| ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! | |
|
+45zed660 krosfala brwmogazos bonepeeler poulitzer k_o_s_t_a_s noodles Chrisk6 topetwrx Ghostakis chrivas Babis k8 600 kk Quazar magfaria cpantelo ENDURASX Black Eagle GIORGIO7 jord136 JIMK7 landen maikstain Kydo nasos-v lotinia tasosk4 Darksoul boutser giXXXer T.R.E stoui opoulian Miou Oikopedofagos paulosk jmone nktr valentinosgsxr GIXXERAKIAS tasos1984 ripseventh DrIoannis GsxrPower karagio 49 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
topetwrx Adv. gixxer
Όνομα: : Απόστολος Τόπος : Κοζάνη Ηλικία : 54 Αριθμός μηνυμάτων : 791 Αγωνιζόμενος : Στα όνειρά μου.... Hμερομηνία εγγραφής : 21/08/2012
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Πεμ 12 Ιουν 2014, 12:12 | |
| Με καθυστέρηση λίγων ημερών, τελικά είναι τα EBC FA188HH. Τα πήρα (80 ευρώ), αλλά δεν τα έβαλα ακόμη, μια που είδαμε ότι έχουν ακόμη ψωμί τα δικά μου για καμιά 1500 χιλ. | |
|
| |
topetwrx Adv. gixxer
Όνομα: : Απόστολος Τόπος : Κοζάνη Ηλικία : 54 Αριθμός μηνυμάτων : 791 Αγωνιζόμενος : Στα όνειρά μου.... Hμερομηνία εγγραφής : 21/08/2012
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Τρι 16 Ιουν 2015, 11:29 | |
| - topetwrx έγραψε:
- Με καθυστέρηση λίγων ημερών, τελικά είναι τα EBC FA188HH. Τα πήρα (80 ευρώ), αλλά δεν τα έβαλα ακόμη, μια που είδαμε ότι έχουν ακόμη ψωμί τα δικά μου για καμιά 1500 χιλ.
Τελικά τα πέρασα την προηγούμενη εβδομάδα, μια που ένα χρόνο πριν έγινε κακή εκτίμηση για το μπροστινά κόκκινα brembo που φορούσα, τα οποία είχαν ακόμη ψωμί. Εντυπώσεις... Τα BREMBO καταρχήν ήταν λιγότερο δυνατά ζεστά από τα εργοστασιακά τοκικο, αλλά πιάνανε καλύτερα κρύα. Γενικά θα έλεγα ότι είχαν την ίδια απόδοση κρύα-ζεστά. Αυτό ας το κρατήσουμε.... Τα EBC σφυρίζουν πολύ (προφανώς πιο αγωνιστικά), περισσότερο από τα εργοστασιακά που επίσης σφύριζαν και δουλεύουν από όσο θυμάμαι παραπλήσια! Δηλαδή όσο ζεσταίνονται (με ένα δυνατό φρενάρισμα) αυξάνει και το άρπαγμα-δύναμη! Πλέον η δύναμη των 2 δαχτύλων περισσεύει, όταν με τα BREMBO δεν.... Τελικά όμως αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό και το λέω γιατί είχα μια δυσάρεστη εμπειρία που με προβλημάτισε. Ίσως φταίω και εγώ φυσικά που δεν τα συνήθισα ακόμη, οπότε θα επανέλθω. Πήγαινα με καμιά 260 και πλησιάζοντας σε στροφή των 110-120 φρενάρω εγκαίρως και λέω ας κάνω ένα δυνατό φρενάρισμα! Πιέζω παραπάνω (με 2 δάχτυλα), μου μπλοκάρει μπροστινός στα 160 (κάπου εκεί) και διπλώνει λίγο το τιμόνι όπως ήταν φυσικό! Αμέσως αφήνω και όλα ΟΚ! Παρόλα αυτά τρόμαξα όμως γιατί με την ίδια πίεση στη μανέτα αυξήθηκε η δύναμη πέδησης με αποτέλεσμα το παραπάνω!!! Με λίγα λόγια θέλει προσοχή πλέον μείωση της πίεσης της μανέτας. Επίσης στο δημόσιο δρόμο τα φρένα μας δεν είναι πάντα ζεστά και με τέτοιου είδους τακάκια πρέπει να έχουμε το νου μας μια που αλλάζει η συμπεριφορά τους και σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για τον αναβάτη σε σχέση με ένα τακάκι που έχει σταθερή απόδοση! Θα το δω ξανά στην πράξη για να δω πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι προσαρμογή μου στη σωστή πίεση της μανέτας ανάλογα την κατάσταση που είναι τα τακάκια. Στη πίστα που θα είναι ζεστά συνέχεια τα φρένα πιστεύω ότι θα είναι πιο ομαλά τα πράγματα. Σας έχει προβληματίσει εσάς ποτέ το παραπάνω;; | |
