| Ρύθμιση TPS | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
stoui Adv. gixxer
Όνομα: : Χρίστος Τόπος : Λευκωσία Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 437 Hμερομηνία εγγραφής : 10/05/2011
| Θέμα: Ρύθμιση TPS Πεμ 04 Οκτ 2012, 11:40 | |
| Έψαξα στο forum αλλά δεν βρήκα σχετικό thread. Βασικά την ρύθμιση την έκανα, αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι: με αναμμένο μοτέρ η σβηστό; Σίγουρα το μοτέρ πρέπει να έχει ήδη ζεσταθεί σε θερμοκρασία λειτουργίας. Εγώ πάντως μετά που το έβαλα σε dealer mode το ξεκίkησα και το άφησα να λειτουργεί κατά την διαδικασία, στους 85-90 βαθμούς κελσίου περίπου.
Πάντως κάποια βίντεο που είδα στο youtube και κάποια σχετικά threads σε ξένα φόρουμ έλεγαν ότι η ρύθμιση γίνεται με αναμμένο μοτέρ, ενώ κάποια άλλα με σβηστό. Το μάνουαλ δεν λέει ρητά, αλλά αφήνει να εννοηθεί με αναμμένο.
thanks! | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Ρύθμιση TPS Πεμ 04 Οκτ 2012, 12:31 | |
| με αναμμενο το μοτερ ρε ... και οχι μεσημεριατικα γιατι οταν θα το ανοιξεις στο τερμα θα γινει χαμος στην γειτονια.... | |
|
| |
stoui Adv. gixxer
Όνομα: : Χρίστος Τόπος : Λευκωσία Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 437 Hμερομηνία εγγραφής : 10/05/2011
| Θέμα: Απ: Ρύθμιση TPS Πεμ 04 Οκτ 2012, 13:03 | |
| - Miou έγραψε:
- με αναμμενο το μοτερ ρε ...
και οχι μεσημεριατικα γιατι οταν θα το ανοιξεις στο τερμα θα γινει χαμος στην γειτονια.... χαχαχα μου αρέσουν οι κοινωνικές σου ανησυχίες!! Ευχαριστώ. | |
|
| |
zinos Normal gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 216 Hμερομηνία εγγραφής : 28/04/2011
| Θέμα: Απ: Ρύθμιση TPS Πεμ 12 Μάης 2016, 18:42 | |
| κανοντας καποιους ελεγχους στο μοτο μου -Κ3-1Κ, τσεκαρα και το tps... τον ελεγχο τον εκανα με σβηστο κινητηρα, κ ηταν οκ. (-CO) διαβασα ομως αυτο εδω χθες, κ ειπα να ξανατσεκαρω με αναμενο μοτερ, και ειδα αυτο _CO.... θερμοκρασια 79, ρελαντι 1200.. να σημειωσω οτι ειχα λυσει πριν καιρο τα σωματα για τυπικο καθαρισμο, (εβγαλα και το tps) το βιδωσα στην παλια του θεση κ δεν το ελεγξα ποτε. καποιο προβλημα δεν εχω, αν και ''μυριζει'' λιγο πλουσιο ιδιως στις χαμηλες -1500-3000rpm-χαλαρη βολτα πολη, κατι που δικαιολογειται απο λαθος θεση tps.. και λεω τωρα... το πειραζω ή οχι?? αναμενο μοτερ τελικα, η σβηστο..? | |
|
| |
Black Eagle Hero gixxer
Όνομα: : Νίκος Τόπος : Περαμα Αττικης Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2187 Hμερομηνία εγγραφής : 25/01/2010
| Θέμα: Απ: Ρύθμιση TPS Πεμ 12 Μάης 2016, 19:09 | |
| Το manual σου τι σου λεει; Το tps λίγο να το πειράξεις είναι ευαίσθητο και αλλάζει εύκολα. Ξαναρύθμισέ το εννοείται! | |
|
| |
zinos Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Ρύθμιση TPS Πεμ 12 Μάης 2016, 19:11 | |
| αυτο π γραφει παραπανω. το μανουαλ δεν διευκρινιζει αναμενο η οχι... αναμενο μετραει λαθος, σβηστο ειναι οκ.. ποιο ειναι σωστο? | |
|
| |
zinos Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Ρύθμιση TPS Πεμ 12 Μάης 2016, 19:43 | |
| ..και απαντω ξανα, αφου το εψαξα κι εκανα ενα τηλ για να βεβαιωθω
η ρυθμιση γινεται με αναμενο μοτερ- ρελαντι.
