| Γκαζιέρα από.... | |
|
+12R43 Cube Capacity senninha stavrosrodo nasos-v DENNIS DimSTriple Hamamatsu Billy DrIoannis JIMK7 papagym 16 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
papagym Adv. gixxer
Ηλικία : 55 Αριθμός μηνυμάτων : 569 Αγωνιζόμενος : ''Αγίου'' Hμερομηνία εγγραφής : 05/03/2009
| Θέμα: Γκαζιέρα από.... Δευ 20 Απρ 2009, 23:23 | |
| Έχω ακούσει για μια πατέντα τοποθέτησης γκαζιέρας από R1 στα gsxr! Δηλαδή αντί να βάλεις μια κοντή άφτερ, βάζεις γκαζιέρα από R1 που είναι πιο κοντή και είσαι μάγκας!
Αλλά δε ξέρω, βάζεις μόνο το πλαστικό ή ολόκληρη τη γκαζιέρα?
Γνωρίζει κανείς?
JIMK7 εσύ μήπως? | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Τρι 21 Απρ 2009, 00:07 | |
| - kostasgym έγραψε:
- Έχω ακούσει για μια πατέντα τοποθέτησης γκαζιέρας από R1 στα gsxr!
Δηλαδή αντί να βάλεις μια κοντή άφτερ, βάζεις γκαζιέρα από R1 που είναι πιο κοντή και είσαι μάγκας!
Αλλά δε ξέρω, βάζεις μόνο το πλαστικό ή ολόκληρη τη γκαζιέρα?
Γνωρίζει κανείς?
JIMK7 εσύ μήπως? Μονο τη καλαμιερα βαζεις | |
|
| |
DrIoannis Hero gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 1742 Αγωνιζόμενος : το... πάλεψα. Hμερομηνία εγγραφής : 29/01/2009
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Τρι 21 Απρ 2009, 00:08 | |
| Το έχω κάνει στο 600 και πράγματι έγινε πιο κοντή.Να το κάνεις... | |
|
| |
papagym Adv. gixxer
Ηλικία : 55 Αριθμός μηνυμάτων : 569 Αγωνιζόμενος : ''Αγίου'' Hμερομηνία εγγραφής : 05/03/2009
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Τρι 21 Απρ 2009, 00:33 | |
| Ευχαριστώ βασικά, αλλά ξέρετε από πιο R1? χρονολογία? | |
|
| |
Billy Jr.gixxer
Όνομα: : Billy Τόπος : Γλυφάδα Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 44 Hμερομηνία εγγραφής : 08/03/2009
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Τρι 21 Απρ 2009, 03:13 | |
| Σε τι χρησιμεύει η πιο κοντή γκαζιέρα ρε παιδια? | |
|
| |
papagym Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Τρι 21 Απρ 2009, 07:31 | |
| - Billy έγραψε:
- Σε τι χρησιμεύει η πιο κοντή γκαζιέρα ρε παιδια?
Πιο κοντή ''γρήγορη'' διαδρομή του γκαζιού. Γλυτώνεις από τη τεράστια περιτή διαδρομή του! | |
|
| |
Hamamatsu Hero gixxer
Όνομα: : Αλέξανδρος Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 1640 Hμερομηνία εγγραφής : 04/11/2008
| |
| |
DimSTriple Full gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 803 Hμερομηνία εγγραφής : 05/11/2008
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Τρι 21 Απρ 2009, 13:42 | |
| Είχα βάλει απο R1 04+ υπάρχει διαφορά σε σχέση με τη στόκ του κ4 μου και το κόστος ήταν ελάχιστο... 13Ε αν θυμάμαι καλά η γκαζιέρα μαζί με γκριπάκι | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Τρι 21 Απρ 2009, 14:50 | |
| Απο το 04 και μετα μαλλον ειναι ολες ιδιες παρα μονο τα σκριπ αλλαζουν αν και καλο ειναι την ωρα που θα τα αγορασεις να το ρωτησεις :vwrv: Αν και στη θεση σου δεν θα το συνιστουσα αυτο ειδικα στο κ6 που εχεις γιατι το high sight θα παραμονευει διαρκως | |
|
| |
DENNIS Adv. gixxer
Όνομα: : ΣΑΚΗΣ Τόπος : Αθηνα-Αιγαλεω Αριθμός μηνυμάτων : 692 Αγωνιζόμενος : στην ζωη!!! Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Τρι 21 Απρ 2009, 20:38 | |
| Κ εγω θελω να μειωσω την διαδρομη της γκαζιερας,αν γνωριζετε κατι κ after market δεν εχω προβλημα,Κωστα αν το ψαξεις ενημερωσε. | |
|
| |
nasos-v Full gixxer
Όνομα: : Νασος Τόπος : Περιστερι-Αθηνα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 6282 Αγωνιζόμενος :
Hμερομηνία εγγραφής : 13/12/2008
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Τετ 22 Απρ 2009, 09:22 | |
| υπαρχει και η λυση του να προσθεσεις ενα δακτυλίδι στον οδηγο του συρματοσκηνου!
