| Κολαρα σιλικονης | |
|
+10Miou stoui mistiriodis_tsantakias tasos1984 gat0s boutser busa respect brwmogazos kostaskr6 giannisK6 14 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
giannisK6 Hero gixxer
Όνομα: : Γιάννης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 1323 Hμερομηνία εγγραφής : 21/03/2011
| Θέμα: Κολαρα σιλικονης Δευ 16 Ιουλ 2012, 15:47 | |
| Εχει βαλει κανεις κολαρα σιλικονης στο κυκλωμα του νερου,ωστε να μας πει εντυπωσεις; Τα samco εχουν 160 το σετ και πιστευω πως ειναι μια αλλαγη που αξιζει λογω αξιοπιστιας...καμια γνωμη; | |
|
| |
kostaskr6 Racing gixxer
Όνομα: : ΚΩΣΤΑΣ Τόπος : ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ (ΑΠ'ΕΞΩ) Αριθμός μηνυμάτων : 5102 Αγωνιζόμενος : ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Hμερομηνία εγγραφής : 10/05/2010
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Δευ 16 Ιουλ 2012, 18:17 | |
| δεν κρατας τα λεφτα σου να βαλεις αλλα πραγματα που θες? αν δεν εχεις διαροες η ετοιμες να σκασουν σωληνες αστες | |
|
| |
brwmogazos Adv. gixxer
Όνομα: : Δημητρης Τόπος : Χαιδαρι - Καλαματα Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 528 Hμερομηνία εγγραφής : 15/05/2012
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Δευ 16 Ιουλ 2012, 19:36 | |
| samco forge η Silicone hoses αλλιως ειναι οι καλυτερες επιλογες αλλα με μεγαλο κοστος. Κατεμε δεν αξιζει τετοια δαπανη.
Αν θελεις να ριξεις το κοστος μπορεις να ψαξεις απο e bayautobahn, veair κτλ με λιγοτερες στρωσεις ενισχυσεων και ποιοτητας Universal και να τα προσαρμοσεις ο ιδιος | |
|
| |
busa respect Adv. gixxer
Τόπος : ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Αριθμός μηνυμάτων : 667 Αγωνιζόμενος : (ΠΡΩΗΝ / ΚΑΡΤ) Hμερομηνία εγγραφής : 11/04/2009
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Δευ 16 Ιουλ 2012, 20:26 | |
| Τα κολαρα σιλικονης (και ειδικά της σαμκο) είναι πολύ χρήσιμα γενικώς και ειδικά σε πουσαρισμενους κινητήρες μιας και ησυχαζεις μια και καλή με αυτό το κομμάτι του κινητήρα ενώ ταυτόχρονα πέφτει και η θερμοκρασία λειτουργίας του, εγώ προσωπικά τα θεωρώ fair valeu for the money , αλλά αυτό είναι προσωπική υπόθεση του καθενός . | |
|
| |
giannisK6 Hero gixxer
Όνομα: : Γιάννης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 1323 Hμερομηνία εγγραφής : 21/03/2011
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Δευ 16 Ιουλ 2012, 21:21 | |
| μα ακριβως γιαυτο και θελω να τα βαλω,λογω πτωσης θερμοκρασιας λειτουργιας=αξιοπιστια + λιγοτερες ( ; )απωλειες λογω αυτης.Κατα τη γνωμη μου ειναι κατι που αξιζει με 1000...απλα εκανα την ερωτηση για το ποση διαφορα θα δω στη θερμοκρασια. | |
|
| |
boutser Hero gixxer
Όνομα: : ΚΩΣΤΑΣ Τόπος : Καβάλα Ηλικία : 37 Αριθμός μηνυμάτων : 2766 Αγωνιζόμενος : θα ήθελα... Hμερομηνία εγγραφής : 06/10/2010
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Δευ 16 Ιουλ 2012, 21:24 | |
| Γιαννη για ποσταρε κανενα λινκ ψινομαι και εγω γιατι με πεθαινει να βλεπω ανεβαζμενες θερμοκρασιες!!!! | |
|
| |
giannisK6 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Δευ 16 Ιουλ 2012, 21:28 | |
| | |
|
| |
gat0s Hero gixxer
Όνομα: : ΑΝΕΣΤΗΣ Τόπος : ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1831 Αγωνιζόμενος : Hμερομηνία εγγραφής : 23/04/2009
