Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Greek GSX-R forum
Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Όνομα: : Δημητρης Τόπος : Χαιδαρι - Καλαματα Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 528 Hμερομηνία εγγραφής : 15/05/2012
Θέμα: Ελαστικα για hypersport... Σαβ 21 Ιουλ 2012, 00:25
Παιδες τι προτεινετε?
Ανοιγω καινουριο θεμα γιατι θεωρω πως τα hypersport θελουν αλλης φιλοσοφιας ελαστικα ας το πουμε και εξηγουμαι.
Με τοσο βαρος και ροπη-δυναμη ισως τα ημισλικ να μην την παλευουν σε θεμα σκελετου κτλπ.
Φιλος με μπουσα που το ελιωνε ξυνοντας μεχρι και τα αυτια του μου ειπε να αποφυγω πολυ μαλακες γομες που προοριζονται για Supersport γιατι και ελαστικοτητες στον σκελετο τους θα δω + πολυ αυξημενη φθορα.
Κατα συνεπεια πρεπει να ξεχασω τα D211 που ζαχαρωνα + τα diablo rosso corsa.
Πριν κανα μηνα που πουλησε το μπουσα και πηρε cbr 1000''12 ειχε φορεσει τα Bridgestone S20 Battlax τα οποια ηρθαν σε πολυ περιορισμενο αριθμο Ελλαδα οπως μουπε και τα καταευχαριστηθηκε κατα συνεπεια μετα απο λιγο ψαχτηρι ειδα πως μαλλον αυτα αποτελουν την πιο καλη επιλογη για hypersport.
Εχετε καποιο να προτεινετε? Δεν θελω τουριστικα ελαστικα...θελω σπορ ελαστικα. Γραψιματα, παντες κτλπ δεν κανω απλα εχω αρχισει μετα απο 1500 χιλιομετρα και ξεθαρευω με το μπουσακι σε στροφιλικι και ελπιζω σε μερικες ακομη χιλιαδες χιλιομετρα να ξυσουμε και κανα γονατο.
Το μπροστα εχει ψωμι ακομη αλλα ειναι ηδη 4 ετων, ενω το πισω απο την αριστρερη πλευρα που το πλαγιαζω περισσοτερο πατησε δεικτες φθορας (στα αριστερα αυλακια)
Δεν υπαρχει νοημα να περιμενω να γινουν γουλι θεωρω οταν εχω και ταξιδι 400 χιλιομετρων απο βδομαδα για σερβις κτλπ.
Με ποιους λαστιχαδες συνεργαζεται το gixxer gr ωστε να ρωτησω για διαθεσιμοτητα?
Antonios_gsxr Full gixxer
Όνομα: : Αντώνιος Τόπος : Λάρισα Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 896 Hμερομηνία εγγραφής : 08/01/2012
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Σαβ 21 Ιουλ 2012, 05:25
Λοιπόν Δημήτρη, όπως πολύ καλά είπες, λόγω αυξημένου βάρους και ροπής, ξεχνάς σλικ, ημισλίκ κτλ στο busa, εφόσον δεν το έχεις για την πίστα.
Τα σλικ θα τα φάει για πρωινό του και δεν αξίζουν ούτε για πλάκα σε τέτοιο μηχανάκι.
Από εκεί και πέρα, για τα d211 θα σου πω πάλι όχι, δεν είναι για hayabusa που κινείται στον δρόμο.
Αλλά τα pirelli rosso corsa είναι δρομίσιο ελαστικό, δεν είναι γόμα.
Μια χαρά κάνει για το μηχανάκι σου και στρίβει και μια χαρά το hayabusa με αυτά.
Γενικά πιστεύω πάντως πως τα συγκεκριμένα ελαστικά είναι από τις καλύτερες επιλογές για το μεγάλο sport - touring της suzuki, εφόσον μιλάμε για χρήση στον δρόμο, με τάσεις και ορέξεις στριψίματος.
Ούτε είναι το κλασσικό touring ελαστικό το οποίο θα το φορέσεις για να φορτώσεις το busa με πράγματα για ταξίδι στο εξωτερικό και δικάβαλος (500 κιλά όλο το μηχανάκι), αλλά ούτε και ελαστικό που φορούνε όσοι λατρεύουν το στρίψιμο και έχουν supersport και superbikes.
Από εμένα pirelli rosso corsa και πάρε γνώμες από άτομα που έχουν χρησιμοποιήσει σε hayabusa τα metzeler M5 και τα bridgestone bt-016 pro (όχι τα απλά).
brwmogazos Adv. gixxer
Όνομα: : Δημητρης Τόπος : Χαιδαρι - Καλαματα Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 528 Hμερομηνία εγγραφής : 15/05/2012
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Σαβ 21 Ιουλ 2012, 08:58
Μαλιστα!
