Greek GSX-R forum
Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 Cabece10

Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Greek GSX-R forum
Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 Cabece10

Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Greek GSX-R forum

www.gixxer.gr

Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 Portal10ΦόρουμΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση
Σύνδεση
Ψευδώνυμο μέλους:
Κωδικός:
Να γίνεται η σύνδεση αυτόματα σε κάθε μου επίσκεψη: 
:: Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου
» Site Navigation
Navigation Menu

●Σημερινά Ενεργά Θέματα
●Δημοσιεύσεις που έγιναν μετά την τελευταία σας επίσκεψη
●Ανασκόπηση των δημοσιεύσεων σας
●Αναπάντητες δημοσιεύσεις
●Άρθρα
●Links
●SERVICE MANUAL
●How To...
●Συχνές Ερωτήσεις
●Αναζήτηση
Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Παρόμοια θέματα
Κορυφαίοι συγγραφείς
Miou
Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 Poll_l10Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 Poll_c10Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 Poll_r10 
JIMK7
Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 Poll_l10Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 Poll_c10Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 Poll_r10 
nasos-v
T.R.E
k8 600 kk
kostaskr6
κολτρέϊν
Leroy
ripper
mistiriodis_tsantakias

Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου!

Πήγαινε κάτω 
+9
G.E.B. R-09
Sotos27
babis k8
DimSTriple
valentinosgsxr
T.R.E
STELIOS
Oikopedofagos
Opeth
13 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
stavrosrodo
Hero gixxer
Hero gixxer
stavrosrodo

Άντρας Όνομα: : ΣΤΑΥΡΟΣ
Τόπος : ΓΕΦΥΡΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Αριθμός μηνυμάτων : 2107
Αγωνιζόμενος : DRAGSTER adffs
Hμερομηνία εγγραφής : 07/01/2009

Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου!   Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 EmptyΚυρ 18 Απρ 2010, 23:00

T.R.E έγραψε:

Έχω ενα σετ δαγκάνες απο CBR 1000 08,μην βαριέσαι και κάνε την δοκιμή...
ταιριαζουν στις ''μποτες'' η' παιζει πατεντα?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
T.R.E
Full gixxer
Full gixxer
T.R.E

Άντρας Όνομα: : Νίκος

Τόπος : Αθήνα
Αριθμός μηνυμάτων : 5824
Αγωνιζόμενος : Του καφέ!
Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου!   Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 EmptyΚυρ 18 Απρ 2010, 23:13

stavrosrodo έγραψε:
T.R.E έγραψε:

Έχω ενα σετ δαγκάνες απο CBR 1000 08,μην βαριέσαι και κάνε την δοκιμή...
ταιριαζουν στις ''μποτες'' η' παιζει πατεντα?

Ναι ταιριάζουν κανονικά απ'όλα τα γιαπωνέζικα... Απλά θες αποστάτες κλασικά,τίποτα το δύσκολο... Very Happy Ήταν ο μόνος τρόπος να φτιάξω το φρένα στο kawasaki ZX10R 04 φίλου μου,δαγκάνες CBR,υψηλής και brembo 19x18...

Oikopedofagos έγραψε:
Να τις βάλω να μαρέσουν και μετά να μου τις ζητάς πίσω Evil or Very Mad
Τσίμπισα στο τζαμπέ από cbr 600 και θα τις βάλω.
Εξάλλου αυτός που σου αγόρασε τις ζάντες πήρε τις brembo Μ4 και έχω πάθει πλάκα

Ε αφού βρήκες στο τζαμπέ τι το συζητάμε... Laughing
STELIOS
Adv. gixxer
Adv. gixxer

Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Hμερομηνία εγγραφής : 03/10/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου!   Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 EmptyΚυρ 18 Απρ 2010, 23:50

Τελικά δεν θα βγάλουμε άκρη με τα κολοφρενα μερική ορκιζοντε στην τρόμπα άλλοι που τι βάλανε δεν είδαν μεγάλη διάφορα τι στο κάλο γίνετε τελικά, φταιει η τρομπα οι δαγκανες toixos
babis k8
Hero gixxer
Hero gixxer
babis k8

Άντρας Όνομα: : Μπαμπης
Αριθμός μηνυμάτων : 1328
Αγωνιζόμενος : Ναι...
Hμερομηνία εγγραφής : 06/04/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου!   Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 EmptyΔευ 19 Απρ 2010, 00:46

