Έχουμε και λέμε, μετά τις δοκιμές.
1η δοκιμή bell race pro star στο motomarket στην Καλλιρόης. Το small που είναι το νούμερο μου ήταν ασφυκτικά μικρό στο κεφάλι μου και το medium δεν ήταν για μένα. Το παλικάρι εκεί μου είπε πως είναι σε μόνιμη προσφορά το συγκεκριμένο μοντέλο από 1399 στα 599 ευρώ νομίζω.
Δοκίμασα και μία φθηνότερη σειρά της Bell, τα star νομίζω, στα οποία η εφαρμογή ήταν λίγο καλύτερη, αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας.
2η δοκιμή δίπλα στον Τζωρτζόπουλο. Shoei X-spirit III και NXR. Το x spirit είναι σαν να το φτιάξανε με βάση το σχήμα του κεφαλιού μου. Όπως και το XR1100 που έχω και όπως και το X-spirit ΙΙ έχουν απίστευτη εφαρμογή στο κεφάλι μου. Οι τιμές που μου είπε για το III είναι 679 το μονόχρωμο και 879 τα replica.
3η δοκιμή το X-Lite X-802RR Ultra Carbon. Απίστευτο εσωτερικό πραγματικά, πανάλαφρο, μου έκανε πολύ καλή εντύπωση σαν υλικά το από μέσα του και η εφαρμογή του ήταν καλή. Τιμή 460 ευρώ και απ' ότι μου είπε αυτός στο κατάστημα έχει και φθηνά ανταλλακτικά (νομίζω γύρω στα 45 ευρώ η φιμέ ζελατίνα).
4η δοκιμή στην Yamaha. Shark race R pro carbon και HJC rpha 11. Το shark αρκετά ελαφρύ, δυσκολεύτηκα περισσότερο από όλα τα κράνη που δοκίμασα να το βγάλω από το κεφάλι μου, μου φάνηκε ακραία racing συνολικά σαν κράνος και αν αποφασίσω να το πάρω, μου έκανε μία πολύ καλή τιμή. Την καλύτερη από όλα τα κράνη που είδα συνολικά χθες και μάλιστα με διαφορά. Τα HJC ποτέ δεν με συγκινούσαν εξωτερικά, δεν ξέρω γιατί και τώρα που δοκίμασα για 1η φορά κάποιο από αυτή την εταιρία, δεν μπορώ να πω πως ξετρελάθηκα. Οι αεραγωγοί μου φαίνονταν της πλάκας σαν ποιότητα και στυβαρότητα συγκριτικά με του x-spirit ας πούμε, ή ακόμα και συγκριτικά με αυτούς του Shark. Τιμή δεν θυμάμαι, αλλά το άφησα σαν τελευταία επιλογή, άρα το έχω ήδη ακυρώσει.
Και τέλος δοκίμασα agv corsa. Προτού πάω στην Αθήνα έλεγα πως εφόσον μου κάνει καλά στο κεφάλι μου το corsa R θα είναι η 1η μου επιλογή. Πανέμορφο εξωτερικά, μοιάζει απίστευτα αεροδυναμικό το τμήμα του στο σαγόνι, περισσότερο από κάθε άλλο, αλλά πάλι ένιωσα πως δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με X-spirit, Race R pro και του X-Lite που δοκίμασα. Σαν εφαρμογή ήταν αρκετά καλό, ίσως να έπρεπε να το κρατήσω λίγο περισσότερο στο κεφάλι μου βέβαια, απλά ήταν η ώρα που έκλειναν σιγά σιγά και δεν ήθελα να τους καθυστερήσω.
Δυστυχώς δεν πρόλαβα να δοκιμάσω Arai RX7-V, ούτε τα Kabuto που μου είχατε προτείνει. Την επόμενη φορά που θα έρθω στην Αθήνα.
Αν πάω για το φθηνότερο και το πιο value for money από όσα μου έκαναν καλά στο κεφάλι μου πάω για το race R pro με λιγότερα από 400 ευρώ.
Το HJC και το Bell και το AGV δεν τα υπολογίζω. Το πρώτο δεν με ενθουσίασε και το δεύτερο δεν είχε και την ιδανικότερη εφαρμογή στο κεφάλι μου.
Το X-Lite όπως σας είπα στα 460 ευρώ μοιάζει τρομερή επιλογή και είναι και πανάλαφρο!
Το NXR δεν το σκέφτομαι, γιατί θέλω αυτή την φορά να πάρω το racing κράνος της εταιρίας που τελικά θα διαλέξω.
Αν δεν υπολογίσω την διπλάσια τιμή του η καρδιά λέει ξεκάθαρα αυτό
http://www.helmetcity.co.uk/shoei-x-spirit-3-marquez-motegi-2-tc1-2018/Το είδα από κοντά, απίστευτα γραφικά, τρομερή εφαρμογή και μοιάζει το πιο ποιοτικό, το πιο ολοκληρωμένο από όλα τα υπόλοιπα που δοκίμασα. Αλλά και 879 ευρώ από Ελλάδα και ούτε 100 ευρώ πιο κάτω από Αγγλία. Μαζί με μία ζελατίνα ακόμη αγγίζει το χιλιάρικο.
Επειδή δυστυχώς έχω κόλλημα με το να μου αρέσει το κράνος που φοράω, δεν κοιτάζω καν τα μονόχρωμα X-spirit, ούτε καν κάποια που τα έχει σε προσφορά το Helmetcity κάτω από τα 500 ευρώ.
Τουλάχιστον ξέρω πλέον τι μου κάνει και τι όχι και έτσι κοιτάζω για τυχόν προσφορές και μένει απλά να αποφασίσω.