| Supermoto in Greece | |
|
+4gsxr1000nitro Zuki valentinosgsxr DENNIS 8 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
DENNIS Adv. gixxer
Όνομα: : ΣΑΚΗΣ Τόπος : Αθηνα-Αιγαλεω Αριθμός μηνυμάτων : 692 Αγωνιζόμενος : στην ζωη!!! Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
| Θέμα: Supermoto in Greece Σαβ 07 Νοε 2009, 20:50 | |
| | |
|
| |
valentinosgsxr Hero gixxer
Όνομα: : Valentinos Τόπος : Melbourne Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 1534 Hμερομηνία εγγραφής : 17/09/2009
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Σαβ 07 Νοε 2009, 21:10 | |
| Δεν εχω ασχοληθει αλλα πιστευω οτι δεν παιζει να το μετανοιωσεις...να το παρεις το κοριτσι! | |
|
| |
Zuki Full gixxer
Όνομα: : Γιάννης Ηλικία : 37 Αριθμός μηνυμάτων : 1277 Αγωνιζόμενος : Στους δρομους της Αθηνας....
Hμερομηνία εγγραφής : 03/11/2008
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Σαβ 07 Νοε 2009, 21:15 | |
| Εχω την εντυπωση οτι ο NoCash ειναι ο ανθρωπος σου...Δεν χανεις κατι αν του στειλεις ενα πμ στο sportriding... | |
|
| |
gsxr1000nitro Adv. gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 527 Hμερομηνία εγγραφής : 12/11/2008
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Σαβ 07 Νοε 2009, 21:26 | |
| Φιλαρακο διαλεξες πιστευω το πιο extreme κατα την αποψη μου .. ειναι μεγαλη καυλα το supermoto αλλα πρεπει να εχεις μεγαλη τσεπη .. | |
|
| |
DENNIS Adv. gixxer
Όνομα: : ΣΑΚΗΣ Τόπος : Αθηνα-Αιγαλεω Αριθμός μηνυμάτων : 692 Αγωνιζόμενος : στην ζωη!!! Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Σαβ 07 Νοε 2009, 22:02 | |
| - Zuki έγραψε:
- Εχω την εντυπωση οτι ο NoCash ειναι ο ανθρωπος σου...Δεν χανεις κατι αν του στειλεις ενα πμ στο sportriding...
Νομιζω πως το πουλησε το KTM που ειχε κ δεν γνωριζω αν ασχοληθηκε με θεμα πιστας. - gsxr1000nitro έγραψε:
- Φιλαρακο διαλεξες πιστευω το πιο extreme κατα την αποψη μου .. ειναι μεγαλη καυλα το supermoto αλλα πρεπει να εχεις μεγαλη τσεπη ..
Περισσοτερο απο ενα SBK? Γιατι αν ειναι ετσι το ξεχναω κιολας. Απο εργατικης αποψης το κοστος ειναι μηδεν γιατι ειμαι μηχανικος κ γνωριζω κατι λιγα απο μηχανακια,το Κ6 που ειχα μονος μου το εφτιαχνα. Το οτιδηποτε υποθει ειναι σεβαστο ευχαριστω για το ενδιαφερον σας. | |
|
| |
DENNIS Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Σαβ 07 Νοε 2009, 22:13 | |
| | |
|
| |
valentinosgsxr Hero gixxer
Όνομα: : Valentinos Τόπος : Melbourne Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 1534 Hμερομηνία εγγραφής : 17/09/2009
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Σαβ 07 Νοε 2009, 22:41 | |
| Αυτη την φωτο την τραβηξα στο Νεο Ρυσιο πριν κανα μηνα. Το παλικαρι εκανε γκελα και ξανασηκωθηκε!!! | |
|
| |
gsxr1000nitro Adv. gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 527 Hμερομηνία εγγραφής : 12/11/2008
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Σαβ 07 Νοε 2009, 22:44 | |
| οχι δεν ειναι ποιο ακριβο απο τα supersport. τα supersport τα πληρωνεις μια και καλη και εισαι ετοιμος. Αλλα τα motard εισαι συνεχεια λυσε δεσε για συντηρηση.... αλλα για να ασχοληθεις γενικα σε αθλημα μοτο πρεπει να εχεις σιγουρα χρηματα στην ακρη για τα γουστα.. | |
|
| |
Zuki Full gixxer
Όνομα: : Γιάννης Ηλικία : 37 Αριθμός μηνυμάτων : 1277 Αγωνιζόμενος : Στους δρομους της Αθηνας....
