| Περίεργος "big-bang" θόρυβος από μοτέρ Κ7 και θεματάκι με αναρτηση WP | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
lotinia Normal gixxer
Όνομα: : Σωκράτης Τόπος : Λάρισα Αριθμός μηνυμάτων : 374 Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2009
| Θέμα: Περίεργος "big-bang" θόρυβος από μοτέρ Κ7 και θεματάκι με αναρτηση WP Τρι 10 Σεπ 2013, 23:46 | |
| Η ιστορία έχει ως εξής.Σήμερα μετά από καιρό μπήκαν και τα τελευταία κομμάτια στην μοτό μου και έβαλα και την παλιά τραυματισμένη μου αριστερή TRC.Δεν έχει κατι τρελό δύο σπασίματα στο πλέγμα του κάρμπον απλα το αναφέρω μήπως και επηρρεάζει.Επίσης η μηχανή ήταν εδώ και καιρό σε ακινησία περίπου 30 χιλιόμετρα σε 9 μήνες λόγω της πτώσης.Με τα πολλά σήμερα με του που την έκανα βόλτα παρατήρησα ένα περίεργο "πραααααα..." στις χαμηλές στροφές.Δεν έδωσα σημασία στην αρχή νόμιζα είναι τυχαίο.Μετά από μερικές βόλτες ξεκίνησα να γυρίσω Λάρισα από Θεσσαλονίκη όπου έκανα σερβις.Μην τα πολυλογώ μεταξύ 3900-4900 στροφών το μηχανάκι ήταν σαν δικύλινδρο όλο "πρααααα και προυυυυ".Όταν ανέβαζα χανόταν και επέστρεφε στο κλασσκό γαύγισμα των Gixxer.Να σημειώσω οτι ήμουν χωρίς φερινγ.Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι τούτο;Μπορεί όπως ίσιωσε το δίχαλο(οχι καμηνέτο κλπ απλά λίγο τράβηγμα στα σημεία που είχε ελατήρια και ανοχή κατά συνέπεια) να έκανε κάποιο κενο και να προκαλεί τον ήχο μπορει να φταίει η πληγωμενη εξάτμιση,η ακινησία;Επίσης όταν πήγα να βάλω βενζίνη γύρω γύρω στην τάπα είχε μαζευτεί ένα κόκκινο γρέζι,να φανταστώ κατάλοιπα από τις εξαιρετικές βενζίνες μας.Ευχαριστώ και σόρυ για το μακροσκελές του κειμένου.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την lotinia στις Τετ 11 Σεπ 2013, 21:39, 1 φορά | |
|
| |
GIXXERAKIAS Hero gixxer
Όνομα: : Ιωάννης Τόπος : Aθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 2159 Αγωνιζόμενος : Newbie open. Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
| Θέμα: Απ: Περίεργος "big-bang" θόρυβος από μοτέρ Κ7 και θεματάκι με αναρτηση WP Τετ 11 Σεπ 2013, 09:36 | |
| Είπες ότι ήσουν χωρίς fairing και κατα συνέπεια χωρίς ram air σωστά?Μήπως επειδή ακούγεται περισσότερο το ρούφηγμα του αέρα (ειδικά στις στροφές που λές) από το φιλτροκούτι σου φαίνεται περίεργος αυτός ο ήχος?
Το κόκκινο γρέζι είναι από την ακινησία της εξάτμισης με τον καιρό,της βενζίνης από τις τρύπες αερισμού της τάπας. | |
|
| |
nktr Hero gixxer
Όνομα: : Nίκος Τόπος : Piraeus Αριθμός μηνυμάτων : 1596 Hμερομηνία εγγραφής : 12/01/2009
| Θέμα: Απ: Περίεργος "big-bang" θόρυβος από μοτέρ Κ7 και θεματάκι με αναρτηση WP Τετ 11 Σεπ 2013, 10:05 | |
| επειδή είναι χωρίς φέρινκ ακούγεται όπως λέει ο Γιάννης από πάνω το φιλτροκούτι και ο θόρυβος είναι από τη 4άδα στα σώματα σε λειτουργία γκαζιού. | |
|
| |
lotinia Normal gixxer
Όνομα: : Σωκράτης Τόπος : Λάρισα Αριθμός μηνυμάτων : 374 Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2009
| Θέμα: Απ: Περίεργος "big-bang" θόρυβος από μοτέρ Κ7 και θεματάκι με αναρτηση WP Τετ 11 Σεπ 2013, 15:10 | |
| Μπράβο ρε παιδιά μου έφυγε η έγνοια,τώρα θα μπορώ αν το χαρώ γυμνό καμια βδομαδούλα.Ευχαριστώ πολύ. :D:D | |
|
| |
lotinia Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Περίεργος "big-bang" θόρυβος από μοτέρ Κ7 και θεματάκι με αναρτηση WP Τετ 11 Σεπ 2013, 21:37 | |
