| Ερώτηση | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Georgio Full gixxer
Όνομα: : Γιώργος Τόπος : Θεσσαλονίκη Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 1225 Αγωνιζόμενος : Να μη τρελαθώ... Hμερομηνία εγγραφής : 16/09/2012
| Θέμα: Ερώτηση Δευ 17 Σεπ 2012, 22:37 | |
| Παιδιά οι μηχανές έχουν τεκμήριο? τα δηλώνουμε κανονικά? έκανα ένα ψάξιμο στο φόρουμ αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι γιαυτό πόσταρα. | |
|
| |
babis k8 Hero gixxer
Όνομα: : Μπαμπης Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1328 Αγωνιζόμενος : Ναι... Hμερομηνία εγγραφής : 06/04/2010
| Θέμα: Απ: Ερώτηση Δευ 17 Σεπ 2012, 22:43 | |
| - Georgio έγραψε:
- Παιδιά οι μηχανές έχουν τεκμήριο? τα δηλώνουμε κανονικά? έκανα ένα ψάξιμο στο φόρουμ αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι γιαυτό πόσταρα.
Νομιζω οτι απο φετος εχουν τεκμηριο-ειδικα για 1300cc που σκεφτεσαι εσυ Καλυτερα ρωτα τον λογιστη σου γιατι με τα λαμογια που μας κυβερνουν δεν ειναι τπτ σιγουρο | |
|
| |
Georgio Full gixxer
Όνομα: : Γιώργος Τόπος : Θεσσαλονίκη Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 1225 Αγωνιζόμενος : Να μη τρελαθώ... Hμερομηνία εγγραφής : 16/09/2012
| Θέμα: Απ: Ερώτηση Δευ 17 Σεπ 2012, 22:55 | |
| | |
|
| |
giannisK6 Hero gixxer
Όνομα: : Γιάννης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 1323 Hμερομηνία εγγραφής : 21/03/2011
| Θέμα: Απ: Ερώτηση Δευ 17 Σεπ 2012, 23:39 | |
| Παντως στη δηλωση δεν εχει καν επιλογη για να δηλωσεις μοτοσυκλετα και οσους λογιστες και να εχω ρωτησει,εχουν πει πως δεν παιζει τεκμηριο εκει.Μπαμπη απο που ακουσες κατι τετοιο;googlαρα και δεν ειδα κατι σχετικο. | |
|
| |
babis k8 Hero gixxer
Όνομα: : Μπαμπης Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1328 Αγωνιζόμενος : Ναι... Hμερομηνία εγγραφής : 06/04/2010
| Θέμα: Απ: Ερώτηση Τρι 18 Σεπ 2012, 00:00 | |
| - giannisK6 έγραψε:
- Παντως στη δηλωση δεν εχει καν επιλογη για να δηλωσεις μοτοσυκλετα και οσους λογιστες και να εχω ρωτησει,εχουν πει πως δεν παιζει τεκμηριο εκει.Μπαμπη απο που ακουσες κατι τετοιο;googlαρα και δεν ειδα κατι σχετικο.
Αν εχεις ηδη μοτοσυκλετα δεν δηλωνεται (ακομα... ) Δεν ειμαι σιγουρος σχετικα με τo ποσο της αγορας το οποιο πρεπει μαλλον να δηλωθει κ επισης δεν ξερω με τα κυβικα επειδη ενδιαφερεται ο φιλος να αγορασει busa Μην ξεχναμε οτι ακομα ολα ειναι στο φλου σχετικα με τα φορολογικα ειδικα μεχρι να ανακοινωθουν τα νεα γ@μωμετρα τους. Οποτε γι'αυτο κ προτεινα μια επισκεψη σε ενα λογιστη μιας κ αυτoi εχουν μια εικονα για το τι παιζει ή το τι προκειται να παιξει. | |
|
| |
giannisK6 Hero gixxer
Όνομα: : Γιάννης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 1323 Hμερομηνία εγγραφής : 21/03/2011
| Θέμα: Απ: Ερώτηση Τρι 18 Σεπ 2012, 00:07 | |
| | |
|
| |
tsasbi Hero gixxer
Όνομα: : Βαγγέλης Τόπος : Ζωγράφου city Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 1410 Αγωνιζόμενος : moto gp PlayStation 1-2-3-4
Hμερομηνία εγγραφής : 23/05/2012
| Θέμα: Απ: Ερώτηση Τρι 18 Σεπ 2012, 00:11 | |
| Κ εγω που το δήλωσα πέρσι μου ήρθε τεκμήριο..τώρα δεν ξέρω για τα ήδη υπάρχων μηχανές αν πιάνουν κ αυτές αλλα λογικά ναι.. | |
|
| |
Georgio Full gixxer
| Θέμα: Απ: Ερώτηση Τρι 18 Σεπ 2012, 00:40 | |
| Θέλει λίγο ψάξιμο το θέμα θα ρωτήσω αύριο και θα σας πω τι μου θα μου πει. | |
|
| |
Georgio Full gixxer
| Θέμα: Απ: Ερώτηση Τρι 18 Σεπ 2012, 00:43 | |
| - tsasbi έγραψε:
- Κ εγω που το δήλωσα πέρσι μου ήρθε τεκμήριο..τώρα δεν ξέρω για τα ήδη υπάρχων μηχανές αν πιάνουν κ αυτές αλλα λογικά ναι..
