Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Greek GSX-R forum
Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
σημερα εβγαλα το δεξι φαιρινγκ και βγαζοντας το μανιταρι παρατηρησα να ξεβιδωνει δυσκολα...αφου εβγαλα τη βιδα κοιταξα μεσα και ειδα οτι η τρυπα του κινητηρα που μπαινει η βιδα με την τρυπα στο πλαισιο δεν ηταν ευθυγραμμισνενες και ειχε κανει καινουργια πασα.. τι παιζει εδω?εχω ακουσει οτι μετα απο πεσιμο παιζει να χρειαστει ευθυγραμμιση ο κινητηρας...ισχυει? πως γινεται αυτο?
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
σημερα εβγαλα το δεξι φαιρινγκ και βγαζοντας το μανιταρι παρατηρησα να ξεβιδωνει δυσκολα...αφου εβγαλα τη βιδα κοιταξα μεσα και ειδα οτι η τρυπα του κινητηρα που μπαινει η βιδα με την τρυπα στο πλαισιο δεν ηταν ευθυγραμμισνενες και ειχε κανει καινουργια πασα.. τι παιζει εδω?εχω ακουσει οτι μετα απο πεσιμο παιζει να χρειαστει ευθυγραμμιση ο κινητηρας...ισχυει? πως γινεται αυτο?
Έχει κάποιες κόντρες ο κινητήρας στις κάτω βάσεις του...
Darksoul Hero gixxer
Όνομα: : Φιλιππος Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 2551 Hμερομηνία εγγραφής : 11/11/2008
Νικόλα καμιά φωτό θα διευκόληνε ποοοοολύ την κατάσταση
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
Νικόλα καμιά φωτό θα διευκόληνε ποοοοολύ την κατάσταση
Κάτσε να πεταχτώ μια στιγμή στο γκαράζ να κατεβάσω το μοτέρ να βγάλω 2-3...
magiaklaniakeksatmisi Full gixxer
Όνομα: : ΚΛΗΜΗΣ Αριθμός μηνυμάτων : 1228 Αγωνιζόμενος : Στου γεραμανη το πευκο απο κατω... Hμερομηνία εγγραφής : 03/03/2009
Οι κοντρεσ που λες ρυθμιζονται η οχι..διαβασα οτι αν βαλω ενα γρυλο απο κατο και σηκωσω την μηχανη ελαχιστα απο το καρτερ τοσο ωστε ισα ισα ν σηκωθει ο τροχοσ θα παρω το φορτιο απο το μοτερ κ θα βιδωθει ανετα.αλλα τωρα εκανα ετσι κ αλλιως αλλα πασα..το ξεχυλωσα λιγο :-) .. Γιατι να κατεβει μοτερ? Αν χαλασω τα πασα ανοιγω λιγο μεγαλυτερα κ βαζω μεγαλυτερη βιδα..εννοεις αν κοπει κ μεινει μεσα η βιδα?
Darksoul Hero gixxer
Όνομα: : Φιλιππος Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 2551 Hμερομηνία εγγραφής : 11/11/2008
Οι κοντρεσ που λες ρυθμιζονται η οχι..διαβασα οτι αν βαλω ενα γρυλο απο κατο και σηκωσω την μηχανη ελαχιστα απο το καρτερ τοσο ωστε ισα ισα ν σηκωθει ο τροχοσ θα παρω το φορτιο απο το μοτερ κ θα βιδωθει ανετα.αλλα τωρα εκανα ετσι κ αλλιως αλλα πασα..το ξεχυλωσα λιγο :-) .. Γιατι να κατεβει μοτερ? Αν χαλασω τα πασα ανοιγω λιγο μεγαλυτερα κ βαζω μεγαλυτερη βιδα..εννοεις αν κοπει κ μεινει μεσα η βιδα?
ναι εμενα κοπηκε μεσα στο ξεβιδωμα ετσι το κατεβασαμε το ριξαμε δηλαδη μπροστα για να φτιαξουμε τα σπειρωματα γτ το εργαλειο δεν χωραγε για το ιδιο πασο ετσι το καναμε κ ησυχασα κ δεν θα τα ξαναλυσω ποτε μονο αν χρειαστει κατι τοσο σημαντικο που θα πρεπει να τις ξεβιδωσω θα κανω μια τομη στα φαιρινκ το πολυεστερικο να βγαινει το πλαινο κομματι χωρις ξεβιδωμα του μανηταριου!γι αυτο την πατησαμε αλλο πηγαιναμε να κανουμε αλλο βγηκε!τλσπ!ολα καλα τωρα!