| Για να μην ανοίγω και άλλο θέμα θέλω μια ακόμη γνώμη.Κοίταξα σήμερα την πίσω ανάρτηση(WP Competition) και παρατήρησα το εξής:το δοχείο αζώτου έιχε δύο σημαδάκι,είχε συμπιεστεί μεταξύ υποπλασίου και ψαλιδιού πιθανότατα όταν έπεσα ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω.Δεδομένου οτι έπεσα με 50 χιλιόμετρα max δεν είναι κουλό αυτό,δηλαδή αν πατήσω με 250 σε λακούβα δεν θα έχω θέμα;Γενικά δεν είναι εξαιρετικά επικίνδυνο δεδομένου οτι το δοχείο μπορεί να σκάσει;Έχει δεί κανείς κάτι παρόμοιο,είναι να φοβάμαι;Ακόμα και σε περίπτωση που έγινε στην πτώση δεν θα έπρεπε η ανάρτηση να τερματίζει νωρίτερα πριν την ακουμπήσει το ψαλίδι.Τέλος αν και είναι πιστεύω αμελητέα η ζημιά,τουλάχιστον οπτικά,αν χάνει άζωτο η ανάρτηση πως θα το καταλάβω; | |
|
| |
giannis_suzuki Full gixxer
Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 1057 Αγωνιζόμενος : στην μασα......... Hμερομηνία εγγραφής : 17/10/2012
| Θέμα: Απ: Περίεργος "big-bang" θόρυβος από μοτέρ Κ7 και θεματάκι με αναρτηση WP Τετ 11 Σεπ 2013, 23:48 | |
| μηπως να βγαλεις καμια φωτο να δουμε ποσο πολυ εχει πατηθει?? | |
|
| |
lotinia Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Περίεργος "big-bang" θόρυβος από μοτέρ Κ7 και θεματάκι με αναρτηση WP Πεμ 12 Σεπ 2013, 00:37 | |
| Ναι θα βγάλω αύριο για να φαίνεται όσο το δυνατον καλύτερα. | |
|
| |
nktr Hero gixxer
Όνομα: : Nίκος Τόπος : Piraeus Αριθμός μηνυμάτων : 1596 Hμερομηνία εγγραφής : 12/01/2009
| Θέμα: Απ: Περίεργος "big-bang" θόρυβος από μοτέρ Κ7 και θεματάκι με αναρτηση WP Πεμ 12 Σεπ 2013, 08:27 | |
| το έχουν πάθει αρκετοί αυτό. Όταν τοποθετείς ένα after σώμα ανάρτησης κοιτάς με προσοχή στην κίνηση που θα κάνει να μην βρίσκει το δοχείο αζώτου πουθενά. Σε όλα τα comp γυρίζει το δοχείο αζώτου χωρίς να λύσεις κάτι με σχετική δύναμη όπως και μπορείς να του αλλάξεις θέση ως προς το πάνω - κάτω λύνοντας ίσα - ίσα (ελάχιστ δηλαδή) τη μεγάλη φλάτ κοντή βίδα που εδράζεται το δοχείο. Θα σου στείλω και φωτό για να σου δείξω τη βίδα που σου λέω από το αμορτισέρ που είχα καλημέρες | |
|
| |
nktr Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Περίεργος "big-bang" θόρυβος από μοτέρ Κ7 και θεματάκι με αναρτηση WP Πεμ 12 Σεπ 2013, 18:44 | |
| | |
|
| |
lotinia Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Περίεργος "big-bang" θόρυβος από μοτέρ Κ7 και θεματάκι με αναρτηση WP Πεμ 12 Σεπ 2013, 19:04 | |
| | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: Περίεργος "big-bang" θόρυβος από μοτέρ Κ7 και θεματάκι με αναρτηση WP Πεμ 12 Σεπ 2013, 20:18 | |
| Εισαι σιγουρος οτι αυτο το WP ειναι για 1000Κ7 γιατι το δικο μου ειναι εντελως διαφορετικο και το δοχειο βγαινει αναποδα απο το δικο σου και χωνετε αναμεσα στο υποπλαισιο ετσι σε καμια περιπτωση δεν μπορει να βρει | |
|
| |
lotinia Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Περίεργος "big-bang" θόρυβος από μοτέρ Κ7 και θεματάκι με αναρτηση WP Πεμ 12 Σεπ 2013, 20:23 | |
| JIM έχεις δίκιο το δικό μου έιναι μετατροπή από K5-6 και δεν ήξερα οτι έχει διαφορά.Απλά φαντάστηκα οτι δεδομένου οτι έγινε στην WP δεν θα είχε θέμα.Λές να γυρίζει το δοχείο και μένα ή δεν παίζει;Αν δεν είναι κόπος βάλε μια φωτό από το δικό σου να δω πως είναι. | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: Περίεργος "big-bang" θόρυβος από μοτέρ Κ7 και θεματάκι με αναρτηση WP Πεμ 12 Σεπ 2013, 21:25 | |
| - lotinia έγραψε:
- JIM έχεις δίκιο το δικό μου έιναι μετατροπή από K5-6 και δεν ήξερα οτι έχει διαφορά.Απλά φαντάστηκα οτι δεδομένου οτι έγινε στην WP δεν θα είχε θέμα.Λές να γυρίζει το δοχείο και μένα ή δεν παίζει;Αν δεν είναι κόπος βάλε μια φωτό από το δικό σου να δω πως είναι.
