Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Greek GSX-R forum
Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Το πιο πιθανό είναι οτι "τον έχει πάρει" η κάρτα γραφικών και συγκεκριμένα οι έξοδοι VGA και της καλωδιοταινίας αφού σου παίζει σε HDMI mode. Πρέπει να το δει ηλεκτρονικός για να σου πει.
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
Το πιο πιθανό είναι οτι "τον έχει πάρει" η κάρτα γραφικών και συγκεκριμένα οι έξοδοι VGA και της καλωδιοταινίας αφού σου παίζει σε HDMI mode. Πρέπει να το δει ηλεκτρονικός για να σου πει.
Ωχ λεγε μου τετοια γιατι αν ειναι καρτα γραφικων ειναι πολλα τα λεφτα Αρη
Έχει επεξεργασθεί από τον/την JIMK7 στις Δευ 14 Οκτ 2013, 10:00, 2 φορές συνολικά
kentaurosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Nίκος Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 2031 Hμερομηνία εγγραφής : 11/06/2009
Αν βρεις refurbished απο κανα internet είσαι ΟΚ. Αν πας για καινούργια (αν υπάρχει) το έχεις χάσει το κορμί πατριώτη....
Αν και λιγο δυσκολο αυτο που λες τωρα που το σκεφτομαι απο τη στιγμη που η οθωνη του pc μου ειναι HDMI αρα αν ηταν καρτα γραφικων δεν θα δουλευε η εξοδος HDMI εκτος κι αν βγαζει 2 εξοδους HDMI μια για την οθονη του pc μου και μια για αλλη οθονη , αλλα παλι μου φαινεται πολυ κουλο να εχουν καει ολοι αλλοι εξοδοι εκτος τη 1 εξοδο HDMI
kentaurosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Nίκος Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 2031 Hμερομηνία εγγραφής : 11/06/2009
Κι όμως δεν είναι καθόλου κουλό πίστεψέ με.... Αν σου δούλευε και η άλλη εξωτερική έξοδος (λογικά VGA δεν είναι ?) τότε μπορεί να έπαιζε μόνο θέμα με την καλωδιοταινία αφου θα δούλευαν οι 2 εξωτερικές και θα είχες θέμα μόνο με την εσωτερική. Όπως και να έχει πρέπει να "μετρηθεί" το τσιπάκι της κάρτας για να δεις τι παίζει όντως.
Painterz Adv. gixxer
Όνομα: : Γιωργος Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 41 Αριθμός μηνυμάτων : 546 Hμερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
να ρωτησω κατι... με το που το ανοιγεις σου δειχνει την οθονη του bios? που σου διαβαζει τις συσκευες? πριν φορτοσει τα windows...αν ναι μπορεις να πας safe mode me F8 και να μπεις να κανεις unistall τους drivers της καρτας γραφικων και να δεις μετα αμα θα μπει στο normal mode στα windows... αν το κανει αυτο ειναι 100% καρτα γραφικων.... αν ομως με το που το ανοιγεις εχει ασπρι οθονη τοτε ειναι σιγουρα η οθονη η πλακετα η μικρη που συνδεει την οθονη με την motherboard....
να ρωτησω κατι... με το που το ανοιγεις σου δειχνει την οθονη του bios? που σου διαβαζει τις συσκευες? πριν φορτοσει τα windows...αν ναι μπορεις να πας safe mode me F8 και να μπεις να κανεις unistall τους drivers της καρτας γραφικων και να δεις μετα αμα θα μπει στο normal mode στα windows... αν το κανει αυτο ειναι 100% καρτα γραφικων.... αν ομως με το που το ανοιγεις εχει ασπρι οθονη τοτε ειναι σιγουρα η οθονη η πλακετα η μικρη που συνδεει την οθονη με την motherboard....
