| Υποδύναμη VS Ροπή | |
|
+7amorfotos kapnias JIMK7 Miou ghost krosfala usabug 11 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
fotis_rizla Normal gixxer
Όνομα: : fotis Τόπος : a8hna-menidi-kalamata Ηλικία : 37 Αριθμός μηνυμάτων : 257 Αγωνιζόμενος : stis pistes ton dromwn ante k kanan trackday Hμερομηνία εγγραφής : 03/06/2011
| Θέμα: Απ: Υποδύναμη VS Ροπή Σαβ 29 Σεπ 2012, 21:17 | |
| | |
|
| |
usabug Normal gixxer
Όνομα: : Μιχάλης Αριθμός μηνυμάτων : 383 Hμερομηνία εγγραφής : 10/05/2010
| Θέμα: Απ: Υποδύναμη VS Ροπή Σαβ 29 Σεπ 2012, 21:30 | |
| - kapnias έγραψε:
- Μιχάλη γουστάρω πολυ!!!
Το μόνο που αποδεικνύει αυτός ο τύπος είναι οτι στις 5252 στροφές εχει τοσα ΑΛΟΓΑ (5-10-100) οση και ροπή μετρημένη σε lbs*ft(5-10-100)
Οπως επίσης οτι στις 726 στροφές ενας κινητήρας εχει τοση ροπή μετρημένη σε Kg*m οσα και άλογα εχει 10 άλογα στις 726 στροφές, εχει και 10κιλα ροπής,
Επίσης στις 7120 εχει τόσα άλογα οσα και Nm ροπής. Σε τί μας βοηθάει αυτό;
Στη μια περίπτωση εχουμε ψιψιψινια και στην άλλη κοκοψοψαρα!!! Συγκρίνονται τα ψιψιψινια με τα κοκοψοψαρα;;;
Επρεπε να πίνουμε μπύρες και να τσακωνόμαστε σουρωμένοι!!! Αν πιναμε μπυρες δεν θα συζηταγαμε τωρα ... γιατι εγω θα ημουν ηδη στην τουαλετα για κατουρημα ... Κανετο τεκιλες και ουισκια και μετα οση συζητηση θες ... Λοιπον μαλλον εγω ακομα δεν εχω καταλαβει που διαφωνεις ?????? Διαφωνεις οτι μετραμε την ροπη και οχι την υπποδυναμη ? Διαφωνεις στο οτι σε καποιες σαλ Υπποδυναμη = Τορque ? Διαφωνεις στο γιατι να μετραμε σε HP και Pounds ? Πραγματικα με μπερδευεις ... | |
|
| |
kapnias Adv. gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : Θεσσαλονίκη Ρεθυμνο Αριθμός μηνυμάτων : 590 Hμερομηνία εγγραφής : 06/09/2009
| Θέμα: Απ: Υποδύναμη VS Ροπή Σαβ 29 Σεπ 2012, 21:49 | |
| Συμφωνώ οτι μετράμε τη ροπή και οχι την ιπποδύναμη.
ΔΙΑΦΩΝΩ οτι ροπή = ιπποδύναμη, ροπή = ιπποδύναμη τοσο,οσο στροφές ανα λεπτό = χιλιομετρα ανα ώρα Αν εσυ δεχτείς οτι στροφές ανα λεπτό =χιλιομετρα ανα ωρα, τοτε θα το δεχτώ και εγω το δικό σου (μην το δεχτεις,μου χαλάς την κόντρα!!!) Επίσης διαφωνώ στο να μετράμε σε ποδια και χέρια και λίμπρες κλπ. Οπως μετραμε σε χιλιομετρα και μετρα και κιλα, ετσι θα μετράμε και σε Kgm αντε σε Νm. Κατα τα αλλα μαζί σου!!! | |
|
| |
usabug Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Υποδύναμη VS Ροπή Σαβ 29 Σεπ 2012, 22:00 | |
| - kapnias έγραψε:
- Συμφωνώ οτι μετράμε τη ροπή και οχι την ιπποδύναμη.
