| Σύγκριση κρανών για αγορά. | |
|
+6ripper Giannis-P- BillyGsxR Miou johnkapin lotinia 10 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
lotinia Normal gixxer
Όνομα: : Σωκράτης Τόπος : Λάρισα Αριθμός μηνυμάτων : 374 Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2009
| Θέμα: Σύγκριση κρανών για αγορά. Παρ 19 Ιουν 2015, 21:57 | |
| Παιδιά ήρθε ο καιρός για να αλλάξω το X-Spirit μου και θέλω τα φώτα του forum.Έχω κοιτάξει τέσσερα κράνη Shoei X-Spirit II,Schuberth SR1,Shark Race R Pro Carbon και το HJC HRPA 10 Plus.Τα κράνη τα έχω δοκιμάσει όλα και η εφαρμογή τους είναι εφάμιλλη συνεπώς ποιότητα κατασκευής-διαρκεια στο χρόνο,ασφάλεια και τιμή τα κριτήρια μου.Το Shoei δεδομένου πως είχα δύο της ίδιας εταιρίας θα το χρησιμοποιησω σαν μέτρο σύγκρισης,τα θεωρώ άψογα εκτός της εσωτερικής επένδυσης που την θεωρώ κάπως ¨άγρια¨.Πρώτη ερώτηση για παιδιά που τα έχουν, αν έχουν κάποιο ελάττωμα ¨χτυπητό¨ και αν η ποιότητα κατασκευής κάποιου φθήνει με το χρόνο(ξεκολλημένοι αγωγοί,κομμένα πλαστικά....οτιδήποτε).Δέυτερον αν πράγματι τα τέσσερα κράνη είναι το ίδιο ποιοτικά και ασφαλή(Στο τεστ της SHARP μόνο δύο παιρνουν 5 αστέρια).Τρίτο αεροδυναμική σταθερότητα και αερισμός κεφαλιού,θόρυβος δεν με πολυνοιάζει.Και μια γενική ερωτήση ακόμη, αν τα άβαφα carbon κράνη ξεθωριάζουν με τον καιρό.Εννοείται όποιος έχει να προτείνει κάποιο άλλο το λέει.Ευχαριστώ. | |
|
| |
johnkapin Normal gixxer
Όνομα: : ΓΙΑΝΝΗΣ Τόπος : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αριθμός μηνυμάτων : 82 Hμερομηνία εγγραφής : 19/03/2014
| Θέμα: Απ: Σύγκριση κρανών για αγορά. Σαβ 20 Ιουν 2015, 07:16 | |
| Για Schuberth SR1 που εχω αποψη είναι αψογο. Πολύ καλο ποιοτικα το εχω 15 μηνες περιπου και είναι σαν τη πρωτη μερα που το πηρα. Λιγο στενο στο βαλε βγαλε λογο κατηγοριας αλλα χωρις θεμα στην οδηγηση | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Σύγκριση κρανών για αγορά. Σαβ 20 Ιουν 2015, 10:48 | |
| το hjc το παλιο σαν μειονεκτημα ειχε τον αεραγωγο στο πηγουνι που απλα δεν δουλεψε ποτε. στο καινουργιο ομως που κοιτας το εχουν αλλαξει και βελτιωσει.
μετα απο 4 χρονια που το εχω ειναι σε καλυτερη κατασταση απο οτι το αραι με τα ιδια χρονια.
