| Αθήνα - Παρίσι | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
[alex] Adv. gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 416 Hμερομηνία εγγραφής : 19/02/2011
| Θέμα: Αθήνα - Παρίσι Τρι 08 Μάης 2012, 19:02 | |
| | |
|
| |
Vortex Hero gixxer
Όνομα: : Σπύρος Τόπος : Βυθός Του Μπικίνι Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 1826 Αγωνιζόμενος : στην ανωμαλία Hμερομηνία εγγραφής : 09/12/2009
| Θέμα: Απ: Αθήνα - Παρίσι Τρι 08 Μάης 2012, 19:29 | |
| Εχω ακουσει αλλα δεν ξερω κατα ποσο ισχυει οτι σε καποιες χωρες τις ΕΕ οι μηχανες ειναι φιμωμενες.
Δυσκολη η αποφαση να φυγεις παντως. Εαν δεν εχεις κατι να σε κραταει εφυγες.
Και να εχεις μια καλη αρχη στη νεα σου καρριερα | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Αθήνα - Παρίσι Τρι 08 Μάης 2012, 23:55 | |
| - Jester έγραψε:
- Εχω ακουσει αλλα δεν ξερω κατα ποσο ισχυει οτι σε καποιες χωρες τις ΕΕ οι μηχανες ειναι φιμωμενες.
Δυσκολη η αποφαση να φυγεις παντως. Εαν δεν εχεις κατι να σε κραταει εφυγες.
Και να εχεις μια καλη αρχη στη νεα σου καρριερα ...στην γαλλια το οριο για τις μηχανες ηταν μεχρι πριν μερικα χρονια 100 αλογα...τωρα δεν ξερω εαν εχει αλλαξει αυτο αλλα ετσι και αλλοιως δεν υπαρχει προβλημα με την δικια σου μηχανη που εχει πινακιδες απο αλλη χωρα... απλα στην χωρα δεν εισαγουν μηχανες πανω απο 100 αλογα... ακομα και στα σσ ηταν φιμωμενα... παντος το να ανεβεις γαλλια οδικως ειναι καλη ιδεα... ετσι και αλλοιως η βενζινη ειναι πιο φθηνη πλεον στο εξωτερικο...τα διοδια ειναι ακριβα ομως.... | |
|
| |
ENDURASX Adv. gixxer
Όνομα: : Παντελης Τόπος : Περιστερι Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 463 Αγωνιζόμενος : θα θελα......... Hμερομηνία εγγραφής : 05/01/2011
| Θέμα: Απ: Αθήνα - Παρίσι Παρ 11 Μάης 2012, 17:09 | |
| Παρε τιμες απο εναν μεταφορεα και μετα τσεκαρε το κατω site βαλε προορισμο και τιμη βενζινης και θα σου βγαλει μαζι με τα διοδια το κοστος του να πας http://www.viamichelin.com | |
|
| |
[alex] Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Αθήνα - Παρίσι Παρ 11 Μάης 2012, 18:40 | |
| Παιδιά ευχαριστώ για τη βοήθεια! Έχετε δίκιο: στη Γαλλία επιτρέπουν μηχανές μέχρι 100 άλογα (λογικά κινητήρα - όχι ρόδα). Βλέπω να καταλήγω με κανένα versys :P Έλεγα πως επειδή θα είμαι νέος στη δουλειά, δε θα δικαιούμαι άδεια, αλλά το αφεντικό ξηγήθηκε και είπε μάλιστα πως θα είναι ωραίο το ταξίδι Ιταλία - Γαλλία, οπότε έτσι θα γίνει λογικά. Θα ρωτήσω και για προσφορές από μερικές μεταφορικές, μήπως και βγαίνει πολύ φτηνότερα. Πολύ χρήσιμο το site φίλε Παντελή! Και ευχαριστώ για τις ευχές φίλε Σπύρο! Έτσι όπως γίναμε, παντού δύσκολα είναι | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Αθήνα - Παρίσι Παρ 11 Μάης 2012, 18:44 | |
| και σου ξαναλεω οτι εαν πας με την μηχανη σου δεν θα εχεις κανενα προβλημα (οπως δεν ειχα και εγω οταν ειχα παει ....) | |
|
| |
cpantelo Adv. gixxer
Όνομα: : Κωστας Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 597 Hμερομηνία εγγραφής : 09/01/2012
| Θέμα: Απ: Αθήνα - Παρίσι Παρ 11 Μάης 2012, 18:53 | |
| Στη γαλλια ολες οι μηχανες εχουν οριο τα 100 αλογα (μπορει να παιζουν και μερικα ακομα οπως βλεπω στο moto&motards που τα δυναμομετρουνε και βγαζουν +2 με +4 απο τα 100)! αρα συμφερει να παρεις μια μηχανη που μαμα βγαζει 100 αλογα οποτε δεν θα φοραει το τσιπακι που τα κοβει γιατι τα χαλαει στο μεγαλυτερο φασμα στροφων...
