| Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) | |
|
+9Black Eagle latsis Koyfo Miou Gixxerm@n JIMK7 [alex] terrorzone aris sr20ve 13 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
aris sr20ve Adv. gixxer
Όνομα: : Άρης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 677 Αγωνιζόμενος : Ναι. Με αυτοκίνητα. Στα "γεράματα" αποφάσισα να γίνω και με την μηχανή... Hμερομηνία εγγραφής : 25/06/2016
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Δευ 11 Ιουλ 2016, 09:59 | |
| @Gixxerm@n: Έχεις δίκιο ρε φίλε, αλλά τα 250 (αν θυμάμαι καλά όταν είχα ρωτήσει) έτσουζαν λίγο και αν βάλεις τώρα αγορά μηχανής, κάτι η εφορία και λογαριασμοί που ρθαν... Μάλλον θα κοιτάξω να μάθω να το στρίβω μόνος μου στη πίστα... | |
|
| |
aris sr20ve Adv. gixxer
Όνομα: : Άρης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 677 Αγωνιζόμενος : Ναι. Με αυτοκίνητα. Στα "γεράματα" αποφάσισα να γίνω και με την μηχανή... Hμερομηνία εγγραφής : 25/06/2016
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Δευ 11 Ιουλ 2016, 10:00 | |
| Και με τα αγγλικά... Για καμιά τουρίστρια το πάλευα, για να διαβάσω κείμενα... τα μισά καταλαβαίνω. | |
|
| |
aris sr20ve Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Δευ 11 Ιουλ 2016, 10:01 | |
| | |
|
| |
skizotix Normal gixxer
Όνομα: : Νίκος Ανδριόπουλος Τόπος : Περιστέρι Ηλικία : 49 Αριθμός μηνυμάτων : 310 Αγωνιζόμενος : Zimbabue National Superbike Championship Hμερομηνία εγγραφής : 22/05/2013
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Δευ 11 Ιουλ 2016, 17:56 | |
| Καλως τον!!! Οταν ειναι να πας μεγαρα ρίξε μια φωνή να γνωριστούμε απο κοντά! Εχει και το Σαββατο αν θυμάμαι καλά. | |
|
| |
aris sr20ve Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Δευ 11 Ιουλ 2016, 18:31 | |
| - skizotix έγραψε:
- Καλως τον!!!
Οταν ειναι να πας μεγαρα ρίξε μια φωνή να γνωριστούμε απο κοντά! Εχει και το Σαββατο αν θυμάμαι καλά. Ευχαρίστως... | |
|
| |
Gixxerm@n Adv. gixxer
Όνομα: : Γιώργος Τόπος : ΞΑΝΘΗ Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 582 Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2009
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Δευ 11 Ιουλ 2016, 22:48 | |
| να γνωρίσεις παιδιά που γνωρίζουν! χωρίς πλάκα, κάποιος που κάνει track-days και έχει όρεξη να βοηθήσει θα σου χρειαστεί. ειδικά αν λέξεις όπως countersteering σου ακούγονται κινέζικα. | |
|
| |
aris sr20ve Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Δευ 11 Ιουλ 2016, 23:10 | |
| | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Τρι 12 Ιουλ 2016, 09:33 | |
| - aris sr20ve έγραψε:
- @Gixxerm@n: Έχεις δίκιο ρε φίλε, αλλά τα 250 (αν θυμάμαι καλά όταν είχα ρωτήσει) έτσουζαν λίγο και αν βάλεις τώρα αγορά μηχανής, κάτι η εφορία και λογαριασμοί που ρθαν... Μάλλον θα κοιτάξω να μάθω να το στρίβω μόνος μου στη πίστα...
τα 300ε που κοστιζει ενα σχολειο ειναι πολυ πιο λιγα απο το κοστος μιας τουμπας απο αντι να προσπαθησεις να μαθεις να στριβεις μονος σου (που θα τοκανεις λαθος 100%) περιμενε 2 μηνες να μαζεψεις μερικα λεφτα και πας με καποιον που ξερει να σου δειξει τα πρωτα πραγματα και μετα κανεις ενα σχολειο | |
|
| |
aris sr20ve Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Τρι 12 Ιουλ 2016, 10:52 | |
| Μαζί σου... Θα ταν πολύ καλύτερο λίγο θεωρία, λίγο πράξη από κάποιον που ξέρει από δω. Και στη συνέχεια σιγά σιγά να μαζέψουμε κάνα φράγκο και να γίνει και το μάθημα... Για να γράψουμε χρόνους στη πίστα μιλάμε πάντα. Δεν έιμαι και τελείως κουλάδι, μια στροφή μπορώ να την πάρω... | |
|
| |
ripper Elite gixxer
Όνομα: : Σωτηρης Τόπος : Μαλδιβες Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 3618 Αγωνιζόμενος : Μόνο στο ps4 πλεον !!!!
