Θεωρώ πως έχω καλή μοτοσυκλετιστική παιδεία..... και πραγματικά συμπονώ κάθε φιλο-μοτοσυκλετιστή που έπαθε ή που παθαίνει κάτι.
Το κάνω αυτό για διάφορους λόγους... Ενας σημαντικός είναι πως μπορώ να νοιώσω πως περίπου ένοιωσε μια στιγμή πριν το συμβάν - αφού το έχω πάθει κι εγω κάποτε - ένας άλλος γιατί φοβάμαι πως μπορεί να συμβεί και σε εμένα κάτι παρόμοιο ξανα στο μέλλον....
Κάποιος μίλησε προηγουμένως για παιδεία. Το κακό με την "παιδεία" είναι πως βοηθάς την λύση ενος προβλήματος, δεν το εξαφανίζεις όμως....
και όταν πλέον περάσεις το στάδιο του να είσαι "παιδί" κάποιου και πλέον γίνεις ο "μπαμπάς" κάποιου παιδιού, το θέμα "παιδεία" παίρνει άλλες διαστάσεις.
Δυστυχώς που το λέω αυτό αλλά για μένα όσο υπάρχουν μοτοσυκλέτες θα υπάρχουν και τέτοια συμβάντα.
Ότι και να γίνει, όσο παιδεία και να έχεις δεν μπορείς να πείσεις έναν 20χρονο να μην οδηγεί σαν να είναι ο....εαυτός του.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε σαν άνθρωποι, σαν πολίτες και σαν κυβερνήσεις να μετριάσουμε τον κίνδυνο των ατυχημάτων/δυστυχημάτων.
Και τέλος να ξέρετε πως ένας 40χρονος μπορεί να οδηγήσει σαν 20χρονος, αλλά ένας 20χρονος δεν γίνεται να οδηγεί σαν 40χρονος.
Δεν είναι η εμπειρία που του λείπει.... Είναι η φλόγα που τον καίει....
Ισως να ακουστηκα λίγο μελοδραματικός, αλλά έτσι νοιώθω αυτήν την στιγμή....
Τα συλληπητήρια μου στους δικούς του ανθρώπους....κρίμα....