Τωρα για το ταξιδι οδικως ενα εχω να σου πω:
ΚΑΝΤΟ OΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!!!
Οι δρομοι στις αλπεις και οι επαρχιακοι ειδικα στην γαλλια ειναι να τον παιζεις κανονικα!!!! Στροφες μεχρι να βαρεθεις για καθε γουστα αρκει να εχες ορεξη για εκδρομουλες... | |
|
| |
[alex] Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Αθήνα - Παρίσι Κυρ 22 Ιουλ 2012, 18:17 | |
| Γεια σας παιδιά! Επανέρχομαι μετά από καιρό ζητώντας και πάλι βοήθεια . Όποιος έχει όρεξη και το διαβάσει, ας δώσει καμία συμβουλή. Όλες ευπρόσδεκτες . Από όσο είδα, εδώ ( Γαλλία μεριά ) κυκλοφορούν όλων των ειδών των ss, τα περισσότερα με after market εξατμίσεις, οπότε έχουν βρει τρόπο να παρακάμπτουν τον περιορισμό των 100 ίππων . Τελικά προτίμησα να ανεβάσω το μηχανάκι οδικώς και θα ήθελα ορισμένες συμβουλές για μεγάλο ταξίδι από όποιον ενδιαφέρεται. Μέχρι τώρα έχω εμπειρίες από αρκετά ταξίδια, αλλά όλα μονοήμερα και γύρω στα 400 με 500 km. Προγραμμάτισα το ταξίδι για τέλη Αυγούστου, ώστε να έχουν πέσει οι θερμοκρασίες και να αποφύγω τη σάουνα μέσα στη στολή . Η διαδρομή θα είναι: 1. Αθήνα - Πάτρα 2. Πάτρα - Ανκόνα ( 20 ώρες με πλοίο :( ) 3. Ανκόνα - Παρίσι Χρησιμοποίησα το viamichelin.com και βγάζει περίπου 1400 km διαδρομής, μετά την Ανκόνα ( και μπαίνει και για λίγα χιλιόμετρα για Ελβετία ). Το μηχανάκι παρατήθηκε σε πολύ καλή κατάσταση σε γκαράζ από μέσα Μαΐου με αποσυνδεδεμένο τον ένα πόλο της μπαταρίας. Βέβαια, πριν το ταξίδι θα το πάω και από τον μηχανικό για έλεγχο. Ερωτήσεις1. Καμία ιδέα για επισκευή λάστιχου; Από όσο έψαξα, ο αφρός για λάστιχο, μπορεί να δουλέψει, μπορεί και όχι. 2. Για το πλοίο θα χρειαστώ τίποτα ιμάντες για περισσότερη σταθερότητα στο δέσιμο; Ή παρέχουν στο πλοίο αρκετούς; Έχω ακούσει για διάφορα πεσίματα σε τρικυμίες κατά καιρούς, για αυτό το λέω. 3. Λογικά έλεγα το ταξίδι να γίνει με κορντούρα και όχι δέρματα, επειδή είναι πιο άνετη και προφυλάσσει καλύτερα στη βροχή. Θα πρότεινε κανένας την ολόσωμη; 4. Θα έχω μαζί και ένα δεύτερο ζευγάρι γάντια, σε περίπτωση που γίνουν μούσκεμα τα πρώτα. Μήπως εκτός από την κορντούρα να πάρω και τίποτα αδιάβροχα; Τίποτα επιπλέον που δεν έχω σκεφτεί; 5. Θα έχω μαζί λάδι για την αλυσίδα, κουκούλα, μονωτική ταίνια, ελβετικό σουγιά / πολυεργαλείο. Τα χέρια μου δεν πιάνουν και για πολλά. Μήπως ξέρετε αν παίζει τίποτα διεθνής κάλυψη για οδική βοήθεια; Ευχαριστώ! | |
|
| |
Miou Full gixxer
| Θέμα: Απ: Αθήνα - Παρίσι Κυρ 22 Ιουλ 2012, 18:45 | |
| - [alex] έγραψε:
- Γεια σας παιδιά!
