| χωρις αποδειξη.... | |
|
+4giannisK6 Georgio Miou sxlogo 8 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
sxlogo Full gixxer
Όνομα: : Δημητρης Τόπος : Κρήτη Αριθμός μηνυμάτων : 982 Αγωνιζόμενος : 3B Racing team(Bikes,Beer,Bed) Hμερομηνία εγγραφής : 26/09/2011
| Θέμα: χωρις αποδειξη.... Δευ 17 Δεκ 2012, 19:17 | |
| Τέθηκε σε ισχύ η ρύθμιση που επιτρέπει στους καταναλωτές να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και υπηρεσιών που αγοράζουν αν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής, καθώς η σχετική Αγορανομική Διάταξη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Με την ίδια Διάταξη θεσπίζεται και ισχύει επίσης η πώληση των καυσόξυλων με μονάδα μέτρησης το κυβικό μέτρο αντί το κιλό.
Σύμφωνα με την ΑΔ 4/2012, «Κατά την πώληση προϊόντων και παροχή υπηρεσιών και υπό την επιφύλαξη των διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, του Ποινικού Κώδικα και του ν. 2523/1997, ο καταναλωτής δεν υποχρεούται να καταβάλει το αντίτιμο εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο, όπως αυτό ορίζεται στις οικείες διατάξεις».
Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται επίσης να αναρτούν σε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά που θα αναγράφει ότι «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο» (απόδειξη-τιμολόγιο). Το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους εστιατορίων κ.λπ. καταστημάτων εστίασης και αναψυχής. Η υποχρέωση ανάρτησης των πινακίων ισχύει από τις 12 Ιανουαρίου και για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ.
| |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: χωρις αποδειξη.... Δευ 17 Δεκ 2012, 20:27 | |
| απο τα πιο ηλιθια πραγματα που εχω ακουσει τελευταια ειναι αυτη η διαταξη.... | |
|
| |
Georgio Full gixxer
Όνομα: : Γιώργος Τόπος : Θεσσαλονίκη Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 1225 Αγωνιζόμενος : Να μη τρελαθώ... Hμερομηνία εγγραφής : 16/09/2012
| Θέμα: Απ: χωρις αποδειξη.... Δευ 17 Δεκ 2012, 21:16 | |
| - Miou έγραψε:
- απο τα πιο ηλιθια πραγματα που εχω ακουσει τελευταια ειναι αυτη η διαταξη....
Θέλουν να μας βάλουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας για 5-10€ ενώ αυτοί τρώνε εκατομμύρια. | |
|
| |
giannisK6 Hero gixxer
Όνομα: : Γιάννης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 1323 Hμερομηνία εγγραφής : 21/03/2011
| Θέμα: Απ: χωρις αποδειξη.... Δευ 17 Δεκ 2012, 21:31 | |
| Η πωληση ξυλων με το κυβικο και οχι με τον τονο ομως ειναι πολυ σωστο μετρο και επρεπε να ειχε γινει χρονια τωρα. | |
|
| |
sxlogo Full gixxer
Όνομα: : Δημητρης Τόπος : Κρήτη Αριθμός μηνυμάτων : 982 Αγωνιζόμενος : 3B Racing team(Bikes,Beer,Bed) Hμερομηνία εγγραφής : 26/09/2011
| Θέμα: Απ: χωρις αποδειξη.... Δευ 17 Δεκ 2012, 21:36 | |
| | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: χωρις αποδειξη.... Δευ 17 Δεκ 2012, 21:42 | |
| | |
|
| |
tsasbi Hero gixxer
Όνομα: : Βαγγέλης Τόπος : Ζωγράφου city Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 1410 Αγωνιζόμενος : moto gp PlayStation 1-2-3-4
Hμερομηνία εγγραφής : 23/05/2012
| Θέμα: Απ: χωρις αποδειξη.... Τρι 18 Δεκ 2012, 00:25 | |
| | |
|
| |
gsxr1000nitro Adv. gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 527 Hμερομηνία εγγραφής : 12/11/2008
| Θέμα: Απ: χωρις αποδειξη.... Τρι 18 Δεκ 2012, 01:16 | |
| - Georgio έγραψε:
- Miou έγραψε:
Θέλουν να μας βάλουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας για 5-10€ ενώ αυτοί τρώνε εκατομμύρια. ++10000000 | |
|
| |
giannisp Normal gixxer
Όνομα: : Γιάννης Τόπος : Στην πλατεια του χωριου Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 201 Αγωνιζόμενος : Για το μεροκάματο Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2010
| Θέμα: Απ: χωρις αποδειξη.... Τρι 18 Δεκ 2012, 10:08 | |
| [quote="Miou"] - Georgio έγραψε:
- Miou έγραψε:
Θέλουν να μας βάλουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας για 5-10€ ενώ αυτοί τρώνε εκατομμύρια. πραγματικα ηλιθιο μετρο... - giannisK6 έγραψε:
- Η πωληση ξυλων με το κυβικο και οχι με τον τονο ομως ειναι πολυ σωστο μετρο και επρεπε να ειχε γινει χρονια τωρα.
εδω διαφωνουμε... το θεμα ειναι αν θελει να σε κλεψει η οχι ο εμπορος και ποσο... αν θελει μπορει παρα πολυ ανετα. πριν αγοραζες 1 τονο πχ και πληρωνες και λιγο νερακι... τωρα στο κυβικο αν ειναι τοποθετημενα οπως ναναι χανεις αρκετα κιλα πιστεψε με μιλαω εκ πειρας. δεν ειμαι εμπορος, μην παρεξηγηθουμε απλα ειμαι αγροτης και το ντανιασμα των ξυλων το γνωριζω κομματακι.. | |
|
| |
lKiNG Normal gixxer
Όνομα: : Κυριάκος Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 145 Hμερομηνία εγγραφής : 13/03/2011
| Θέμα: Απ: χωρις αποδειξη.... Πεμ 20 Δεκ 2012, 17:30 | |
| [quote="giannisp"] - Miou έγραψε:
- Georgio έγραψε:
- Miou έγραψε:
Θέλουν να μας βάλουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας για 5-10€ ενώ αυτοί τρώνε εκατομμύρια. πραγματικα ηλιθιο μετρο...
- giannisK6 έγραψε:
- Η πωληση ξυλων με το κυβικο και οχι με τον τονο ομως ειναι πολυ σωστο μετρο και επρεπε να ειχε γινει χρονια τωρα.
εδω διαφωνουμε... το θεμα ειναι αν θελει να σε κλεψει η οχι ο εμπορος και ποσο... αν θελει μπορει παρα πολυ ανετα. πριν αγοραζες 1 τονο πχ και πληρωνες και λιγο νερακι... τωρα στο κυβικο αν ειναι τοποθετημενα οπως ναναι χανεις αρκετα κιλα πιστεψε με μιλαω εκ πειρας. δεν ειμαι εμπορος, μην παρεξηγηθουμε απλα ειμαι αγροτης και το ντανιασμα των ξυλων το γνωριζω κομματακι.. Ο νόμος προβλέπει 2 τρόπους στοίβαξης, με 2 διαφορετικές τιμές. Τον σωστά “ντανιασμένα” και τον χύδην | |
|
| |
| χωρις αποδειξη.... | |
|