|
| |
DrIoannis Hero gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 1742 Αγωνιζόμενος : το... πάλεψα. Hμερομηνία εγγραφής : 29/01/2009
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Τρι 16 Ιουν 2015, 21:58 | |
| Στο δρόμο πράγματι θέλει πιο προοδευτικό τακάκι και με καλή απόδοση κρύο-ζεστό. Παραθέτω παρακάτω διάγραμμα δύναμης/θερμοκρασίας της Vesrah ανάλογα τον τύπο στα τακάκια της. Έχω δοκιμάσει RJl και τώρα SRJL XX. Τα πρώτα είναι εξαιρετικά στο δρόμο και αρκετά καλά στην πίστα. Τα δεύτερα είναι από άλλο πλανήτη στην πίστα και θέλουν ζέσταμα για να δουλέψουν στο δρόμο. http://www.vesrah.com/new_pa5.gif | |
|
| |
topetwrx Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Τετ 17 Ιουν 2015, 10:18 | |
| - DrIoannis έγραψε:
- Στο δρόμο πράγματι θέλει πιο προοδευτικό τακάκι και με καλή απόδοση κρύο-ζεστό. Παραθέτω παρακάτω διάγραμμα δύναμης/θερμοκρασίας της Vesrah ανάλογα τον τύπο στα τακάκια της.
Έχω δοκιμάσει RJl και τώρα SRJL XX. Τα πρώτα είναι εξαιρετικά στο δρόμο και αρκετά καλά στην πίστα. Τα δεύτερα είναι από άλλο πλανήτη στην πίστα και θέλουν ζέσταμα για να δουλέψουν στο δρόμο.
http://www.vesrah.com/new_pa5.gif Πολύ ενδιαφέρον το διάγραμμα γιατρέ!! Φαντάζομαι ότι λίγο-πολύ έχουν κάτι αντίστοιχο για τα τακάκια τους όλες οι σοβαρές εταιρείες. | |
|
| |
noodles Hero gixxer
Όνομα: : Βαγγέλης Τόπος : Καρδίτσα Ηλικία : 34 Αριθμός μηνυμάτων : 1424 Hμερομηνία εγγραφής : 12/02/2013
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Τρι 10 Νοε 2015, 16:09 | |
| ειμαι για αλλαγη τακακιων. πιο καλο παιδι θα μου πει τον τυπο απο τα dunlopad για να μη ζαληζω την υπαλληλο? | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Τρι 10 Νοε 2015, 16:19 | |
| πες τα με χρωματα
πρασινο ή μπλε τα μαλακα και κοκκινα τα μεταλλικα | |
|
| |
noodles Hero gixxer
Όνομα: : Βαγγέλης Τόπος : Καρδίτσα Ηλικία : 34 Αριθμός μηνυμάτων : 1424 Hμερομηνία εγγραφής : 12/02/2013
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Τρι 10 Νοε 2015, 16:46 | |
| καλως... | |
|
| |
k_o_s_t_a_s Normal gixxer
Όνομα: : Κώστας Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 96 Hμερομηνία εγγραφής : 16/05/2014
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Δευ 08 Φεβ 2016, 20:19 | |
| Τι θα μου προτεινατε για τακακια εμπρος για κ9 1000 , χρηση σκ και εθνικη . | |
|
| |
noodles Hero gixxer
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Τρι 09 Φεβ 2016, 22:09 | |
| εβαλα dunlopad rdp947. εδω και 3κ χλμ ειμαι πολυ ευχαριστημενος. πολυ καλυτερο φρενο σε σχεση με τα στοκ τακακια που ειχα πριν. στην αρχη κοντεψα να κανω εντο 3-4 φορες χωρις να το θελω. | |
|
| |
k_o_s_t_a_s Normal gixxer
Όνομα: : Κώστας Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 96 Hμερομηνία εγγραφής : 16/05/2014
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Τετ 10 Φεβ 2016, 07:32 | |
| - vaggelis600 έγραψε:
- εβαλα dunlopad rdp947. εδω και 3κ χλμ ειμαι πολυ ευχαριστημενος. πολυ καλυτερο φρενο σε σχεση με τα στοκ τακακια που ειχα πριν. στην αρχη κοντεψα να κανω εντο 3-4 φορες χωρις να το θελω.