τι τεκμήριο σου ήρθε δηλαδή? δήλωνες εισόδημα η δήλωνες άνεργος ? | |
|
| |
Georgio Full gixxer
| Θέμα: Απ: Ερώτηση Τρι 18 Σεπ 2012, 00:46 | |
| | |
|
| |
paul22 Normal gixxer
Ηλικία : 35 Αριθμός μηνυμάτων : 335 Hμερομηνία εγγραφής : 18/08/2011
| Θέμα: Απ: Ερώτηση Τρι 18 Σεπ 2012, 01:44 | |
| μόνο το πόσο της αγοράς δηλώνεται την μοτοσυκλέτα δε σ αφήνει να την δηλώσεις στα τεκμήρια,ακόμα τουλάχιστον | |
|
| |
Georgio Full gixxer
| Θέμα: Απ: Ερώτηση Τρι 18 Σεπ 2012, 01:55 | |
| - paul22 έγραψε:
- μόνο το πόσο της αγοράς δηλώνεται την μοτοσυκλέτα δε σ αφήνει να την δηλώσεις στα τεκμήρια,ακόμα τουλάχιστον
Ναι κάτι τέτοιο νομίζω κι εγώ φίλε. | |
|
| |
paul22 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Ερώτηση Τρι 18 Σεπ 2012, 02:02 | |
| επειδή πέρσυ πήρα την δικιά μου κ την δήλωσα φέτος έβαλα όλο το ποσό της αγοράς (4500) και πλήρωσα το 10% διλαδι 450€ + προκαταβολή φόρου για το 2013 και βγήκε μια καλή λυπητερή,όμως αν κάνεις οτι κάνουν πολλοί που δηλώνουν 500 κ 1000 ευρώ όταν θα πάς να την πουλήσεις θα πρέπει ο επόμενος αγοραστής να δηλώσει οτι την πήρε κ αυτός τόσα απο εσένα γιατι θα σου πεί το κράτος οτι κάνεις εμπόριο και θα σε τσιμπίσει,αν για παράδειγμα πήρες μια μηχανή κ έδωσες 5000 και δήλωσεσ οτι την πήρες 1000 ευρώ και πάει ο άλλος κ πληρώσει δάνειο μ αυτά τα λεφτά κ δε μπορεί να τα δικαιολογήσει θα σας τσιμπίσουν και τους 2,αν εσυ την δηλώσεις 1000 κ την πουλήσεις 1500 και ο άλλος τα δηλώσει αυτά τα λεφτά θα σου πεί οτι κάνεις εμπόριο και ένας λόγος που θα θέλει να το δηλώσει ο άλλος θα είναι για να δηλώσει έξοδα κ γενικά πρόσεξε το το θέμα συγνώμη για το μεγάλο κείμενο αλλα πιστεύω καλό είναι να τα ξέρουμε αυτά | |
|
| |
Georgio Full gixxer
| Θέμα: Απ: Ερώτηση Τρι 18 Σεπ 2012, 02:19 | |
| - paul22 έγραψε:
- επειδή πέρσυ πήρα την δικιά μου κ την δήλωσα φέτος έβαλα όλο το ποσό της αγοράς (4500) και πλήρωσα το 10% διλαδι 450€ + προκαταβολή φόρου για το 2013 και βγήκε μια καλή λυπητερή,όμως αν κάνεις οτι κάνουν πολλοί που δηλώνουν 500 κ 1000 ευρώ όταν θα πάς να την πουλήσεις θα πρέπει ο επόμενος αγοραστής να δηλώσει οτι την πήρε κ αυτός τόσα απο εσένα γιατι θα σου πεί το κράτος οτι κάνεις εμπόριο και θα σε τσιμπίσει,αν για παράδειγμα πήρες μια μηχανή κ έδωσες 5000 και δήλωσεσ οτι την πήρες 1000 ευρώ και πάει ο άλλος κ πληρώσει δάνειο μ αυτά τα λεφτά κ δε μπορεί να τα δικαιολογήσει θα σας τσιμπίσουν και τους 2,αν εσυ την δηλώσεις 1000 κ την πουλήσεις 1500 και ο άλλος τα δηλώσει αυτά τα λεφτά θα σου πεί οτι κάνεις εμπόριο και ένας λόγος που θα θέλει να το δηλώσει ο άλλος θα είναι για να δηλώσει έξοδα κ γενικά πρόσεξε το το θέμα συγνώμη για το μεγάλο κείμενο αλλά πιστεύω καλό είναι να τα ξέρουμε αυτά