οποτε χρειαζεται ρυθμιση αφου μου δειχνει _CO. | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: Ρύθμιση TPS Πεμ 12 Μάης 2016, 22:34 | |
| Με αναμενο παντα αλλα οταν το ρυθμισεις σωστα θα δεις ακομα και με σβηστο θα ειναι η παυλα στην μεση απλα τωρα ειναι οριακα στη μεση και για αυτο με το που το βαζεις μπροστα αλλαζει | |
|
| |
zinos Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Ρύθμιση TPS Παρ 13 Μάης 2016, 08:06 | |
| ναι μαλον κατι τετοιο παιζει, γιατι κ οταν ειναι αναμενο η πεταλουδα στην ιδια θεση μενει στηριζομενη στη βιδα ρελαντι. | |
|
| |
zinos Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Ρύθμιση TPS Σαβ 14 Μάης 2016, 11:28 | |
| το ρυθμισα μολις τωρα. διαπιστωσα οτι η διαφορα αναμενο-σβηστο οφειλοτανε στο οτι το βιδακι του τσοκ ηταν λιγο παραπανω βιδωμενο απ οσο επρεπε κ γι αυτο κραταγε το ρελαντι στιγμιαια λιγο σηκωμενο ακομη κ με ζεστο μοτερ. οταν λοιπον ανοιγα διακοπτη για τσεκ η πεταλουδα παταγε στο στοκ κι οχι στο ρελαντι.γι αυτο προεκυπτε η διαφορα. μετα τη ρυθμιση δεν εχει καμια διαφορα η ενδειξη -CO ειτε αναμενο ειτε σβηστο.
και μια απορια σχετικα... ας πουμε, πανω παυλα-(γυριζοντας το tps αντιθετα με την κινηση της πεταλουδας) το κανει πιο πλουσιο ή φτωχοτερο; και κανω αυτη την ερωτηση γιατι παρατηρησα οτι πριν το ρυθμισω (ηταν κατω παυλα) βρωμαγε σαν διχρονο ενω τωρα σχεδον καθολου.απο καταναλωση θα παρακολουθησω αν εχει διαφορες κ θα του κοτσαρω κ ενα afr να δω τι παιζει. απλα θελω να ξερω το γενικο κανονα . καλημερες! | |
|
| |
Gixxerm@n Adv. gixxer
Όνομα: : Γιώργος Τόπος : ΞΑΝΘΗ Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 582 Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2009
| Θέμα: Απ: Ρύθμιση TPS Πεμ 01 Σεπ 2016, 16:16 | |
| χθες ρύθμισα tps και stps. κι ενώ ξεκίνησα με το tps έκανα βλακεία και άλλαζα θέση στον stps περιμένοντας να μετακινηθεί η παύλα. όταν το κατάλαβα ήταν πλέον αργά,είχα βγάλει εκτός ρύθμισης τον stps ρυθμίζω λοιπόν tps και μετά πιάνω πολύμετρα και τα συναφή και ρυθμίζω εντός ορίων τον stps ο οποίος προφανώς είχε ξερυθμιστεί από την προηγούμενη βλακεία μου. (ήταν 0.72v με εύρος ρύθμισης 0.48-0.52 , τον ρύθμισα στα 0.517v) και ρωτάω,αφού δεν πρόλαβα να δω αν ο stps ήταν οκ εξ αρχής, είναι σύνηθες φαινόμενο να βγαίνει εκτός ρύθμισης ο stps όπως και ο tps ή πάντα τον βρίσκατε εντός ορίων? | |
|
| |
| Ρύθμιση TPS | |
|