Ποσο σου κοστισανε φιλε και τα δυο σετ μπροστα ? | |
|
| |
DrIoannis Hero gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 1742 Αγωνιζόμενος : το... πάλεψα. Hμερομηνία εγγραφής : 29/01/2009
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Τετ 10 Φεβ 2016, 10:53 | |
| Είχα βάλει vesrah rjl και ήταν εκπληκτικά. Αν τα βρεις δοκίμασέ τα | |
|
| |
noodles Hero gixxer
| |
| |
lotinia Normal gixxer
Όνομα: : Σωκράτης Τόπος : Λάρισα Αριθμός μηνυμάτων : 374 Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2009
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Τρι 23 Φεβ 2016, 02:03 | |
| | |
|
| |
poulitzer Full gixxer
Όνομα: : ΓΙΑΝΝΗΣ Τόπος : ΑΘΗΝΑ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1123 Αγωνιζόμενος : ΜΑ ΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ...ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ Hμερομηνία εγγραφής : 15/01/2010
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Τρι 23 Φεβ 2016, 10:07 | |
| Θα προτεινα τα sdp τα πρασινα...ακομα πιο ωραιο φρενο | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Τρι 23 Φεβ 2016, 11:47 | |
| καλο και το πρασινο αλλα πολυ μαλακο τακακι τελειωνει γρηγορα και δεν εχει τοσο δυνατο δαγκωμα
| |
|
| |
poulitzer Full gixxer
Όνομα: : ΓΙΑΝΝΗΣ Τόπος : ΑΘΗΝΑ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1123 Αγωνιζόμενος : ΜΑ ΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ...ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ Hμερομηνία εγγραφής : 15/01/2010
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Τρι 23 Φεβ 2016, 21:15 | |
| Δαγκωμα το ιδιο μην σου πω και καλυτερο | |
|
| |
Chrisk6 Normal gixxer
Όνομα: : Χρηστος Ηλικία : 41 Αριθμός μηνυμάτων : 276 Αγωνιζόμενος : Σκληρα... Hμερομηνία εγγραφής : 09/02/2012
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Τετ 24 Φεβ 2016, 13:33 | |
| Για πειτε ποιος εμπορευεται τα SDP πλεον γιατι το εχω χασει λιγο. Ηξερα για πισσαρη αλλα τωρα δεν ξερω τι γινεται... Οταν τα ειχα βαλει τα ειχα παρει απο αγγλια σχεδον 35ευρω φθηνοτερα. | |
|
| |
poulitzer Full gixxer
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Τετ 24 Φεβ 2016, 18:54 | |
| Βαλεντης ψυχογιος Φερνουν και τα liqui molly | |
|
| |
bonepeeler Adv. gixxer
Ηλικία : 41 Αριθμός μηνυμάτων : 785 Hμερομηνία εγγραφής : 25/12/2010
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Πεμ 25 Φεβ 2016, 11:44 | |
| EBC GPFAX | |
|
| |
Miou Full gixxer
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Πεμ 25 Φεβ 2016, 12:20 | |
| δεν δουλευουν αυτα αμα ειναι κρυα τα εχω δοκιμασει και αυτα ασε οτι ειναι αρκετα πιο ακριβα απο τα dp | |
|
| |
bonepeeler Adv. gixxer
Ηλικία : 41 Αριθμός μηνυμάτων : 785 Hμερομηνία εγγραφής : 25/12/2010
| |
| |
brwmogazos Adv. gixxer
Όνομα: : Δημητρης Τόπος : Χαιδαρι - Καλαματα Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 528 Hμερομηνία εγγραφής : 15/05/2012
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Τετ 20 Ιουλ 2016, 09:47 | |
| - topetwrx έγραψε:
- topetwrx έγραψε:
- Με καθυστέρηση λίγων ημερών, τελικά είναι τα EBC FA188HH. Τα πήρα (80 ευρώ), αλλά δεν τα έβαλα ακόμη, μια που είδαμε ότι έχουν ακόμη ψωμί τα δικά μου για καμιά 1500 χιλ.
