| Fan control (ελεγχος βεντιλατερ) | |
|
+5landen lakisman46 ENDURASX valentinosgsxr Black Eagle 9 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Black Eagle Hero gixxer
Όνομα: : Νίκος Τόπος : Περαμα Αττικης Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2187 Hμερομηνία εγγραφής : 25/01/2010
| Θέμα: Fan control (ελεγχος βεντιλατερ) Τρι 05 Ιουλ 2011, 02:47 | |
| Καθως εβλεπα διαφορα στο eBay πετυχα αυτο. Επεμβαινεις στο βεντιλατερ χειροκινητα με διακοπτακι και αναβεις μονος σου το βεντιλατερ για να μην φτασει η θερμοκρασια στους 104πχ για να παρει μπροστα αυτοματα, ετσι ωστε να πεσει ποιο γρηγορα η θερμοκρασια. Επισης δεν παρακαμπτει το αυτοματο, ετσι αν δεν το κανεις χειροκινητα αν φτασει στους 104 θα αναψει μονο του οπως γινεται κανονικα. Τι γνωμη εχετε :?: Ενταξει λιγο τσιμπημενη τιμη για λιγα καλωδια και μια ασφαλεια, ουτε τα πολλα μπλα μπλα για την και καλα βελτιωση αποδοσης του κινητηρα μου λενε κατι, απλα λεω σαν ιδεα καθως το καλοκαιρι βασανιζονται μεσα στις αφρικανο-ελληνικες ερημους... | |
|
| |
valentinosgsxr Hero gixxer
Όνομα: : Valentinos Τόπος : Melbourne Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 1534 Hμερομηνία εγγραφής : 17/09/2009
| Θέμα: Απ: Fan control (ελεγχος βεντιλατερ) Τρι 05 Ιουλ 2011, 04:57 | |
| Με τα ιδια λεφτα παιρνεις φισα και φλασαρεις τον εγκεφαλο. Ειναι μεγαλη κοροιδια αυτο το διακοπτακι. | |
|
| |
ENDURASX Adv. gixxer
Όνομα: : Παντελης Τόπος : Περιστερι Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 463 Αγωνιζόμενος : θα θελα......... Hμερομηνία εγγραφής : 05/01/2011
| Θέμα: Απ: Fan control (ελεγχος βεντιλατερ) Τρι 05 Ιουλ 2011, 09:13 | |
| και γιατι να μην παρεις μικροτερη βαλβιδα και μαλιστα με το 1/3 τις τιμης??? | |
|
| |
Black Eagle Hero gixxer
Όνομα: : Νίκος Τόπος : Περαμα Αττικης Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2187 Hμερομηνία εγγραφής : 25/01/2010
| Θέμα: Απ: Fan control (ελεγχος βεντιλατερ) Τρι 05 Ιουλ 2011, 11:56 | |
| - ENDURASX έγραψε:
- και γιατι να μην παρεις μικροτερη βαλβιδα και μαλιστα με το 1/3 τις τιμης???
Οταν λες μικροτερη βαλβιδα τι εννοεις :?: Δηλαδη ξεκιναει το βεντιλατερ να δουλευει απο μιο χαμηλη θερμοκρασια :?: Αν εχεις ριξε κανενα link. | |
|
| |
lakisman46 Hero gixxer
Όνομα: : Λάζαρος Τόπος : Βόλος Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 1481 Αγωνιζόμενος : Εκτός Πίστας Hμερομηνία εγγραφής : 14/06/2009
| Θέμα: Απ: Fan control (ελεγχος βεντιλατερ) Τρι 05 Ιουλ 2011, 12:29 | |
| - valentinosgsxr έγραψε:
- Με τα ιδια λεφτα παιρνεις φισα και φλασαρεις τον εγκεφαλο. Ειναι μεγαλη κοροιδια αυτο το διακοπτακι.
Τσιμπαει λιγο η τιμη του για την δουλεια που κανει! | |
|
| |
landen Adv. gixxer
Όνομα: : Billakos Τόπος : sau paolo Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 734 Hμερομηνία εγγραφής : 05/06/2010
| Θέμα: Απ: Fan control (ελεγχος βεντιλατερ) Τρι 05 Ιουλ 2011, 15:38 | |
| - valentinosgsxr έγραψε:
- Με τα ιδια λεφτα παιρνεις φισα και φλασαρεις τον εγκεφαλο. Ειναι μεγαλη κοροιδια αυτο το διακοπτακι.
