| Πρόβλημα με τρόμπα φρένου | |
|
+18georgeIII Gixxerm@n Feelgood vd Chrisk6 fotis_rizla demk6 cpantelo giannisK6 valkyrion 84 TheVeteran susukakiask7 magiaklaniakeksatmisi GIXXERAKIAS JIMK7 Miou kontos 750 lotinia 22 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
lotinia Normal gixxer
Όνομα: : Σωκράτης Τόπος : Λάρισα Αριθμός μηνυμάτων : 374 Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2009
| Θέμα: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Πεμ 01 Μαρ 2012, 21:43 | |
| Καλησπέρα παιδιά,έχω ένα πρόβλημα με την τρόμπα φρένου και θα ήθελα τι γνώμη σας.Πριν λίγο καιρό άρχισα να έχω πολύ διαδρομή στην τρόμπα πράγμα που πίστευα οτι οφείλεται στα φθαρμένα τακάκια.Όταν την προηγούμενη εβδομάδα τα άλλαξα ο μάστορας μου είπε οτι δεν είναι λογικό αυτό και μάλλον έχω αέρα στο σύστημα.Με τα πολλά το ελέγχουμε επιτόπου και το σύστημα έχει μόνο αέρα.Μου λέει ο άνθρωπος τα κάνουμε μια εξαέρωση αλλά μάλλον χρειάζεσαι κιτ επισκευής της τρόμπας.Το εξαερώνει και τα φρένα γίνονται τούμπανα,χάνοντας βέβαια λίγο αίσθηση,γίναν πολύ απότομα.Δεν έχω πρόβλημα με αυτό οπότε λέω κομπλέ.Μου λέει αν δείς οτι ξαναπέφτει η μανέτα μάλλον χρειάζεσαι κιτ ελεγξέ το και βλέπουμε.Κάνω μια καλή βόλτα όλα καλά και το αφήνω στο parking.Πάω σήμερα και ενώ ήταν σε ακινησία καμια δυό βδομάδες το μηχανάκι και βλέπω με το που ανεβαίνω οτι έχει πέσει πάλι η τρόμπα.Και ρωτάω ακόμα και αν είναι έτσι όπως το λέει ο άνθρωπος είναι δυνατόν να μπήκε αέρας ενώ καθόταν το μοτό;Έχει πάθει κανείς κάτι παρόμοιο;Επίσης είναι επικίνδυνο να το καβαλήσω.Και τέλος υπάρχει περίπτωση να είναι οτιδήποτε άλλο;ΤΟ σύστημα φρένων είναι εντελώς μαμά και το μηχανάκι έχει κάνει 19.500 klm. | |
|
| |
kontos 750 Hero gixxer
Όνομα: : ΓΙΑΝΝΗΣ Τόπος : ΑΘΗΝΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1963 Hμερομηνία εγγραφής : 11/10/2010
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Πεμ 01 Μαρ 2012, 21:50 | |
| το εχει παθει φιλος με κ6 1000.....αλλαξε τρομπα μεταχειρο και του το ξαναεκανε...τελικα αλλαξε και τριτη τρομπα και ολα καλα....μετα απο ακινησια του το εκανε.... | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Πεμ 01 Μαρ 2012, 21:52 | |
| φιλε ειχε παθει παλιο ακριβως το ιδιο πραγμα ο κουζινας... ειχε παει και ειχε αλλαξει τακακια και υγρα και μετα επαθε αυτο ακριβως που λες...και καθε φορα που αφηνε την μηχανη στο γκαραζ για μερες μετα ειχε το ιδιο προβλημα... μετα απο πολυ ωρα τρομπαρισμα στρωνουν .... το ειχε πει στον μηχανικο που του ειχε αλλαξει τα υγρα και δεν τον πολυπιστεψε...νομιζω οτι μετα ξαναεκανε εξαερωση και εφτιαξε αλλα δεν ειμαι και πολυ σιγουρος τι εκανε και εφτιαξε.... σιγουρα ομως δεν αλλαξε τρομπα.... | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Πεμ 01 Μαρ 2012, 22:24 | |
