| Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! | |
|
+9G.E.B. R-09 Sotos27 babis k8 DimSTriple valentinosgsxr T.R.E STELIOS Oikopedofagos Opeth 13 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
stavrosrodo Hero gixxer
Όνομα: : ΣΤΑΥΡΟΣ Τόπος : ΓΕΦΥΡΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Αριθμός μηνυμάτων : 2107 Αγωνιζόμενος : DRAGSTER Hμερομηνία εγγραφής : 07/01/2009
| Θέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! Κυρ 18 Απρ 2010, 23:00 | |
| - T.R.E έγραψε:
Έχω ενα σετ δαγκάνες απο CBR 1000 08,μην βαριέσαι και κάνε την δοκιμή... ταιριαζουν στις ''μποτες'' η' παιζει πατεντα? | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! Κυρ 18 Απρ 2010, 23:13 | |
| - stavrosrodo έγραψε:
- T.R.E έγραψε:
Έχω ενα σετ δαγκάνες απο CBR 1000 08,μην βαριέσαι και κάνε την δοκιμή... ταιριαζουν στις ''μποτες'' η' παιζει πατεντα? Ναι ταιριάζουν κανονικά απ'όλα τα γιαπωνέζικα... Απλά θες αποστάτες κλασικά,τίποτα το δύσκολο... Ήταν ο μόνος τρόπος να φτιάξω το φρένα στο kawasaki ZX10R 04 φίλου μου,δαγκάνες CBR,υψηλής και brembo 19x18... - Oikopedofagos έγραψε:
- Να τις βάλω να μαρέσουν και μετά να μου τις ζητάς πίσω
Τσίμπισα στο τζαμπέ από cbr 600 και θα τις βάλω. Εξάλλου αυτός που σου αγόρασε τις ζάντες πήρε τις brembo Μ4 και έχω πάθει πλάκα Ε αφού βρήκες στο τζαμπέ τι το συζητάμε... | |
|
| |
STELIOS Adv. gixxer
Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 728 Hμερομηνία εγγραφής : 03/10/2009
| Θέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! Κυρ 18 Απρ 2010, 23:50 | |
| Τελικά δεν θα βγάλουμε άκρη με τα κολοφρενα μερική ορκιζοντε στην τρόμπα άλλοι που τι βάλανε δεν είδαν μεγάλη διάφορα τι στο κάλο γίνετε τελικά, φταιει η τρομπα οι δαγκανες | |
|
| |
babis k8 Hero gixxer
Όνομα: : Μπαμπης Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1328 Αγωνιζόμενος : Ναι... Hμερομηνία εγγραφής : 06/04/2010
| Θέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! Δευ 19 Απρ 2010, 00:46 | |
| Συνεχιζω με μικρα γραμματα... Φιλε "Oikopedofagos",πιστευεις οτι εμεις στο δρομο(ακομα κ στην πιστα...)πιεζουμε περισσοτερο τα μηχανακια μας απ'οτι οι αγωνιζομενοι?Οταν λοιπον βλεπεις οτι τα λιωνουν στην κυριολεξια κ δεν εχουν το παραμικρο προβλημα σε χρονους κατω του λεπτου στα μεγαρα με στοκ δαγκανες...απορω ποιος ειναι ο λογος να αλλαξουμε εμεις οι κοινοι θνοιτοι! Σκοπος ειναι οικονομικες λυσεις-αξιοπιστες κ δοκιμασμενες. Απο'κει κ περα,αν ειχα λεφτα,ναι θα τις αλλαζα κ εγω τις δαγκανες(κ οτι αλλο aftermarket υπηρχε στην αγορα για το κ8...)απλα για ομορφια. | |
|
| |
valentinosgsxr Hero gixxer
Όνομα: : Valentinos Τόπος : Melbourne Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 1534 Hμερομηνία εγγραφής : 17/09/2009
| Θέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! Δευ 19 Απρ 2010, 12:01 | |
| - STELIOS έγραψε:
- Τελικά δεν θα βγάλουμε άκρη με τα κολοφρενα μερική ορκιζοντε στην τρόμπα άλλοι που τι βάλανε δεν είδαν μεγάλη διάφορα τι στο κάλο γίνετε τελικά, φταιει η τρομπα οι δαγκανες