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Δευ 16 Ιουλ 2012, 21:38 | |
| Ουτε για πλακα δεν κατεβαζουν θερμοκρασια. Αν τα παρεις γιαυτο το πραγμα τοτε τζαμπα τα λευτα. Εγω εβαλα πριν μια βδομαδα εν γνωση μου και τα εβαλα μονο για αισθητηκους λογους. | |
|
| |
giannisK6 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Δευ 16 Ιουλ 2012, 21:49 | |
| Aνεστη αν δεν βαριεσαι δεν μας λες τα πραγματικα και πρακτικα οφελη που εχουν τα κολαρα αυτα εκτος της εμφανισης; | |
|
| |
tasos1984 Normal gixxer
Όνομα: : Τάσος Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 341 Αγωνιζόμενος : OPEN
BMU
SBK Hμερομηνία εγγραφής : 05/04/2009
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Δευ 16 Ιουλ 2012, 22:00 | |
| Οπως λεει και ο γατος δεν βλεπει κατι σε διαφορα θερμοκρασιας. Εγω προσωπικα δν καταλαβα κατι... | |
|
| |
gat0s Hero gixxer
Όνομα: : ΑΝΕΣΤΗΣ Τόπος : ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1831 Αγωνιζόμενος : Hμερομηνία εγγραφής : 23/04/2009
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Δευ 16 Ιουλ 2012, 22:10 | |
| - giannisK6 έγραψε:
- Aνεστη αν δεν βαριεσαι δεν μας λες τα πραγματικα και πρακτικα οφελη που εχουν τα κολαρα αυτα εκτος της εμφανισης;
Τι να σου πω? Εκτος τις εμφανησεις αντεχουν και μεγαλητερες πιεσεις. Αν υπηρχαν αλουμινιου κολαρα τοτε ισως και παλι τονιζω το ισως ,εβλεπες μια μικρη διαφορα ενος η δυο βαθμων γιατι το αλουμινιο αποβαλει πιο γρηγορα την θερμοκρασια. Αν τα κολαρα σου δεν εχουν προβλημα και ο μονος λογος που το κανεις ειναι η (βελτιωση,αποδωση) του κινητηρα τοτε μην τα αλλαζεις. Αν παλι τα θελεις γιατι πηγενουν με τα χρωματα τις μηχανης και δεν εχεις προβλημα με τα λευτα τοτε ειναι μια ωραια πινελια | |
|
| |
giannisK6 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Δευ 16 Ιουλ 2012, 22:14 | |
| οχι μονο για πτωση θερμοκρασιας θα τα εβαζα....οποτε ακυρο.θα ψαχτω με κατι καλυτερο σε αντιψυκτικο. | |
|
| |
mistiriodis_tsantakias Full gixxer
Όνομα: : Stefanos Τόπος : Athina Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 3236 Αγωνιζόμενος : SEX SEX K BMX Hμερομηνία εγγραφής : 29/10/2009
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Τρι 17 Ιουλ 2012, 13:41 | |
| δεν εχει πτωση θερμοκρασιας επιβεβεονο και εγω φοροντασοτους πανο απο χρονο | |
|
| |
stoui Adv. gixxer
Όνομα: : Χρίστος Τόπος : Λευκωσία Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 437 Hμερομηνία εγγραφής : 10/05/2011
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Τρι 17 Ιουλ 2012, 14:16 | |
| Παιδιά επειδή και εγώ κοιτάω να ρίξω τις θερμοκρασίες μου, δεν θα βοηθούσε ένα καλό καθάρισμα στο ραδιατέρ μέσα-έξω? Ιδιαίτερα στην απέξω που σίγουρα θα έχει μιγάκια και μπίχλα, αλλά και στραβωμένες ψύχτρες? Το έβγαλε κανείς για τον σκοπό αυτό? Αξίζει τον κόπο να το βγάλω η δεν θα δω διαφορά? | |
|
| |
brwmogazos Adv. gixxer
Όνομα: : Δημητρης Τόπος : Χαιδαρι - Καλαματα Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 528 Hμερομηνία εγγραφής : 15/05/2012
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Τρι 17 Ιουλ 2012, 14:27 | |
| Ρε παιδες...πως θα ριξουν θερμοκρασιες τα κολλαρα σιλικονης?
Δεν ειναι καν λογικο. Απορω λοιπον πως το θεωρουμε αναβαθμιση...μονο η αντοχη τους στο χρονο ειναι μεγαλυτερη.