Τα ροσσο κορσα εβαλε φιλος μου σε Ζ1000 και τα ξεφτυλισε ο ατιμος...δηλαδη του εχουν βγαλει κανα 3000 χιλιομετρα. Αυτο με φοβισε + η γνωμη του φιλου μου που ειχε το μπουσα.
Τα Μ5 μου ειχε πει ειναι πολυ καλα.
Απο συνεργαζομενα καταστηματα ποια εχουμε? Ο περιστερας ειναι ο ενας υποθετω που ηταν και στο τρακ ντει. Θελω καποιον μερακλη να μην κανει γρατζουννιες στις ζαντες και αλλα τρελλα....
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Σαβ 21 Ιουλ 2012, 09:36
brwmogazos έγραψε:
Δεν υπαρχει νοημα να περιμενω να γινουν γουλι θεωρω οταν εχω και ταξιδι 400 χιλιομετρων απο βδομαδα για σερβις κτλπ.
400 χλμ με το Busa δεν είναι ταξίδι είναι βόλτα για καφέ... Πιστεύω ότι οποιοδήποτε road ελαστικό της κάθε εταιρείας σε καλύπτει,την φθορά αν το κυνηγάς δεν την γλυτώνεις.
ΠΧ Bridgestone 016,Pirelli Diablo Corsa ή και Corsa III θα είσαι ΟΚ για γρήγορες βόλτες έξω.
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Σαβ 21 Ιουλ 2012, 09:42
στο track day ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΛΛΑ Ο ΨΥΧΟΓΙΟΣ ... μην τους μπερδευεις δεν εχει καμια σχεση ο ενας με τον αλλο .... ψυχογιος = μερακλης περιστερας =
το ροσο κορσα δεν ειναι ημισλικ οπως λες αλλα δρομισιο λαστιχο καιμαλιστα πολυ καλο.... το οτι ο φιλος σου το ξεφτυλισε σε 3000 δεν μου λεει τιποτα... μπορεις και σε 2000 αλλα μπορεις να βγαλεις και 5000 μπορεις βεβαια να δοκιμασεις και το ροσσο 2 ( σκετο ροσο2 και οχι ροσο κορσα) που ειναι λιιιγο πιο τουριστικο ή αν θελεις λιγοτερο σπορ απο το ροσο κορσα....
δεν φανταζομαι να θελεις να ξυσεις γονατο στον δρομο ετσι ??? ισως τον οκτωβρη που θα κανουμε κανα td .....
magfaria Hero gixxer
Όνομα: : DIMITRIS Τόπος : ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 2197 Αγωνιζόμενος : ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕΝΕΙΑ Hμερομηνία εγγραφής : 15/03/2010
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Σαβ 21 Ιουλ 2012, 10:23
Miou έγραψε:
δεν φανταζομαι να θελεις να ξυσεις γονατο στον δρομο ετσι ??? ισως τον οκτωβρη που θα κανουμε κανα td .....
ξερεις κατι που δεν ξερω???
gabri Normal gixxer
Όνομα: : Γαβρίλος. Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 368 Αγωνιζόμενος : Στα όνειρά μου...! Hμερομηνία εγγραφής : 09/04/2012
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Σαβ 21 Ιουλ 2012, 10:50
Αν θέλεις για dunop θα μπορούσες να κοιτάξεις σε sportsmart ή σε sportmax endurance για τα οποία έχουν ακουστεί πολύ καλά λόγια.... Αν και το θέμα ''ελαστικά'' είναι καθαρά υποκειμενικό,κάποια που κάνουν στον έναν, δεν κάνουν στον άλλον... εξαρτάται πώς οδηγάει ο καθένας, τι χρήση κάνει, τι προτεραιότητες έχει και τι ζητάει απο τα λάστιχά του, γιατί δυστυχώς κάπου θα πρέπει να συμβιβαστείς....δηλ. δεν υπάρχει ακόμα ελαστικό που να έχει το τέλειο κράτημα σε στεγνό - βρεγμένο - πόλη - πίστα, και να κρατάει 10000 με 15000 χλμ.... Και το θέμα με την διάρκεια, ειδικά στο μπούσα που είναι ''λαστιχοφάγος'' είναι πονεμένη ιστορία.....
No Fear Full gixxer
Όνομα: : Γιαννης Τόπος : Μεγαλοπολη Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 803 Hμερομηνία εγγραφής : 22/03/2012
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Σαβ 21 Ιουλ 2012, 11:28
Γαβριλο,εσυ τι θα φορας μιας και εχεις το ιδιο Busa και απο οτι εχω καταλαβει το πιεζεις αρκετα και φανταζομαι πως ξερεις ηδη τα ορια του?
gabri Normal gixxer
Όνομα: : Γαβρίλος. Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 368 Αγωνιζόμενος : Στα όνειρά μου...! Hμερομηνία εγγραφής : 09/04/2012
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Σαβ 21 Ιουλ 2012, 13:00
Μετά απο τα corsa3, τα racetec interact k3, και τα m5 που έχω δοκιμάσει, τα επόμενα θα είναι τα sportsmart μάλλον, αν δεν έχει βγεί κάτι καλύτερο....θα δούμε!