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Σαβ 07 Νοε 2009, 23:29 | |
| Σακη καπου ειχα διαβασει αν θυμαμαι καλα οτι ο NoCash ετρεχε σε αγωνες καποτε γι αυτο και σου ειπα να του στειλεις πμ,οποτε κατι παραπανω θα ξερει... Τωρα για το τι μηχανακι εχει δεν το ξερω.Νομιζω παντως οτι δεν εχει πλεον SM αλλα ενα ZX10.. | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| |
| |
DENNIS Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Κυρ 08 Νοε 2009, 10:17 | |
| | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Κυρ 08 Νοε 2009, 11:13 | |
| | |
|
| |
GIXXERAKIAS Hero gixxer
Όνομα: : Ιωάννης Τόπος : Aθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 2159 Αγωνιζόμενος : Newbie open. Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Κυρ 08 Νοε 2009, 12:35 | |
| Σουπερ αθλημα με πολυ λιγοτερο κοστος χρησης (εκτος απο τα πιστονια που θα αλλαζεις καθε 30-40 ωρες αν ειναι καθαρα αγωνιστικη η χρηση) ειδικα σε λαστιχα που δεν θα τρωγονται τοσο γρηγορα λογω ελαφρυτερου δικυκλου,λιγοτερο γκαζι και εχουν και χαμηλοτερο κοστος αποκτησης.Το δε ακομα καλυτερο ειναι οτι μπορεις οτι ωρα σου κ@βλωσει να αρματωθεις και να πας σε οποιαδηποτε πιστα καρτ και να βγαλεις το αχτι σου(με λιγοτερα γκαφρα),αντιθετως με εμας που περιμενουμε τα track day απο καποιον διοργανωτη (εκτος αν μενεις Σερρες οποτε πασο ) και να σκαμε τα 60αρια Πολυ καλη επιλογη το μοτορι! | |
|
| |
DENNIS Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Κυρ 08 Νοε 2009, 14:17 | |
| | |
|
| |
Zuki Full gixxer
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Κυρ 08 Νοε 2009, 15:44 | |
| Και τι τιμες παιζουν σε αυτα τα gavloμηχανακια???Ας πουμε ενα ζευγαρι ελαστικα σλικ ποσο κανουν??? :les?: | |
|
| |
Zuki Full gixxer
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Δευ 09 Νοε 2009, 01:24 | |
| | |
|
| |
DimSTriple Full gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 803 Hμερομηνία εγγραφής : 05/11/2008
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Δευ 09 Νοε 2009, 13:20 | |
| Είτε σαν enduro είτε σαν SM να ξέρεις οτι το βασικότερο απ’όλα είναι να πάρεις καθαρό μηχανάκι. Αν δε προσέξεις κατα την αγορά υπάρχει περίπτωση να το πληρώσεις με ζημιά/ες που μόνο μικρό κόστος δεν έχουν. Οπότε το βασικότερο, μη λυπηθείς τα δώσεις το κάτι παραπάνω, μη βασιστείς στην εξωτερική εμφάνιση (λυωμένα καπάκια, ταλαιπωρημένο κουστούμι). Μην αγοράσεις απαραίτητα έτοιμο SM μηχανάκι, κατα κανόνα τα sm έχουν απείρως μεγαλύτερη ταλαιπωρία απο τα enduro/mx. (50 άλογα στην άσφαλτο είναι λίγα, στό χώμα περισεύουν)
Έχω περάσει απο τέτοιο στάδιο μια και απο τα χέρια μου έχουν περάσει husaberg fs650, ktm exc520, ΥΖ450 03 και 05. και αν όλα πάνε καλά με τη καινούργια χρονιά ελπίζω ξανά σε κάποιο yz ή wr...