1. Καμία ιδέα για επισκευή λάστιχου; Από όσο έψαξα, ο αφρός για λάστιχο, μπορεί να δουλέψει, μπορεί και όχι.
2. Για το πλοίο θα χρειαστώ τίποτα ιμάντες για περισσότερη σταθερότητα στο δέσιμο; Ή παρέχουν στο πλοίο αρκετούς; Έχω ακούσει για διάφορα πεσίματα σε τρικυμίες κατά καιρούς, για αυτό το λέω.
3. Λογικά έλεγα το ταξίδι να γίνει με κορντούρα και όχι δέρματα, επειδή είναι πιο άνετη και προφυλάσσει καλύτερα στη βροχή. Θα πρότεινε κανένας την ολόσωμη;
4. Θα έχω μαζί και ένα δεύτερο ζευγάρι γάντια, σε περίπτωση που γίνουν μούσκεμα τα πρώτα. Μήπως εκτός από την κορντούρα να πάρω και τίποτα αδιάβροχα; Τίποτα επιπλέον που δεν έχω σκεφτεί;
5. Θα έχω μαζί λάδι για την αλυσίδα, κουκούλα, μονωτική ταίνια, ελβετικό σουγιά / πολυεργαλείο. Τα χέρια μου δεν πιάνουν και για πολλά. Μήπως ξέρετε αν παίζει τίποτα διεθνής κάλυψη για οδική βοήθεια;
Ευχαριστώ! 1 καλυτερα να εχεις 1 κιτ επισκευης ελαστικων ... παρε και 2 αμπουλες αερα επιπλεον ...καλο ειναι να εχεις κανει και καμια δοκιμη πριν ... 2 δεν χρειαζεσε για το πλοιο επιπλεον ιμαντες ... εχει στο πλοιο ... 3-4 ή κορτουρα θα εχεις ή δερματινα και αδιαβροχα ... εγω προτινω το 2ρο ... το δερμα σε προστατευει καλυτερα απο την κορτουρα και στην ζεστη ειναι πιο υποφερτο ... περναει απο καπου λιγος αερα ενω στην κορτουρα δεν περναει ... 5 ελβετικος σουγιας και πολυεργαλειο και μονωτικη ταινια ειναι για τις ταινιες του μαγκαιβερ ... που πας χωρις τιρε υπ?... περα απο την πλακα δεν ειναι χρησιμα αυτα ... παρε μερικα εργαλεια μαζι σου περα απο τα εργαλεια της μηχανης ( που ειναι αμφιβολου ποιοτητας) παρε ενα τηλ στην οδικη οσυ να μαθεις αν σε καλυπτει στην ευρωπη ... λογικα σε καλυπτει σε περιπτωσεις ατυχηματος και σοβαρης βλαβης . υπαρχει και επαναπατρισμος δλδ αν δεν φτιαχνετε η μηχανη σε 2-3 μερες σου πληρωνουν μεταφορικα για την ελλαδα και κατι αλλα τετοια ... παρε τηλ να στα εξηγησουν ... πρασινη καρτα μην ξεχασεις να βγαλεις στην μηχανη πριν ξεκινησεις ... καλο ταξιδι να εχεις ... | |
|
| |
arturo Normal gixxer
Όνομα: : δημητρης Τόπος : θεσνικη Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 209 Hμερομηνία εγγραφής : 22/04/2009
| Θέμα: Απ: Αθήνα - Παρίσι Δευ 23 Ιουλ 2012, 11:03 | |
| - [alex] έγραψε:
- Γεια σας παιδιά!
Επανέρχομαι μετά από καιρό ζητώντας και πάλι βοήθεια .
Όποιος έχει όρεξη και το διαβάσει, ας δώσει καμία συμβουλή. Όλες ευπρόσδεκτες .