No Fear Full gixxer
Όνομα: : Γιαννης Τόπος : Μεγαλοπολη Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 803 Hμερομηνία εγγραφής : 22/03/2012
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Σαβ 21 Ιουλ 2012, 13:44
Ενταξει,θα το δει ο Μητσος σημερα και θα κανει τα κουμαντα του πιστευω.
brwmogazos Adv. gixxer
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Σαβ 21 Ιουλ 2012, 15:03
Οντως ο Ψυχογιος ειχε ερθει...Λαθος μου.
Γαβριλο ειμαι μεταξι ροσσο κορσα και Σ20.
Τα ροσσο κορσα πως σου φανηκαν? Τα Σ20 ειναι φρεσκο λαστιχο εξελιγμενο για hypersport και εφοσον εχω αψογες κριτικες απο φιλο με μπουσα πουτο εστριβε τεζα και εχει δοκιμασει διαφορες γομες τα ειχα σαν νο1 επιλογη.
Πιο συγκεκριμενα. Το μπουσα βγαινει εξω μονο για γρηγορες βολτες. Ουτε για δουλεια με παει, ουτε σε βρεγμενο βγαινει. Ειναι καθαρα οχημα περιορισμενης χρησης. Ουσιαστικα για ξεκ@υλωμα. Αρα ψαχνω κατι με αψογο κρατημα στο στεγνο το οποιο θα μπορει να δουλευει κατω απο τις συνθηκες που οριζει το μηχανακι διχως παρατραγουδα.
Απλα οι 'γομες΄αποκλειονται γιατι δεν μπαινει πιστα...αλλα πιεζεται σε επαρχιακο στροφιλικι με καλης ποιοτητας ασφαλτο...στα γλιστερα κομματια παμε κυριες...αχαχα
Ζητω κατι με σπορ καταβολες λοιπον.
brwmogazos Adv. gixxer
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Σαβ 21 Ιουλ 2012, 15:04
Ξεχασα...στον περιστερα που πηρα τηλ πριν λιγομιας και ο ψυχογιος δεν το σηκωνει μουπε 330 για τα Σ20 και υπαρχουν διαθεσιμα...
Όνομα: : Αντώνιος Τόπος : Λάρισα Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 896 Hμερομηνία εγγραφής : 08/01/2012
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Σαβ 21 Ιουλ 2012, 15:23
brwmogazos έγραψε:
Ζητω κατι με σπορ καταβολες λοιπον.
Then buy a gsxr 1000!
Πιστεύω πως τα pirelli rosso corsa θα είναι ιδανικά για αυτό που θέλεις.
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Σαβ 21 Ιουλ 2012, 16:33
Αν και τα είπαν λίγο πολύ , σωστά οι φίλοι πιο πάνω , μπορώ να προσθέσω ότι στο δικό μου μπουσα φορουσα ( και καταευχαριστηθηκα ) τα Ρόσσο κορσα , αν και πλέον έχω στο προγραμμα να φοραω τα εξής: Για το δρόμο : ροσσο 2 πίσω ροσσο κορσα μπροστά Για πίστα: (μιας και το βάζω αραιά και που) dragon 1/2 μπρος πίσω
Εννοείτε σε δεύτερες ζάντες.
Και όπως είπε και ο gabri πιο πριν τα λάστιχα ειδικά είναι τελείως υποκειμενική υπόθεση.
gabri Normal gixxer
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Σαβ 21 Ιουλ 2012, 17:58
brwmogazos έγραψε:
Τα ροσσο κορσα πως σου φανηκαν?
Τα ροσο κόρσα ήταν άψογα στην πίστα με τέλειο κράτημα, αλλά στην εθνική και με ταχύτητες απο 200-220 και πάνω είχα μεγάλη ταλάντωση και κούνημα,αποτέλεσμα του μη ενισχυμένου σκελετού, οπότε δεν θα τα ξαναέβαζα... Προσωπικά μεταξύ των 2 που αναφέρεις θα έβαζα τα brigstone s20 επειδή είναι το πιο φρέσκο ελαστικό της Bridgestone και θα ήθελα να το δοκιμάσω για να έχω άποψη...
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Σαβ 21 Ιουλ 2012, 20:16
gabri έγραψε:
brwmogazos έγραψε:
Τα ροσσο κορσα πως σου φανηκαν?
