| υπερβολικη θερμοτητα | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
valkyrion 84 Normal gixxer
Όνομα: : Παναγιωτης Τόπος : Θεσσαλονικη Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 167 Hμερομηνία εγγραφής : 27/03/2011
| Θέμα: υπερβολικη θερμοτητα Πεμ 18 Αυγ 2011, 23:37 | |
| καλησπερα παιδια.αντιμετωπιζω το εξης φαινομενο αν θεωρειται προβλημα.μετα απο καποια χιλιομετρα χρησης της μηχανης ενος κ8 600 και ενω η θερμοκρασια δειχνει 104 βαθμους αναβει το βεντιλατερ οπως ειναι φυσικο για να ψυξει τον κινητηρα.εκτος του οτι κανει ενα αρκετα αισθητο σφυριγμα ενοσω λειτουργει το βεντιλατερ το οποιο ειναι απο οτι ξερω φυσιολογικο μετα απο καποια χιλιομετρα και αφοτου εχει λειτουργησει το βεντιλατερ πολλες φορες ο αερας που βγαινει απο το σημειο οπου μαλλον ειναι το βεντιλατερ ειναι παρα πολυ ζεστος σε σημειο οπου ερχονται τα ποδια μου μεσα στα παπουτσια ζεσταινονται αρκετα.ειναι φυσιολογικο αυτο η μηπως κατι δεν παει καλα με την μηχανη? ευχαριστω. | |
|
| |
k8 600 kk Racing gixxer
Όνομα: : Κωστας (ΚΚ) Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 5571 Αγωνιζόμενος : τωρα τωρα ερχεται το λοττο το νιωθω.... Hμερομηνία εγγραφής : 09/07/2011
| Θέμα: Απ: υπερβολικη θερμοτητα Παρ 19 Αυγ 2011, 00:00 | |
| το βερντιλατερ ειναι απλα ενας ανεμιστηρας απο τη πισω μερια του ψυγειου που αναβει με θερμοστατη και ρουφαει αερα στο ψυγειο, το ψυγειο απο την αλλη εχει κυψελιδες για να περναει απο μεσα του ο αερας απο την εισαγωγη του μουτρου η και απο το βερντιλατερ,
οποτε οσο ειναι ζεστο και εφοσον λες οτι γραφει 104 η 105(που ειναι το ανωτατο και φυσιολογικο που μου εχει γραψει και εμενα για νορμαλ μιχανακι)) δηλαδη ζεματαει, ο θεωρητικα ψυχρος αερας της ατμοσφαιρας (καλοκαιρι 40 βαθμους) περναει μεσα απο το ψυγειο και το ψυχει, ετσι ο αερας ζεστενεται (φτανει 80-90)και σου καιει τα ποδια και μπουτια και ολα τα υπολοιπα, ολα οκ και φυσιολογικα!!!!!
απολυτως φυσιολογικο, οσο ακινητος γραφει μεχρι 105 και με το που κινεισαι με 50-60 χιλιομετρα παει 97-99 ολα ειναι οκ !
τωρα αν θες κατι παραπανω δες και το ποστ με το ψυκτικο που υπαρχει στο φορουμ αλλα δε νομιζω οτι χρειαζεται κατι το μηχανακι σου εκτος και αν κανεις καθε μερα 15 χιλιομετρα μποτιλιαρισμα και φοβασαι το χρονο ζωης απο το ψυγειο και τα κολαρα σου
| |
|
| |
valentinosgsxr Hero gixxer
Όνομα: : Valentinos Τόπος : Melbourne Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 1534 Hμερομηνία εγγραφής : 17/09/2009
| Θέμα: Απ: υπερβολικη θερμοτητα Παρ 19 Αυγ 2011, 06:29 | |
| - valkyrion 84 έγραψε:
- καλησπερα παιδια.αντιμετωπιζω το εξης φαινομενο αν θεωρειται προβλημα.μετα απο καποια χιλιομετρα χρησης της μηχανης ενος κ8 600 και ενω η θερμοκρασια δειχνει 104 βαθμους αναβει το βεντιλατερ οπως ειναι φυσικο για να ψυξει τον κινητηρα.εκτος του οτι κανει ενα αρκετα αισθητο σφυριγμα ενοσω λειτουργει το βεντιλατερ το οποιο ειναι απο οτι ξερω φυσιολογικο μετα απο καποια χιλιομετρα και αφοτου εχει λειτουργησει το βεντιλατερ πολλες φορες ο αερας που βγαινει απο το σημειο οπου μαλλον ειναι το βεντιλατερ ειναι παρα πολυ ζεστος σε σημειο οπου ερχονται τα ποδια μου μεσα στα παπουτσια ζεσταινονται αρκετα.ειναι φυσιολογικο αυτο η μηπως κατι δεν παει καλα με την μηχανη?
