Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Greek GSX-R forum
Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Όνομα: : Valentinos Τόπος : Melbourne Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 1534 Hμερομηνία εγγραφής : 17/09/2009
Θέμα: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Σαβ 11 Ιουν 2011, 17:31
Εχει καμια εβδομαδα που παρουσιαστηκε. Στα φρενα και καθως βυθιζεται το πιρουνι ακουω ενα-δυο κλικ και καθως επανερχεται ακουγεται κι αλλο ενα! Να σημειωσω οτι εχω ελεγξει ολες τις βιδες στις μανες, στα κλιπ ον και στις δαγκανες. Τις δαγκανες τις εχω καθαρισει για να βεβαιωθω οτι δεν ειναι τα τακακια. Οι δισκοπλακες δεν φαινονται να εχουν λασκαρει στα πιρτσινια τους οσο και να προσπαθησα με το χερι να τις κουνησω. Εχω ελεξγει για τζογους στον λαιμο και τα ρολεμαν τροχου αλλα τιποτα...
Εφτιαξα κι ενα βιντεακι για να παρετε μια ιδεα για τι πραγμα μιλαω. Ο θορυβος ειναι μεταλλικος και αγουγετε καπως σαν καστανια...κλικ-κλακ. Πριν την παω στο συνεργειο και τρελλανω και τον μηχανικο μου...ακουω γνωμες!
Αυτο που ακουω χαρακτηρηστικα στην οδηγηση ειναι αυτο που καταφερα να αναπαραγω καπου στο 30-35 sec.
ghost Hero gixxer
Όνομα: : Κώστας Τόπος : Κυπαρισσία Ηλικία : 50 Αριθμός μηνυμάτων : 2970 Αγωνιζόμενος : Married Hμερομηνία εγγραφής : 24/04/2009
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Σαβ 11 Ιουν 2011, 18:17
στ'αυτια μου ακουγεται σαν να λυγιζει καποια πλαστικη επιφανεια και μετα να κανει επαναφορα, αλλα μιας και απο το video ισως να μην ακουγεται ο συγκεκριμενος ηχος οπως ακριβως ειναι στην πραγματικοτητα,τσεκαρισε αν μπορεις τα ελατηρια στο μπροστινο
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Σαβ 11 Ιουν 2011, 18:30
Από το γεγονός ότι το κάνει όταν πατάς φρένο συμπεραίνω ότι είναι ρουλεμάν λαιμού, αν και όπως λες το τσέκαρες, πρέπει να ξέρεις ότι θέλει αρκετή δύναμη για να φανεί ο τζόγος και όταν έχεις σηκώσει την μηχανή πάνω, ο φόβος μην πέσει σε κάνει να μην βάζεις την ανάλογη δύναμη που χρειάζεται. Αν ξέρεις την διαδικασία κάνε μια προσπάθεια να σφίξεις το κάτω παξιμάδι του λαιμού (χωρίς να το παρακάνεις θέλει ελάχιστο) και δες αποτελέσματα.
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Σαβ 11 Ιουν 2011, 18:59
Αυτό ακούγεται (σφίξιμο ρουλεμάν τιμονιού) αλλά τσέκαρέ το πρώτα να σιγουρευτείς πριν σφίξεις. Εάν δεν έχεις άνθρωπο να σηκώσεις τον μπροστινό τροχό στον αέρα στο στάντ πλάγια και να τραβήξει τις μπότες από την κάτω πλευρά του μπροστινού πήγαινε σε ένα πεζοδρόμιο και σταμάτα τον μπροστινό τροχό ακριβώς εκεί κοντράροντας. Πάτα φρένο και πίεζε το μπροστινό σου όπως στο βίντεο αλλά με κόντρα στο πεζοδρόμιο και βάλε το χέρι σου στη πάνω πλάκα του μπροστινού από την κάτω πλευρά εκεί που είναι τα παξιμάδια σύσφιξης κάτω από το κεντρικό παξιμάδι της πλάκας. Συμπίεσε κατ΄αυτόν τον τρόπο το μπροστινό και δες εάν νιώθεις εκεί κενό (τζόγο) με κούνημα της πλάκας με τα παξιμάδια. Εάν είναι θα το καταλάβεις με τη μία. Τότε όντως είναι αυτό και σφίξε περίπου 10 λεπτά του ρολογιού με max 15. Αφού ξεκινήσεις και δώσεις 10 λεπτά για αρχή σφίξε την πλάκα με το κεντρικό παξιμάδι και ξαναδές εάν έχει ακόμα τζόγο. Το τελικό τσεκ ότι σφίχτηκε σωστά και όχι παραπάνω γίνεται με οδήγηση της μοτό (αφού έχεις τσεκάρει σωστές πιέσεις στα ελαστικά) με πορεία σε ευθεία και αφήνεις τα χέρια με ταχύτητα από 40 έως περίπου 30 χλμ. Εάν η μοτό δεν "τραβάει" δεξιά - αριστερά σα μεθυσμένη είναι εντάξει και δώστης καμμιά τεκίλα παραπάνω να συνέλθει Καλή επιτυχία
*εννοείται ότι εάν δεν γνωρίζεις να κάνεις τη διαδικασία πήγαινε καλύτερα στο μηχανικό σου
STELIOS Adv. gixxer
Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 728 Hμερομηνία εγγραφής : 03/10/2009
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Κυρ 12 Ιουν 2011, 01:40
θα συμφωνησω και εγω με τον Νικο εχει τυχει και σε φιλο το πιθανοτερο να θελει σφιξιμο
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Κυρ 12 Ιουν 2011, 10:14
συμφονω και εγω με τον νικο ...ακουγετε για ρουλεμαν τιμονιου αλλα κοιταξε για καλο αι για κακο και τις δισκοπλακες μιπος εχουν χαλαροσει πολυ τα πριτσινια......