Hlektrologos Normal gixxer
Όνομα: : Βασίλης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 236 Hμερομηνία εγγραφής : 22/10/2009
Επειδη ειμαι και εγω παθων να σου πω οτι ανοιξες δουλειες.Καταρχην αν εχεις ανοιξει νεα πασα με τις βιδες πρεπει να πας σε επισκευη των σπειρωματων.Το μπλοκ του κινητηρα ειναι αλουμινενιο και τα πασα πρεπει να ανοιχτουν σωστα για να αντεχουν γιατι το αλουμινιο ειναι πολυ μαλακο μεταλο.Πραγμα που δεν μπορει να εγινε με τις βιδες.
Το να προσπαθησεις να ανοιξεις μεγαλυτερα σπειρωματα δεν παιζει χωρις να κατεβασεις μοτερ γιατι αν δοκιμασεις θα δεις οτι δεν χωραει κολαουζο να περασει απο το δαχτυλιδι που εχει ο σκελετος την μηχανης στην δεξια μερια.
Η λυση ειναι helicoil η v-coil οποιο απο τα δυο και να βρεις την ιδια δουλεια κανουν.Πολυ καλη λυση και μετα το πιο πιθανο ειναι σε βιδωμα η ξεβιδωμα να καταστρεψεις τη βιδα παρα τα νεα πασα.
Αμα πιανουν τα χερια σου και εχεις και μια μερα ολοκληρη να ασχοληθεις μπορω να σου δωσω οδηγιες για να κατεβασεις το μοτερ μονος σου.Ετσι εκανα εγω και γλυτωσα και ενα σκασμο λεφτα.
Για αρχη βαλε καμια φωτο να δουμε τι ακριβος παιζει.
Όνομα: : ΚΛΗΜΗΣ Αριθμός μηνυμάτων : 1228 Αγωνιζόμενος : Στου γεραμανη το πευκο απο κατω... Hμερομηνία εγγραφής : 03/03/2009
πολυ χοντρικα θα σου το πω γιατι δεν το εχω δουλεψει ποτε μου αλλα εχω δει να το δουλευουν... φαντασου οτι εχεις μια τρυπα για βιδα πχ 6μμ και εχεις χαλασει το σπειρωμα ριχνεις εκει μεσα το χελικοιλ που ειναι ενα μεταλλο λιγο πιο μαλακο και στο χρωμα του μπρουτζου και απο 6μμ το πας στα 5μμ και εκει πανω μετα δουλευεις με το κολαουζο και ανοιγεις τα νεα σπειρωματα με οτι πασο θελεις (οτι ειναι η βιδα σου πιο σωστα) και στο τελος εχεις ξανα 6μμ με νεο σπειρωμα για να βαλεις την βιδα σου... αν κατι λεω λαθος υπαρχουν πολοι εδω μεσα που θα ξερουν καλυτερα απο εμενα παρακαλω να με διορθωσουν να το μαθω και εγω σωστα... :P
valentinosgsxr Hero gixxer
Όνομα: : Valentinos Τόπος : Melbourne Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 1534 Hμερομηνία εγγραφής : 17/09/2009
Το helicoil (ή μπαγα οπως το λενε τα μαστορια) ειναι ενα πασο που βιδωνει μεσα σε πασο. Ετσι σε περιπτωσεις που δεν σε περνει να βαλεις πιο χοντρη βιδα σε ενα κατεστραμενο πασο, ανοιγεις μεγαλυτερο πασο και βιδωνεις μεσα το helicoil οπου μεσα σε αυτο βιδωνει η αρχικη βιδα. Δυστυχως τα πουλανε μονο σε σετ και ειναι πανακριβα (100-200 ευρω αναλογως το σετ).