σωστος... | |
|
| |
ENDURASX Adv. gixxer
Όνομα: : Παντελης Τόπος : Περιστερι Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 463 Αγωνιζόμενος : θα θελα......... Hμερομηνία εγγραφής : 05/01/2011
| Θέμα: Απ: Fan control (ελεγχος βεντιλατερ) Τετ 06 Ιουλ 2011, 18:04 | |
| - Black Eagle έγραψε:
- ENDURASX έγραψε:
Οταν λες μικροτερη βαλβιδα τι εννοεις :?: Δηλαδη ξεκιναει το βεντιλατερ να δουλευει απο μιο χαμηλη θερμοκρασια :?: Αν εχεις ριξε κανενα link. Καπου το ειχα δει πριν απο καιρο αλλα δεν το βρισκω!! Τεσπα θεωρω οτι ολα αυτα ειναι αχρηστα και οτι τα δικα μας τα μοτερ (σουπερσπορ) δουλεουν καλυτερα στου 85 με 100 εξαλλου δεν πιστευω οτι η μαμα suzuki που πεταει τα λεφτα σαν μαρουλοφυλλα για ερευνες θα αφηνε κατι τετοιο χωρις να το διορθωσει! Για να μην το εχει φτιαξει κατι σημαινει!! Μηπως τελικα ειναι καλυτερα ετσι? Αν και σε τελικη αναλυση αν το κανεις να δουλευει σε χαμηλωτερη θερμοκρασια τοτε το μονο που θα καταφερεις ειναι να δουλευει συνεχεια η πιο συχνα τουλαχιστον! Χωρις να αναφερουμε τις επιπτωσεις σε ρευματα ,ανορθωτες κ.α | |
|
| |
Black Eagle Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Fan control (ελεγχος βεντιλατερ) Τετ 06 Ιουλ 2011, 22:42 | |
| - ENDURASX έγραψε:
- Καπου το ειχα δει πριν απο καιρο αλλα δεν το βρισκω!!
Τεσπα θεωρω οτι ολα αυτα ειναι αχρηστα και οτι τα δικα μας τα μοτερ (σουπερσπορ) δουλεουν καλυτερα στου 85 με 100 εξαλλου δεν πιστευω οτι η μαμα suzuki που πεταει τα λεφτα σαν μαρουλοφυλλα για ερευνες θα αφηνε κατι τετοιο χωρις να το διορθωσει! Για να μην το εχει φτιαξει κατι σημαινει!! Μηπως τελικα ειναι καλυτερα ετσι? Αν και σε τελικη αναλυση αν το κανεις να δουλευει σε χαμηλωτερη θερμοκρασια τοτε το μονο που θα καταφερεις ειναι να δουλευει συνεχεια η πιο συχνα τουλαχιστον! Χωρις να αναφερουμε τις επιπτωσεις σε ρευματα ,ανορθωτες κ.α Ενταξει δεν λεω σε συνθηκες ανοιχτου δρομου. Στο κατω κατω η εταιρια δεν βγαζει το μηχανακι για χρηση μεσα στην βρωμοαθηνα. Αν ομως πεσεις σε κινηση και φας 2-3 καλα φαναρια και εισαι περικυκλωμενος απο κουτια που βραζουν, το φυσας και δεν κρυωνει με 36 υπο σκια:!: Οταν ανεβαζει το μοτερ 108 και 109 ουτε εκει ειναι καλο... Μονο για αυτες τις περιπτωσεις εψαχνα αν υπηρχε μια λυση. Για αυτο ζητησα την γνωμη οσων γνωριζουν κατι παραπανω, γιατι και εμενα αυτο το συστημα δεν μου φανηκε απο την αρχη και πολυ σοι | |
|
| |
tony _750k9 Jr.gixxer
Όνομα: : αντωνης Τόπος : πειραιας Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 28 Hμερομηνία εγγραφής : 02/11/2010
| Θέμα: Απ: Fan control (ελεγχος βεντιλατερ) Πεμ 07 Ιουλ 2011, 02:53 | |
| εχω το συκεκριμενο διακοπτακι στο μηχανακι μου πανω απο ενα μισι χρονο.το χρησημοποιω μονο οταν κολησω στην κινηση και απλα αταν το ανοιξω η θερμοκρασια δεν ανεβενει πανω απο 92 βαθμους. οποιος ενδιαφερεται του δινω το σχεδιαγραμα του κυκλοματος και το φτιαχνει μονος του τα υλικα δεν θα κοστισουν πανω απο 15 ευρω | |
|
| |
Hlektrologos Normal gixxer
Όνομα: : Βασίλης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 236 Hμερομηνία εγγραφής : 22/10/2009
| Θέμα: Απ: Fan control (ελεγχος βεντιλατερ) Πεμ 07 Ιουλ 2011, 03:15 | |
| - tony _750k9 έγραψε:
- εχω το συκεκριμενο διακοπτακι στο μηχανακι μου πανω απο ενα μισι χρονο.το χρησημοποιω μονο οταν κολησω στην κινηση και απλα αταν το ανοιξω η θερμοκρασια δεν ανεβενει πανω απο 92 βαθμους.