gat0s Hero gixxer
Όνομα: : ΑΝΕΣΤΗΣ Τόπος : ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1831 Αγωνιζόμενος : Hμερομηνία εγγραφής : 23/04/2009
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Κυρ 12 Ιουν 2011, 13:43
Πριν κανεις οτιδηποτε σφιξε τις αλενοβιδες που πιανει η μηχανι με με τον σκελετο και θα με θυμηθεις. Κανε αυτο και αν δεν στρωσει εδω ειμαστε
valentinosgsxr Hero gixxer
Όνομα: : Valentinos Τόπος : Melbourne Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 1534 Hμερομηνία εγγραφής : 17/09/2009
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Κυρ 12 Ιουν 2011, 13:47
Εννοεις τις βιδες που πιανουν τα μανιταρια? Αυτες τις τσεκαρα πρωτες-πρωτες.
gat0s Hero gixxer
Όνομα: : ΑΝΕΣΤΗΣ Τόπος : ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1831 Αγωνιζόμενος : Hμερομηνία εγγραφής : 23/04/2009
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Κυρ 12 Ιουν 2011, 13:50
valentinosgsxr έγραψε:
Εννοεις τις βιδες που πιανουν τα μανιταρια? Αυτες τις τσεκαρα πρωτες-πρωτες.
Ναι!!!
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Κυρ 12 Ιουν 2011, 13:55
Δυστυχως δεν ηταν λασκαρισμενες ουτε αυτες.
Αυριο θα παω στον μηχανικο μου να σφιξουμε λιγο τον λαιμο και ελπιζω να ξεμπερδεψω. Ευχαριστω για τις ιδεες!
GsxrPower Normal gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 170 Hμερομηνία εγγραφής : 13/10/2009
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Κυρ 12 Ιουν 2011, 13:57
Παιδες επιδη ακουω και εγω τν ιδιο θορυβο στο δικο μου ... εκατσα κοιταξα σιγα σιγα ολα τα παραπανω και ειδα ο,τι η μια η δισκοπλακα εχει αρκετο κενο στα πριτσινια ....και με τραβαει και το τιμονι αριστερα....αυτην παει για αλλαγη η επισκευαζετε ?
gat0s Hero gixxer
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Κυρ 12 Ιουν 2011, 14:04
valentinosgsxr έγραψε:
Δυστυχως δεν ηταν λασκαρισμενες ουτε αυτες.
Αυριο θα παω στον μηχανικο μου να σφιξουμε λιγο τον λαιμο και ελπιζω να ξεμπερδεψω. Ευχαριστω για τις ιδεες!
Δεν χρειαζεται να ειναι λασκαρισμενες.Σφηξε λιγο παραπανω εκτος αν ειναι ειδη πολυ σφηγμενες
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Κυρ 12 Ιουν 2011, 14:06
Θα του πω να τις σφιξουμε και αυτες με το ροποκλειδο για να ειμαστε σιγουροι.
GsxrPower Normal gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 170 Hμερομηνία εγγραφής : 13/10/2009
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Κυρ 12 Ιουν 2011, 14:09
GsxrPower έγραψε:
Παιδες επιδη ακουω και εγω τν ιδιο θορυβο στο δικο μου ... εκατσα κοιταξα σιγα σιγα ολα τα παραπανω και ειδα ο,τι η μια η δισκοπλακα εχει αρκετο κενο στα πριτσινια ....και με τραβαει και το τιμονι αριστερα....αυτην παει για αλλαγη η επισκευαζετε ?
υπαρχει περιπτωση το τιμονι να τραβαει απο την δισκοπλακα ???
