επρεπε να παρω τη δοση μου κ σημερα κ μιας που εχω φαει κολλημα με τους κραδασμους, βρηκα μερικα θεματα στο νετ
περι συχρονισμου σωματων ψεκασμου.λενε οτι ασυχρονοι ψεκασμοι ειναι αιτια κραδασμων.
η ρυθμιση τους κατα το μανουαλ ειναι στο μεγαλο σερβις μαζι με τις βαλβιδες κτλ.
στο εμποριο κυκλοφορουν μαραφετια με υδραργυρο για υγρο,ομως ηθελα να κανω το δικο μου.
βεβαια στο μεγεθος δε συγκρινεται με του εμπριου που ειναι σαν πολυμετρο.
ομως μεγαλο μεγθος συνεπαγεται κ μεγαλη ευαισθησια στη ρυθμιση.
ξεκιναω με φωτο κ με ερωτησεις προς τους γνωστες για την ακριβη διαδικασια,μιας κ εγω πηγα κατα βαση του μανουαλ.
-βαζεις τον εγκεφαλο σε dealer mode
-ξεσυνδεεις τον IAP
-βγαζεις τα σωληνακια αναρρωφησης (4 απο 1 για καθε κυλινδρο) στο σωμα του ψεκασμου
-ζεσταινεις το μοτερ να πιασει 80 βαθμους
-συνδεεις απο ενα σωληνακι στις 4 ρογες που ξεσυνδεσες πριν
-βαζεις μπροστα το μοτερ κ βλεπεις τις σταθμες.. ρυθμιζεις καθε βιδα (ισιο κατσαβιδι) μεχρις ωτου να ερθουν κ τα 4 στην ευθεια.
-
δεν μας ενδιαφερει καποιο νουμερο σαν τιμη,οσο να ειναι κ τα 4 στην ιδια ευθεια.-το κοντερ δειχνει καθ ολη τη διαδικασια C13 αν θυμαμαι καλα.
-καλο ειναι να κρατησετε σημειωσεις απο τις στοκ ρυθμισεις σε περιπτωση που γινει μαλακια να επαναφερθουν οπως ηταν αρχικα.
(στη περιπτωση μου,μολις ειδα ποσο ξερυθμιστο ηταν,τις πεταξα αμεσως :P )
φωτο.
εδω χωρις υγρο.σημειωση το καλυτερο υγρο στη περιπτωση του DIY ειναι το διχρονολαδο,
αφου κ να το ρουφιξει ειναι οκ.αν παντως γινουν με μεγαλου μηκους σωληνες πανω απο 2 μετρα ο ενας δεν υπαρχει κινδυνος.
εδω ειναι με το λαδι,πριν το συνδεσω.συγκοινωνουντα δοχεια κ η σταθμη ερχεται στο ιδιο επιπεδο σε κατασταση ηρεμιας.
βγαζει ματι οτι ηταν ξερυθμιστο..
αυτο ειναι το καλυτερο σημειο που μπορεσα να τα φτασω.η ολη φαση θυμιζει myst κ παρομοια adventure παιχνιδια,ειναι σα γριφος,κατεβαζεις το ενα κ τα αλλα μεταβαλλονται μη γραμμικα.
το κανα μια μικρη βολτα κ το μονο που μπορω να πω προς το παρον ειναι οτι δειχνει καλο.
περισσοτερα αυριο,που θα το τεσταρω καλα.
γραφω βιαστικα κ πιθανον η περιγραφη να εχει καποια κενα.
οποιος εχει να προσθεσει κατι (καποιος μαστορας πιθανον που το χει κανει) με μεγαλη μου χαρα.
ο γατος πχ το χει κανει με διαφορετικο τροπο.
υγ. αυριο μεθαυριο θα γραψω ακομα ενα ποστ,για τα μανιταρια κ τα παρατραγουδα τους σε περιπτωση πτωσης,
κ σε ποση ωρα βγαλαμε κ αλλαξαμε τον αποστατη του πλαισιου με τον γατο
(δεν ειναι κ τοσο απλο οσο ακουγεται :P )
ενα ζευγαρι χερια ειναι οκ,2 ζευγαρια κανουν θαυματα!χεχε ευχαριστω φιλε