οποιος ενδιαφερεται του δινω το σχεδιαγραμα του κυκλοματος και το φτιαχνει μονος του τα υλικα δεν θα κοστισουν πανω απο 15 ευρω Εγω περιμενω τα σχεδια για να το φτιαξω οποτε μπορεσεις στειλτα μου. | |
|
| |
Black Eagle Hero gixxer
| |
| |
tony _750k9 Jr.gixxer
Όνομα: : αντωνης Τόπος : πειραιας Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 28 Hμερομηνία εγγραφής : 02/11/2010
| Θέμα: Απ: Fan control (ελεγχος βεντιλατερ) Παρ 08 Ιουλ 2011, 20:54 | |
| παιδια σορυ για την καθυστεριση εχω το σχεδιαγραμα σε cd και επειδη ειμαι αχρηστος με τους υπολογιστες δεν ξερω να το ανεβασω.περιμενω βοηθεια απο αλλον και μεσα στο σκ θα το ανεβασω. λιγη υπομονη. | |
|
| |
tony _750k9 Jr.gixxer
| Θέμα: Απ: Fan control (ελεγχος βεντιλατερ) Τετ 20 Ιουλ 2011, 00:13 | |
| Σορρυ γισ την κσθυστερηση ΕΔΩ | |
|
| |
Black Eagle Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Fan control (ελεγχος βεντιλατερ) Τετ 20 Ιουλ 2011, 12:56 | |
| - tony _750k9 έγραψε:
- Σορρυ γισ την κσθυστερηση
ΕΔΩ Τωρα το μονο που δεν ξερω ειναι τι ρελε μπορω να χρησιμοποιησω, μιας και δεν το λεει μεσα στις οδηγιες. | |
|
| |
tony _750k9 Jr.gixxer
| Θέμα: Απ: Fan control (ελεγχος βεντιλατερ) Τετ 20 Ιουλ 2011, 14:21 | |
| φιλε μου βαλε ενα ρελε παρεμφερη με τον μαμα και θα κανεις την δουλεια σου. αυτος που εχω εγω δεν γραφει πανω στοιχεια και δεν μπορω να σε βοηθησω σε αυτο. | |
|
| |
zinos Normal gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 216 Hμερομηνία εγγραφής : 28/04/2011
| Θέμα: Απ: Fan control (ελεγχος βεντιλατερ) Τρι 26 Ιαν 2016, 20:40 | |
| - ENDURASX έγραψε:
- Black Eagle έγραψε:
- ENDURASX έγραψε:
Οταν λες μικροτερη βαλβιδα τι εννοεις :?: Δηλαδη ξεκιναει το βεντιλατερ να δουλευει απο μιο χαμηλη θερμοκρασια :?: Αν εχεις ριξε κανενα link. Καπου το ειχα δει πριν απο καιρο αλλα δεν το βρισκω!! Τεσπα θεωρω οτι ολα αυτα ειναι αχρηστα και οτι τα δικα μας τα μοτερ (σουπερσπορ) δουλεουν καλυτερα στου 85 με 100 εξαλλου δεν πιστευω οτι η μαμα suzuki που πεταει τα λεφτα σαν μαρουλοφυλλα για ερευνες θα αφηνε κατι τετοιο χωρις να το διορθωσει! Για να μην το εχει φτιαξει κατι σημαινει!! Μηπως τελικα ειναι καλυτερα ετσι? Αν και σε τελικη αναλυση αν το κανεις να δουλευει σε χαμηλωτερη θερμοκρασια τοτε το μονο που θα καταφερεις ειναι να δουλευει συνεχεια η πιο συχνα τουλαχιστον! Χωρις να αναφερουμε τις επιπτωσεις σε ρευματα ,ανορθωτες κ.