Φυσικα υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες...τα πιο ακριβα συνηθως ειναι και πιο αντοχης αλλα υπαρχουν πιο οικονομικα με ιδιες στρωσεις λινων... | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Τρι 17 Ιουλ 2012, 15:01 | |
| αν θελετε να ριξετε θερμοκρασιες να βαλετε φρεσκο παραφλου και να μην το αφηνετε 4 χρονια το ιδιο ... επισης υπαρχει το redline αν το λεω καλα που το εχει δοκιμασει ο ripseventh με πολυ καλα αποτελεσματα ... για καντε ενα ψαξιματακι για σιγουρια για το ονομα..... | |
|
| |
demk6 Full gixxer
Όνομα: : Δημοσθενης Τόπος : Κολωνος Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 1264 Αγωνιζόμενος : στους δρομους της αττικης Hμερομηνία εγγραφής : 20/11/2011
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Τρι 17 Ιουλ 2012, 19:13 | |
| εχει δικιο ο miou εγω αλλαξα το σαββατο και για να πιασω τους 104 βαθμους για να ανοιξει το βεντιλατερ να δω αν εγινε σωστα η εξαερωση πραγματικα κουραστικα πολυ... | |
|
| |
busa respect Adv. gixxer
Τόπος : ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Αριθμός μηνυμάτων : 667 Αγωνιζόμενος : (ΠΡΩΗΝ / ΚΑΡΤ) Hμερομηνία εγγραφής : 11/04/2009
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Τρι 17 Ιουλ 2012, 22:31 | |
| Οφείλω να να επανορθωσω οσο αφορα στην πρωτη μου τοποθετηση (μιας και την εστειλα απο κινητο και δεν ειχα την δυνατοτητα να εξηγησω περεταιρω τη εννοουσα) και να πω οτι :
εχουν δικιο τα παιδια που λενε οτι τα κολαρα σιλικονης απο μονα τους δεν ριχνουν την θερμοκρασια λειτουργιας του κινητηρα , ομως , απομονωνουν πληρως ειτε το υγρο ειτε τον αερα που καλουνται να κυκλοφορησουν ετσι ωστε να μην επιβαρηνεται με την παραπανω θερμοκρασια που πιθανως υπαρχει στο διαμερισμα του κινητηρα (συχνο φαινομενο στα αυτοκινητα) ή σε συνθηκες κινησης (ή πιεσης) και στις μοτοσυκλετες , δεν παρουσιαζουν φαινομενα διαστολης με οτι αυτο συνεπαγεται στην πτωση πιεσης (αφου μεγαλωνει η διαμετρος) , δεν υπαρχει περιπτωση να ''σκασουν'' και να παθει ζημια ο κινητηρας αν δεν το παρει ο οδηγος πολυ γρηγορα χαμπαρι (χωρις να βαζω και το θεμα πτωσης αν πατησεις τα υγρα που χανεις εσυ ή ο πισινος σου) , εχουν απειρως μεγαλυτερη διαρκεια ζωης , καθως και την θεωρητικα καλυτερη ροη του υγρου μιας και το τοιχωμα αυτων των κολαρων παρουσιαζει λιγοτερα ''τυρβωδη'' φαινομενα ως προς την κυληση τοσο των υγρων οσο και του αερα. γιαυτο αλωστε ειναι must σε οποιοδηποτε αγωνιστικο ή σοβαρα φτιαγμενο μοτερ που σεβεται τον εαυτο του (και τα χρηματα που εχουν επενδυθει σε αυτο.-) | |
|
| |
kontos 750 Hero gixxer
Όνομα: : ΓΙΑΝΝΗΣ Τόπος : ΑΘΗΝΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1963 Hμερομηνία εγγραφής : 11/10/2010
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Τετ 18 Ιουλ 2012, 10:26 | |
| - Miou έγραψε:
- αν θελετε να ριξετε θερμοκρασιες να βαλετε φρεσκο παραφλου και να μην το αφηνετε 4 χρονια το ιδιο ... επισης υπαρχει το redline αν το λεω καλα που το εχει δοκιμασει ο ripseventh με πολυ καλα αποτελεσματα ...
για καντε ενα ψαξιματακι για σιγουρια για το ονομα..... καθε δυο χρονια αλλαγη....και εγω που το αλλαξα δυσκολα ανεβαζει.... | |
|
| |
brwmogazos Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Τετ 18 Ιουλ 2012, 11:09 | |
| Οντως καθε 2 χρονια αλλαγη τα ψυκτικα.
Καλο ξεπλυμα με απεσταγμενο νερο και μετα φρεσκα. Εκτος απο επικαθισεις που γλιτωνεις, λιπαινεις και καλυτερα τσιμουχες αντλιας νερου κτλπ κτλπ.
Καθε 2 χρονια λοιπον πεταμα.
Τα καλυτερα που δοκιμασα στο αμαξι παντως ειναι τα Repsol puro. Τα ειδα δει σε τεστ οτι ειχαν αψογη συμπεριφορα και τα δοκιμασα. G12 επαιρνε το αμαξι οργανικα αλλα δεν εισαγονταν τα αντιστοιχα ρεπσολ. Αρα πηρα τα πρασινα repsol puro απο τον Ασπιωτη στην φρατζη.
Ξεπλυνα 2 φορες το κυκλωμα νερου και εκανα σωστη εξαερωση-πληρωση.