Eιδικά το ΚΤΜ έφαγε εκατοντάδες ώρες στα βουνά (και δύο αγώνες scrable) και δεν έκανε κίχ 3 χρόνια που το είχα στη κατοχή μου... Φυσικά το πρόσεχα. Λάδια, ρουλεμάν, βαλβίδες είναι το λιγότερο.
τα δύο yz έφαγαν ΤΟ motocross, με ελάχιστα προβλήματα...
Tο berg... το πρώτο μηχανάκι της κατηγορίας (SM) αγοράστηκε βιαστικά σαν ευκαιρία και έσπασε εξίσου γρήγορα... λόγο κακής συντήρησης ( ο πρώην το είχε παπί -ρουλεμάν στροφάλου γιόκ) και πουλήθηκε λίγους μήνες πιο μετά.
Πολύ προσοχή λοιπόν τι θα αγοράσεις και ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε. | |
|
| |
DENNIS Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Δευ 09 Νοε 2009, 16:42 | |
| - Zuki έγραψε:
- By the way Σακη,το ματι μου πηρε αυτο... http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=85774&perpage=15&pagenumber=1
Πολυ περιεργο το μηχανακι,σαν μετατροπη απο wrf σε yz μου φερνει μπορει να κανω κ λαθος. - DimSTriple έγραψε:
- Είτε σαν enduro είτε σαν SM να ξέρεις οτι το βασικότερο απ’όλα είναι να πάρεις καθαρό μηχανάκι. Αν δε προσέξεις κατα την αγορά υπάρχει περίπτωση να το πληρώσεις με ζημιά/ες που μόνο μικρό κόστος δεν έχουν.
Οπότε το βασικότερο, μη λυπηθείς τα δώσεις το κάτι παραπάνω, μη βασιστείς στην εξωτερική εμφάνιση (λυωμένα καπάκια, ταλαιπωρημένο κουστούμι). Μην αγοράσεις απαραίτητα έτοιμο SM μηχανάκι, κατα κανόνα τα sm έχουν απείρως μεγαλύτερη ταλαιπωρία απο τα enduro/mx. (50 άλογα στην άσφαλτο είναι λίγα, στό χώμα περισεύουν)
Έχω περάσει απο τέτοιο στάδιο μια και απο τα χέρια μου έχουν περάσει husaberg fs650, ktm exc520, ΥΖ450 03 και 05. και αν όλα πάνε καλά με τη καινούργια χρονιά ελπίζω ξανά σε κάποιο yz ή wr...
Eιδικά το ΚΤΜ έφαγε εκατοντάδες ώρες στα βουνά (και δύο αγώνες scrable) και δεν έκανε κίχ 3 χρόνια που το είχα στη κατοχή μου... Φυσικά το πρόσεχα. Λάδια, ρουλεμάν, βαλβίδες είναι το λιγότερο.
τα δύο yz έφαγαν ΤΟ motocross, με ελάχιστα προβλήματα...
Tο berg... το πρώτο μηχανάκι της κατηγορίας (SM) αγοράστηκε βιαστικά σαν ευκαιρία και έσπασε εξίσου γρήγορα... λόγο κακής συντήρησης ( ο πρώην το είχε παπί -ρουλεμάν στροφάλου γιόκ) και πουλήθηκε λίγους μήνες πιο μετά.
