Καλησπέρα σε όλους, με πολλές ευχές για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και πάνω απ'όλα με Υγεία-Αγάπη-Ευτυχία για εσάς και τους αγαπημένους σας....
Στο ψητό λοιπόν:
Βρίσκομαι πλεόν στην τελική ευθεία για την αγορά μεταχειρισμένης μηχανής (μόνο η μηχανή μου λείπει χαχαχα) και θέλω να ρυθμίσω κάποιες λεπτομέρειες ώστε να μην βρεθώ προ εκπλήξεων..
Διαβάζοντας στο νετ προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται για την δήλωση της μηχανής..μιλάμε για 600/750 κυβικά
Ισχύει η άποψη ότι μετά το 2012 πρέπει να δηλωθεί μόνο η αγορά της (στον 719 κωδικό) και μετά δεν χρειάζεται να ξαναδηλωθεί...άλλοι όμως λένε ότι δεν έχουν δηλώσει καθόλου την μηχανή και μου δημιουργούνται οι εξής απορίες:
1. όταν γίνεται η μεταβίβαση από τον πωλητή στον αγοραστή, καθώς μιλάμε για μεταχειρισμένη μηχανή, τα στοιχεία του αγοραστή δεν περνιούνται στην άδεια και στο σύστημα;
2. εσύ πρέπει να περιμένεις το Ε1 του 2014 για να την δηλώσεις ή πρέπει να πας στην εφορία μόλις γίνει η αγορά ή επειδή είμαι και σουρεαλιστής, θα περαστεί στο Ε1 σου αυτόματα από την ώρα της μεταβίβασης;
3. αν δεν δηλώνεται και σε γράψουν, σε ποιανού το όνομα θα γραφτεί και μετά θα πάει η κλήση;
4. τι ισχύει επί των πράξεων από την στιγμή που θα πας με τον πωλητή για να κάνετε την μεταβίβαση;
5. Εσείς τι κάνατε σε παρόμοια περίπτωση!!!!!!!!!
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!