Όνομα: : Βασίλης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 236 Hμερομηνία εγγραφής : 22/10/2009
Μιας και εγω το χρησιμοποιησα στην δουλεια μου θα σου πω τι ακριβος ειναι. Βασικα παιρνεις ενα κιτακι που εχει μεσα ενα κολαουζο ενα τρυπανι και κατι ελατηρια.Τα ελατηρια θα αποτελεσουν και τα νεα σου σπειρωματα. Αυτο που κανεις εσυ ειναι αρχικα μια νεα τρυπα εκει που ειναι οι κατεστραμενες βολτες με το τρυπανι που υπαρχει στο κιτακι.Μετα ανοιγεις νεα σπειρωματα με το κολαουζο και στη συνεχεια βιδωνεις εκει μεσα τα ελατηρια τα οποια αφου μπουν μετα ειναι πολυ πολυ δυσκολο να βγουν η να καταστραφουν.To μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι να κανεις την πρωτη τρυπα με το τρυπανι ευθεια και επισης στην αρχη να μην στραβοπιασει το κολαουζο.Επειδη δεν ξερω αν καταλεβες κοιτα τα παρακατω βιντεακια για να καταλαβεις σιγουρα. Αυτο που εχω να πω εγω ειναι πως αν πιανουν λιγο τα χερια σου ειναι πολυ απλο και ευκολο στο χειρισμο του το helicoil και θα κανεις αριστης ποιοτητα δουλεια.
Και δεν ειναι τοσο ακριβα.Ενα κιτακι V-Coil με τρυπανι κολαουζο καμια 10αρια πασα και μανελα για τα πασα, δηλαδη οτι θα χρειαστεις για τη δουλεια σου εγω το πηρα 35 ευρω και αν ψαξεις θα βρεις και πιο φθηνα.
Και δεν ειναι τοσο ακριβα.Ενα κιτακι V-Coil με τρυπανι κολαουζο καμια 10αρια πασα και μανελα για τα πασα, δηλαδη οτι θα χρειαστεις για τη δουλεια σου εγω το πηρα 35 ευρω και αν ψαξεις θα βρεις και πιο φθηνα.
περναει ομος το τρυπανακι απο εκει π λεω η θελει να κατεβει κινητηρας??
ΚΑΣΤΟΡΙΑ Adv. gixxer
Όνομα: : Χρηστοs Τόπος : ΚΑΣΤΟΡΙΑ Ηλικία : 50 Αριθμός μηνυμάτων : 712 Αγωνιζόμενος : BACK IN BLACK Hμερομηνία εγγραφής : 28/04/2009
Ρε συ Βασίλη , το Helicoil είναι η λεγόμενη ''μούφα'' δηλαδή κάτι σαν mini χιτώνιο??
περναει ομος το τρυπανακι απο εκει π λεω η θελει να κατεβει κινητηρας??
Δεν περναει τιποτα μεγαλυτερο απο την βιδα που εχει τωρα.Αναγκαστικα αν θες να το διορθωσεις θα πρεπει να κατεβασεις τον κινητηρα.Βασικα δεν τον κατεβαζεις τελειως απλα τον ριχνεις λιγο μπροστα.Και εγω ειχα ψαξει τα παντα τοτε ετσι ωστε να μην χρειαστει να κατεβασω το μοτερ αλλα δεν υπαρχει αλλη λυση.Το θεμα ειναι πως η βασικη δουλεια δηλαδη να περασεις το νεο σπειρωμα δεν κραταει πανω απο 10 λεπτα.Ολο το χρονο θα στον φαει να κατεβασεις και να ανεβασεις το μοτερ.Πληροφοριακα να σου πω οτι σε συνεργειο μου ειχαν ζητησει για την δουλεια αυτη 250Ευρω και ο ανθρωπος μου ειχε πει οτι αν του πηγαινα το μοτερ μονο του να μου φτιαξει το σπειρωμα θα μου επαιρνε 5 ευρω.Ετσι ασχοληθηκα μονος μου και τα λεφτα αυτα θα πανε για κανα δωρο στην καλη μου.
ΚΑΣΤΟΡΙΑ έγραψε:
Ρε συ Βασίλη , το Helicoil είναι η λεγόμενη ''μούφα'' δηλαδή κάτι σαν mini χιτώνιο??
Κοιτα αν ψαξεις στο ιντερνετ θα βρεις διαφορες παραλαγες και του helicoil και του vcoil για επισκευη σπειρωματων.Αλλα ειναι το ελλατηριο που χρησιμοποιησα εγω, αλλα ειναι σαν πριτσινια και τα πρεσαρεις μεσα σε μια τρυπα και εχουν πανω το σπειρωμα που θες κτλπ.Εμενα ολοι που ειχα ρωτησει μου προτειναν το ελατηριο αυτο που εχω βαλει και στα πιο πανω βιντεακια.