Οντως...δεν υπαρχουν ακριβεις πληροφοριες για το θεμα. Αν ομως υποθεσουμε οτι η αληθεια ειναι καπου στην μεση τοτε μεριδιο στην αποτυχια εχουν και οι δαγκανες και η τρομπα και τα σωληνακια. Θεωρητικα δεν πιστευω οτι η τρομπα μπορει να υπερθερμανθει γιατι όποτε εχω μεινει απο φρενα δεν παρατηρησα η τρομπα μου να εχει ζεσταθει. Αυτο σημαινει οτι τα υγρα δεν εχουν την ιδια θερμοκρασια σε ολο το μηκος του κυκλωματος και επομενως ο μονος λογος που δινει λαστιχενια αισθηση στην τρομπα ειναι οι φυσαλιδες που δημιουργουνται μεσα στο κυκλωμα απο την υπερθερμανση των υγρων. Αν υποθεσουμε οτι εχουμε ενα κυκλωμα σε καλη κατασταση δηλαδη ειναι απολυτως στεγανο τοτε για την δημιουργεια φυσαλιδων ευθυνεται η εξατμιση καποιας ελαχιστης ποσοτητας νερου που εχει αποροφησει το υγρο με την μορφη υγρασιας (ολοι ξερουμε οτι τα υγρα φρενων ειναι ιδιαιτερα υδροφυλα γιαυτο και πεταμε το μπουκαλακι μετα απο καθε αλλαγη). Συμπεραινω λοιπον απο τις παρατηρησεις μου οτι τον πρωτο λογο στην αποτυχια του φρενου εχουν τα υγρα φρενων και οποιοδηποτε εξαρτημα ευθυνεται για την αποτυχια τους (μπορει να ειναι απλα μια ταλαιπωρημενη ροδελα ρακορ ή μια βαλβιδα εξαερωσης που μολις ζεσταθει επιτρεπει αερα να μπει στο κυκλωμα πχ). Τα σωληνακια δεν εχω δει να κανουν καμια διαφορα και τα χω βαλει σε οτι μηχανακι ειχα μεχρι σημερα μονο και μονο για ομορφια και αξιοπιστια. | |
|
| |
Opeth Adv. gixxer
Όνομα: : Αλεξανδρος Τόπος : Βολος-Σερρες Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 429 Hμερομηνία εγγραφής : 12/01/2009
| Θέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! Δευ 19 Απρ 2010, 15:34 | |
| | |
|
| |
STELIOS Adv. gixxer
Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 728 Hμερομηνία εγγραφής : 03/10/2009
| Θέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! Δευ 19 Απρ 2010, 16:13 | |
| | |
|
| |
stavrosrodo Hero gixxer
Όνομα: : ΣΤΑΥΡΟΣ Τόπος : ΓΕΦΥΡΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Αριθμός μηνυμάτων : 2107 Αγωνιζόμενος : DRAGSTER Hμερομηνία εγγραφής : 07/01/2009
| Θέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! Δευ 19 Απρ 2010, 16:47 | |
| | |
|
| |
STELIOS Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! Δευ 19 Απρ 2010, 17:27 | |
| | |
|
| |
Oikopedofagos Normal gixxer
Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 377 Hμερομηνία εγγραφής : 25/05/2009
| Θέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! Δευ 19 Απρ 2010, 18:36 | |
| edw skeftomai na tis parw egw giati ta takakia pou pairnei to zx10 08+ einai idia me ayta pou forame twra kai exw ena karo takakia pou me afinoun me tis stok dagkanes pou mporw na xrisimopoihsw ekei | |
|
| |
lotinia Normal gixxer
Όνομα: : Σωκράτης Τόπος : Λάρισα Αριθμός μηνυμάτων : 374 Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2009
| Θέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! Δευ 19 Απρ 2010, 23:52 | |
| Μπορεί κάποιος που γνωρίζει μιας και αναφέρονται αρκετά είδη τακακίων(carbon,organic,sintered....)να πεί τις διαφορές,τα υπέρ και τα κατά τους.Καμία γνώμη για τα τακάκια της AP κάποιος;Ευχαριστώ. | |
|
| |
Όνομα: : Valentinos Τόπος : Melbourne Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 1534 Hμερομηνία εγγραφής : 17/09/2009
| Θέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! Τρι 20 Απρ 2010, 13:32 | |
| Τα μεταλλικα ζεσταινονται άμεσα κι εχουν μεγιστη αποδοση απο την πρωτη στιγμη. Μειονεκτημα οι μεγαλυτερες θερμοκρασιες που δουλευουν και η γρηγοροτερη φθορα στους δισκους. Στο Κ7 τα μαμα ειναι μεταλλικα.