Και μονο με kawasaki!!!! Hμερομηνία εγγραφής : 28/10/2011
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Τρι 12 Ιουλ 2016, 19:13 | |
| | |
|
| |
skizotix Normal gixxer
Όνομα: : Νίκος Ανδριόπουλος Τόπος : Περιστέρι Ηλικία : 49 Αριθμός μηνυμάτων : 310 Αγωνιζόμενος : Zimbabue National Superbike Championship Hμερομηνία εγγραφής : 22/05/2013
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Τετ 13 Ιουλ 2016, 09:27 | |
| - aris sr20ve έγραψε:
- Μαζί σου... Θα ταν πολύ καλύτερο λίγο θεωρία, λίγο πράξη από κάποιον που ξέρει από δω. Και στη συνέχεια σιγά σιγά να μαζέψουμε κάνα φράγκο και να γίνει και το μάθημα... Για να γράψουμε χρόνους στη πίστα μιλάμε πάντα. Δεν έιμαι και τελείως κουλάδι, μια στροφή μπορώ να την πάρω...
Μιλώντας απο προσωπική πείρα , οι "έμπειροι"-"παλιοί" μοτοσικλετιστές είναι πιο δύσκολο να αφομοιώσουν τις αλλαγές στο στυλ οδήγησης τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πίστας. Δεν είμαι και τόσο σίγουρος για το σχολείο , θα προτιμούσα προσωπικό coaching απο κάποιον απο εδω μέσα ή κάποιον αγωνιζόμενο κ το team του. Απο ότι εχω ακούσει το σχολείο για να φτάσεις να συζητάς χρόνους στην πίστα πρέπει να φτάσεις στο 3ο (?) στάδιο. Αρα δεν μιλάμε για 250-300€. Μέχρι τότε κυρίως ασχολείται με τα βασικά (που κοιτάμε , πότε-πως φρενάρουμε κλπ). Αν κάνω λάθος διορθώστε με. | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Τετ 13 Ιουλ 2016, 12:20 | |
| κανεις λαθος νικο ... το ζητουμενο ειναι να γραψεις χαμηλο χρονο στην πιστα ? και πως θα το κανεις αυτο ρε φιλε αμα δεν μαθεις τα βασικα που γραφεις ? οπως πια ειναι η σωστη θεση στο σωμα? και γιατι ειναι αυτη η σωστη θεση πως θα το κανεις εαν δεν μαθεις πια ειναι η σωστη γραμμη στην πιστα ? και γιατι ειναι πως θα το κανεις αμα δεν μαθεις πως ειναι η σωστη θεση στο σωμα οταν πλησιαζεις την στροφη ? και γιατι πως να φρεναρεις και ποτε ? και γιατι κτλ κτλ κτλ εγω μπορω να σου εξηγησω πολλα πραγματα αλλα δεν ξερω να σου πω το γιατι απλα εχω φαει πολυ χρονο σε οδηγηση και σε διαβασμα και το βρηκα εαν ομως ειχα καποιον διπλα μου να μου εξηγει το τι και το πως θα ειχαν γινει ολα αυτα πολυ πιο νωρις στα σχολεια ,αυτα που εχω δει , δεν ειναι οπως ειναι οι πλοηγοι του τεαμ65 που απλα κανουν βολτες για παρτυ τους αλλα ακολουθουν τον "μαθητη" τον κοιταζουν και τον διορθωνουν πραγματικα αμα πας και κανεις ενα απο αυτα τα σχολεια θα αναρωτηθεις με τον εαυτο σου που νομιζες οτι ξερεις να οδηγας τωρα οκ εσυ μπορει να τα ξερεις ολα αυτα που σου λενε στα σχολεια αλλα ισως να εισαι στους ελαχιστους τωρα για τους χρονους που λες ... εχεις παρακολουθησει απο κοντα ποτε σου ενα css ? εχω παρακολουθησει τα