ευχαριστω. Οπως τα περιγραφεις, ολα φυσιολογικα ακουγονται. | |
|
| |
mitsos Normal gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 331 Hμερομηνία εγγραφής : 12/12/2010
| Θέμα: Απ: υπερβολικη θερμοτητα Παρ 19 Αυγ 2011, 12:02 | |
| μουχει φτασει 111 μια φορα οταν το εσβησα και το ξεκινησα παλι σε λιγα δευτερολεπτα αφου πριν το σβησω ηταν 107 ~ αλλα πολλες φορες μου φτανει 107-108 | |
|
| |
GIXXERAKIAS Hero gixxer
Όνομα: : Ιωάννης Τόπος : Aθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 2159 Αγωνιζόμενος : Newbie open. Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
| Θέμα: Απ: υπερβολικη θερμοτητα Παρ 19 Αυγ 2011, 12:24 | |
| - mitsos έγραψε:
- μουχει φτασει 111 μια φορα οταν το εσβησα και το ξεκινησα παλι σε λιγα δευτερολεπτα αφου πριν το σβησω ηταν 107 ~
αλλα πολλες φορες μου φτανει 107-108 Aυτες οι θερμοκρασιες για συνθηκες πολης ειναι μια χαρα,αν εισαι εξω εν κινηση και στις ανεβαζει τοσο,τοτε εχεις προβλημα.Ξαναλεω για πολη εισαι μια χαρα οποτε δεν χρειαζεται να ψαχτεις παραπανω. Α και μια συμβουλη...μην οδηγας την μηχανη με βερμουδα,γι'άυτο καιγεσαι τοσο. | |
|
| |
mitsos Normal gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 331 Hμερομηνία εγγραφής : 12/12/2010
| Θέμα: Απ: υπερβολικη θερμοτητα Παρ 19 Αυγ 2011, 12:30 | |
| ye i know :p το λαθος της βερμουδας το εκανα στην αρχη.μετα εμαθα ομως :P | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: υπερβολικη θερμοτητα Παρ 19 Αυγ 2011, 14:05 | |
| επισης να ξερεις οτι οταν σταματισει το μηχανακι και σου γραφει 104(ας πουμε ) αμα εσυ σβησεις την μηχανη και την ξανααναψεις μετα απο πχ 5 λεπτα θα σου δειξει 110 βαθμους... και αυτο φυσιολογικο ειναι μην ανχοθεις...τα καρτερ ανεβαζουν θερμοκρασια στα υγρα ακομα και αν δεν λειτουργει το μηχανακι... | |
|
| |
Όνομα: : Παναγιωτης Τόπος : Θεσσαλονικη Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 167 Hμερομηνία εγγραφής : 27/03/2011
| Θέμα: Απ: υπερβολικη θερμοτητα Παρ 19 Αυγ 2011, 14:50 | |
| - k8 600 kk έγραψε:
- το βερντιλατερ ειναι απλα ενας ανεμιστηρας απο τη πισω μερια του ψυγειου που αναβει με θερμοστατη και ρουφαει αερα στο ψυγειο, το ψυγειο απο την αλλη εχει κυψελιδες για να περναει απο μεσα του ο αερας απο την εισαγωγη του μουτρου η και απο το βερντιλατερ,
οποτε οσο ειναι ζεστο και εφοσον λες οτι γραφει 104 η 105(που ειναι το ανωτατο και φυσιολογικο που μου εχει γραψει και εμενα για νορμαλ μιχανακι)) δηλαδη ζεματαει, ο θεωρητικα ψυχρος αερας της ατμοσφαιρας (καλοκαιρι 40 βαθμους) περναει μεσα απο το ψυγειο και το ψυχει, ετσι ο αερας ζεστενεται (φτανει 80-90)και σου καιει τα ποδια και μπουτια και ολα τα υπολοιπα, ολα οκ και φυσιολογικα!!!!!
