| Αλλαγή λαδιών σε μπροστινό Κ9 | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Tigas Normal gixxer
Όνομα: : Σταύρος Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 49 Αριθμός μηνυμάτων : 162 Αγωνιζόμενος : Varibopi Mountain Circuit Hμερομηνία εγγραφής : 27/12/2009
| Θέμα: Αλλαγή λαδιών σε μπροστινό Κ9 Τετ 05 Οκτ 2011, 21:16 | |
| Θέλω να αλλάξω τα λάδια στο μπροστινό σε GSXR 1000 K9 και αν εχω στην κατοχή μου το workshop manual δεν αναγράφει πουθενά για απλή αλλαγή λαδιών αλλά για αποσυναρμολόγηση του μπροστινού κτλ κτλ σύν ότι θέλει ειδικά εργαλεία για να ανοίξεις επάνω(45 αρι καρυδάκι οκ αυτο ) και ειδικό εργαλείο για να βγάλεις τις τσιμούχες μέσα. Ισχύει όλη αυτή η μανούρα ότι πρέπει να ξηλώσεις εντελώς τα μπροστινά για μια απλή αλλαγή λαδιών, έχει αλλάξει κανείς ή μόνο εμένα έχει έρθει η ώρα τους μόνο | |
|
| |
nasos-v Full gixxer
Όνομα: : Νασος Τόπος : Περιστερι-Αθηνα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 6282 Αγωνιζόμενος :
Hμερομηνία εγγραφής : 13/12/2008
| Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών σε μπροστινό Κ9 Πεμ 06 Οκτ 2011, 09:27 | |
| για αλαγει δεν χρειαζεται να λυσεις τα παντα
αν το εχεις ξανακανει σε usd ειναι η ιδια διαδηκασια δεν θα χρειαστεις το ειδικο εργαλιο
για της τσιμουχες ομως .... δεν ξερω αν μπορεις να της βαλεις χωρις αυτον τον "κυλινδρο" που ειναι για αυτην την δουλεια | |
|
| |
Tigas Normal gixxer
Όνομα: : Σταύρος Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 49 Αριθμός μηνυμάτων : 162 Αγωνιζόμενος : Varibopi Mountain Circuit Hμερομηνία εγγραφής : 27/12/2009
| Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών σε μπροστινό Κ9 Πεμ 06 Οκτ 2011, 12:23 | |
| - nasos-v έγραψε:
- για αλαγει δεν χρειαζεται να λυσεις τα παντα
αν το εχεις ξανακανει σε usd ειναι η ιδια διαδηκασια δεν θα χρειαστεις το ειδικο εργαλιο
για της τσιμουχες ομως .... δεν ξερω αν μπορεις να της βαλεις χωρις αυτον τον "κυλινδρο" που ειναι για αυτην την δουλεια έχεις αλλάξει εσύ ??? η συνηθισμένη διαδικασία θα ήταν να βγάλω τη μπλέ τάπα ρυθμισης κάτω να λύσω τα επάνω με το 45αρι καρυδάκι και να ρίξω μέσα το λάδι, υπόθεση 20λεπτου . . . . κανονικά, τσιμούχες δεν θα αλλάξω | |
|
| |
nasos-v Full gixxer
Όνομα: : Νασος Τόπος : Περιστερι-Αθηνα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 6282 Αγωνιζόμενος :
Hμερομηνία εγγραφής : 13/12/2008
| Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών σε μπροστινό Κ9 Πεμ 06 Οκτ 2011, 12:33 | |
| Σταυρο οχι δεν τα εχω λυσει τα μαμα
αλλα εχω λυσει πολες φορες ohlins - marzocchi ktl
αφου δεν θες τσιμουχες
αδιαζεις ολη την προφορτηση λυνεις πανω το 45 και λυνει απο κατω να φυγει η βαλβιδα αδιαζεις λαδια τρομπαρεις το "σωληνακι" να αδιασουν και οι βαλβιδες αστα και κανα 15λεπτο αναποδα να φυγουν οτι εχει μεινει μεσα