Μα τοτε δεν εχουμε καποια κοντρα ... - kapnias έγραψε:
- ΔΙΑΦΩΝΩ οτι ροπή = ιπποδύναμη,
ροπή = ιπποδύναμη τοσο,οσο στροφές ανα λεπτό = χιλιομετρα ανα ώρα Αν εσυ δεχτείς οτι στροφές ανα λεπτό =χιλιομετρα ανα ωρα, τοτε θα το δεχτώ και εγω το δικό σου (μην το δεχτεις,μου χαλάς την κόντρα!!!) Επίσης διαφωνώ στο να μετράμε σε ποδια και χέρια και λίμπρες κλπ. Οπως μετραμε σε χιλιομετρα και μετρα και κλια, ετσι θα μετράμε και σε Kgm αντε σε Νm. Κατα τα αλλα μαζί σου!!!
Εγώ δεν είπα ποτέ ότι η Ροπή = Ιπποδύναμη ... Είπα ότι η ιπποδύναμη είναι απλός ένα αποτέλεσμα μιας μαθηματικής πράξης . Και αν μετράμε την ροπή και την ιπποδύναμη στο SI , τότε στις 5252,1 RPM η Ροπή έχει την ίδια τιμή με την Ιπποδύναμη ( με διαφορετικές μονάδες ) . Τι να κάνω τώρα εγώ που δυστυχώς έχει καθιερωθεί το Ft-Lbs Στο SI και όχι το Kgm ??? Θα τους στείλω ένα αίτημα να το αλλάξουν αλλά δεν νομίζω να με πάρουν στα σοβαρά . στην χαλασα τωρα ε ????? | |
|
| |
kapnias Adv. gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : Θεσσαλονίκη Ρεθυμνο Αριθμός μηνυμάτων : 590 Hμερομηνία εγγραφής : 06/09/2009
| Θέμα: Απ: Υποδύναμη VS Ροπή Σαβ 29 Σεπ 2012, 22:16 | |
| Μου την έσπασες!! :(
Ελα,ξεκίνα άλλο θέμα!! | |
|
| |
amorfotos Adv. gixxer
Όνομα: : Αλεξανδρος Τόπος : Στον κόσμο μου. Αριθμός μηνυμάτων : 631 Αγωνιζόμενος : Στην εκπαιδευση. Hμερομηνία εγγραφής : 04/01/2011
| Θέμα: Απ: Υποδύναμη VS Ροπή Σαβ 29 Σεπ 2012, 22:20 | |
| - kapnias έγραψε:
- Συμφωνώ οτι μετράμε τη ροπή και οχι την ιπποδύναμη.