Από όσο είδα, εδώ ( Γαλλία μεριά ) κυκλοφορούν όλων των ειδών των ss, τα περισσότερα με after market εξατμίσεις, οπότε έχουν βρει τρόπο να παρακάμπτουν τον περιορισμό των 100 ίππων .
Τελικά προτίμησα να ανεβάσω το μηχανάκι οδικώς και θα ήθελα ορισμένες συμβουλές για μεγάλο ταξίδι από όποιον ενδιαφέρεται. Μέχρι τώρα έχω εμπειρίες από αρκετά ταξίδια, αλλά όλα μονοήμερα και γύρω στα 400 με 500 km.
Προγραμμάτισα το ταξίδι για τέλη Αυγούστου, ώστε να έχουν πέσει οι θερμοκρασίες και να αποφύγω τη σάουνα μέσα στη στολή .
Η διαδρομή θα είναι:
1. Αθήνα - Πάτρα 2. Πάτρα - Ανκόνα ( 20 ώρες με πλοίο :( ) 3. Ανκόνα - Παρίσι
Χρησιμοποίησα το viamichelin.com και βγάζει περίπου 1400 km διαδρομής, μετά την Ανκόνα ( και μπαίνει και για λίγα χιλιόμετρα για Ελβετία ).
Το μηχανάκι παρατήθηκε σε πολύ καλή κατάσταση σε γκαράζ από μέσα Μαΐου με αποσυνδεδεμένο τον ένα πόλο της μπαταρίας. Βέβαια, πριν το ταξίδι θα το πάω και από τον μηχανικό για έλεγχο.
Ερωτήσεις
1. Καμία ιδέα για επισκευή λάστιχου; Από όσο έψαξα, ο αφρός για λάστιχο, μπορεί να δουλέψει, μπορεί και όχι.
2. Για το πλοίο θα χρειαστώ τίποτα ιμάντες για περισσότερη σταθερότητα στο δέσιμο; Ή παρέχουν στο πλοίο αρκετούς; Έχω ακούσει για διάφορα πεσίματα σε τρικυμίες κατά καιρούς, για αυτό το λέω.
3. Λογικά έλεγα το ταξίδι να γίνει με κορντούρα και όχι δέρματα, επειδή είναι πιο άνετη και προφυλάσσει καλύτερα στη βροχή. Θα πρότεινε κανένας την ολόσωμη;
4. Θα έχω μαζί και ένα δεύτερο ζευγάρι γάντια, σε περίπτωση που γίνουν μούσκεμα τα πρώτα. Μήπως εκτός από την κορντούρα να πάρω και τίποτα αδιάβροχα; Τίποτα επιπλέον που δεν έχω σκεφτεί;
5. Θα έχω μαζί λάδι για την αλυσίδα, κουκούλα, μονωτική ταίνια, ελβετικό σουγιά / πολυεργαλείο. Τα χέρια μου δεν πιάνουν και για πολλά. Μήπως ξέρετε αν παίζει τίποτα διεθνής κάλυψη για οδική βοήθεια;
Ευχαριστώ! καλημερα.και εγω με την σειρα μου σου λεω οτι ιμαντες δεν θα χρειαστεις.ασε να εχουν αυτοι την ευθυνη του δεσιματος αποκλειστικα.(τα δενουν καλα παντως).αδιαβροχα οπωςδηποτε και καλα αδιαβροχα.εχω δει να πέρνουν νερα σε πολλα αδιαβροχα με τετοια βροχη που φαγαμε περυσι στην ιταλια.προσωπικα αν εχεις καλοκαιρινη η διατρητη κορντουρα θα την προτιμουσα απο το δερμα εκτος αν ειναι διατρητο και αυτο.παρε και κιτ επισκευης ελαστικου με αμπουλες(τουλαχιστον 3).οσον αφορα την οδικη εχω να προτεινω την γερμανικη ADAC.εισαι καλυμμενος σε ολη την ευρωπη γεωγραφικα,μεχρι και αλβανια ,κοστιζει 79.50 τον χρονο και σε καλυπτει για οτι οχημα οδηγεις.μπορεις να εχεις με 80 ευρω οδικη σε αμαξι,μηχανη,σκουτερ και οτι αλλο θες .ασφαλιζει τον οδηγο ανεξαρτητα απο το τι οδηγαει. | |
|
| |
Miou Full gixxer
| Θέμα: Απ: Αθήνα - Παρίσι Δευ 23 Ιουλ 2012, 13:30 | |
| απο φιλο που ξερω αυτη η γερμανικη η adac ειναι πολλα χρονια μπροστα απο τους αλλους .... 1 φορα την χραστικε και επαθε πλακα απο την συνεπεια και την εξυπηρετηση... | |
|
| |
arturo Normal gixxer
Όνομα: : δημητρης Τόπος : θεσνικη Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 209 Hμερομηνία εγγραφής : 22/04/2009
| Θέμα: Απ: Αθήνα - Παρίσι Δευ 23 Ιουλ 2012, 17:11 | |
| - Miou έγραψε:
- απο φιλο που ξερω αυτη η γερμανικη η adac ειναι πολλα χρονια μπροστα απο τους αλλους ....