| - lotinia έγραψε:
- Καλησπέρα παιδιά,έχω ένα πρόβλημα με την τρόμπα φρένου και θα ήθελα τι γνώμη σας.Πριν λίγο καιρό άρχισα να έχω πολύ διαδρομή στην τρόμπα πράγμα που πίστευα οτι οφείλεται στα φθαρμένα τακάκια.Όταν την προηγούμενη εβδομάδα τα άλλαξα ο μάστορας μου είπε οτι δεν είναι λογικό αυτό και μάλλον έχω αέρα στο σύστημα.Με τα πολλά το ελέγχουμε επιτόπου και το σύστημα έχει μόνο αέρα.Μου λέει ο άνθρωπος τα κάνουμε μια εξαέρωση αλλά μάλλον χρειάζεσαι κιτ επισκευής της τρόμπας.Το εξαερώνει και τα φρένα γίνονται τούμπανα,χάνοντας βέβαια λίγο αίσθηση,γίναν πολύ απότομα.Δεν έχω πρόβλημα με αυτό οπότε λέω κομπλέ.Μου λέει αν δείς οτι ξαναπέφτει η μανέτα μάλλον χρειάζεσαι κιτ ελεγξέ το και βλέπουμε.Κάνω μια καλή βόλτα όλα καλά και το αφήνω στο parking.Πάω σήμερα και ενώ ήταν σε ακινησία καμια δυό βδομάδες το μηχανάκι και βλέπω με το που ανεβαίνω οτι έχει πέσει πάλι η τρόμπα.Και ρωτάω ακόμα και αν είναι έτσι όπως το λέει ο άνθρωπος είναι δυνατόν να μπήκε αέρας ενώ καθόταν το μοτό;Έχει πάθει κανείς κάτι παρόμοιο;Επίσης είναι επικίνδυνο να το καβαλήσω.Και τέλος υπάρχει περίπτωση να είναι οτιδήποτε άλλο;ΤΟ σύστημα φρένων είναι εντελώς μαμά και το μηχανάκι έχει κάνει 19.500 klm.
Ο μηχανικος σου εχει απολυτο δικιο | |
|
| |
GIXXERAKIAS Hero gixxer
Όνομα: : Ιωάννης Τόπος : Aθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 2159 Αγωνιζόμενος : Newbie open. Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Παρ 02 Μαρ 2012, 14:47 | |
| - JIMK7 έγραψε:
- lotinia έγραψε:
- Καλησπέρα παιδιά,έχω ένα πρόβλημα με την τρόμπα φρένου και θα ήθελα τι γνώμη σας.Πριν λίγο καιρό άρχισα να έχω πολύ διαδρομή στην τρόμπα πράγμα που πίστευα οτι οφείλεται στα φθαρμένα τακάκια.Όταν την προηγούμενη εβδομάδα τα άλλαξα ο μάστορας μου είπε οτι δεν είναι λογικό αυτό και μάλλον έχω αέρα στο σύστημα.Με τα πολλά το ελέγχουμε επιτόπου και το σύστημα έχει μόνο αέρα.Μου λέει ο άνθρωπος τα κάνουμε μια εξαέρωση αλλά μάλλον χρειάζεσαι κιτ επισκευής της τρόμπας.Το εξαερώνει και τα φρένα γίνονται τούμπανα,χάνοντας βέβαια λίγο αίσθηση,γίναν πολύ απότομα.Δεν έχω πρόβλημα με αυτό οπότε λέω κομπλέ.Μου λέει αν δείς οτι ξαναπέφτει η μανέτα μάλλον χρειάζεσαι κιτ ελεγξέ το και βλέπουμε.Κάνω μια καλή βόλτα όλα καλά και το αφήνω στο parking.Πάω σήμερα και ενώ ήταν σε ακινησία καμια δυό βδομάδες το μηχανάκι και βλέπω με το που ανεβαίνω οτι έχει πέσει πάλι η τρόμπα.Και ρωτάω ακόμα και αν είναι έτσι όπως το λέει ο άνθρωπος είναι δυνατόν να μπήκε αέρας ενώ καθόταν το μοτό;Έχει πάθει κανείς κάτι παρόμοιο;Επίσης είναι επικίνδυνο να το καβαλήσω.Και τέλος υπάρχει περίπτωση να είναι οτιδήποτε άλλο;ΤΟ σύστημα φρένων είναι εντελώς μαμά και το μηχανάκι έχει κάνει 19.500 klm.