Οχι με το που τον ανοιγω εχω ασπρη οθωνη , πλακετα εννοεις το inverter ?
georgeIII Normal gixxer
Όνομα: : ΓΙΩΡΓΟΣ Τόπος : ΠΑΤΡΑ-ΧΑΙΔΑΡΙ Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 233 Αγωνιζόμενος : Μακαρι να ημουν... Hμερομηνία εγγραφής : 25/12/2009
καλημερα , ουτε σε bios μπαινει δλδ; 99% δεν ειναι η καρτα γραφικων αλλα ο inverter. εχω ενα μαγαζι που εχω παει 2 λαπτοπ και τα εχει φτιαξει με λογικη τιμη... θα προσπαθησω να βρω την καρτα του και θα σου στειλω το τηλεφωνο τους
Painterz Adv. gixxer
Όνομα: : Γιωργος Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 41 Αριθμός μηνυμάτων : 546 Hμερομηνία εγγραφής : 22/01/2009
καλημερα , ουτε σε bios μπαινει δλδ; 99% δεν ειναι η καρτα γραφικων αλλα ο inverter. εχω ενα μαγαζι που εχω παει 2 λαπτοπ και τα εχει φτιαξει με λογικη τιμη... θα προσπαθησω να βρω την καρτα του και θα σου στειλω το τηλεφωνο τους
Ναι ετσι ακριβος ουτε σε bios μπαινει
Αν ειναι τελικα το inverter νομιζω οτι μπορω να το αλλαξω και μονος μου
εχω γνωστο που μ επισκευαζει εμενα τα λαπτοπ.... εαν σε ενδιαφερει στειλε μ ενα πμ να μιλησουμε τηλ.... μηπως σου βρω ή το ανταλλακτικο ή μου το στειλεις κ στο φτιαξει κιολας ο ιδιος....
100% ειναι το inverter ή αλλιως η ταινια που λεμε που συνδεει τν οθονη
cpantelo Adv. gixxer
Όνομα: : Κωστας Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 597 Hμερομηνία εγγραφής : 09/01/2012
Η πιθανοτερη αιτια για το προβλημα σου με σειρα πιθανοτητας ειναι ως εξης οπως ανεφεραν και καποιοι απο πάνω:
1) inverter (βρισκεται μέσα στην οθονη συνηθως στο κατω μέρος και πρώτα εκεί συνδέεται η καλωδιοταινία που έρχεται απο το motherboard.Να τη λυσεις είναι εύκολο αφου ξεβιδωσεις τις βιδες και χρησιμοποιησεις μια απλη καρτα για να ανοιξεις τα πλαστικά όπως η καρτα τραπεζης.Προσεχε οταν ξαναβαζεις τα πλαστικα τα καλωδια μην τα τσακισεις ή τα πιασεις αναμεσα στα πλαστικα)
2)Καλωδιοταινια (η διαδικασια ειναι οπως απο πάνω με λιγη περισσοτερη φασαρια αφου δυστηχως πρεπει να λυσει και το laptop απο κάτω για να την βγαλεις)
3)Οθονη/vga (δυστυχως εδω θελεις ανταλλακτικά ιδια για να δοκιμασεις τι φταει)
Οπως και να έχει η δουλεια γινεται και απο μονος σου απλα πολυ προσοχη με τις βιδες (ποιες πανε σε ποια τρυπα) μη τις μπερδεψεις.....