1 φορα την χραστικε και επαθε πλακα απο την συνεπεια και την εξυπηρετηση... έτσι ακριβώς ειναι υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης | |
|
| |
Vortex Hero gixxer
Όνομα: : Σπύρος Τόπος : Βυθός Του Μπικίνι Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 1826 Αγωνιζόμενος : στην ανωμαλία Hμερομηνία εγγραφής : 09/12/2009
| Θέμα: Απ: Αθήνα - Παρίσι Δευ 23 Ιουλ 2012, 17:55 | |
| Δεν ειναι καλυτερο να κατεβεις Βενετια; Δεν ειναι πιο κοντα στα συνορα;
Απο οτι ειδα στο μισελεν εισαι καπου στα 130 χιλιομετρα πιο κατω. Τωρα βεβαια δεν ξερω ποσο χρεωνουν παραπανω στο καραβι και ποσο θα σου στοιχησουν τα διοδια. | |
|
| |
mistiriodis_tsantakias Full gixxer
Όνομα: : Stefanos Τόπος : Athina Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 3236 Αγωνιζόμενος : SEX SEX K BMX Hμερομηνία εγγραφής : 29/10/2009
| Θέμα: Απ: Αθήνα - Παρίσι Δευ 23 Ιουλ 2012, 22:52 | |
| ασχετο αλλα αμα βρεις καμια δουλια και για εμας θα μας πεις ??? καλυ τυχη εκει περα ...αυτα τπτ αλλο σχετικα με το θεμα πας εσυ γλιτοσες αλιμονο σε εμας | |
|
| |
[alex] Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Αθήνα - Παρίσι Δευ 23 Ιουλ 2012, 23:35 | |
| Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές! Θα φροντίσω για οδική ασφάλεια και κιτ επισκευής ελαστικών και αμπούλες. Πολύ καλή η ιδέα για Βενετία μήπως και γλιτώσουμε καμία κράμπα, αλλά το πλοίο κάνει 33.5 ώρες ( από όσο είδα ) Θα τελειώσει η άδεια και θα είμαι ακόμα στο πλοίο Κορντούρα έχω και διάτρητη ( πιο διάτρητη, γίνεται τούλι για μπομπονιέρες ), αλλά το δέρμα είναι πιο δροσερό ( το δοκίμασα και έπαθα πλάκα με το πόση διαφορά είχε ). Αυτό που με προβληματίζει είναι πως η δερμάτινη στολή είναι ολόσωμη και δεν είναι πρακτική για... διάφορες ανάγκες και θα είναι μακρής ο δρόμος. Αλλιώς θα την προτιμούσα 100%. Και off-topic ============= Δουλειές εδώ δεν παίζουν από όσο έχω καταλάβει. Έχει μετακομίσει η Αφρική και δουλεύει με το μισό μεροκάματο. Και εδώ οι νέοι κλαίγονται πως έχουν πτυχία και μεταπτυχιακά και δε βρίσκουν ( καλή ) δουλειά. Πάνε να μας αντιγράψουν μου φαίνεται. Εγώ έτυχε και βρήκα στο άσχετο. Αλλά έχω φίλους που φύγανε πρόσφατα για Γερμανία και Αυστραλία και τακτοποιήθηκαν ( σχετικά εύκολα ). Όλα μια ιδέα είναι | |
|
| |
| Αθήνα - Παρίσι | |
|