Lithos Jr.gixxer
Τόπος : ΕΛΛΑΣ Αριθμός μηνυμάτων : 24 Hμερομηνία εγγραφής : 27/05/2012
| Θέμα: EXCVA ή σερβομηχανισμός πεταλούδας εξάτμισης... Κυρ 27 Μάης 2012, 17:29 | |
| Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει εύκολος όταν αλλάζουμε εξάτμιση να καταργήσουμε τον σερβομηχανισμό της εξάτμισης στα GSXR χωρίς να ανάβει το λαμπάκι το FI.
Xρειάζεται να αγοράσουμε ειδικό μαραφέτι για αυτό;
Ρωτάω γιατί ήδη έχω κατασκευάσει καταργήτη τόσο για όσα μοντέλα της Kawasaki έχουν σερβομηχανισμό (DENSO), αλλά και για όσα μοντέλα της Yamaha έχουν EXUP και θα ήθελα να συνεχίσω στα μοντέλα της Suzuki που έχουν EXCVA (Exhaust Control Valve Actuator)...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Lithos στις Κυρ 27 Μάης 2012, 17:42, 1 φορά | |
|
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: EXCVA ή σερβομηχανισμός πεταλούδας εξάτμισης... Κυρ 27 Μάης 2012, 17:40 | |
| η απαντηση σου υπαρχει στο φορουμ με φωτογραφιες και ολα ...
κανε ενα ψαξιμο και θα τα βρεις ολα.... | |
|
Lithos Jr.gixxer
| Θέμα: Απ: EXCVA ή σερβομηχανισμός πεταλούδας εξάτμισης... Κυρ 27 Μάης 2012, 17:46 | |
| Έψαξα με την αναζήτηση αλλά δε μου "έδωσε" αποτελέσματα... | |
|
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: EXCVA ή σερβομηχανισμός πεταλούδας εξάτμισης... Κυρ 27 Μάης 2012, 18:25 | |
| - Lithos έγραψε:
- Έψαξα με την αναζήτηση αλλά δε μου "έδωσε" αποτελέσματα...
Γιώργο στο είπα και από κοντά,στα GSX-R απλά βγάζουμε ένα καλωδιάκι απ'τον εγκέφαλο και σβήνει το FI | |
|
Lithos Jr.gixxer
| Θέμα: Απ: EXCVA ή σερβομηχανισμός πεταλούδας εξάτμισης... Κυρ 27 Μάης 2012, 18:30 | |
| Ναι το θυμάμαι!!!
Αλλά ψάχνοντας κατάλαβα ότι το καλώδιο που αφαιτείται από τον εγκέφαλο έχει να κάνει με το λαμπάκι και όχι με τον ίδιο τον σερβομηχανισμό!
Αφαιρώντας το, αν υπάρξει κάποια άλλη βλάβη στο GSXR, θα τη δείξει ;;
Επίσης στα καινούργια GSXR, έμαθα ότι δε δουλεύει αυτό το κόλπο...
Αληθεύει;; | |
|
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: EXCVA ή σερβομηχανισμός πεταλούδας εξάτμισης... Κυρ 27 Μάης 2012, 18:35 | |
| - Lithos έγραψε:
- Ναι το θυμάμαι!!!
Αλλά ψάχνοντας κατάλαβα ότι το καλώδιο που αφαιτείται από τον εγκέφαλο έχει να κάνει με το λαμπάκι και όχι με τον ίδιο τον σερβομηχανισμό!
Αφαιρώντας το, αν υπάρξει κάποια άλλη βλάβη στο GSXR, θα τη δείξει ;;
Επίσης στα καινούργια GSXR, έμαθα ότι δε δουλεύει αυτό το κόλπο...
Αληθεύει;; Όχι,αυτό το καλωδιάκι είναι συγκεκριμένα γι'αυτήν την βλάβη,έχει φτιαχτεί γι'αυτό το σκοπό απ'το εργοστάσιο να είναι έτσι.Επίσης στα Suzuki σε σχέση με το Kawasaki συμβαίνει το εξής,αν βγάλεις τις ντίζες και αφήσεις το σερβο επάνω έχεις FI,οπότε αναγκαστικά τραβάς το καλώδιο όταν βάζεις ολόσωμη. Όταν το βγάλεις όμως μπορείς να αφαιρέσεις και το σερβό χωρίς πρόβλημα πλέον. Μέχρι και στα 2011 γίνεται έτσι σίγουρα και αμφιβάλλω αν το αλλάξουν για τα επόμενα,είναι κάποια συνεργασία με την Yoshi το όλο θέμα. | |
|
Mik7 Jr.gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 3 Hμερομηνία εγγραφής : 17/07/2022
| Θέμα: Απ: EXCVA ή σερβομηχανισμός πεταλούδας εξάτμισης... Κυρ 17 Ιουλ 2022, 16:54 | |
| - T.R.E έγραψε:
- Lithos έγραψε:
- Έψαξα με την αναζήτηση αλλά δε μου "έδωσε" αποτελέσματα...
Γιώργο στο είπα και από κοντά,στα GSX-R απλά βγάζουμε ένα καλωδιάκι απ'τον εγκέφαλο και σβήνει το FI Καλησπέρα και καλή εβδομάδα.. Να κάνω και γω την ερώτηση αν ισχύει για το Κ1 750? και πιο καλωδιακι να βγάλω από τον εγκέφαλο ? αφού έχω βγάλει ήδη το σερβομοτερ.. | |
|