Συνεχιζω με μικρα γραμματα...
Φιλε "Oikopedofagos",πιστευεις οτι εμεις στο δρομο(ακομα κ στην πιστα...)πιεζουμε περισσοτερο τα μηχανακια μας απ'οτι οι αγωνιζομενοι?Οταν λοιπον βλεπεις οτι τα λιωνουν στην κυριολεξια κ δεν εχουν το παραμικρο προβλημα σε χρονους κατω του λεπτου στα μεγαρα με στοκ δαγκανες...απορω ποιος ειναι ο λογος να αλλαξουμε εμεις οι κοινοι θνοιτοι!
Σκοπος ειναι οικονομικες λυσεις-αξιοπιστες κ δοκιμασμενες.
Απο'κει κ περα,αν ειχα λεφτα,ναι θα τις αλλαζα κ εγω τις δαγκανες(κ οτι αλλο aftermarket υπηρχε στην αγορα για το κ8...)απλα για ομορφια.
valentinosgsxr
Hero gixxer
Hero gixxer
valentinosgsxr

Άντρας Όνομα: : Valentinos
Τόπος : Melbourne
Αριθμός μηνυμάτων : 1534
Hμερομηνία εγγραφής : 17/09/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου!   Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 EmptyΔευ 19 Απρ 2010, 12:01

STELIOS έγραψε:
Τελικά δεν θα βγάλουμε άκρη με τα κολοφρενα μερική ορκιζοντε στην τρόμπα άλλοι που τι βάλανε δεν είδαν μεγάλη διάφορα τι στο κάλο γίνετε τελικά, φταιει η τρομπα οι δαγκανες toixos

Οντως...δεν υπαρχουν ακριβεις πληροφοριες για το θεμα. Αν ομως υποθεσουμε οτι η αληθεια ειναι καπου στην μεση τοτε μεριδιο στην αποτυχια εχουν και οι δαγκανες και η τρομπα και τα σωληνακια. Θεωρητικα δεν πιστευω οτι η τρομπα μπορει να υπερθερμανθει γιατι όποτε εχω μεινει απο φρενα δεν παρατηρησα η τρομπα μου να εχει ζεσταθει. Αυτο σημαινει οτι τα υγρα δεν εχουν την ιδια θερμοκρασια σε ολο το μηκος του κυκλωματος και επομενως ο μονος λογος που δινει λαστιχενια αισθηση στην τρομπα ειναι οι φυσαλιδες που δημιουργουνται μεσα στο κυκλωμα απο την υπερθερμανση των υγρων. Αν υποθεσουμε οτι εχουμε ενα κυκλωμα σε καλη κατασταση δηλαδη ειναι απολυτως στεγανο τοτε για την δημιουργεια φυσαλιδων ευθυνεται η εξατμιση καποιας ελαχιστης ποσοτητας νερου που εχει αποροφησει το υγρο με την μορφη υγρασιας (ολοι ξερουμε οτι τα υγρα φρενων ειναι ιδιαιτερα υδροφυλα γιαυτο και πεταμε το μπουκαλακι μετα απο καθε αλλαγη). Συμπεραινω λοιπον απο τις παρατηρησεις μου οτι τον πρωτο λογο στην αποτυχια του φρενου εχουν τα υγρα φρενων και οποιοδηποτε εξαρτημα ευθυνεται για την αποτυχια τους (μπορει να ειναι απλα μια ταλαιπωρημενη ροδελα ρακορ ή μια βαλβιδα εξαερωσης που μολις ζεσταθει επιτρεπει αερα να μπει στο κυκλωμα πχ).

Τα σωληνακια δεν εχω δει να κανουν καμια διαφορα και τα χω βαλει σε οτι μηχανακι ειχα μεχρι σημερα μονο και μονο για ομορφια και αξιοπιστια.
Opeth
Adv. gixxer
Adv. gixxer
Opeth

Όνομα: : Αλεξανδρος
Τόπος : Βολος-Σερρες
Αριθμός μηνυμάτων : 429
Hμερομηνία εγγραφής : 12/01/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου!   Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 EmptyΔευ 19 Απρ 2010, 15:34

STELIOS
Adv. gixxer
Adv. gixxer

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου!   Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 EmptyΔευ 19 Απρ 2010, 16:13

Opeth έγραψε:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/08-Kawasaki-ZX1000-ZX-10R-Front-Brake-Calipers-Master_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem335b8db26fQQitemZ220579345007QQptZMotorcyclesQ5fPartsQ5fAccessories

Να τα χτυπησω να τελειωνει το θεμα μου?