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Κυρ 12 Ιουν 2011, 14:11
Η δισκοπλακα δεν επισκευαζεται. Παντως δεν παιζει να σου τραβαει το τιμονι εξαιτιας της. Μαλλον ο δρομος που εκανες την δοκιμη δεν ηταν εντελως επιπεδος ή πας για ρουλεμαν τιμονιου.
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Πεμ 16 Ιουν 2011, 15:19
Λοιπον...δωσαμε στον λαιμο περιπου 1/8 της στροφης και το τριξιμο σταματησε. Δυστυχως ομως ξαναρχισε μετα απο 120 χιλιομετρα...
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Πεμ 16 Ιουν 2011, 18:39
valentinosgsxr έγραψε:
Λοιπον...δωσαμε στον λαιμο περιπου 1/8 της στροφης και το τριξιμο σταματησε. Δυστυχως ομως ξαναρχισε μετα απο 120 χιλιομετρα...
φανταζομαι οτι την πανω πλακα την ειχατε λασκαρη και απο το κεντρικο παξιμαδι και απο τα καλαμια για να το κανετε αυτο και μετα σφιξατε πρωτα το κεντρικο και μετα τα καλαμια ετσι????????????
τοτε λιστο ολο και αλαξε ρουλεμαν λαιμου...
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Πεμ 16 Ιουν 2011, 18:48
Χωρις αμφιβολια ολα εγιναν σωστα μαζι με τον μηχανικο μου. Ειναι λιγο νωρις ομως να αλλαξω ρουλεμαν λαιμου στα 16 χιλιαδες χιλιομετρα, ασε που δεν εχει τζογους ουτε και κανενα αλλο προβλημα στο τιμονι.
Λεω να του δωσω αλλο ενα 1/8 μηπως και κατσει καλυτερα. Τι λετε?
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Πεμ 16 Ιουν 2011, 19:13
valentinosgsxr έγραψε:
Χωρις αμφιβολια ολα εγιναν σωστα μαζι με τον μηχανικο μου. Ειναι λιγο νωρις ομως να αλλαξω ρουλεμαν λαιμου στα 16 χιλιαδες χιλιομετρα, ασε που δεν εχει τζογους ουτε και κανενα αλλο προβλημα στο τιμονι.
εξαρτατε ποσες σουζες κανεις........
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Πεμ 16 Ιουν 2011, 19:23
Ουτε που ξερω απο σουζα...ομως μενοντας στην Θεσσαλονικη εχω γινει ειδικος στα πεταγματα
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Πεμ 16 Ιουν 2011, 19:30
βαλε φτερα τοτε....θα γλυτοσεις και τους θορυβους
σορυ για το σπαμ αλλα να γελασουμε και λιγο
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Πεμ 16 Ιουν 2011, 21:46
thodoris έγραψε:
βαλε φτερα τοτε....θα γλυτοσεις και τους θορυβους
σορυ για το σπαμ αλλα να γελασουμε και λιγο
ΚΑΣΤΟΡΙΑ Adv. gixxer
Όνομα: : Χρηστοs Τόπος : ΚΑΣΤΟΡΙΑ Ηλικία : 50 Αριθμός μηνυμάτων : 712 Αγωνιζόμενος : BACK IN BLACK Hμερομηνία εγγραφής : 28/04/2009
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Πεμ 16 Ιουν 2011, 21:55
thodoris έγραψε:
valentinosgsxr έγραψε:
εξαρτατε ποσες σουζες κανεις........
Τα gsxr έχουν ενα θεματακι με τα ρουλεμαν τιμονιου απ΄οτι καταλαβα, Ενα κ9 1000 ενος φιλου και το δικο μου κ8 750 τα αλαξαμαε ο ενας στα 5000 και εγω στα 7.. Σουζα δεν παιζει!! Ξεκινησε με ενα ''τσικ τσικ΄΄ και μετα εγινε σαν το δικο σου!!
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Πεμ 16 Ιουν 2011, 23:06
Τα περισσότερα παίρνουν τζόγο και θέλουν σφίξιμο. Δοκίμασέ το λίγο ακόμη και κάνε το τέστ να σιγουρευτείς με τη κόντρα στο πεζοδρόμιο. Λογικά θα είσαι οκ.
Θέμα: Απ: Περιεργος θορυβος απο το μπροστινο...??? Δευ 25 Ιουλ 2011, 15:08
Σημερα εδωσα αλλο ενα 1 δεκατο στροφης και ξανασταματησε το τριξιμο (ειχε αρχισει να θυμιζει ξεχαρβαλωμενο κρεββατι ). Αντε να δουμε αν αυτη την φορα, Θα σταματησει για παντα?