Πολύ προσοχή λοιπόν τι θα αγοράσεις και ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε. Δημητρη αν βρω κατι μπορω να το φερω στο μαγαζι να το δειτε,ασχολειστε με τετοια μηχανακια κ μετατροπες σε motard? Ευχαριστω πολυ για τα παραπανω. | |
|
| |
panosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Πανος Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2447 Hμερομηνία εγγραφής : 05/06/2009
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Δευ 09 Νοε 2009, 17:25 | |
| τι μου θυμισες τωρα αν ειναι να κανεις κατι, καντο σωστα παρε husaberg! το crf ειναι κανονι,αλλα εχει μεγαλυτερο κοστος συντηρησης κ θελει καθε 3 το μοτερ κατω. τα berg παλια σπαγανε,το 04 το 650 με την εργοστασιακη FP εβγαζε 67 στη ροδα,αλλα.... τωρα με τον νεο στροφαλο εστρωσαν. αν εχεις αυλη κ ξερεις να λυνεις,θα βρεις τη χαρα σου, γιατι καθε 5000 βαλβιδες,καθε 1000 λαδια. θελουν ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ελεγχο,αφου απο τους κραδασμους φευγουν βιδες κ ραγιζουν οτι μπορεις να φανταστεις απο συντονισμους. οπως ειπαν κ τα παιδια να κοιταξεις για εντουρο που να το κανεις μοταρντ, γιατι τα μοταρντ απο τη μανα τους ειναι ταλαιπωρημενα απο τα χιλιομετρα στο δρομο με σταθερο γκαζι. τωρα οδηγικα,οτι μαθεις μ αυτο το ριμαδι,θα το περασεις στo κοντρολ απ τα SS κ ειναι ενα σχολειο το οποιο δε συγκρινεται με οσα χιλιομετρα κ να γραψεις με τα πιστιαρικα εδω σερρες στη μικρη πιστα στη Κω με ενα ζευγαρι pirelli δε κολλουσε πουθενα | |
|
| |
DENNIS Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Δευ 09 Νοε 2009, 17:31 | |
| - panosk8 έγραψε:
- τι μου θυμισες τωρα
αν ειναι να κανεις κατι, καντο σωστα παρε husaberg! το crf ειναι κανονι,αλλα εχει μεγαλυτερο κοστος συντηρησης κ θελει καθε 3 το μοτερ κατω.
τα berg παλια σπαγανε,το 04 το 650 με την εργοστασιακη FP εβγαζε 67 στη ροδα,αλλα.... τωρα με τον νεο στροφαλο εστρωσαν.
αν εχεις αυλη κ ξερεις να λυνεις,θα βρεις τη χαρα σου, γιατι καθε 5000 βαλβιδες,καθε 1000 λαδια. θελουν ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ελεγχο,αφου απο τους κραδασμους φευγουν βιδες κ ραγιζουν οτι μπορεις να φανταστεις απο συντονισμους.
οπως ειπαν κ τα παιδια να κοιταξεις για εντουρο που να το κανεις μοταρντ, γιατι τα μοταρντ απο τη μανα τους ειναι ταλαιπωρημενα απο τα χιλιομετρα στο δρομο με σταθερο γκαζι.
τωρα οδηγικα,οτι μαθεις μ αυτο το ριμαδι,θα το περασεις στo κοντρολ απ τα SS κ ειναι ενα σχολειο το οποιο δε συγκρινεται με οσα χιλιομετρα κ να γραψεις με τα πιστιαρικα | |
|
| |
DimSTriple Full gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 803 Hμερομηνία εγγραφής : 05/11/2008
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Δευ 09 Νοε 2009, 20:44 | |
| Η husaberg το 99 κατασκεύασε ένα εξαιρετικό μοτέρ που πάνω του βασίστηκε η KTM και κατασκεύσε τα σύγχρονα exc όταν την εξαγόρασε εκείνη την εποχή.
Η επιλογή berg σαφέστατα είναι εξαιρετική αρκεί να ξέρεις απο πού αγοράζεις μηχανάκι.