Τα ροσο κόρσα ήταν άψογα στην πίστα με τέλειο κράτημα, αλλά στην εθνική και με ταχύτητες απο 200-220 και πάνω είχα μεγάλη ταλάντωση και κούνημα,αποτέλεσμα του μη ενισχυμένου σκελετού, οπότε δεν θα τα ξαναέβαζα... Προσωπικά μεταξύ των 2 που αναφέρεις θα έβαζα τα brigstone s20 επειδή είναι το πιο φρέσκο ελαστικό της Bridgestone και θα ήθελα να το δοκιμάσω για να έχω άποψη...
με τι πιεση τα δουλευες φιλε?? γιατι με το 1000 και 260+ δεν μου φανηκαν οτι κουναγαν περισοτερο απο τα 016
gabri Normal gixxer
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Σαβ 21 Ιουλ 2012, 20:42
Στο δρόμο δουλεύω 42-42 Αλέξανδρε οτι λέει το manual, δεν έχει να κάνει με τις πιέσεις, αλλά με το βάρος...μην ξεχνάς οτι το μπούσα είναι 260 κιλά περίπου.....
AggelosK8 Hero gixxer
Όνομα: : ΑΓΓΕΛΟΣ Τόπος : Νικαια Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 2000 Αγωνιζόμενος : Dragster Hμερομηνία εγγραφής : 14/04/2009
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Κυρ 22 Ιουλ 2012, 09:50
Αν θες ενα λαστιχο που ζεσταινεται γρηγορα και για επιθετικες βολτες μαλλον θα πρεπει να πας προς dunlop sportmax μερια....
ghost Hero gixxer
Όνομα: : Κώστας Τόπος : Κυπαρισσία Ηλικία : 50 Αριθμός μηνυμάτων : 2970 Αγωνιζόμενος : Married Hμερομηνία εγγραφής : 24/04/2009
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Κυρ 22 Ιουλ 2012, 10:01
κι εγω ψηφιζω Bridgestone S20...οτι πιο φρεσκο υπαρχει αυτη τη στιγμη + οτι ειναι Hypersport ελαστικο, που σημαινει οτι μαλλον θα βγαζει και χιλιομετρα εκτος απο το καλο κρατημα που εχει απ' οτι λενε οσοι το εχουν δοκιμασει...
brwmogazos Adv. gixxer
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Δευ 23 Ιουλ 2012, 11:24
Κατεληξα στα battlax S20 και αυριο το απογευμα θα ανεβω Αθηνα να τα φορεσω στον Ψυχογιο ωστε Τεταρτη πρωι να περασω απο τον Νασο για το σερβις των 6000 + κατι βελτιωσουλες
Παιδες ο Ψυχογιος στην Μιχαλακοπουλου εχει εργαλεια σωστα ωστε να μην μου γδαρει ζαντες κατα την αλλαγη? Η θα βαρεσω κανενα εγκεφαλικο οπως εχω δει αλλου να κανουν?
Miou Full gixxer
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Δευ 23 Ιουλ 2012, 13:27
να πας στην λενορμαν καλυτερα ....
brwmogazos Adv. gixxer
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Δευ 23 Ιουλ 2012, 14:24
Δυσκολα...γιατι θα πρεπει να εχω gps μαζι για να την βρω...
Αν ειναι να μου γρατζουνισει ζαντες καλυτερα να μην τα βαλει καν...θα κανω ξηγα εξαρχης...
Miou Full gixxer
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Δευ 23 Ιουλ 2012, 14:29
οπως ερχεσε απο κατω πιο ευκολα πας στην λενορμαν παρα στην μιχαλακοπουλου ... κατι εχεις μπερδεψει σιγουρα.....
brwmogazos Adv. gixxer
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Δευ 23 Ιουλ 2012, 15:29
Αν ερχεσαι απο παλια εθνικη ναι...απο Αττικη οδο οχι
Δεν εχω μπερδεψει τιποτα. Μην μου αγχωνεσαι...
Σου στελνω pm...
Θέμα: Απ: Ελαστικα για hypersport... Δευ 24 Σεπ 2012, 22:37
Παιδιά, για να μην ανοίγω νέο θέμα, δώστε μου τα φώτα σας σε κάτι..
Επειδή σκοπεύω μάιο να μπω στρατό και σκέφτομαι να βάλω λάστιχα σε 2 περίπου μήνες, θα έχουν "πρόβλημα" τα καινούρια λάστιχα, εφόσον το μηχανάκι κάνει ελάχιστα χιλιόμετρα και τα λάστιχα είναι πάνω πολύ καιρό;
Τα ξεραθούν, θα πιάσουν γυαλάδα κτλ;
Εννοείται ότι θα είναι σε κλειστό χώρο, δεν θα τα πιάνει ο ήλιος, βροχή κτλ.