Greek GSX-R forum
Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια? Cabece10

Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Greek GSX-R forum
Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια? Cabece10

Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Greek GSX-R forum

www.gixxer.gr

Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια? Portal10ΦόρουμΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση
Σύνδεση
Ψευδώνυμο μέλους:
Κωδικός:
Να γίνεται η σύνδεση αυτόματα σε κάθε μου επίσκεψη: 
:: Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου
» Site Navigation
Navigation Menu

●Σημερινά Ενεργά Θέματα
●Δημοσιεύσεις που έγιναν μετά την τελευταία σας επίσκεψη
●Ανασκόπηση των δημοσιεύσεων σας
●Αναπάντητες δημοσιεύσεις
●Άρθρα
●Links
●SERVICE MANUAL
●How To...
●Συχνές Ερωτήσεις
●Αναζήτηση
Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Παρόμοια θέματα
Κορυφαίοι συγγραφείς
Miou
Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια? Poll_l10Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια? Poll_c10Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια? Poll_r10 
JIMK7
Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια? Poll_l10Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια? Poll_c10Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια? Poll_r10 
nasos-v
T.R.E
k8 600 kk
kostaskr6
κολτρέϊν
Leroy
ripper
mistiriodis_tsantakias

Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια?

Πήγαινε κάτω 
4 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
DrIoannis
Hero gixxer
Hero gixxer
DrIoannis

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 1742
Αγωνιζόμενος : το... πάλεψα.
Hμερομηνία εγγραφής : 29/01/2009

Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια?   Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια? EmptyΠαρ 11 Νοε 2011, 08:15

Έχω τα SBS dual carbon με τα οποία για την πίστα είμαι ευχαριστημένος και στον δρόμο δεν με ενοχλεί η κακή αίσθηση στο πρώτο πάτημα. Επειδή έχω βρει σε καλή τιμή τα ανωτέρω έχει κανείς κάποια άποψη?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
thodorisk
Normal gixxer
Normal gixxer
thodorisk

Άντρας Όνομα: : Θοδωρης
Τόπος : Κορυδαλλος......εξω...
Αριθμός μηνυμάτων : 81
Αγωνιζόμενος : Στις μπυρες.....
Hμερομηνία εγγραφής : 16/02/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια?   Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια? EmptyΠαρ 11 Νοε 2011, 08:50

Προσωπικα ειναι τα μονα που χρησιμοποιω και σε σχεση με αυτα ολα μου ξινιζουν.

Αν δεν σε ενδιαφερει ο χρονος που θελουν για να ζεσταθουν,θα σου προτεινα να τα δοκιμασεις.

Το αρχικο τους δαγκωμα ειναι πολυ ελαφρυ,ελαφρως χειροτερο απο τα DP πχ, πραγμα που προσωπικα μου αρεσει,αλλα η διαρκεια τους και η αντοχη τους στις θερμοκρασιες ειναι παροιμιωδης. Φαντασου οτι καταλαβαινω οτι θελω τακακια,μολις ακουσω το μεταλλο και τριβεται πανω στην δισκοπλακα lol!

Απο την αλλη ο κατασκευαστης της δισκοπλακας που φοραω (Braketech Cast Iron) προτεινει αυτα τα τακακια για καλυτερη λειτουργια,οποτε μπορει να ειναι το πακετο καλο.

Το μειον που μπορω να βρω ειναι η μικρη τους διαρκεια σε χρονο,4-5 TD...

Προσωπικα τα συστηνω ανεπιφυλακτα
T.R.E
Full gixxer
Full gixxer
T.R.E

Άντρας Όνομα: : Νίκος

Τόπος : Αθήνα
Αριθμός μηνυμάτων : 5824
Αγωνιζόμενος : Του καφέ!
Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια?   Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια? EmptyΠαρ 11 Νοε 2011, 09:31

Τέτοια φοράω και εγώ στο Κ7 και δεν έχει αρχικό δάγκωμα... Very Happy
DrIoannis
Hero gixxer
Hero gixxer
DrIoannis

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 1742
Αγωνιζόμενος : το... πάλεψα.
Hμερομηνία εγγραφής : 29/01/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια?   Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια? EmptyΠαρ 11 Νοε 2011, 10:47

Τα carbon τακάκια γενικά έχουν μικρότερο αρχικό δάγκωμα από το sintered αλλά πολύ καλύτερη αντοχή και επιβραδυντική δύναμη όταν φτάσουν σε θερμοκρασία λειτουργίας.Γενικά όσο πιο ζεστά τόσο πιο δυνατή επιβράδυνση έχεις.Ένα άλλο καλό επίσης είναι και το ότι το carbon είναι κακός αγωγός θερμότητας με αποτέλεσμα να μην μεταφέρει πολύ μεγάλη ποσότητα θερμότητας στα υγρά και να μην έχεις fading.
ΔΕΝ είναι κατάλληλα για δρόμο γιατί κυρίως, δεν έχεις καλή αίσθηση και μπορείς να μπλοκάρεις εύκολα το μπροστινό.Με 1-2 φρεναρίσματα η αίσθηση επανέρχεται και πετάς άγκυρες μετά από τον πρώτο γύρο.Σε σχέση με τα dual sintered είναι πιο φτηνά αλλά με εξίσου καλή απόδοση όταν ζεσταθούν.
Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά ετοιμάζομαι και προμηθεύομαι υλικά για 3ήμερο trackday next year στας Σέρρας smileee gun1
DimSTriple
Full gixxer
Full gixxer
DimSTriple

Άντρας Όνομα: : Δημήτρης
Τόπος : Αθήνα
Αριθμός μηνυμάτων : 803
Hμερομηνία εγγραφής : 05/11/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια?   Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια? EmptyΠαρ 11 Νοε 2011, 12:19

Τα έχουμε δοκιμάσει και τα δύο, στο R6 δουλέψαμε με τα cp, στο R1 ξεκινήσαμε με CP, πήγαμε στα SBS και με έναν συνδυασμό άλλου υγρού φρένων επιστρέψαμε στα CP για να μειώσουμε λίγο την απόδοση των φρένων!

CP & SBS dual carbon έχουν ίδια φιλοσοφία απόδoσης με λιγότερο αρχικό δάγκωμα, και προοδευτική απόδοση. Η κύρια διαφορά τους είναι πως τα carbon έχουν μεγαλύτερη αντοχή στη θερμοκρασία σε σχέση με τα cp που μειώνεται η απόδοση τους αισθητά.
Τεράστιο ρόλο παίζει και ο τρόπος οδήγησης αλλά όπως και να έχει, σε πίστα με πολλά φρένα σε πολύ υψηλούς ρυθμούς το sbs είναι απαραίτητο.

Απλά να σημειώσω πως τα παραπάνω συμπεράσματα έχουν βγεί με χρήση PFM δίσκων, τόσο στο R1 όσο και στο R6
http://www.meremetis.gr/

Γνώμες για Ferrodo CP211 τακάκια?
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» τακάκια;
» τακακια για κ3 1000
» Τακάκια για κ9-Κ10 1000

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Greek GSX-R forum :: ΤΕΧΝΙΚA ΘEΜΑΤΑ :: ΤΕΧΝΙΚA ΘEΜΑΤΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ :: ΦΡΕΝΑ - ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ-
Μετάβαση σε:  
Copyright ©2008 - 2023, gixxer.gr
gixxerforum@gmail.com