θεωρητικα απο το λεβελ 1+2 και πιστεψε με οτι μιλανε για χρονους απλα μετα το λεβελ3 μιλανε για αγωνιστικη (σχεδον) οδηγηση ενω τα προηγουμενα ειναι για γρηγορη ασφαλη οδηγηση και σου λενε πραγματα που θα τα δουλεψεις και εκτος πιστας βεβαια εδω στην ελλαδα οπως καταλαβα ειναι ελαχιστοι αυτοι που θελουν να μαθουν και δεν πιστευουν οτι τα ξερουν ολα ... και το ειδα πολλες φορες μεσα στα μεγαρα αυτο ... σορυ για το σπαμαρισμα στο θεμα σου αρη | |
|
| |
aris sr20ve Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Τετ 13 Ιουλ 2016, 14:44 | |
| Μια χαρά όλα.. Χαίρομαι που βλέπω διαφορετικές απόψεις... Και μια "αστεία?" ιστορία... Το 2006 ή το 2008 (μην κολλάτε στην ημερομηνία) οι 4τ είχαν τη σχολή ασφαλούς οδήγησης (ή κάππως έτσι το έλεγαν) όπου έμπειροι συνοδηγοί έμπαιναν στο αυτοκίνητο μαζί σου και σε αξιολογούσαν. Είχε 2 σκέλη: Στο πρώτο έπρεπε να διανύσεις μία ευθεία κάνοντας σλάλομ και να επιστρέψεις στο αρχικό σημείο κάνοντας χρόνο 30" (θυμάμαι έκανα 30,1"). Στο δεύτερο σκέλος οδήγησα ένα astra opc, με κάποιον πολύ έμπειρο (για την πίστα) συνοδηγό. Το αποτέλεσμα της οδήγησής μου ήταν ότι είμαι λείαν επιεικός απαράδεκτος, και μάλιστα όταν ρώτησα τον εκπαιδευτή αν αξίζει να ασχοληθώ με αγώνες η απάντηση ήταν ότι πρέπει να βλέπω την πίστα με κυάλια!!! Το 2009 λοιπόν συμμετέχω (όχι σε όλους τους αγώνες - και με πάρα πολλές συμμετοχές ως αντιπάλους) στο gtcc (greek track club championship) με ένα nissan sunny και έχοντας αντιπάλους evo, impreza, deltona, διάφορα focus και renault rs και βγήκα πρωταθλητής. Επειδή είχα γίνει μπαρούτι με τον εκπαιδευτή, κατέβηκα άλλη στιγμή στην πίστα, πήρα (από το χέρι σχεδόν) έναν αγωνιζόμενο (τότε, τώρα έχει συνεργείο και δική του ομάδα), τον έβαλα να οδηγήσει το αμάξι μου (με εμένα συνοδηγό). Κάναμε ένα γύρο. Κατέβηκα έκανε 2 γύρους μόνος του και μετά έκανα εγώ 2 μόνος μου. Και ήμουν ταχύτερος από κείνον. | |
|
| |
aris sr20ve Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Τετ 13 Ιουλ 2016, 14:47 | |
| Θέλω να πω πως όλα παίζουν. Μπορείς και με κάποιον που ξέρει την πίστα να σου δώσει 2 καλές οδηγίες και να κάνεις παπάδες. Δεν θυμάμαι την ημερομηνία για τους 4τροχούς τότε, αλλά τα αυτοκίνητα που χαμε οδηγήσει ήταν τα astra opc. Αν είχε πάει κάνας άλλος και θυμάται... | |
|
| |
skizotix Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Τετ 13 Ιουλ 2016, 17:56 | |