απολυτως φυσιολογικο, οσο ακινητος γραφει μεχρι 105 και με το που κινεισαι με 50-60 χιλιομετρα παει 97-99 ολα ειναι οκ !
τωρα αν θες κατι παραπανω δες και το ποστ με το ψυκτικο που υπαρχει στο φορουμ αλλα δε νομιζω οτι χρειαζεται κατι το μηχανακι σου εκτος και αν κανεις καθε μερα 15 χιλιομετρα μποτιλιαρισμα και φοβασαι το χρονο ζωης απο το ψυγειο και τα κολαρα σου
ευχαριστω φιλε μου για τις πληροφοριες.αν μπορεις γραψε μου το λινκ σε πμ με το ψυκτικο να το ριξω μια ματια. | |
|
| |
| |
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: υπερβολικη θερμοτητα Παρ 19 Αυγ 2011, 15:13 | |
| μονο το παπι αντε και κανα σκουτερ με βερμουδα ρε παιδια... που πατε με τα τερατα μεσα στο καλοκαιρι με βερμουδιτσα?αντι να ψηνεται τα ποδια σας ψηστε κανα παϊδακι καλυτερα...ακομα και με το κουλουρι που κυκλοφορω μεσα στην αθηνα αμα φοραω βερμουδα η εξατμηση μου καιει την γαμπουλα μου.... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: υπερβολικη θερμοτητα Παρ 19 Αυγ 2011, 15:21 | |
| - Miou έγραψε:
- μονο το παπι αντε και κανα σκουτερ με βερμουδα ρε παιδια... που πατε με τα τερατα μεσα στο καλοκαιρι με βερμουδιτσα?αντι να ψηνεται τα ποδια σας ψηστε κανα παϊδακι καλυτερα...ακομα και με το κουλουρι που κυκλοφορω μεσα στην αθηνα αμα φοραω βερμουδα η εξατμηση μου καιει την γαμπουλα μου....
φιλε μου καλα τα λες αλλα και μεσα στο κατακαλοκαιρο με νταλα ηλιο να φορας τζην ειναι καπως.θα μου πες αμα πεσεις τι θα γινει?σωστα αλλα ελα μου ντε που εχω να φορεσω τζην απο μαιο μηνα. | |
|
| |
Miou Full gixxer
| Θέμα: Απ: υπερβολικη θερμοτητα Παρ 19 Αυγ 2011, 17:04 | |
| σορρυ δηλαδη που το συνεχιζω αλλα και εγω εχω να φορεσω τζιν απο πριν τον μαιο...λογο δουλεια ομως δεν μπορω να φοραω βερμουδα... υπαρχουν ρουχα οχι συνθετικα-ναιλον κτλ (γιατι τα εχω καψει οσο ειχα αγορασει) τα οποια ειναι πολυ λεπτα (καμια σχεση με το τζιν) ,ειναι πολυ ανετα,προφυλασουν την γαμπα πολυ καλυτερα απο την θερμοτητα των εξατμησεων και του βεντιλατερ αλλα και απο την τουμπα και δεν ειναι και πανακριβα... ειδικα τωρα με τις εκπτωσεις 10 και 15ε το ενα τα αγοραζεις αμα ψαξεις λιγακι... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: υπερβολικη θερμοτητα Παρ 19 Αυγ 2011, 17:28 | |
