : θα θελα......... Hμερομηνία εγγραφής : 05/01/2011
| Θέμα: Απ: Άζωτο ή αέρας? Πεμ 12 Μάης 2011, 17:19 | |
| Εγω το θετω αλλιως! Γιατι να πληρωσεις για αζωτο αφου ηπαρχει ο τζαμπα αερας κοπανιστος και αν εκανε καλο δεν θα το χρησιμοποιουσαν σε αγωνες !!!!! | |
|
| |
maikstain Hero gixxer
Όνομα: : Μιχαλης Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 2241 Hμερομηνία εγγραφής : 26/01/2010
| Θέμα: Απ: Άζωτο ή αέρας? Πεμ 12 Μάης 2011, 18:08 | |
| ενας φιλος ειχε βαλει στο αμαξι του και πηγαινοερχοταν σαν βαρκα,παρολο που ηταν στημενο με αναρτησεις και ελατηρια . και ΑΝ χασει αζωτο δεν μπορεις να συμπληροσεις,πρεπει να το βγαλεις ολο και ξανα απτην αρχη.... | |
|
| |
boutser Hero gixxer
Όνομα: : ΚΩΣΤΑΣ Τόπος : Καβάλα Ηλικία : 37 Αριθμός μηνυμάτων : 2766 Αγωνιζόμενος : θα ήθελα... Hμερομηνία εγγραφής : 06/10/2010
| Θέμα: Απ: Άζωτο ή αέρας? Πεμ 12 Μάης 2011, 19:13 | |
| ευτιχως που το αναρτησατε παιδες ετοιμαζομουν να πζω να γεμησω αζωτο! | |
|
| |
jim_pap Jr.gixxer
Όνομα: : Δημητρης Αριθμός μηνυμάτων : 40 Hμερομηνία εγγραφής : 20/06/2013
| Θέμα: Απ: Άζωτο ή αέρας? Τετ 10 Ιουλ 2013, 20:01 | |
| Δεν νομίζω οτι εχει ιδιαίτερη διάφορα, αν υποθέσουμε οτι το 78% της ατμόσφαιρας ειναι αζωτο και το άλλο 21% οξυγόνο και 1% αλλα αέρια, οπότε δεν εχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς τους θνητούς οδηγούς | |
|
| |
chris8790 Normal gixxer
Όνομα: : Χρηστος Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 37 Αριθμός μηνυμάτων : 292 Hμερομηνία εγγραφής : 28/04/2011
| |
| |
x4m3n0s Normal gixxer
Όνομα: : Δημητρης Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 210 Hμερομηνία εγγραφής : 29/05/2010
| Θέμα: Απ: Άζωτο ή αέρας? Πεμ 11 Ιουλ 2013, 10:19 | |
| Παντως για το αζωτο ολοι οσοι το εχουν χρησιμοποιησει εχουν το ιδιο προβλημα με ενα φιλο που ειχε βαλει οταν ειχε αλλαξει λαστιχα σε ενα gsr 600....Η ατακα του ηταν οτι τα λαστιχα δεν τα ενιωσε ζεστα ποτε και οταν εφτασε η ωρα της αλλαγης τους απλα μου ειπε οτι δεν τα ευχαριστηθηκε καθολου. | |
|
| |
G.E.B. R-09 Normal gixxer
Όνομα: : giorgos Τόπος : ΞΑΝΘΗ Αριθμός μηνυμάτων : 355 Hμερομηνία εγγραφής : 17/08/2009
| |
| |
jim_pap Jr.gixxer
Όνομα: : Δημητρης Αριθμός μηνυμάτων : 40 Hμερομηνία εγγραφής : 20/06/2013
| Θέμα: Απ: Άζωτο ή αέρας? Παρ 12 Ιουλ 2013, 08:12 | |
| Ναι σε αυτό συμφωνώ απλός σε επίπεδα δρόμου ειναι δύσκολο να το καταλάβει κάποιος, ετσι νομίζω δηλαδή | |
|
| |
| Άζωτο ή αέρας? | |
|