Ο μηχανικος σου εχει απολυτο δικιο Ότι είπε ο Δημήτρης! 8) | |
|
| |
magiaklaniakeksatmisi Full gixxer
Όνομα: : ΚΛΗΜΗΣ Αριθμός μηνυμάτων : 1228 Αγωνιζόμενος : Στου γεραμανη το πευκο απο κατω... Hμερομηνία εγγραφής : 03/03/2009
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Παρ 02 Μαρ 2012, 15:02 | |
| Το έχω κ εγω όπως κ άλλοι γνωστοί μ.. Κιτ επισκευής τρομπας.. Αν πάρεις πες μας κ την τιμη | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Παρ 02 Μαρ 2012, 17:39 | |
| | |
|
| |
Όνομα: : ΚΛΗΜΗΣ Αριθμός μηνυμάτων : 1228 Αγωνιζόμενος : Στου γεραμανη το πευκο απο κατω... Hμερομηνία εγγραφής : 03/03/2009
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Παρ 02 Μαρ 2012, 18:18 | |
| ΧΑχα γαμησετα αλεξ.. Φωτιά είναι .. Κοιτά τν φλαντΖα τν αλλάζω ν έχω τ κεφάλι μ ήσυχο ν γίνει κ ένας καλός έλεγχος στην κεφαλή κ μετα τιμωρία ;-) | |
|
| |
susukakiask7 Normal gixxer
Όνομα: : DHMHTRHS
Τόπος : ΚΕΡΚΥΡΑ Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 157 Αγωνιζόμενος : ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑΑΑΑ Hμερομηνία εγγραφής : 07/01/2011
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Σαβ 03 Μαρ 2012, 19:21 | |
| σωκρατη ειχα το ιδιο προβλημα και εμενα μου ειπε ο μαστορας οτι θελει η τρομπα μου κιτ 50ευρω την ανοιξα και την καθαρισα με σπρευ φρενων επιτοπου περασα τα λαστιχακια με υγρο φρενων μην ξεραθουν την εδεσα και εβαλα τα μοτυλ για θερμοκρασια λαδια και εδω και ενα χρονο δεν εχω κανενα προβλημααα α και το μηχανακιμου τοτε ειχε 25.000 χιλιομετρα
| |
|
| |
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Σαβ 03 Μαρ 2012, 22:58 | |
| - susukakiask7 έγραψε:
- σωκρατη ειχα το ιδιο προβλημα και εμενα μου ειπε ο μαστορας οτι θελει η τρομπα μου κιτ 50ευρω την ανοιξα και την καθαρισα με σπρευ φρενων επιτοπου περασα τα λαστιχακια με υγρο φρενων μην ξεραθουν την εδεσα και εβαλα τα μοτυλ για θερμοκρασια λαδια και εδω και ενα χρονο δεν εχω κανενα προβλημααα α και το μηχανακιμου τοτε ειχε 25.000 χιλιομετρα
εννοεις οτι εβαλες τα ιδια ή τα καινουργια?? | |
|
| |
TheVeteran Adv. gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 457 Αγωνιζόμενος : Δε νομιζω! Hμερομηνία εγγραφής : 22/04/2010
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Κυρ 04 Μαρ 2012, 11:07 | |
| Κλασικη περιπτωση "κλασιματος τρομπας". Λιγο μετα τα 17.000-18.000χλμ (αντε με βια μεχρι τα 20.000χλμ) ειναι στανταρακι απ'οτι φαινεται! | |
|
| |
susukakiask7 Normal gixxer
Όνομα: : DHMHTRHS
Τόπος : ΚΕΡΚΥΡΑ Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 157 Αγωνιζόμενος : ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑΑΑΑ Hμερομηνία εγγραφής : 07/01/2011
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Δευ 05 Μαρ 2012, 18:04 | |
| τα ιδια εβαλα απλως μετα εκανα μια καλη εξαερωση, και ολα οκ. | |