| να κανω και μια ακομα νυξη σε μια ακομα απορια.επειδη την μηχανη την πηρα μεταχειρισμενη και το manual που μου δωσε το παληκαρι ειναι στα αγγλικα ελεω παραεισαγωγης θελω να ρωτησω κατι. εχω ακουσει οτι καλυτερα ειναι να σβηνουμε την μηχανη απευθειας με το γυρισμα απο το κλειδι και οχι απο το κουμπακι "φονιας" οπως το λενε.ειναι ορθων αυτο? και ενα δευτερο ειναι παλι σχετικο με την θερμοκρασια ειναι οτι αφου σβησω την μηχανη απο το κουμπι στο καντραν μου βγαζει την ενδειξη checκ διπλα απο την ενδειξη της θερμοκρασιας.αυτο παλι τι σημαινει? | |
|
| |
Miou Full gixxer
| Θέμα: Απ: υπερβολικη θερμοτητα Παρ 19 Αυγ 2011, 17:53 | |
| - valkyrion 84 έγραψε:
- να κανω και μια ακομα νυξη σε μια ακομα απορια.επειδη την μηχανη την πηρα μεταχειρισμενη και το manual που μου δωσε το παληκαρι ειναι στα αγγλικα ελεω παραεισαγωγης θελω να ρωτησω κατι.
εχω ακουσει οτι καλυτερα ειναι να σβηνουμε την μηχανη απευθειας με το γυρισμα απο το κλειδι και οχι απο το κουμπακι "φονιας" οπως το λενε.ειναι ορθων αυτο? και ενα δευτερο ειναι παλι σχετικο με την θερμοκρασια ειναι οτι αφου σβησω την μηχανη απο το κουμπι στο καντραν μου βγαζει την ενδειξη checκ διπλα απο την ενδειξη της θερμοκρασιας.αυτο παλι τι σημαινει? 1ον ναι ειναι ορθων (πιο σωστο) 2ον το κουμπι στο καντραν που λες φανταζομαι οτι ειναι το κουμπι στον δεξι διαοπτη πανω απο την μιζα... ο "φονιας" οπως το λες παραπανω ή αλλοιως kill switch ... αυτο σημαινει οτι το μηχανημα εχει διαγνωσει οτι κατι δεν ειναι σωστο και οτι κατι δεν παει καλα και δεν θα παρει μπροστα η μηχανη και πρεπει να τσεκαρεις τι μπορει να ειναι αυτο,στην προκειμενη περιπτωση εχεις κλεισει το διακοπτη... το ιδιο θα σου βγαλει και αν εχεις ξεχασει ταχυτητα μεσα στο σαζμαν και ανοιξεις τον δεντρικο διακοπτη και το "φονια"(πολυ μου αρεσε η ονομασια αυτη... ) κτλ κτλ... ειναι απλο το ολο θεμα αν σου εμφανισει check σημαινει οτι κατι δεν ειναι οπως θα επρεπε και πρεπει να τσεκαρεις τι ειναι αυτο... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: υπερβολικη θερμοτητα Παρ 19 Αυγ 2011, 18:17 | |
| - Miou έγραψε:
- valkyrion 84 έγραψε:
- να κανω και μια ακομα νυξη σε μια ακομα απορια.επειδη την μηχανη την πηρα μεταχειρισμενη και το manual που μου δωσε το παληκαρι ειναι στα αγγλικα ελεω παραεισαγωγης θελω να ρωτησω κατι.