α σκεφτηκα για 2ο βεντιλατερ(σε κ3-1000). το εχει κανει κανεις? εχουμε καποια πληροφορια σχετικα με τα amp/watts και αποδοση (λ/h) των εργοστασιακων βεντιλατερ διαφορων μοντελων? -για να υπολογισουμε ποσο θα βαρυνει μπαταρια-ανορθωτη εχω βρει στο εμποριο αφτερ μαρκετ βεντιλατερ 7'' η 10'' πιο σλιμ απο το στοκ του gsxr,με παροχη αερα (800-1000λ/h),3-6amp και θελω να κανω μια συγκριση. | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: Fan control (ελεγχος βεντιλατερ) Κυρ 31 Ιαν 2016, 20:59 | |
| - zinos έγραψε:
- ENDURASX έγραψε:
- Black Eagle έγραψε:
- ENDURASX έγραψε:
Οταν λες μικροτερη βαλβιδα τι εννοεις :?: Δηλαδη ξεκιναει το βεντιλατερ να δουλευει απο μιο χαμηλη θερμοκρασια :?: Αν εχεις ριξε κανενα link. Καπου το ειχα δει πριν απο καιρο αλλα δεν το βρισκω!! Τεσπα θεωρω οτι ολα αυτα ειναι αχρηστα και οτι τα δικα μας τα μοτερ (σουπερσπορ) δουλεουν καλυτερα στου 85 με 100 εξαλλου δεν πιστευω οτι η μαμα suzuki που πεταει τα λεφτα σαν μαρουλοφυλλα για ερευνες θα αφηνε κατι τετοιο χωρις να το διορθωσει! Για να μην το εχει φτιαξει κατι σημαινει!! Μηπως τελικα ειναι καλυτερα ετσι? Αν και σε τελικη αναλυση αν το κανεις να δουλευει σε χαμηλωτερη θερμοκρασια τοτε το μονο που θα καταφερεις ειναι να δουλευει συνεχεια η πιο συχνα τουλαχιστον! Χωρις να αναφερουμε τις επιπτωσεις σε ρευματα ,ανορθωτες κ.α σκεφτηκα για 2ο βεντιλατερ(σε κ3-1000). το εχει κανει κανεις? εχουμε καποια πληροφορια σχετικα με τα amp/watts και αποδοση (λ/h) των εργοστασιακων βεντιλατερ διαφορων μοντελων? -για να υπολογισουμε ποσο θα βαρυνει μπαταρια-ανορθωτη εχω βρει στο εμποριο αφτερ μαρκετ βεντιλατερ 7'' η 10'' πιο σλιμ απο το στοκ του gsxr,με παροχη αερα (800-1000λ/h),3-6amp και θελω να κανω μια συγκριση. 6αμπέρ στα 14,5V είναι 87W αν κάνω τον πολλαπλασιασμό σωστά. Είναι λίγο παραπάνω απ'την μεγάλη σκάλα των φώτων η οποία παίζει συνήθως στα 55-65W. Δεν θα έχεις θέμα σε νορμάλ χρήση,τώρα βέβαια αν βρεθείς κάποια στιγμή και με τις σκάλες αναμμένες,με 2 βεντιλατέρ να δουλεύουν,με τα φλάς αναμμένα όλα κτλ ίσως στιγμιαία να ξεφορτίζεις την μπαταρία σου αλλά θέμα επί της ουσίας δεν έχεις. Μια λύση θα ήταν να βάλεις το 2ο βεντιλατέρ να παίρνει από διαφορετικό αισθητήρα ώστε να ανάβει μόνο σε περίπτωση που η θερμοκρασία ανέβει πάνω από 105° πχ,και να έχεις το 1ο βεντιλατέρ να παίρνει στους 100°. | |
|
| |
| Fan control (ελεγχος βεντιλατερ) | |
|