Ανανέωσε για ένα χρόνο το συμβόλαιό του και θα συνεχίσει στην ίδια ομάδα με τον Valentino Rossi.
Η πολυαναμενόμενη απόφαση του Jorge Lorenzo για την ομάδα με την οποία θα συμμετέχει το 2010 ήρθε λίγες ημέρες πριν το GP της Indianapolis.
Τα σενάρια ήταν αρκετά και σημαντικά, με προσφορές και συζητήσεις με αρκετές εταιρείες να έχουν πυροδοτήσει το ενδιαφέρον. Η προσφορά της Yamaha ήταν δεδομένη και ο Ισπανός οδηγός εξέταζε τις προτάσεις που είχε από την Honda αρχικά και στη συνέχεια από τη Ducati που πρόσφερε μάλιστα; ένα πολύ δελεαστικό πακέτο.
Τελικά ο Lorenzo πήρε την απόφαση και δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος! Σήμερα είναι μια καλή ημέρα γιατί αποφάσισα να μείνω με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha για το 2010. Ήταν σημαντική απόφαση και γι' αυτό χρειάστηκαν μερικές εβδομάδες μέχρι να την πάρω. Πιστεύω οτι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για εμένα αυτή τη στιγμή. Θέλω να ευχαριστήσω τη Yamaha γιατί έκαναν πάντα όλα όσα μου υποσχέθηκαν και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Lin Jarvis και τον Masao Furusawa"