εχω ακουσει οτι καλυτερα ειναι να σβηνουμε την μηχανη απευθειας με το γυρισμα απο το κλειδι και οχι απο το κουμπακι "φονιας" οπως το λενε.ειναι ορθων αυτο? και ενα δευτερο ειναι παλι σχετικο με την θερμοκρασια ειναι οτι αφου σβησω την μηχανη απο το κουμπι στο καντραν μου βγαζει την ενδειξη checκ διπλα απο την ενδειξη της θερμοκρασιας.αυτο παλι τι σημαινει? 1ον ναι ειναι ορθων (πιο σωστο) 2ον το κουμπι στο καντραν που λες φανταζομαι οτι ειναι το κουμπι στον δεξι διαοπτη πανω απο την μιζα... ο "φονιας" οπως το λες παραπανω ή αλλοιως kill switch ... αυτο σημαινει οτι το μηχανημα εχει διαγνωσει οτι κατι δεν ειναι σωστο και οτι κατι δεν παει καλα και δεν θα παρει μπροστα η μηχανη και πρεπει να τσεκαρεις τι μπορει να ειναι αυτο,στην προκειμενη περιπτωση εχεις κλεισει το διακοπτη... το ιδιο θα σου βγαλει και αν εχεις ξεχασει ταχυτητα μεσα στο σαζμαν και ανοιξεις τον δεντρικο διακοπτη και το "φονια"(πολυ μου αρεσε η ονομασια αυτη... ) κτλ κτλ... ειναι απλο το ολο θεμα αν σου εμφανισει check σημαινει οτι κατι δεν ειναι οπως θα επρεπε και πρεπει να τσεκαρεις τι ειναι αυτο...
λοιπον Αλεξανδρε οπως λες το κουμπι που εννοω ειναι ο φονιας.αλλα μου φαινεται πολυ περιεργο δεδομενο οτι το μηχανακι ειναι απο προσφατο σερβις των 12000 χλμ και δεν εχει περπατησει ουτε 300χλμ απο τοτε που εγινε.τι να πω.μου φαινεται πολυ περιεργο.το προσεξα το check και λεω κατι δεν πρεπει να πηγαινει καλα και ειπα να ρωτησω. | |
|
| |
Miou Full gixxer
| Θέμα: Απ: υπερβολικη θερμοτητα Παρ 19 Αυγ 2011, 18:21 | |
| δεν εχει να κανει με το σερβις, και σημερα να το ειχες παρει πριν 1- 2 λεπτα παλι το ιδιο θα εκανε... ετσι πρεπει κιολας...με ολες αυτες τις δικλειδες ασφαλειας που εχουν απλα σε ενημερωνει οτι κατι δεν ειναι σωστο... δεν ειναι κανενα προβλημα φιλε μην μασας απλα τωρα το προσεξες αν και το κανει καιρο... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: υπερβολικη θερμοτητα Παρ 19 Αυγ 2011, 18:48 | |
| - Miou έγραψε:
- δεν εχει να κανει με το σερβις, και σημερα να το ειχες παρει πριν 1- 2 λεπτα
παλι το ιδιο θα εκανε... ετσι πρεπει κιολας...με ολες αυτες τις δικλειδες ασφαλειας που εχουν απλα σε ενημερωνει οτι κατι δεν ειναι σωστο... δεν ειναι κανενα προβλημα φιλε μην μασας απλα τωρα το προσεξες αν και το κανει καιρο... τεσπα.οποτε τι κανω τωρα?το παω μια βολτα απο το συνεργειο να δουμε τι εχει η το αφηνω? | |
|
| |
Miou Full gixxer
| Θέμα: Απ: υπερβολικη θερμοτητα Παρ 19 Αυγ 2011, 19:19 | |
| μηπως κατι δεν λεω σωστα?καλα? σου ξαναλεω λοιπον οσο πιο απλα μπορω....ειαι φυσιολογικο δεν ειναι προβλημα απλα εσυ τωρα το προσεξες... οταν σου δειχνει check σημαινει οτι κατι δεν εχεις σωστα (πχ εχεις ταχυτητα μεσα,εχεις κλεισει το κιλ σουιτσ)και πρεπει να τσεκαρεις τι ειναι αυτο δεν σημαινει οτι υπαρχει προβλημα... αν υπαρξει προβλημα θα σου βγαλει F1... | |
|
| |
| υπερβολικη θερμοτητα | |
|