φυσικα κανενα προβλημα με αεραγωγους σπασμενους,χαλασμενα βιδακια κτλ παπαριες των αραι
και ειναι παρα πολυ ελαφρυ | |
|
| |
BillyGsxR Adv. gixxer
Όνομα: : Βασίλης Τόπος : Ιλιον , Athens Ηλικία : 37 Αριθμός μηνυμάτων : 548 Αγωνιζόμενος : του Clubbing Hμερομηνία εγγραφής : 21/04/2010
| Θέμα: Απ: Σύγκριση κρανών για αγορά. Σαβ 20 Ιουν 2015, 12:13 | |
| γιατι δεν κοιτας κ σε AGV ???? εγω x-spirit 1 & X-Spirit 2 εχω κ ειμαι παρα μα παρα πολυ ευχαριστημενος k με τα 2 | |
|
| |
lotinia Normal gixxer
Όνομα: : Σωκράτης Τόπος : Λάρισα Αριθμός μηνυμάτων : 374 Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2009
| Θέμα: Απ: Σύγκριση κρανών για αγορά. Σαβ 20 Ιουν 2015, 12:56 | |
| Κόιταξα και το Corsa και το Pista αλλά δυστυχώς δεν μου κάθησαν τόσο καλά, το ίδιο και το Corsair.To X-Spirit 2 θα ήταν λογικά η πρώτη επιλογή λόγω καλής εμπειρίας από την Shoei αλλά η τιμή του με απόθησε λίγο.Θα έχει πολύ προβληματισμό το ΣΚ. | |
|
| |
Giannis-P- Jr.gixxer
Τόπος : Πειραιας Αριθμός μηνυμάτων : 42 Hμερομηνία εγγραφής : 10/04/2015
| Θέμα: Απ: Σύγκριση κρανών για αγορά. Σαβ 20 Ιουν 2015, 18:13 | |
| Φιλε εχω το rpha 10 plus γυρω στους 6 μηνες.πολυ ελαφρυ,χωρις πολυ θορυβο.οι αεραγωγοι οι πανω ειναι ολα τα λεφτα.ειδικα τωρα που καλοκαιριασε.ο μπροστα δεν με πολυνοιαζει γιατι ερχεται ψηλα στο πηγουνι και εχεις ετσι κι αλλιως αερα.το εσωτερικο του μεχρι στιγμης πολυ ανετο.με διαδρομο για γυαλια.δεν μυριζει ευκολα σχετικα με αλλα.το κλειδωμα της ζελατινας στιβαρο.και αν παρεις το replika του lorenzo εχει μεσα τα παντα.φιμε ζελατινα και pinlock.στα λεφτα που εχει πιστευω ειναι οτι καλυτερο.και επισης πολυ σταθερο στον αερα. | |
|
| |
ripper Elite gixxer
Όνομα: : Σωτηρης Τόπος : Μαλδιβες Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 3618 Αγωνιζόμενος : Μόνο στο ps4 πλεον !!!!
Και μονο με kawasaki!!!! Hμερομηνία εγγραφής : 28/10/2011
| Θέμα: Απ: Σύγκριση κρανών για αγορά. Σαβ 20 Ιουν 2015, 19:13 | |
| Εγω εχω το shark rsr2 brazil. Μια χαρα απο θεμα αερισμου,στο κεφαλι μου εφαρμοζει καλα αλλα δεν μπορω να πω οτι ειναι αθορυβο. Εχει αρκετη βαβουρα οταν κινησε με χιλιομετρα. Ααα,και κατι ακομα βασικο για μενα. Τα χρωματα δεν εχουν ξεθωριασει απο τον ηλιο,βροχη..... | |
|
| |
Billis 1340 Normal gixxer
Όνομα: : Βασίλης Τόπος : Θεσσαλονίκη Ηλικία : 32 Αριθμός μηνυμάτων : 295 Αγωνιζόμενος : Tuned by T.R.E... Hμερομηνία εγγραφής : 04/11/2014
| Θέμα: Απ: Σύγκριση κρανών για αγορά. Σαβ 20 Ιουν 2015, 22:33 | |
| Nα προσπαθήσω να βοηθήσω και εγώ....Τα τελευταία 3 χρόνια πέρασαν απο τα χέρια μου ενα XR-1100 ένα Χ-802 Lorenzo Replica και εδω και λίγο καιρό ενα Χ-Spirit II Kallio Replica...Το τελευταίο εφόσον είναι μέσα στις επιλογές σου και παιρνει και 5 αστέρια στο Sharp που κοιτάς μπορώ να πώ οτι ειναι το πλέον θορυβώδες απο τα 2 προηγούμενα με το 1100 να έπεται και το 802 το πιο αθόρυβο για αυτό που είναι βέβαια...Τώρα ο λόγος που ψαχνόμουν για αλλο κράνος ηταν ΜΟΝΟ η αεροδυναμικη του και πανω σε αυτό μπορω να πω απο προσωπικη εμπειρια χωρις ΙΧΝΟΣ υπερβολης οτι το X-spirit 2 ειναι οτι καλυτερο απο οτι εχω δοκιμάσει πριν το αγορασω (RX-7GP,SR1)...Απο εξαερισμό ειναι επίσης καλό και η κατάσταση του θορυβου μειώνεται αν κλειδωσεις την ζελατινα και κλείσεις σιγουρα τον αεραγωγο στο πηγουνι αν οχι ολους...Εγω αν μπαινει και το οικονομικο στο παιχνιδι θα σου προτεινα το 1100 οικονομικο πλεον αξιοπιστο χιλιοφορεμενο με πολυ καλη overall απόδοση... | |