εγω θα τα επερνα Twisted Evil ειναι ολο το συστημα και συμφερει κια του zx10 2008 ειναι πολυ καλα good
stavrosrodo
Hero gixxer
Hero gixxer
stavrosrodo

Άντρας Όνομα: : ΣΤΑΥΡΟΣ
Τόπος : ΓΕΦΥΡΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Αριθμός μηνυμάτων : 2107
Αγωνιζόμενος : DRAGSTER adffs
Hμερομηνία εγγραφής : 07/01/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου!   Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 EmptyΔευ 19 Απρ 2010, 16:47

STELIOS
Adv. gixxer
Adv. gixxer

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου!   Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 EmptyΔευ 19 Απρ 2010, 17:27

stavrosrodo έγραψε:
τι θα ελεγες για 200$ μαζι με τα μεταφορικα?
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/08-09-Kawasaki-ZX10R-ZX10-Front-Brake-Calipers-MASTER_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem5884f293e6QQitemZ380187612134QQptZMotorcyclesQ5fPartsQ5fAccessories#shId
Very Happy

super ευκαιρια οι αλλες φορανε 2 σωληνακια υψηλης για αυτο ειναι πιο ακριβες μαλλον
Oikopedofagos
Normal gixxer
Normal gixxer
Oikopedofagos

Άντρας Τόπος : Αθήνα
Αριθμός μηνυμάτων : 377
Hμερομηνία εγγραφής : 25/05/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου!   Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 EmptyΔευ 19 Απρ 2010, 18:36

edw skeftomai na tis parw egw giati ta takakia pou pairnei to zx10 08+ einai idia me ayta pou forame twra kai exw ena karo takakia pou me afinoun me tis stok dagkanes pou mporw na xrisimopoihsw ekei
lotinia
Normal gixxer
Normal gixxer
lotinia

Άντρας Όνομα: : Σωκράτης
Τόπος : Λάρισα
Αριθμός μηνυμάτων : 374
Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου!   Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 EmptyΔευ 19 Απρ 2010, 23:52

Μπορεί κάποιος που γνωρίζει μιας και αναφέρονται αρκετά είδη τακακίων(carbon,organic,sintered....)να πεί τις διαφορές,τα υπέρ και τα κατά τους.Καμία γνώμη για τα τακάκια της AP κάποιος;Ευχαριστώ.
valentinosgsxr
Hero gixxer
Hero gixxer
valentinosgsxr

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου!   Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 EmptyΤρι 20 Απρ 2010, 13:32

Τα μεταλλικα ζεσταινονται άμεσα κι εχουν μεγιστη αποδοση απο την πρωτη στιγμη. Μειονεκτημα οι μεγαλυτερες θερμοκρασιες που δουλευουν και η γρηγοροτερη φθορα στους δισκους. Στο Κ7 τα μαμα ειναι μεταλλικα.

Τα οργανικα παρουσιαζουν καθυστερηση στο αρπαγμα γιατι θελουν μερικες στιγμες για να πιασουν θερμοκρασια λειτουργιας αλλα δουλευουν σε χαμηλοτερη θερμοκρασια. Μειονεκτημα η καθυστερηση στο αρπαγμα και η γρηγοροτερη φθορα τους.

Καρμπον δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε και δεν ξερω.
vagos1435
Jr.gixxer
vagos1435

Άντρας Τόπος : Αθηνα
Αριθμός μηνυμάτων : 20
Hμερομηνία εγγραφής : 28/03/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου!   Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 EmptyΠεμ 22 Απρ 2010, 17:06

valentinosgsxr έγραψε:
Τα μεταλλικα ζεσταινονται άμεσα κι εχουν μεγιστη αποδοση απο την πρωτη στιγμη. Μειονεκτημα οι μεγαλυτερες θερμοκρασιες που δουλευουν και η γρηγοροτερη φθορα στους δισκους. Στο Κ7 τα μαμα ειναι μεταλλικα.