Τελικά τα πέρασα την προηγούμενη εβδομάδα, μια που ένα χρόνο πριν έγινε κακή εκτίμηση για το μπροστινά κόκκινα brembo που φορούσα, τα οποία είχαν ακόμη ψωμί.
Εντυπώσεις...
Τα BREMBO καταρχήν ήταν λιγότερο δυνατά ζεστά από τα εργοστασιακά τοκικο, αλλά πιάνανε καλύτερα κρύα. Γενικά θα έλεγα ότι είχαν την ίδια απόδοση κρύα-ζεστά. Αυτό ας το κρατήσουμε....
Τα EBC σφυρίζουν πολύ (προφανώς πιο αγωνιστικά), περισσότερο από τα εργοστασιακά που επίσης σφύριζαν και δουλεύουν από όσο θυμάμαι παραπλήσια! Δηλαδή όσο ζεσταίνονται (με ένα δυνατό φρενάρισμα) αυξάνει και το άρπαγμα-δύναμη! Πλέον η δύναμη των 2 δαχτύλων περισσεύει, όταν με τα BREMBO δεν.... Τελικά όμως αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό και το λέω γιατί είχα μια δυσάρεστη εμπειρία που με προβλημάτισε. Ίσως φταίω και εγώ φυσικά που δεν τα συνήθισα ακόμη, οπότε θα επανέλθω. Πήγαινα με καμιά 260 και πλησιάζοντας σε στροφή των 110-120 φρενάρω εγκαίρως και λέω ας κάνω ένα δυνατό φρενάρισμα! Πιέζω παραπάνω (με 2 δάχτυλα), μου μπλοκάρει μπροστινός στα 160 (κάπου εκεί) και διπλώνει λίγο το τιμόνι όπως ήταν φυσικό! Αμέσως αφήνω και όλα ΟΚ! Παρόλα αυτά τρόμαξα όμως γιατί με την ίδια πίεση στη μανέτα αυξήθηκε η δύναμη πέδησης με αποτέλεσμα το παραπάνω!!! Με λίγα λόγια θέλει προσοχή πλέον μείωση της πίεσης της μανέτας. Επίσης στο δημόσιο δρόμο τα φρένα μας δεν είναι πάντα ζεστά και με τέτοιου είδους τακάκια πρέπει να έχουμε το νου μας μια που αλλάζει η συμπεριφορά τους και σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για τον αναβάτη σε σχέση με ένα τακάκι που έχει σταθερή απόδοση! Θα το δω ξανά στην πράξη για να δω πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι προσαρμογή μου στη σωστή πίεση της μανέτας ανάλογα την κατάσταση που είναι τα τακάκια. Στη πίστα που θα είναι ζεστά συνέχεια τα φρένα πιστεύω ότι θα είναι πιο ομαλά τα πράγματα.