Ότι χρειαστείς εννοείτε πως μπορούμε να δούμε το μηχανάκι.... | |
|
| |
DENNIS Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Τρι 10 Νοε 2009, 14:36 | |
| Λογικα αποτι καταλαβαινω οι πωλητες δεν θα δεχθουν να το φερω στο μαγαζι διοτι ειναι καθαρα κ ειναι παρανομα να κυκλοφορησουν,μονο αν παρω κανα μαστορι μαζι μου κ παμε να το δουμε. Εγω τι πρεπει να κοιταξω πριν την αγορα στα μηχανακια αυτα? | |
|
| |
DimSTriple Full gixxer
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Τρι 10 Νοε 2009, 14:47 | |
| Αν πάρεις enduro μηχανάκι έχουν κανονικά πινακίδα. Αν πάρεις motocross τότε όντως έχεις πρόβλημα. Αν μπορείς πές μου τι ποσό θές να δώσεις και τι μοντέλα ψάχνεις, πόσα κυβικα κλπ. | |
|
| |
panosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Πανος Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2447 Hμερομηνία εγγραφής : 05/06/2009
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Τρι 10 Νοε 2009, 15:10 | |
| σακη σιγουρα τις ωρες λειτουργιας,τη μπαταρια, τη φλαντζα της κεφαλης αν εχει κολλες, το ιδιο κ το καπακι απο το κιβωτιο. ενας λογος για να ανοιξει,ειναι να ψαχναν μπιλιες απο ρουλεμαν μεσα στα γραναζια. επισης ψαξε για υποπτα λαδια πανω στο μοτερ,σημαδι ραγισματος,μακρια απο μας.. βασικα οσο πιο απλυτο ειναι το μηχανακι,τοσο καλυτερα,αν κ παλι αφηνουν ιχνη ακομα κ σε καθαρα μεταλλα. ψαξε καλα ολες τις βασεις που στηριζουν το μοτερ για ραγισματα,κ αν υπαρχει δυνατοτητα να το ακουσεις να δουλευει κ να το κανεις βολτα. αν το παρεις απο ιδιωτη,παρε ενα κατσαβιδακι κ δοκιμασε να κανεις εξαερωση το μπροστινο. αν βγαζει αερα κ δ λεει να σταματαει,αστο καλυτερα,γιατι αν ο προηγουμενος δεν ηξερε να φροντισει ουτε αυτο.. τελος καλυτερα να παρεις ενα μηχανακι με λιγες ωρες κ πολλες ψιλες γρατσουνιες απο κλαδια,παρα ενα τσιλικο που εχει δουλεψει πολυ. ελπιζω να βοηθησα | |
|
| |
DENNIS Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Supermoto in Greece Τρι 10 Νοε 2009, 15:14 | |
| - panosk8 έγραψε:
- σακη σιγουρα τις ωρες λειτουργιας,τη μπαταρια,
τη φλαντζα της κεφαλης αν εχει κολλες, το ιδιο κ το καπακι απο το κιβωτιο. ενας λογος για να ανοιξει,ειναι να ψαχναν μπιλιες απο ρουλεμαν μεσα στα γραναζια.
επισης ψαξε για υποπτα λαδια πανω στο μοτερ,σημαδι ραγισματος,μακρια απο μας.. βασικα οσο πιο απλυτο ειναι το μηχανακι,τοσο καλυτερα,αν κ παλι αφηνουν ιχνη ακομα κ σε καθαρα μεταλλα. ψαξε καλα ολες τις βασεις που στηριζουν το μοτερ για ραγισματα,κ αν υπαρχει δυνατοτητα να το ακουσεις να δουλευει κ να το κανεις βολτα.
αν το παρεις απο ιδιωτη,παρε ενα κατσαβιδακι κ δοκιμασε να κανεις εξαερωση το μπροστινο. αν βγαζει αερα κ δ λεει να σταματαει,αστο καλυτερα,γιατι αν ο προηγουμενος δεν ηξερε να φροντισει ουτε αυτο.. τελος καλυτερα να παρεις ενα μηχανακι με λιγες ωρες κ πολλες ψιλες γρατσουνιες απο κλαδια,παρα ενα τσιλικο που εχει δουλεψει πολυ.
ελπιζω να βοηθησα Ευχαριστω πολυ θα τα εχω υποψιν μου. | |
|
| |
| Supermoto in Greece | |
|