|
| |
lotinia Normal gixxer
Όνομα: : Σωκράτης Τόπος : Λάρισα Αριθμός μηνυμάτων : 374 Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2009
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Δευ 05 Μαρ 2012, 18:10 | |
| Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά,μάλλον θα επισπεύσω την αλλαγή με μια aftermarket τρόμπα για να βελτιωθεί λίγο και η συνολική απόδοση των φρένων.Μόλις καταλήξω θα ανοίξω ένα thread με τις επιλογές για να ακούσω γνώμες. | |
|
| |
valkyrion 84 Normal gixxer
Όνομα: : Παναγιωτης Τόπος : Θεσσαλονικη Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 167 Hμερομηνία εγγραφής : 27/03/2011
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Παρ 13 Ιουλ 2012, 21:10 | |
| παιδες καλησπερα.αντιμετωπιζω ενα προβλημα με την μανετα του μπροστινου μου φρενου.πριν κανα δυο βδομαδες παρατηρησα οτι η μανετα φτανει σχεδον στο γκριπ του γκαζιου.νομιζα οτι ηθελα τακακια και ετσι πηγα στο συνεργειο να δουνε τι χρειαζεται.τελικα τα τακακια ητανε μια χαρα απλως χρειαζοτανε εξαερωση των φρενων και τοποθετηση καινουριων υγρων φρενων το οποιο και εκανα μπρος- πισω.προχθες ομως παλι εφτασε η μανετα στο γκριπ του γκαζιου και ετσι πηρα απορημενος τηλ να δω γιατι το ξαναεκανε.ο μηχανικος μου ειπε οτι ισως χρειαζεται τρομπα φρενου.θελω να ρωτησω κατα ποσο ισχυει κατι τετοιο,ποσο θα μου στοιχισει περιπου αυτο μαραφετι συνολικα και τελος αν επισκευαζεται η πρεπει να παρω καινουριο?υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι αλλο?
ευχαριστω. | |
|
| |
giannisK6 Hero gixxer
Όνομα: : Γιάννης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 1323 Hμερομηνία εγγραφής : 21/03/2011
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Παρ 13 Ιουλ 2012, 21:24 | |
| Η τρομπα ειναι,ενδεχομενως και τα σωληνακια,σε πιο μικρο ποσοστο.Εγω κανω εξαερωση καθε εβδομαδα και καθε φορα που αφησω ακινητη τη μηχανη για μερες,γιατι παιρνει αερα το κυκλωμα.Θελω λογικα,οπως κι εσυ το κιτακι επισκευης που κανει κανα 60ρι αλλα δεν ειναι σιγουρα τα αποτελεσματα του. Κοιτα καλυτερα για καμια 16ρα brembo απο R6-R1 που απο τι εμαθα παιζει στο 150ρι καινουργια ή στα ιδια λεφτα και κατι ψιλα ακομα να βαλεις 19RCS | |
|
| |
giannisK6 Hero gixxer
Όνομα: : Γιάννης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 1323 Hμερομηνία εγγραφής : 21/03/2011
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Παρ 13 Ιουλ 2012, 21:26 | |
| Kαι μια αλλαγη στα σωληνακια επισης γιατι ακομα και καλα να ειναι οπου να ναι κλεινουν 4ετια οποτε καλο θα ειναι να τα αλλαξεις προληπτικα με υψηλης να ξενοιασεις και να βελτιωσεις την αισθηση του φρενου σου. | |
|
| |
Όνομα: : Παναγιωτης Τόπος : Θεσσαλονικη Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 167 Hμερομηνία εγγραφής : 27/03/2011