εγω στο 750 κ6 ειχα βαλει ενα ταιαρ απ γυρω γυρω στο οδηγο και τον ειχα κολησει με λογκο στιγμης και το δουλευα ετσι πανω απο ενα χρονο με κανεννα προβλημα!
θα προσπαθισω να βρω φοτο να το εξηγησω καλυτερα!
βεβαια απο Ρ1 ειναι πιο ευκολο και πιο σωστο αλλα τοτε εγω δεν ειχα βρει και ετσι εκανα αυτη την πατεντα. | |
|
| |
DrIoannis Hero gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 1742 Αγωνιζόμενος : το... πάλεψα. Hμερομηνία εγγραφής : 29/01/2009
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Τετ 22 Απρ 2009, 16:48 | |
| Πάτε στην αντιπροσωπεία της Yamaha φτου φτου φτου και αγοράζετε το εξάρτημα.Αν δεν κάνω λάθος 12 ευρώ κάνει. | |
|
| |
stavrosrodo Hero gixxer
Όνομα: : ΣΤΑΥΡΟΣ Τόπος : ΓΕΦΥΡΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Αριθμός μηνυμάτων : 2107 Αγωνιζόμενος : DRAGSTER Hμερομηνία εγγραφής : 07/01/2009
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Τετ 22 Απρ 2009, 18:10 | |
| η διαδρομη του grip αλλαζει σημαντικα η' λιγο?γιατι μου φαινεται οτι για χρηση dragster, αν ειναι αισθητα πιο μικρη η διαδρομη, θα ειναι πολυ καλο!!!!!!!!! | |
|
| |
senninha Jr.gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 28 Hμερομηνία εγγραφής : 26/03/2009
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Τετ 22 Απρ 2009, 18:44 | |
| - nasos-v έγραψε:
- υπαρχει και η λυση του να προσθεσεις ενα δακτυλίδι στον οδηγο του συρματοσκηνου!
εγω στο 750 κ6 ειχα βαλει ενα ταιαρ απ γυρω γυρω στο οδηγο και τον ειχα κολησει με λογκο στιγμης και το δουλευα ετσι πανω απο ενα χρονο με κανεννα προβλημα!
θα προσπαθισω να βρω φοτο να το εξηγησω καλυτερα!
βεβαια απο Ρ1 ειναι πιο ευκολο και πιο σωστο αλλα τοτε εγω δεν ειχα βρει και ετσι εκανα αυτη την πατεντα. Η εξήγηση είναι ΕΔΩ την οποία και ποστάρησε στο bikenet.gr ο χρήστης toneless. http://www.bikenet.gr/index.php?option=com_smf&Itemid=89&topic=17454.0Κάνω και ένα copy-paste και εδώ.... ------------------------------------------------------------ DIY Quick Action "γκαζιέρα"... author: toneless Βλέπω κατά καιρούς στο διαδίκτυο αρκετές εταιρίες να πουλάνε "πρόσθετες" κατασκευές οι οποίες μειώνουν κατά 1/5 τη διαδρομή της γκαζιέρας. Αυτή είναι μια καλή λύση για όσους δεν θέλουν να αλλάξουν τη μαμά γκαζιέρα, ενώ παράλληλα θέλουν λίγο πιο άμεσο γκάζι και κυρίως να μην επανατοποθετούν το καρπό για να φτάσουν το grip στο τέλος της διαδρομής -πολύ σπαστικό σε "κλειστά" κομμάτια με γρήγορη οδήγηση-. :bleh: Οπότε, πάμε άλλο ενα γρήγορο και εύκολο diy tutorial... Υλικά που θα χρειαστούμε: 1) Τη γκαζιέρα μας -προφανώς-. :tooth: 2) Υσχυρή κόλλα. 