φίλε δεν τα γνώριζα αυτά πάντως το κάνουν πάρα πολύ ξέρω κι εγώ τι να πω άσε που θα το πάρω 3500€ μετα απο πώληση από κάτι πιο ακριβό οπότε πιστεύω θα είμαι καλυμμένος. Αλλά το τραγικό τις υπόθεσης ξέρεις πιο είναι ότι εμάς θα μας τσιμπήσουν για πενταροδεκάρες και τα μεγάλα τα λαμόγια που παίζουν με χιλιάδες€ δεν τους ακουμπάνε.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Georgio στις Τρι 18 Σεπ 2012, 02:51, 2 φορές συνολικά | |
|
| |
paul22 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Ερώτηση Τρι 18 Σεπ 2012, 02:21 | |
| με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε τσιμπάνε όταν πρόκειται για τέτοια ποσά,τώρα αμα πάρεις καμιά φερραρι με leasing ουτε που θα το ψάξουν,Ελλαδιστάν | |
|
| |
Georgio Full gixxer
| |
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Ερώτηση Τρι 18 Σεπ 2012, 09:30 | |
| λοιπον οι μηχανες δεν εχουν τεκμηριο και δεν χρειαζ3ετε να τις δηλωσεις στην δηλωση σου .....τωρα αν εσυ θελεις να την δηλωσεις .... 3 εχω οχι 1 βασικα υπαρχει τεκμηριο στις μηχανες αυτη την στιγμη αλλα μιλαμε για μηχανες πολλων κυβικων και οχι στα 1300 .για παραδειγμα αν θελεις να αγορασεις bosshoss αυτη εχει τεκμηρια ... αυτα ισχυουν μεχρι και φετος .... απο του χρονου ουτε οι ιδιοι οι οικονομολογοι και τα λοιπα ρεμαλια που μας κυβερνουν δεν ξερουν ακομα τι θα κανουν..... | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Ερώτηση Τρι 18 Σεπ 2012, 09:43 | |
| - paul22 έγραψε:
- επειδή πέρσυ πήρα την δικιά μου κ την δήλωσα φέτος έβαλα όλο το ποσό της αγοράς (4500) και πλήρωσα το 10% διλαδι 450€ + προκαταβολή φόρου για το 2013 και βγήκε μια καλή λυπητερή,όμως αν κάνεις οτι κάνουν πολλοί που δηλώνουν 500 κ 1000 ευρώ όταν θα πάς να την πουλήσεις θα πρέπει ο επόμενος αγοραστής να δηλώσει οτι την πήρε κ αυτός τόσα απο εσένα γιατι θα σου πεί το κράτος οτι κάνεις εμπόριο και θα σε τσιμπίσει,αν για παράδειγμα πήρες μια μηχανή κ έδωσες 5000 και δήλωσεσ οτι την πήρες 1000 ευρώ και πάει ο άλλος κ πληρώσει δάνειο μ αυτά τα λεφτά κ δε μπορεί να τα δικαιολογήσει θα σας τσιμπίσουν και τους 2,αν εσυ την δηλώσεις 1000 κ την πουλήσεις 1500 και ο άλλος τα δηλώσει αυτά τα λεφτά θα σου πεί οτι κάνεις εμπόριο και ένας λόγος που θα θέλει να το δηλώσει ο άλλος θα είναι για να δηλώσει έξοδα κ γενικά πρόσεξε το το θέμα συγνώμη για το μεγάλο κείμενο αλλα πιστεύω καλό είναι να τα ξέρουμε αυτά