βαζεις λαδια (αν θελει πχ 450γρ βαζεις 400 ) βαζεις την ταπα και κλεινεις το καλαμι χωρις ελατηριο τρομπαρεις μεχρι να σου βγει η γλωσσα :P ανοιγεις παλι μετρας και βαζεις σωστα την σταθμη του λαδιου (αν σου τερματιζε κατω στην μποτα βαλω 10 mm παραπανω λαδι ή αν σου αφινε πολυ απο κατω βαλε 10mm λιγοτερο) βαζεις ελατηριο -ταπα και το κλεινεις
βαλε προφορτηση και μαμα ρυθμισεις κανε κανα 100 χιλιομετρα και μετα ρυθμισετο | |
|
| |
boutser Hero gixxer
Όνομα: : ΚΩΣΤΑΣ Τόπος : Καβάλα Ηλικία : 37 Αριθμός μηνυμάτων : 2766 Αγωνιζόμενος : θα ήθελα... Hμερομηνία εγγραφής : 06/10/2010
| Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών σε μπροστινό Κ9 Τρι 16 Οκτ 2012, 01:19 | |
| - nasos-v έγραψε:
- Σταυρο οχι δεν τα εχω λυσει τα μαμα
αλλα εχω λυσει πολες φορες ohlins - marzocchi ktl
αφου δεν θες τσιμουχες
αδιαζεις ολη την προφορτηση λυνεις πανω το 45 και λυνει απο κατω να φυγει η βαλβιδα αδιαζεις λαδια τρομπαρεις το "σωληνακι" να αδιασουν και οι βαλβιδες αστα και κανα 15λεπτο αναποδα να φυγουν οτι εχει μεινει μεσα
βαζεις λαδια (αν θελει πχ 450γρ βαζεις 400 ) βαζεις την ταπα και κλεινεις το καλαμι χωρις ελατηριο τρομπαρεις μεχρι να σου βγει η γλωσσα :P ανοιγεις παλι μετρας και βαζεις σωστα την σταθμη του λαδιου (αν σου τερματιζε κατω στην μποτα βαλω 10 mm παραπανω λαδι ή αν σου αφινε πολυ απο κατω βαλε 10mm λιγοτερο) βαζεις ελατηριο -ταπα και το κλεινεις
βαλε προφορτηση και μαμα ρυθμισεις κανε κανα 100 χιλιομετρα και μετα ρυθμισετο η ιδια διαδικασια ειναι και για το κ5; | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών σε μπροστινό Κ9 Τρι 16 Οκτ 2012, 09:26 | |
| περιπου .... αλλα εμεις δεν θελουμε 45 :P | |
|
| |
sakisole Normal gixxer
Όνομα: : ΣΑΚΗΣ Τόπος : Στην Λευκη Αφρικανικη Χωρα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 90 Αγωνιζόμενος : Καθε Μερα Hμερομηνία εγγραφής : 10/05/2009
| Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών σε μπροστινό Κ9 Τρι 16 Οκτ 2012, 10:55 | |
| Πανε στo youtube και βαλε - how to change fork oil- η -how to change fork seals- θα σου βγαλει πολλα βιντεο | |
|
| |
8annos Normal gixxer
Όνομα: : Θανάσης Τόπος : Πάτρα Αριθμός μηνυμάτων : 103 Hμερομηνία εγγραφής : 24/01/2011
| Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών σε μπροστινό Κ9 Τρι 16 Οκτ 2012, 17:05 | |
| Χρειάζεται ειδικό εργαλείο. Η πάνω τάπα του καλαμιού δεν είναι με 6 πλευρές όπως είναι τα καρυδάκια...... | |
|
| |
kapnias Adv. gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : Θεσσαλονίκη Ρεθυμνο Αριθμός μηνυμάτων : 590 Hμερομηνία εγγραφής : 06/09/2009
| Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών σε μπροστινό Κ9 Τρι 16 Οκτ 2012, 19:24 | |
| Χρειάζεσαι αυτο,το πήρα ειναι οικονομικο. λινκΑν θελεις μονο να αλλάξεις λάδια, ειναι εύκολη δουλεια,αλλα μην λυσεις απο κάτω την προφορτιση,γιατί θελει ενα ειδικο εργαλέιο που μπαίνει μεσα στις τρυπες.καλύτερα γυρνα τα καλάμια ανάποδα. Λασκαρε τις τάπες πριν βγάλεις τα καλάμια και μετα αν βγάλεις τις τάπες αδειάζουν εύκολα τα λάδια. | |
|
| |
| Αλλαγή λαδιών σε μπροστινό Κ9 | |
|