3) Ενα tyre up. @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ α) Ξεβιδώνουμε τα οργανάκια του κλιπόν ή του τιμονιού, αποσυνδέουμε τη ντίζα γκαζιού ή αν υπάρχει και τη ντίζα επαναφοράς και αφαιρούμε τη γκαζιέρα. β) Κόβουμε απο το tyre up ενα κομμάτι, τόσο ώστε να καλύπτει όλη την εξωτερική μεριά της γκαζιέρας πάω στην οποία ακουμπάνε οι ντίζες. Με τα χέρια μας λυγίζουμε το tyre up ώστε να πάρει κυκλικό σχήμα. γ) Κολλάμε το tyre up πάνω στη γκαζιέρα με λίγη κόλλα. Δε χρειάζεται να βάλουμε κόλλα παντού... :tooth: 2-3 σταγόνες είναι αρκετές. Αφήστε να στεγνώσει καλά για κανα 10λεπτο. δ) Επανατοποθετούμε τη γκαζιέρα, όπως ακριβώς την αφαιρέσαμε. Πολύ πιθανό να χρειαστεί να ρυθμίσουμε το free play σε ντίζα γκαζιού/ επαναφοράς. Επί της ευκαιρίας, μιας και φτάσατε μέχρι εκει πέρα, λαδώστε τις και λίγο... :wink2: @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ Παρακάτω επισυνάπτω όλα τα στάδια σε φωτογραφίες. Με ενα δεύτερο tyre up -πάνω στο αρχικό- η διαδρομή μικραίνει πολύ περισσότερο αλλά σε κάποια οργανάκια μπορεί να υπάρξει πρόβλημα και να μην χωράει η γκαζιέρα. ΥΓ. 1 Δώστε προσοχή στο αν η γκαζιέρα κινείτε ελεύθερα και υπάρχει το σωστό free play στις ντίζες ανάλογα με τις οδηγίες του κάθε κατασκευαστή. ΥΓ. 2 Εάν έχετε πρόβλημα με τον έλεγχο του γκαζιού ή κάνετε σούζες χωρίς να το θέλετε ... η παραπάνω μετατροπή θα ΜΕΓΕΘΥΝΕΙ το πρόβλημα!!! Have Fun! :bye1: ------------------------------------------------------------------------------------------------- | |
|
| |
DENNIS Adv. gixxer
Όνομα: : ΣΑΚΗΣ Τόπος : Αθηνα-Αιγαλεω Αριθμός μηνυμάτων : 692 Αγωνιζόμενος : στην ζωη!!! Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Τετ 22 Απρ 2009, 19:23 | |
| Μηπως ξερουμε μοντελο του R1?Στο Bikenet λεει για μοντελο 2004. | |
|
| |
papagym Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Τετ 22 Απρ 2009, 20:29 | |
| - senninha έγραψε:
Η εξήγηση είναι ΕΔΩ την οποία και ποστάρησε στο bikenet.gr ο χρήστης toneless.
http://www.bikenet.gr/index.php?option=com_smf&Itemid=89&topic=17454.0 Κάνω και ένα copy-paste και εδώ....
Ναι είναι μια λύση και αυτό και το είχα δει στο bikenet και είχα πει να το προσπαθήσω. Αλλά πρώτον μου έχει σπάσει η καλαμιέρα και αν και δουλευει κανονικά λέω να την αλλάξω. Δευτερον καλή η πατέντα αλλά κόλλα είναι και ποτέ δε ξέρεις!!!!!! Παράλληλα διάβασα/άκουσα δε θυμάμαι, για την καλαμιέρα από το r1 που είναι ατόφια και φθηνή κατασκευή και κλείνω περισσότερο προς την έτοιμη πατέντα!!!!!! Ευχαριστώ και μόλις έχω νέα θα τα γράψω!!!!!! | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Τετ 22 Απρ 2009, 21:19 | |
| - stavrosrodo έγραψε:
- η διαδρομη του grip αλλαζει σημαντικα η' λιγο?γιατι μου φαινεται οτι για χρηση dragster, αν ειναι αισθητα πιο μικρη η διαδρομη, θα ειναι πολυ καλο!!!!!!!!!