| Αλέξανδρε δεν διαφωνώ με αυτά που λές. Απλά θεωρώ οτι κάποιος με γνώσεις μπορεί να σε βοηθησει να διορθώσεις τα λάθη που κάνεις στην οδήγηση , οπως επίσης θεωρώ οτι κανείς εδω μεσα δεν ξεκινά απο τα βασικά του στυλ "αυτό είναι τιμόνι". Εγώ προσωπικα δεν έχω σκοπό να ξαναοδηγήσω σε δημόσιο δρόμο απο επιλογή μου και κόλλημα μου. Οπότε λίγο με ενδιαφέρει η γραμή που πρέπει να έχω στον άγνωστο επαρχιακό δρόμο για να αποφύγω πιθανό ατύχημα. Οπως το καταλαβαίνω τα πραγματικά απαραίτητα για πίστα, αν δεν ξεκινάνε απο το τρίτο σχολείο μάλλον θα ξεκινάνε τουλάχιστον στο δευτερο. Εννοείται οτι θα ήθελα να κάνω ενα CSS γιατι οτι μαθαίνεις πάντα βοηθάει να γίνεσαι καλυτερος. Απλά δεν υπάρχει η οικονομική άνεση. Το Σαββατο θα εχει κάτι που το λένε 10min coaching , αυτό ακουγεται πολλά υποσχόμενο. Ξερει κανείς περι τινος πρόκειται? | |
|
| |
aris sr20ve Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Τετ 13 Ιουλ 2016, 19:02 | |
| - ripper έγραψε:
- Καλως ηρθες
Ευχαριστώ, καλώς σας βρήκα. | |
|
| |
Koyfo Adv. gixxer
Τόπος : Athens Αριθμός μηνυμάτων : 619 Hμερομηνία εγγραφής : 12/07/2010
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Τετ 13 Ιουλ 2016, 19:55 | |
| - aris sr20ve έγραψε:
- Το 2009 λοιπόν συμμετέχω (όχι σε όλους τους αγώνες - και με πάρα πολλές συμμετοχές ως αντιπάλους) στο gtcc (greek track club championship) με ένα nissan sunny και έχοντας αντιπάλους evo, impreza, deltona, διάφορα focus και renault rs και βγήκα πρωταθλητής.
Επειδή είχα γίνει μπαρούτι με τον εκπαιδευτή, κατέβηκα άλλη στιγμή στην πίστα, πήρα (από το χέρι σχεδόν) έναν αγωνιζόμενο (τότε, τώρα έχει συνεργείο και δική του ομάδα), τον έβαλα να οδηγήσει το αμάξι μου (με εμένα συνοδηγό). Κάναμε ένα γύρο. Κατέβηκα έκανε 2 γύρους μόνος του και μετά έκανα εγώ 2 μόνος μου. Και ήμουν ταχύτερος από κείνον.
άπαιχτος!!!!!!! Το καλύτερο για εμένα είναι να σου δείξει κάποιος που τρέχει στα Μέγαρα. Θα σου δείξει που κοιτάς, που τοποθετείς το σώμα, που βάζεις κόντρα σε τιμόνι και πατάκια, που ανοίγεις γκάζι στην έξοδο κλπ. Εφόσον το κατέχεις με το στρίψιμο, μην πετάξεις τσάμπα λεφτά, πιστεύω απευθύνονται σε αρχάριους. Κράτησε τα για να μπεις περισσότερες φορές πίστα, αν και δε λένε τίποτα ιδιαίτερο τα Μέγαρα μπροστά στις Σέρρες. | |
|
| |
topetwrx Adv. gixxer
Όνομα: : Απόστολος Τόπος : Κοζάνη Ηλικία : 54 Αριθμός μηνυμάτων : 791 Αγωνιζόμενος : Στα όνειρά μου.... Hμερομηνία εγγραφής : 21/08/2012
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Πεμ 14 Ιουλ 2016, 14:32 | |
| Άρη καλώς ήρθες!
Διάβασα με ενδιαφέρον αυτά που γράφεις και ειδικά αυτό το sr20ve μου κίνησε το ενδιαφέρον μια που είμαι παλιός NISSANόβιος (DATSUN 120Y, SUNNY 1,3 DX '83, SUNNY 1.3 SLX '87, SUNNY MPI Ν14 3θυρο άσπρο-το δικό μου look gt-r, PRIMERA 1.6 '97 και λάτρης των GT-R)! Πλέον από το 2000 άλλαξα στρατόπεδο σε Ιαπωνία μεριά ΠΑΝΤΑ!! Να χαίρεσαι και τη μηχανή σου και το αυτοκίνητό σου και πάντα όρθιος!
Ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις και μπράβο για το πείσμα σου που κατάφερες να διαψεύσεις πανηγυρικά (πρωτάθλημα) τον εκπαιδευτή-συνοδηγό των 4Τ!! Πάντα όμως οι συμβουλές των εμπειρότερων είναι πολύτιμες και πάντα κάτι θα πάρουμε. Εγώ δεν είμαι χεράς στην μηχανή σε αντίθεση με το αυτοκίνητο που το έχω σε καλό βαθμό. Το αυτοκίνητο είναι ΠΟΛΥΥΥΥ ευκολότερο όπως θα αντιλαμβάνεσαι σε σχέση με την γρήγορη οδήγηση μοτοσυκλέτας και σίγουρα για να πας μια μοτοσυκλέτα όπως της αξίζει θέλει πολλά κιλά φρύδια, που εγώ δεν τα έχω και δεν νομίζω να τα αποκτήσω στα 46 πλέον! Ρώτησα εμπειρότερους από εμένα, έκανα τα 3 επίπεδα του CSS (ο εκπαιδευτής μου είπε ότι δεν χρειάζομαι το 4ο), ακόμη παλεύω να βελτιωθώ, ακόμη κάνω πολλά λάθη και πάντα θα βελτιώνομαι. Αν μπορείς οικονομικά να παρακολουθήσεις το CSS κάντο. Αξίζει κυρίως για την ασφάλεια και μετά για τους χρόνους. Όπως και να έχει θα βελτιωθείς από λίγο έως πολύ, όπως όλοι μας.
Καλώς όρισες και πάλι και θα ήθελα να δω και καμιά φωτογραφία του αυτοκινήτου σου! | |
|
| |
aris sr20ve Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Πεμ 14 Ιουλ 2016, 16:16 | |
| Δεν αναιρώ σε καμία περίπτωση την δουλειά που κάνουν στα μαθήματα. Και σίγουρα θέλω πολύ δουλειά για να μάθω να οδηγώ όπως θέλω την μηχανή... Όσο για τις φωτογραφίες... Σε λίγο έρχονται... | |
|
| |
aris sr20ve Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Πεμ 14 Ιουλ 2016, 16:21 | |
| Στην Κ1 με 3η στην Τρίπολη... | |
|
| |
aris sr20ve Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Πεμ 14 Ιουλ 2016, 16:23 | |
| Μέγαρα στην ευθεία μετά τις φυστικές (επίσης 3η) | |
|
| |
aris sr20ve Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Πεμ 14 Ιουλ 2016, 16:27 | |
| Εδώ έχω τσακώσει ότι έχει πρωτοπάρει ο πατέρας μου τo MPS και κατεβαίνω σε ένα trackday Τρίπολη. Ρίχνει καρέκλες και ανάμεσα σε 80+ συμμετοχές είχα βγει 1ος σε όλα τα δικίνητα και 2ος γενικής (με είχε περάσει ένα impreza αγωνιστικό με φουλ βρόχινα σλικ κλπ. Εγώ είχα πάει χωρίς τίποτα. Ούτε λάστιχα δεν είχα... | |
|
| |
aris sr20ve Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Πεμ 14 Ιουλ 2016, 16:32 | |
| Αυτά τα αυτοκινητιστικά... Και φίλε μου topetwrx το παρακάτω είναι το καμάρι μου... Δεν έχω καταφέρει να το τρέξω ακόμα. Πανελλήνιο πρωτάθλημα Τρίπολη (όχι gtcc) πριν μερικά χρόνια κράτησα την 6η θέση -είχα ξεκινήσει 13ος- (είχε βραχυκυκλώσει μπουζί στην εκκίνηση και σήκωνα 1.1 πίεση ρετάροντας). Δεν το ξανάτρεξα από τότε. Τώρα ελπίζω φέτος κάτι να κάνω από Σεπτέμβρη... 4χ4 γνήσιο gtir... | |
|
| |
aris sr20ve Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Πεμ 14 Ιουλ 2016, 17:29 | |
| Φίλε Koyfo, όπως πάει το πράγμα μάλλον με τον καημό θα μείνω για τις Σέρρες... | |
|
| |
zed660 Hero gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : εδώ Ηλικία : 32 Αριθμός μηνυμάτων : 1497 Hμερομηνία εγγραφής : 24/04/2013
| Θέμα: Απ: Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) Πεμ 14 Ιουλ 2016, 17:32 | |
| Καλώς ήρθες και από μένα! (έστω και αργοπορημένα ) | |
|
| |
| Είμαι ο Άρης και είμαι καλά...(?) | |
|