Η φημολογία των τελευταίων εβδομάδων για τον Cal Crutchlow να βρίσκεται σε έντονες συζητήσεις με την ομάδα της Ducati έχει κάνει αρκετούς στον περιβάλλοντα χώρο να ενδιαφερθούν για το θέμα. Ο Jeremy Burgess, αρχιμηχανικός του Valentino Rossi όταν ρωτήθηκε από τον Matthew Birt για τον Crutchlow ήταν πολύ θετικός για τον Βρετανό και τόνισε ότι για κάθε εργοστάσιο θα ήταν σημαντικό στέλεχος.
«Είναι σε πολύ καλή μοτοσικλέτα και έχει κάνει σημαντικό βήμα στην απόδοσή του φέτος», είπε ο Burgess στο MCN. «Ήρθε στη Yamaha μέσω του Wilco Zeelenberg ο οποίος ήταν μαζί του στα Supersport. Ο Wilco πίστεψε ότι θα τα κατάφερνε και νομίζω ότι δικαιώθηκε, ο Cal απέδειξε την αξία του. Θα είναι πλεονέκτημα για κάθε εργοστασιακή ομάδα να τον έχει καθώς είναι ανερχόμενος».
«Ο Cal βρίσκεται σε μια μοτοσικλέτα η οποία έχει εξελιχθεί αρκετά χρόνια τώρα και το επόμενο βήμα είναι να αναλάβει αυτόν το ρόλο. Έχει αποδώσει καλά, δεν υπάρχει λοιπόν λόγος γιατί μια ομάδα να μην τον υπολογίζει», πρόσθεσε ο Αυστραλός αρχιμηχανικός.
Ο Herve Poncharal, ιδιοκτήτης της τωρινής ομάδας του Cal Crutchlow πιστεύει ότι πολύ δύσκολα θα απορρίψει την πρόταση της Ducati ο Βρετανός – και το δικαιολογεί ως εξής: «Η προτεραιότητα της Ducati είναι ξεκάθαρα να υπογράψει με τον Cal. Δεν τον έχω χάσει ακόμα αλλά θα με στεναχωρήσει διότι φέτος ήταν φανταστικός. Και γνωρίζω πόσο ακόμα έχει να βελτιωθεί. Δεν βλέπω πως δεν μπορεί να δεχτεί τη συμφωνία με την Ducati. Ανησυχώ και στεναχωριέμαι, αλλά αν μπορέσει να βγάλει λεφτά και να έχει πλήρη εργοστασιακή στήριξη πίσω του, τότε καταλαβαίνω γιατί να θέλει να πάει εκεί».
Ο Cal πάντως ήδη έχει απορρίψει πρόταση της Tech3 για του χρόνου, είπε ο Poncharal. «Σαν εργοστασιακός αναβάτης μπορεί να πουλήσει τα προσωπικά του αντικείμενα καλύτερα. Και σαν δορυφορικός αναβάτης της Yamaha θα είναι ανάμεσα στην 3η και την 6η θέση κάθε εβδομάδα και πάλι αυτό είναι δύσκολο. Αν πάει στην Ducati το χειρότερο σενάριο είναι να τερματίζει 5ος με 8ος αλλά θα έχει το εργοστάσιο πίσω του. Μπορώ να του κάνω μια πρόταση με βάση το φετινό του συμβόλαιο, αλλά ήδη μου έχουν πει όχι».
Ο ίδιος ο Crutchlow πάντως έχει ξεκαθαρίσει πως προτεραιότητά του είναι η εργοστασιακή υποστήριξη. Αν δεν συμβεί αυτό με τη Yamaha - που μάλλον δεν θα συμβεί - θα κοιτάξει να μετακομίσει στην Ducati στη θέση κατά πάσα πιθανότητα του Nicky Hayden, για να έχει εργοστασιακή μοτοσικλέτα.
ΠΗΓΗ:
msfree