Αλλαζει κατα το ενα εκτο απο οσο θυμαμαι αλλα ρε φιλε απο τη στιγμη που εχεις QUICK SHIFT τι να τη κανεις τη κοντη γκαζιερα | |
|
| |
Cube Capacity Normal gixxer
Όνομα: : Γιωργος Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 212 Αγωνιζόμενος : Μπα!Κατι ψιλα μονο... Hμερομηνία εγγραφής : 09/12/2008
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Πεμ 23 Απρ 2009, 00:51 | |
| Να ο κωδικος απο γκαζιερα Ρ1 04 που εβαλα και εγω στο μπουσα | |
|
| |
papagym Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Πεμ 23 Απρ 2009, 08:03 | |
| - Cube Capacity έγραψε:
- Να ο κωδικος απο γκαζιερα Ρ1 04 που εβαλα και εγω στο μπουσα
Αυτός είσαι.........!!!!!!!!!!! :fvsg: Στη τοποθέτηση υπάρχει κάποιο πρόβλημα, κάπου κόλλησες ή όλα πηγαν ρολόϊ?? | |
|
| |
nasos-v Full gixxer
Όνομα: : Νασος Τόπος : Περιστερι-Αθηνα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 6282 Αγωνιζόμενος :
Hμερομηνία εγγραφής : 13/12/2008
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Πεμ 23 Απρ 2009, 09:08 | |
| senninha ακριβως αυτο εννοουσα και ειχα κανει!
:vwrv:
εγω παντος θα το ξανακανω στο μιλλε πλεον να δω αν θα με βολεψει (δεν εχει τοσο εντονο προβλημα οπως το suzuki) | |
|
| |
Όνομα: : Γιωργος Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 212 Αγωνιζόμενος : Μπα!Κατι ψιλα μονο... Hμερομηνία εγγραφής : 09/12/2008
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Πεμ 23 Απρ 2009, 10:07 | |
| - kostasgym έγραψε:
- Cube Capacity έγραψε:
Αυτός είσαι.........!!!!!!!!!!! :fvsg:
Στη τοποθέτηση υπάρχει κάποιο πρόβλημα, κάπου κόλλησες ή όλα πηγαν ρολόϊ?? Οχι φιλε τιποτα μια χαρα μπηκε το μονο που εκανα ηταν να ξεβιδωσω απο κατω τις ντιζες για να μου δωσει χερι για να τις περασω και επανω στην γκαζιερα!! δλδ εδω ξεσφιξα | |
|
| |
stavrosrodo Hero gixxer
Όνομα: : ΣΤΑΥΡΟΣ Τόπος : ΓΕΦΥΡΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Αριθμός μηνυμάτων : 2107 Αγωνιζόμενος : DRAGSTER Hμερομηνία εγγραφής : 07/01/2009
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Πεμ 23 Απρ 2009, 12:19 | |
| - JIMK7 έγραψε:
- stavrosrodo έγραψε:
- η διαδρομη του grip αλλαζει σημαντικα η' λιγο?γιατι μου φαινεται οτι για χρηση dragster, αν ειναι αισθητα πιο μικρη η διαδρομη, θα ειναι πολυ καλο!!!!!!!!!
Αλλαζει κατα το ενα εκτο απο οσο θυμαμαι αλλα ρε φιλε απο τη στιγμη που εχεις QUICK SHIFT τι να τη κανεις τη κοντη γκαζιερα πιστευω οτι θα βοηθησει στη φαση του πατιναρισματος της πρωτης. δεν χανω και τιπoτα με μια δοκιμη. :logugj: συν τοις αλλοις το μηχανακι εκτος αγωνων εχει και αλλες χρησεις,γρηγορες βολτες,αργες βολτες ,πολη,ανοιχτα κομματια.δεν ειναι μονο για dragster. :aswe: | |
|
| |
DENNIS Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Πεμ 23 Απρ 2009, 19:56 | |
Ευχαριστουμε πολυ να εισαι καλα. | |
|
| |
papagym Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Γκαζιέρα από.... Παρ 24 Απρ 2009, 13:04 | |
Λοιπόν τη πήρα τη καλαμιέρα. Με διευκόλυνες πολύ με τον κωδικό Cube!! :fvsg: Μου άρεσε επιπλέον ότι δεν έχει φτεράκια περιμετρικά όπως έχει το suzuki για να ασφαλίζει το γκριπάκι. Ο λόγος είναι ότι ήθελα να βάλω τα renthal που έχω πάρει αλλά δεν ταίριαζαν καλά και έπρεπε να κόψω τα φτεράκια για να δείχνει οπτικά καλό!! Σ/Κ θα το βάλω μαζί με κάποιες άλλες δουλειές (βλέπε ζάντες και άλλα) και θα σας πω το αποτέλεσμα!!!! | |
|
| |
| |
| |
| Γκαζιέρα από.... | |
|