Τα οργανικα παρουσιαζουν καθυστερηση στο αρπαγμα γιατι θελουν μερικες στιγμες για να πιασουν θερμοκρασια λειτουργιας αλλα δουλευουν σε χαμηλοτερη θερμοκρασια. Μειονεκτημα η καθυστερηση στο αρπαγμα και η γρηγοροτερη φθορα τους.

Καρμπον δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε και δεν ξερω.

Εγω σε κουβεντες για τακακια εχω ακουσει απο ολους ακριβως το αντιθετο.
Οτι δηλαδη τα οργανικα ζεσταινονται αμεσα και οτι δουλευουν σε υψηλοτερη θερμοκρασια.
Οταν δε ζεσταθουν υπερβολικα ''χανεις'' τα φρενα σου και δεν ειναι για να τα πιεζεις αλλο.
Επισης τα μεταλλικα φθειρουν γρηγοροτερα τους δισκους οχι λογο θερμοκρασιας αλλα λογο υλικου κατασκευης του τακακιου.
Για καρμπον δεν ξερω παντως εγω βαζω τα EBC HH και ποτε δεν ειχα θεμα.

Επισης ειδα μεγαλη διαφορα στα φρενα οταν καποια στιγμη εβγαλα τις δαγκανες και τις καθαρισα με ενα καθαριστικο
φρενων μοτο της wurth.
Απλα εβγαλα τα τακακια εριξα το καθαριστικο στα εμβολα της δαγκανας και ξεπλυμα με αφθονο νερακι
Με το ιδιο προιον καθαριζεις και δισκο και τακακια.
Εβγαλε τρελη ποσοτητα μακας απο τη δαγκανα και η αισθηση στη μανετα ειχε μεγαλη διαφορα
Λιγη προσοχη μονο την πρωτη βολτα μετα τον καθαρισμο.
Τωρα αυτο το κανω μια φορα στους 6-7 μηνες.
valentinosgsxr
Hero gixxer
Hero gixxer
valentinosgsxr

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου!   Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 EmptyΠαρ 23 Απρ 2010, 00:52

Φυσικα ο καθενας μπορει να πιστευει και να λεει οτι νομιζει. Ειπα την αποψη μου στο θεμα και επειδη εχει προκυψει απο προσωπικο πειραματισμο και ψαξιμο πιστευω οτι ειναι η σωστη. Δεν ειχα σκοπο να εξαπατησω κανεναν.
vagos1435
Jr.gixxer
vagos1435

Άντρας Τόπος : Αθηνα
Αριθμός μηνυμάτων : 20
Hμερομηνία εγγραφής : 28/03/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου!   Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου! - Σελίδα 2 EmptyΠαρ 23 Απρ 2010, 16:14

valentinosgsxr έγραψε:
Φυσικα ο καθενας μπορει να πιστευει και να λεει οτι νομιζει. Ειπα την αποψη μου στο θεμα και επειδη εχει προκυψει απο προσωπικο πειραματισμο και ψαξιμο πιστευω οτι ειναι η σωστη. Δεν ειχα σκοπο να εξαπατησω κανεναν.

Αδερφε αποψεις ανταλλασουμε,για αυτον το λογο ειναι και τα forum αλλωστε.
Η τοποθετηση μου ειναι τελειως φιλικη και δεν εννοουσα(ουτε υπονοουσα) οτι προσπαθεις να εξαπατησεις καποιον.
Απλα εγραψα αυτο που ξερω χωρις να ειμαι απολυτος οτι αυτο ειναι και το σωστο.
Παντα φιλικα

Κατι πρεπει να κανω με τα φρενα μου!
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 2 από 2Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
 Παρόμοια θέματα
-
» ΤΙ ΚΑΝΩ ?
» MAΓΚΕΣ ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ??
» ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΑΓΙΟ........ΒΟΛΤΙΤΣΑ!

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Greek GSX-R forum :: ΤΕΧΝΙΚA ΘEΜΑΤΑ :: ΤΕΧΝΙΚA ΘEΜΑΤΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ :: ΦΡΕΝΑ - ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ-
Μετάβαση σε:  
Copyright ©2008 - 2023, gixxer.gr
gixxerforum@gmail.com