τελικα σηκωσα λιγο το μοτερ απο τους λαιμουσ με εναν γρυλο και ολα καλα ...βιδωσε πιο ευκολα...οχι τελεια γιατι επρεπε να λυσω και την αριστερη βιδα αλλα βαριομουν να βγαλω φαιρινγκ ευτυχως δεν πεταξε τα πασα..βιδωσε κανονικα..
Black Eagle Hero gixxer
Όνομα: : Νίκος Τόπος : Περαμα Αττικης Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2187 Hμερομηνία εγγραφής : 25/01/2010
Επειδη και εμενα απο την αριστερη πλευρα η βιδα εχει πατησει λιγο στο πλαισιο, μηπως μπορειτε να μου πειτε πως γινεται να σηκωσω λιγο το μοτερ. Απο ποια βιδα γινεται αυτο και αν μπορειτε ανεβαστε καμια φωτο.
βαλε ενα γρυλο στους λαιμους,βαλε πρωτη κ σηκωσε μεχρι να σηκωθει η μπροστα η ροδα... καλο ειναι να ξεβιδωσεις και τις δυο μπροστα βιδες κ μετα να τις βιδωσεις αφου ειναι στον αερα ολα..
Black Eagle Hero gixxer
Όνομα: : Νίκος Τόπος : Περαμα Αττικης Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2187 Hμερομηνία εγγραφής : 25/01/2010
βαλε ενα γρυλο στους λαιμους,βαλε πρωτη κ σηκωσε μεχρι να σηκωθει η μπροστα η ροδα... καλο ειναι να ξεβιδωσεις και τις δυο μπροστα βιδες κ μετα να τις βιδωσεις αφου ειναι στον αερα ολα..
Να στηριξω δηλαδη με το γρυλο τους λαιμους των εξατμισεων και να την σηκωσω :?: Αφου σηκωθει το μοτερ και βαλω τις βιδες, μετα δεν υπαρχει περιπτωση να ξανακατσει και να ακουμπουν οι βιδες στο πλαισιο:?:
Σηκωσε το απο τους λαιμους τοτε ξεβιδωσε το οχι πιο πριν και μετα βιδωσε το...ετσι καιαλλιως ακουμπα στο πλαισιο σε ενα σαν δαχτυλιδι..απλα το θεμα ειναι να βιδωσει ευκολα.δηλαδη να ειναι ευθυγραμμισμενο η τρυπα τ πλαισιου κ του κινητηρα..κοιτα το με ενα φακο.. Ισως να μην χρειαστει να το σηκωσεισ καν..
Black Eagle Hero gixxer
Σηκωσε το απο τους λαιμους τοτε ξεβιδωσε το οχι πιο πριν και μετα βιδωσε το...ετσι καιαλλιως ακουμπα στο πλαισιο σε ενα σαν δαχτυλιδι..απλα το θεμα ειναι να βιδωσει ευκολα.δηλαδη να ειναι ευθυγραμμισμενο η τρυπα τ πλαισιου κ του κινητηρα..κοιτα το με ενα φακο.. Ισως να μην χρειαστει να το σηκωσεισ καν..
Η βιδα περναει μεσα και βιδωνει απλα ακουμπαει επανω στο πλαισιο, ενω η βιδα απο την δεξια μερια δεν το αγγιζει. Θελω δηλαδη να ειναι οπως απο την δεξια πλευρα, δεν θελει πολυ σηκωμα. Για αυτο ρωταω αν θα μεινει σταθερο στο σημειο που θελω εγω.
Για την αριστερη δεν ξερω γιατι το μανηταρι που εχω εχει ανταπτορα κ δεν χρειαζεται ν βγαλω φαιρινγκ αλλα απο οτι θυμαμαι κ εκεινη δεν βιδωνει στο πλαισιο γιατι εχει κοντα πασα, απλα σφυγγει πανω σε αυτο. Ελπιζω να καταλαβες
Black Eagle Hero gixxer
Εννοω οτι τα κεντρα απο την δεξια πλευρα ειναι ακριβως, ενω απο την αριστερη η βιδα ακουμπαει στο πλαισιο επανω αρα το κεντρο εχει ερθει πιο κατω. σαν να εχει κατσει το μοτερ δηλαδη απο την αριστερη πλευρα.