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Παρ 13 Ιουλ 2012, 21:42 | |
| φιλαρακι ευχαριστω για την πληροφορια.η μανισια δεν αξιζει να την προτιμησω?θα ειναι πανακριβη?και δω που τα λεμε και γω αφηνω την μηχανη καμια βδομαδα τουλαχιστον σε ακινησια λογω ελλειψης χρονου. | |
|
| |
cpantelo Adv. gixxer
Όνομα: : Κωστας Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 597 Hμερομηνία εγγραφής : 09/01/2012
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Παρ 13 Ιουλ 2012, 22:05 | |
| | |
|
| |
giannisK6 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Παρ 13 Ιουλ 2012, 22:05 | |
| τοσο κανα 150ρι κανει αλλα και απο πλευρας αποδοσης και απο πλευρας ποιοτητας δεν αξιζει να παρεις την ιδια απο τη στιγμη που θα δωσεις το 150ρι παρε του yamaha που ειναι σαφως καλυτερη ή βαλε κατι ακομα και παρε την 19ρα την RCS. | |
|
| |
giannisK6 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Παρ 13 Ιουλ 2012, 22:06 | |
| Κωστα για μεταχειρισμενη 19ρα μιλουσα.Καινουργια εχει τοσο η 16ρα του R1. | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Παρ 13 Ιουλ 2012, 22:11 | |
| ερε γλεντια παλι.παλι θα ξηλωθουμε και ασχημα κιολας.ρε παιδια γιατι συμβαινει αυτο?φυσιολογικη φθορα χρονου η κατι αλλο? αρκετος χρονος ακινησιας της μηχανης? | |
|
| |
giannisK6 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Παρ 13 Ιουλ 2012, 22:14 | |
| Οπως σου ειπα δες πρωτα τα σωληνακια σου και μετα πας για τρομπα.Ετσι κι αλλι ς αν πας για την 'καλη' brembo θα τα βαλεις (τα υψηλης)ετσι κι αλλιως.Απο'κει και περα βλεπεις. | |
|
| |
Miou Full gixxer
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Παρ 13 Ιουλ 2012, 23:05 | |
| και εγω θα σου ελεγα αντι να δωσεις τα 60ε για το κιτ της τρομπας να βρεις μερικα ακομα και να αγορασεις μια καλη τρομπα και να κανεις και μια σημαντικη αναβαθμιση στα φρενα σου ....
στην τελικη μπορεις και να την κρατησεις για το επομενο μηχανακι σου ... | |
|
| |
cpantelo Adv. gixxer
Όνομα: : Κωστας Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 597 Hμερομηνία εγγραφής : 09/01/2012
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Σαβ 14 Ιουλ 2012, 01:08 | |
| - Miou έγραψε:
- και εγω θα σου ελεγα αντι να δωσεις τα 60ε για το κιτ της τρομπας να βρεις μερικα ακομα και να αγορασεις μια καλη τρομπα και να κανεις και μια σημαντικη αναβαθμιση στα φρενα σου ....
στην τελικη μπορεις και να την κρατησεις για το επομενο μηχανακι σου ... +750 | |
|
| |
demk6 Full gixxer
Όνομα: : Δημοσθενης Τόπος : Κολωνος Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 1264 Αγωνιζόμενος : στους δρομους της αττικης Hμερομηνία εγγραφής : 20/11/2011
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με τρόμπα φρένου Σαβ 28 Ιουλ 2012, 17:04 | |
| καμια τρομπα μεταχειρο φθηνη εχουμε?ψωφησε η δικια μου
| |
|
| |
| Πρόβλημα με τρόμπα φρένου | |
|