Πριν λιγο πηγα και ρωτησα στο service sony και μου ειπαν οτι δεν ειναι το inverter 100% απο τη στιγμη λεει οτι εχω φως στη οθονη δεν ειναι το inverter , ισχυει αυτο
Μου ειπε οτι ισως να ειναι η καλωδιοταινια αλλα για να ειναι σιγουρη πρεπει να το λυσουν να δουν τι φταιει , με κοστος για τη διαγνωση 20 ευρω
cpantelo Adv. gixxer
Όνομα: : Κωστας Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 597 Hμερομηνία εγγραφής : 09/01/2012
Ο inverter μπορει να μη σου δειχνει καθολου στην οθονη ή εντελως αχνα......οπως και να εχει εαν δεν βαλεις αλλο πάνω δεν μπορεις να καταλαβεις δυστυχως...η πυθια δεν ζει πια χαχαχαχα
δυσκολα να ειναι η καρτα γραφικων γιατι δε θα επεζε σε hdmi (εχει ψηφιακο σημα εκει μαζι με ηχο). το οτι δεν πεζει στο vga ισως εχει χαλασει η θυρα vga του λαπτοπ απο το βαλε-βγαλε. γιατι ειναι λιγο κολημενες και αν τις ζορισεις χαλανε ευκολα. το οτι δε βλεπεις στην οθονη του λαπτοπ μαλλον εχει χαλασει η οθονη η εχει ξεκουμπωσει καποιο καλωδιο. πρεπει να το λυσεις για να βρεις το προβλημα. για αρχη προσπαθησε να ξεκουμπωσεις το πλαστικο γυρω απο την οθονη να δεις σε τι κατασταση ειναι τα καλωδια. αν δεν ξερεις, καλο ειναι να το πας σε τεχνικο πανω απο 30-40 ευρω για διαγνωση και επισκευη δυσκολα να σου παρει (αν δεν εχει καει κατι).
οπως το εχεις ανοιχτο αν πιεσεις την οθονη στις ακρες φτιχνει καθολου η εικονα? εχει πεσει ποτε κατω το λαπτοπ? μαλλον φθαρμενα-χαλασμενα καλωδια οθονης πρεπει να ειναι το προβλημα σου.
δυσκολα να ειναι η καρτα γραφικων γιατι δε θα επεζε σε hdmi (εχει ψηφιακο σημα εκει μαζι με ηχο). το οτι δεν πεζει στο vga ισως εχει χαλασει η θυρα vga του λαπτοπ απο το βαλε-βγαλε. γιατι ειναι λιγο κολημενες και αν τις ζορισεις χαλανε ευκολα. το οτι δε βλεπεις στην οθονη του λαπτοπ μαλλον εχει χαλασει η οθονη η εχει ξεκουμπωσει καποιο καλωδιο. πρεπει να το λυσεις για να βρεις το προβλημα. για αρχη προσπαθησε να ξεκουμπωσεις το πλαστικο γυρω απο την οθονη να δεις σε τι κατασταση ειναι τα καλωδια. αν δεν ξερεις, καλο ειναι να το πας σε τεχνικο πανω απο 30-40 ευρω για διαγνωση και επισκευη δυσκολα να σου παρει (αν δεν εχει καει κατι).
οπως το εχεις ανοιχτο αν πιεσεις την οθονη στις ακρες φτιχνει καθολου η εικονα? εχει πεσει ποτε κατω το λαπτοπ? μαλλον φθαρμενα-χαλασμενα καλωδια οθονης πρεπει να ειναι το προβλημα σου.
Η vga θυρα δεν νομιζω να την εχω χρεισιμοποιηση πανω απο2 φορες και αλλη μια για να δω αν δουλευει μετα το προβλημα , ποτε προλαβε και χαλασε
Αυτο το κολπο με την οθονη το εχω δοκιμασει αλλα τιποτα το Σαββατοκυριακο θα κατσω να το λυσω να δω τι συμβαινει με την ταινια και αν δεν βγαλω ακρη θα το παω σε τεχνικο
Σημερα πηρα αποφαση να ανοιξω το λαπτοπ να δω τι σκατα συμβαινει
Το εκανα μπιλιες που λενε αλλα τιποτα ολα φανηκαν μια χαρα κουνουσα τα καλωδια αλλα τιποτα και ετσι το εκλεισα ξανα για να το παω στο μαστορα
Αφου τον εκλεισα του εκανα μια εκκινηση να δω αν δουλευε εστω οπως και πριν και για μεγαλη εκπληξη δουλευει μια χαρα του εχω κανει απο τοτε καμια 30 επανεκκινησεις και ειναι ενταξει
Τωρα τι σκατα ειχε δεν ξερω και παρεμπιπτοντος απο αυτο γραφω τωρα
Έχει επεξεργασθεί από τον/την JIMK7 στις Σαβ 02 Νοε 2013, 22:27, 2 φορές συνολικά
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010