Καταρχας το Κ5 εχει αλλο μηκος και διαδρομη απο το Κ7 το εχεις φτιαξει αυτο οι φωτο " /> " /> Δες εδω που ειναι απο το πλαι, εχει χωθει μεσα στο υποπλαισιο " /> | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: Περίεργος "big-bang" θόρυβος από μοτέρ Κ7 και θεματάκι με αναρτηση WP Παρ 13 Σεπ 2013, 00:01 | |
| Έχω την λύση,αλουμινένιο υποπλαίσιο RR racing! | |
|
| |
lotinia Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Περίεργος "big-bang" θόρυβος από μοτέρ Κ7 και θεματάκι με αναρτηση WP Παρ 13 Σεπ 2013, 01:34 | |
| Δημήτρη αρχικά ευχαριστώ για τις φωτό,θέλω να πιστεύω μια και το αγόρασα έτσι οτι η διαφορά στο ύψος καλύφθηκε από την αλλαγή στις βάσεις.T.R.E. και αν έχω σκεφτεί για το υποπλαίσιο σου.... .Δυστυχώς όμως επείγουν άλλα πράγματα πρώτα.Σας φαίνεται οτι πρέπει να κάνω κάτι παιδες ή το αφήνω ως έχει;Παίζει να γυρίζει όπως του Jim ή όχι;Αν και για να πω την αλήθεια νομίζω οτι το δοχείο του Jim είναι πολύ μικρότερο οπότε και να γυρίζει μάλλον θα εξέχει από την άλλη... | |
|
| |
nktr Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Περίεργος "big-bang" θόρυβος από μοτέρ Κ7 και θεματάκι με αναρτηση WP Παρ 13 Σεπ 2013, 07:40 | |
| το δοχείο του αζώτου περιστρέφεται και γυρίζει γύρω από την έδρασή του στο σώμα της ανάρτησης. Γύρισέ το κάποιες μοίρες προς τα μέσα μέχρι να μη βρίσκει στο υποπλαίσιο και είσαι έτοιμος. Του JimK7 είναι το σωστό αλλά και από άλλα μοτό ταιριάζουν εάν το ύψος είναι ίδιο και εαν το δοχείο του αζώτου είναι στη σύνηθες θέση. Στο Cbr 1000 για πσράδειγμα κάνει μόνο το δικό του λόγω περίεργης έδρασης πλαισίου-ψαλιδιού. Δοκίμασέ το και βλέπεις | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
| Θέμα: Απ: Περίεργος "big-bang" θόρυβος από μοτέρ Κ7 και θεματάκι με αναρτηση WP Παρ 13 Σεπ 2013, 09:03 | |
| - nktr έγραψε:
- το δοχείο του αζώτου περιστρέφεται και γυρίζει γύρω από την έδρασή του στο σώμα της ανάρτησης. Γύρισέ το κάποιες μοίρες προς τα μέσα μέχρι να μη βρίσκει στο υποπλαίσιο και είσαι έτοιμος. Του JimK7 είναι το σωστό αλλά και από άλλα μοτό ταιριάζουν εάν το ύψος είναι ίδιο και εαν το δοχείο του αζώτου είναι στη σύνηθες θέση. Στο Cbr 1000 για πσράδειγμα κάνει μόνο το δικό του λόγω περίεργης έδρασης πλαισίου-ψαλιδιού.
Δοκίμασέ το και βλέπεις Νικο το δοχειο πανω κατω παει αλλα δεξια αριστερα Για μενα καλο θα ειναι να το πουλησει και να παρει ενα για Κ7 γιατι οταν θα ειναι δικαβαλος σε ενα μεγαλο σκαμπανεβασμα θα ξαναβρει | |
|
| |
| Περίεργος "big-bang" θόρυβος από μοτέρ Κ7 και θεματάκι με αναρτηση WP | |
|