Τα οργανικα παρουσιαζουν καθυστερηση στο αρπαγμα γιατι θελουν μερικες στιγμες για να πιασουν θερμοκρασια λειτουργιας αλλα δουλευουν σε χαμηλοτερη θερμοκρασια. Μειονεκτημα η καθυστερηση στο αρπαγμα και η γρηγοροτερη φθορα τους.
Καρμπον δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε και δεν ξερω. | |
|
| |
vagos1435 Jr.gixxer
Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 20 Hμερομηνία εγγραφής : 28/03/2009
| Θέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! Πεμ 22 Απρ 2010, 17:06 | |
| - valentinosgsxr έγραψε:
- Τα μεταλλικα ζεσταινονται άμεσα κι εχουν μεγιστη αποδοση απο την πρωτη στιγμη. Μειονεκτημα οι μεγαλυτερες θερμοκρασιες που δουλευουν και η γρηγοροτερη φθορα στους δισκους. Στο Κ7 τα μαμα ειναι μεταλλικα.
Τα οργανικα παρουσιαζουν καθυστερηση στο αρπαγμα γιατι θελουν μερικες στιγμες για να πιασουν θερμοκρασια λειτουργιας αλλα δουλευουν σε χαμηλοτερη θερμοκρασια. Μειονεκτημα η καθυστερηση στο αρπαγμα και η γρηγοροτερη φθορα τους.
Καρμπον δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε και δεν ξερω. Εγω σε κουβεντες για τακακια εχω ακουσει απο ολους ακριβως το αντιθετο. Οτι δηλαδη τα οργανικα ζεσταινονται αμεσα και οτι δουλευουν σε υψηλοτερη θερμοκρασια. Οταν δε ζεσταθουν υπερβολικα ''χανεις'' τα φρενα σου και δεν ειναι για να τα πιεζεις αλλο. Επισης τα μεταλλικα φθειρουν γρηγοροτερα τους δισκους οχι λογο θερμοκρασιας αλλα λογο υλικου κατασκευης του τακακιου. Για καρμπον δεν ξερω παντως εγω βαζω τα EBC HH και ποτε δεν ειχα θεμα. Επισης ειδα μεγαλη διαφορα στα φρενα οταν καποια στιγμη εβγαλα τις δαγκανες και τις καθαρισα με ενα καθαριστικο φρενων μοτο της wurth. Απλα εβγαλα τα τακακια εριξα το καθαριστικο στα εμβολα της δαγκανας και ξεπλυμα με αφθονο νερακι Με το ιδιο προιον καθαριζεις και δισκο και τακακια. Εβγαλε τρελη ποσοτητα μακας απο τη δαγκανα και η αισθηση στη μανετα ειχε μεγαλη διαφορα Λιγη προσοχη μονο την πρωτη βολτα μετα τον καθαρισμο. Τωρα αυτο το κανω μια φορα στους 6-7 μηνες. | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! Παρ 23 Απρ 2010, 00:52 | |
| Φυσικα ο καθενας μπορει να πιστευει και να λεει οτι νομιζει. Ειπα την αποψη μου στο θεμα και επειδη εχει προκυψει απο προσωπικο πειραματισμο και ψαξιμο πιστευω οτι ειναι η σωστη. Δεν ειχα σκοπο να εξαπατησω κανεναν. | |
|
| |
vagos1435 Jr.gixxer
Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 20 Hμερομηνία εγγραφής : 28/03/2009
| Θέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! Παρ 23 Απρ 2010, 16:14 | |
| - valentinosgsxr έγραψε:
- Φυσικα ο καθενας μπορει να πιστευει και να λεει οτι νομιζει. Ειπα την αποψη μου στο θεμα και επειδη εχει προκυψει απο προσωπικο πειραματισμο και ψαξιμο πιστευω οτι ειναι η σωστη. Δεν ειχα σκοπο να εξαπατησω κανεναν.
Αδερφε αποψεις ανταλλασουμε,για αυτον το λογο ειναι και τα forum αλλωστε. Η τοποθετηση μου ειναι τελειως φιλικη και δεν εννοουσα(ουτε υπονοουσα) οτι προσπαθεις να εξαπατησεις καποιον. Απλα εγραψα αυτο που ξερω χωρις να ειμαι απολυτος οτι αυτο ειναι και το σωστο. Παντα φιλικα | |
|
| |
| Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! | |
|