που τα εχεις ακουσει αυτα τα πραγματα??? ποσο δυσκολο ειναι δηλαδη να αγορασα ενα τρακαρισμενο και να το εφτιαξα και να το πουλησα μετα??? ποσο δυσκολο ειναι να βρηκα μια ευκαιρια και μετα να την πουλησα στην κανονικη της τιμη??? ποσο δυσκολο ειναι να αγορασα ενα μηχανακι και μετα να εσκασα αρκετα λεφτα πανω του για αξεσουαρ-βελτιωτικα και μετα την πουλησα και να πηρα ενα μερος των λεφτων που εριξα στο μηχανακι??? κανω εμποριο σε αυτες τις περιπτωσεις??? δεν κανω .... οποτε εχω πουλησει μηχανη ποτε μα ποτε δεν εδωσα στον αλλο ενα χαρτι που να λεει ποσο την πουλαω ουτε ποσο την εχω αγορασει .....αυτα τα καναμε πριν πολλα χρονια με τα παπακια και τα τσαλυ γιατι ειχε σχεση το ποσό που την αγορασες με το ποσό που θα πληρωνες για την μεταβιβαση αλλα αυτα εχουν σταματισει εδω και πολλα χρονια ... πλεον παει με τα κυβικα το ποσό αυτο που θα πληρωσεις , μιλαω μονο για την μεταβιβαση και οχι για την δηλωση .... και ξαναλεω οτι δεν εισαι υποχρεωμενος στην δηλωση σου να δηλωσεις την μηχανη ..... δεν ειμαι λογιστης αλλα ετσι κανω χρονια τωρα. τωρα εσυ μπορει να ξερεις καλυτερα αλλα μου φαινονται περιεργα αυτα που εγραψες .... | |
|
| |
paul22 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Ερώτηση Τρι 18 Σεπ 2012, 11:22 | |
| ούτε εγώ πήρα χαρτί που να λέει πόσο την αγόρασα,απλά επειδή το άλλο το παιδί πλήρωσε αμέσως δάνειο και δεν μπορούσε να δικαιολογήσει αυτά τα λεφτά κ έτσι έβαλε έσοδα απο πώληση περιουσιακού στοιχείου,κανείς δεν είπε οτι οι μηχανές έχουν τεκμήριο ούτε δηλώνεις οτι αγόρασες δίκυκλο απλά λές οτι έδωσες το τάδε ποσό για αγορά ακινήτου δε θυμάμαι ακριβώς πώς το λέει κ τέλος ναι αν βρήκες ευκαιρία ή τρακαρισμένο και το πούλησες παραπάνω και δηλώσατε όλο το ποσό θεωρεί το κράτος οτι κάνεις εμπόριο
υ.γ. έχω πολλούς γνωστούς και φίλους που δεν κάνουν καν φορολογική δήλωση χρόνια τώρα στο Ελλαδιστάν που ζούμε | |
|
| |
Georgio Full gixxer
| Θέμα: Απ: Ερώτηση Τρι 18 Σεπ 2012, 12:16 | |
| | |
|
| |
Georgio Full gixxer
| |
| |
Miou Full gixxer
| Θέμα: Απ: Ερώτηση Τρι 18 Σεπ 2012, 16:25 | |
| πολυ σωστα ειπες το "νομιζω" ... κανεις δεν ζηταει τιποτα...... | |
|
| |
Georgio Full gixxer
| Θέμα: Απ: Ερώτηση Τρι 18 Σεπ 2012, 16:58 | |
| - Miou έγραψε:
- πολυ σωστα ειπες το "νομιζω" ... κανεις δεν ζηταει τιποτα......
οκ το απόγευμα θα μιλήσω με την λογίστρια αλλά μου είχε πει πριν μερικούς μήνες πως δεν έχουν τεκμήριο ακόμη τουλάχιστον αλλά πρέπει να δηλώσεις την αγορά δεν ξέρω θα δω τι θα μου πει το απόγευμα και θα ποστάρω. | |
|
| |
Georgio Full gixxer
| Θέμα: Απ: Ερώτηση Τρι 18 Σεπ 2012, 18:58 | |
| Λοιπόν φίλοι μου μόλις μίλησα και μου είπε τα ίδια πως δεν έχουν τεκμήριο "ακόμη" αλλά ότι πρέπει να δηλώσω μια φορά την αγορά και εφόσον θα είναι από πώληση του αυτοκινήτου δικαιολογώ τα χρήματα τις αγοράς και είμαι καλυμμένος αυτά. | |
|
| |
| Ερώτηση | |
|