Σας έχει προβληματίσει εσάς ποτέ το παραπάνω;; Σκεφτομαι να κανω το σερβις των 12 000 Km τώρα στα 10 000 και με την ευκαιρία να βάλω και καποιο καλύτερο τακάκι. Το πίσω προφανως ειναι ακομα ντουρασελ απο πάστα, τα μπροστινά τα βλεπω μεσιασμένα απο πάστα. Σκέφτομαι λοιπόν για κάτι καλύτερο και προοδευτικό για συνθήκες πόλης όπου δεν θα ήθελα να μπλοκάρω κανένα μπροστινό άτσαλα. Τα μαμα η αλήθεια είναι οτι μου φάινονται λίγα και οτι ασκώ αρκετή δύναμη στην μανέτα για να επιβραδύνω... Να κρατήσω τα μαμα που έχουν ακόμη μπόλικα ψωμιά? Να πάω σε EBC Πάστα και ποιά? η σε κάποια άλλη μαρκα-πάστα και ποιά? Μαι μικρή βελτίωση θέλω, όχι να αλλαξω εντελώς την συμπεριφορά της μοτό! | |
|
| |
Miou Full gixxer
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Τετ 20 Ιουλ 2016, 10:16 | |
| εγω θα κραταγα τα τακακια μεχρι να τελειωσουν οπως και κανω παντα δλδ
ebc εχει 2 παστες τα faxxxHH και τα epfaxxxHH που δεν σου κανουν δοκιμασε και dp sdp ή rdp μαλλον τα sdp θα σου κανουν καλυτερα ειναι πιο ομαλο τακακι εγω προτιμω τα κοκκινα rdp | |
|
| |
topetwrx Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Τρι 07 Μαρ 2017, 13:16 | |
| Πριν 2 εβδομάδες σχεδόν πέρασα καινούρια τακάκια. Όπως είχα γράψει ξανά πριν είχα τα EBC FA188HH, τα οποία στην αρχή ήταν τόσο δυνατά που με τρόμαζαν. Στην πορεία με Σέρρες μέσα, προφανώς κάηκαν και η απόδοσή τους μειώθηκε αισθητά. Φρενάριζαν μεν αλλά…. Επίσης κάνανε γενικά πολύ θόρυβο λες και τριβόταν μέταλλο με μέταλλο, αν και αυτό δεν με απασχολούσε ιδιαίτερα! Φρένο να έχουμε και ο θόρυβος…. Μέχρι τώρα και με την σειρά που τα είχα, δοκίμασα τα εξής: ΤΟΚΙΚΟ τα εργοστασιακά, μια που έτσι την αγόρασα BREMBO κόκκινα EBC FA188HH Από αυτά τα τρία κατέληξα περιέργως και κόντρα σε όλα αυτά που άκουγα στα εργοστασιακά ΤΟΚΙΚΟ, μια που από τα παραπάνω 3 ήταν αυτά που με ικανοποίησαν περισσότερο χωρίς να καίγονται. Να σημειώσω ότι τα EBC FA188HH βγήκαν σπασμένα σε μεγάλο βαθμό. Προφανώς από την καταπόνηση, αν και δεν θεωρώ ότι τα καταπόνησα τόσο πολύ. Όντως στην βόλτα που έκανα επιβεβαιώθηκε η αίσθηση που είχα πριν από 4,5 χρόνια., όπου όσο φρενάριζες τόσο δυνάμωνε και η πέδηση από την αύξηση της θερμοκρασίας. Με λίγα λόγια πολύ δυνατά. Αν και στην βόλτα των 200 χιλ. τα έστρωνα, η δύναμη τους φάνηκε ότι ήτα πάρα πολύ όσο ζεσταινόντουσαν με αποτέλεσμα πλέον να πρέπει να προσαρμοστώ, μια που το μπλοκάρισμα έρχεται πολύ εύκολα. Μάλιστα όταν ζεσταθούν σφυρίζουν λίγο, όπως ακριβώς έκαναν και τα πρώτα που είχα. Σε ήρεμες ταχύτητες δεν κάνουν καθόλου θόρυβο και δεν με κοιτάνε πλέον όλοι στην πόλη περίεργα! Οπότε έως τώρα υπέρ ευχαριστημένος. Μένει να επιβεβαιωθεί και η αντοχή τους μετά από κάψιμο. Να πω ότι την προτελευταία βόλτα που έκανα την έκανα με ένα φίλο με ένα VFR 800 του 2000. Το οδήγησα για λίγο και έπαθα πλάκα από τα φρένα του! Κυρίως από το αρχικό δάγκωμα και την αίσθηση στην μανέτα. Η δικιά μου είναι σπογγώδης σε αίσθηση, με μεγάλη διαδρομή και δεν μου αρέσει. Δυστυχώς αυτό με ξενέρωσε λίγο, μια που πλέον με ενοχλεί περισσότερο η αίσθηση των δικών μου φρένων. Τι ήθελα και το οδήγησα;;; | |
|
| |
DrIoannis Hero gixxer
| Θέμα: Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Τρι 07 Μαρ 2017, 14:26 | |
| Δοκίμασε καλή εξαέρωση στο σύστημα φρένων. Έτσι ίσως βελτιωθεί λίγο. | |
|
| |
| ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΑΚΙΑ!!! | |
|