Το αμαξι εκει που με τα εργοστασιακα κατακαλοκαιρο ενω δουλευε το turbo timer αναβε βεντιλατερ στο 1μιση λεπτο γιατι σηκωναν θερμοκρασια (ειχε προηγηθει κανονικοτατο coast down με πυρομετρο στους 300 βαθμους-minimum) με τα repsol puro αναβε σπανια. Στο τεστ ειχαν δειξει μεγαλυτερη θερμοχωρητικοτητα και θερμοαγωγιμοτητα. Ψυχονταν πολυ γρηγοροτερα απο τα υπολοιπα. Τα εβγαλα ομως γιατι με φοβισε ο Ασπιωτης επειδη εχω αλουμινενια κεφαλη στο αμαξι και ειπε οτι ισως να μην ειναι καταλληλα.
Τεσπα..καλυτερα ηταν τα Evans nrg νομιζω...αλλα δεν τα βρηκα πουθενα. Αρα ναι τα ψυκτικα παιζουν ρολο στις θερμοκρασιες μας.
Για καλυτερες θερμοκρασιες απεσταγμενο σκετο αλλα ετσι δεν λιπαινεις-προστατευεις τα μεταλλα και τις τσιμουχες...
Τι θα μου βαλει μεθαυριο ο Νασος στο σερβις ειναι αγνωστο...παντως θα αποκλεισω τα φθηνιαρικα...με πληρωση νερου βρυσης.... | |
|
| |
kouzinas Full gixxer
Όνομα: : Μάνος Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 1122 Αγωνιζόμενος : ...ΔΕΝ! Hμερομηνία εγγραφής : 30/05/2010
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Τετ 18 Ιουλ 2012, 15:52 | |
| - giannisK6 έγραψε:
- μα ακριβως γιαυτο και θελω να τα βαλω
Δεν πας να βαλεις καμια τρομπα με αυτα τα λεφτα ρε John,που την χρειαζεσαι κιολας? | |
|
| |
mistiriodis_tsantakias Full gixxer
Όνομα: : Stefanos Τόπος : Athina Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 3236 Αγωνιζόμενος : SEX SEX K BMX Hμερομηνία εγγραφής : 29/10/2009
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Πεμ 19 Ιουλ 2012, 00:38 | |
| αν θελετε μιοση θερμοκρασιας περνετε απο λαμπριανιδι water weter και καταργιτε τελιος το παραφλου μονο νερο και το weter και σοθικατε | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Πεμ 19 Ιουλ 2012, 10:29 | |
| - demk6 έγραψε:
- εχει δικιο ο miou εγω αλλαξα το σαββατο και για να πιασω τους 104 βαθμους για να ανοιξει το βεντιλατερ να δω αν εγινε σωστα η εξαερωση πραγματικα κουραστικα πολυ...
Ψιλο άσχετο με το θέμα αλλά γιατί θα πρέπει να ανοίξει το βεντιλατέρ για να δεις αν έγινε σωστά η εξαέρωση; Μάλλον ο θερμοστάτης θα έπρεπε να περιμένεις να ανοίξει,ο οποίος ανοίγει κάπου στους 75° με 80°... | |
|
| |
demk6 Full gixxer
Όνομα: : Δημοσθενης Τόπος : Κολωνος Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 1264 Αγωνιζόμενος : στους δρομους της αττικης Hμερομηνία εγγραφής : 20/11/2011
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Πεμ 19 Ιουλ 2012, 12:27 | |
| - T.R.E έγραψε:
- demk6 έγραψε:
- εχει δικιο ο miou εγω αλλαξα το σαββατο και για να πιασω τους 104 βαθμους για να ανοιξει το βεντιλατερ να δω αν εγινε σωστα η εξαερωση πραγματικα κουραστικα πολυ...
Ψιλο άσχετο με το θέμα αλλά γιατί θα πρέπει να ανοίξει το βεντιλατέρ για να δεις αν έγινε σωστά η εξαέρωση; Μάλλον ο θερμοστάτης θα έπρεπε να περιμένεις να ανοίξει,ο οποίος ανοίγει κάπου στους 75° με 80°... γιατι ασχετο αγορινα ο πιου ειπε για φρεσκο παραφλου και εγω εγραψα οτι παρολο τη ζεστη και ενω εμπλεξα σε λιη κινηση αργησε να αναψει το βεντιλατερ | |
|
| |
kouzinas Full gixxer
Όνομα: : Μάνος Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 1122 Αγωνιζόμενος : ...ΔΕΝ! Hμερομηνία εγγραφής : 30/05/2010
| Θέμα: Απ: Κολαρα σιλικονης Πεμ 19 Ιουλ 2012, 12:31 | |
| - T.R.E έγραψε:
Ψιλο άσχετο με το θέμα αλλά γιατί θα πρέπει να ανοίξει το βεντιλατέρ για να δεις αν έγινε σωστά η εξαέρωση; | |
|
| |
| Κολαρα σιλικονης | |
|