|
| |
louk6 Hero gixxer
Όνομα: : Γιαννης Τόπος : βολος Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 2024 Αγωνιζόμενος : Αμα τυχει... οπου τυχει.... Hμερομηνία εγγραφής : 30/08/2011
| Θέμα: Απ: Σύγκριση κρανών για αγορά. Κυρ 17 Ιαν 2016, 18:53 | |
| Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα. Προτείνετε μου σας παρακαλώ, μάρκες απο ότι πιο αθόρυβο υπάρχει... Και σίγουρα καλή αεροδυναμική... Κοντά στο 300ρι απο λεφτά. Τι να πάω να κοιτάξω; | |
|
| |
lotinia Normal gixxer
| |
| |
louk6 Hero gixxer
Όνομα: : Γιαννης Τόπος : βολος Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 2024 Αγωνιζόμενος : Αμα τυχει... οπου τυχει.... Hμερομηνία εγγραφής : 30/08/2011
| Θέμα: Απ: Σύγκριση κρανών για αγορά. Κυρ 17 Ιαν 2016, 21:00 | |
| | |
|
| |
lotinia Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Σύγκριση κρανών για αγορά. Κυρ 17 Ιαν 2016, 23:10 | |
| Προσωπικά με το X-Spirit είχα τον ιδιο θορυβο με το XR-1000 παρότι αγωνιστικό το πρώτο.Νομίζω πιο πολυ βουλανανε τα αυτιά μου από την φασαρια της εξατμισης παρά από το κράνος,για αυτό σου είπα τις ωτοασπιδες.Πάντως αν θες ησυχία η Shoei βγάζει κιτ για τα κρανη της για το θόρυβο και επίσης το Race R Pro έχει πρόβλεψη στο εξω μαξιλάρι ώστε να κλείνει καλά και να μειώνεται ο ήχος.Πολύ ήσυχο κράνος θεωρούνταν το προηγούμενο κορυφαίο της Schuberth πριν το SR1.Επιμένω πάντως οτι καλύτερα διάλεξε το κράνος με οποιοδήποτε άλλο κριτηριο παρά τον ήχο και χρησιμοποίησε ωτοασπίδες,εννοείται για αποστάσεις και ώρα καβάλα, μέσα στην πόλη οσο φασαριόζικο και να είναι ένα κράνος δεν νομίζω να σε ενοχλήσει. | |
|
| |
louk6 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Σύγκριση κρανών για αγορά. Δευ 18 Ιαν 2016, 06:46 | |
| Για μες στη ποληβδε το συζητάμε.. Εγω τώρα έχω agv k4"και ειμαι αποστεθτα ικανοποιημένο απο εφαρμογή και αεροδυναμική. Και πολύ και η τιμή του απλά τα έφαγε τα χρονακια του. Και επειδή προχτες ήρθα Αθήνα και έφυγα αμέσως, μου κακοφάνηκε η φασαρία. | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Σύγκριση κρανών για αγορά. Δευ 18 Ιαν 2016, 10:43 | |
| μακρυα απο τα αραι εχουν πολυ φασαρια
το hjc ειναι αρκετα πιο ησυχο
απο οτι εχω ακουσει το σουμπερτ ειναι πολυ ησυχο κρανος | |
|
| |
Zuki Full gixxer
Όνομα: : Γιάννης Ηλικία : 37 Αριθμός μηνυμάτων : 1277 Αγωνιζόμενος : Στους δρομους της Αθηνας....
Hμερομηνία εγγραφής : 03/11/2008
| Θέμα: Απ: Σύγκριση κρανών για αγορά. Δευ 18 Ιαν 2016, 12:30 | |
| Shoei X-Spirit 2 εγω....
Αψογο σε ολα του!Το εσωτερικο μονο σε σχεση με αλλα ειναι λιγο πιο αγριο οπως εγραψες παραπανω αλλα δεν με απασχολει ιδιαιτερα...... | |
|
| |
amstaff Normal gixxer
Όνομα: : Βαγγελης Τόπος : Περαμα Αριθμός μηνυμάτων : 376 Αγωνιζόμενος : πρωταθλητης στη μαλακια Hμερομηνία εγγραφής : 19/11/2013
| Θέμα: Απ: Σύγκριση κρανών για αγορά. Δευ 18 Ιαν 2016, 13:19 | |
| το xr 1100 ειναι αρκετα ησυχο και σταθερο στα ψηλα | |
|
| |
| Σύγκριση κρανών για αγορά. | |
|