ΔΙΑΦΩΝΩ οτι ροπή = ιπποδύναμη, ροπή = ιπποδύναμη τοσο,οσο στροφές ανα λεπτό = χιλιομετρα ανα ώρα Αν εσυ δεχτείς οτι στροφές ανα λεπτό =χιλιομετρα ανα ωρα, τοτε θα το δεχτώ και εγω το δικό σου (μην το δεχτεις,μου χαλάς την κόντρα!!!) Επίσης διαφωνώ στο να μετράμε σε ποδια και χέρια και λίμπρες κλπ. Οπως μετραμε σε χιλιομετρα και μετρα και κιλα, ετσι θα μετράμε και σε Kgm αντε σε Νm. Κατα τα αλλα μαζί σου!!! Συμφωνω με τον απο πανω. Αρα ο συντελεστης 5252 δεν ισχει; | |
|
| |
usabug Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Υποδύναμη VS Ροπή Σαβ 29 Σεπ 2012, 22:23 | |
| | |
|
| |
kostaskr6 Racing gixxer
Όνομα: : ΚΩΣΤΑΣ Τόπος : ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ (ΑΠ'ΕΞΩ) Αριθμός μηνυμάτων : 5102 Αγωνιζόμενος : ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Hμερομηνία εγγραφής : 10/05/2010
| |
| |
usabug Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Υποδύναμη VS Ροπή Σαβ 29 Σεπ 2012, 22:38 | |
| | |
|
| |
kapnias Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Υποδύναμη VS Ροπή Σαβ 29 Σεπ 2012, 22:43 | |
| Ε οχι ρε φίλε!! Δεν με αφήνει η γυναίκα μου να πάρω rsv4. Με το gsxr παμε για τα ψώνια μας δικάβαλοι, πάμε λαική, την ανέβασα επάνω νύφη, με το απρίλια τι θα έκανα; Παλιομηχανάκι το απρίλια!!! | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Υποδύναμη VS Ροπή Σαβ 29 Σεπ 2012, 22:48 | |
| [quote="amorfotos"] - usabug έγραψε:
Όταν αλλάξεις ταχύτητα, οι στροφές πέφτουν. Όλη η υπόθεση είναι με την αλλαγή της ταχύτητας, οι στροφές να πέσουν πάνω στο σημείο μέγιστης ροπής για να έχεις μέγιστη επιτάχυνση σε κάθε καινούρια ταχύτητα που αλλάζεις. Η όλη υπόθεση είναι να κρατάς το στροφόμετρο στην περιοχή της μέγιστης ροπής όσο ανεβάζεις και κατεβάζεις ταχύτητες. Σε υποτιθεμενο παραδειγμα που 2 σχεσεις ταχυτητων εχουν μεγαλη διαφορα μεταξυ τους πχ η τριτη σχεση πεφτει περισοτερες στροφες απο την τεταρτη σχεση του κιβωτιου, οι αλαγες πρεπει να γινουν σε διαφορετικες στροφες; Εαν ναι, το σιφτ λαιτ δεν ειναι πληρως αξιοπιστο, δινοντας μια τιμη αλαγης στις στροφες.
μηχανακια με σιφτ λαιτ ειναι κυριως τα δικα μας μηχανακια που ολα πλεον εχουν πολυ κοντα τις ταχυτητες μεταξυ τους ,close ratio, οποτε καθε φορα που αλλαζεις δεν εχεις πολυ πτωση στις σαλ και γενικα πεφτουν το ιδιο σε ολες τις ταχυτητες . οποτε το σιφτ λαιτ το ρυθμιζεις εκει που θες ,καθε αλλαγη που κανεις ειναι με ιδια μικρη πτωση σαλ και πεφτεις πανω στο κυμμα της ροπης .....(και συνεχιζεις την σουζιτσα σου ... :P ) τωρα για το παραδειγμα σου μηχανη με τετοιο σαζμαν σιγουρα δεν εχει σιφτλαιτ γιατι μαλλον ειναι καμια τσοπεροκρουιζεροκατασταση ... | |
|
| |
usabug Normal gixxer
| |
| |
kostaskr6 Racing gixxer
Όνομα: : ΚΩΣΤΑΣ Τόπος : ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ (ΑΠ'ΕΞΩ) Αριθμός μηνυμάτων : 5102 Αγωνιζόμενος : ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Hμερομηνία εγγραφής : 10/05/2010
| Θέμα: Απ: Υποδύναμη VS Ροπή Κυρ 30 Σεπ 2012, 11:14 | |
| | |
|
| |
tsasbi Hero gixxer
Όνομα: : Βαγγέλης Τόπος : Ζωγράφου city Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 1410 Αγωνιζόμενος : moto gp PlayStation 1-2-3-4
Hμερομηνία εγγραφής : 23/05/2012
| Θέμα: Απ: Υποδύναμη VS Ροπή Κυρ 30 Σεπ 2012, 16:41 | |
| | |
|
| |
| Υποδύναμη VS Ροπή | |
|