| Πλαστικοποίηση ρεζερβουάρ | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Imp Jr.gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 12 Αγωνιζόμενος : Χρήματα > Πίστα > Μαθήματα > Προπόνηση > Αγώνας Hμερομηνία εγγραφής : 03/02/2010
| Θέμα: Πλαστικοποίηση ρεζερβουάρ Πεμ 27 Φεβ 2014, 21:50 | |
| Εδώ και κάμποσον καιρό, το μηχανάκι μου είχε ένα θέμα μετά τις 8.000 στροφές. Με ανοικτό τέρμα γκάζι, μπούκωνε και δεν άνοιγε πάνω από τις 10.000 - 10.500. Άκρως εκνευριστικό Αλλάχτηκε μπαταρία με καινούρια, ελέγχθηκαν όλες οι καλωδιώσεις για φθορές ή προβλήματα, έγινε διάγνωσε εγκεφάλου, ελέγθηκε η πίεση αντλίας βενζίνης, αλλά τίποτα. Πρόβλημα δεν βρίσκαμε και το μηχανάκι μπούκωνε. Πηγαίνοντας σε άλλον μάστορα, αποφασίσαμε να κάνουμε ογκομέτρηση της αντλίας βενζίνης, όπου τελικά διαπιστώθηκε το πρόβλημα. Η αντλία, τα μπεκ κλπ καθαρίστηκαν και έβγαλαν από μέσα... μεταλλικά ρινίσματα Ρώτησα τον μάστορα πού πιστεύει πως οφείλεται αυτό και μου είπε "σε 2 πράγματα". Κακής ποιότητας καύσιμα (το μηχανάκι έχει 66.700 Km και 3 ιδιοκτήτες πριν από 'μένα) και κακή σχεδίαση ρεζερβουάρ. Η Suzuki μου λέει, φτιάχνει τα ρεζερβουάρ από λαμαρίνα και μάλιστα όχι μονοκόματη. Έχει λοιπόν ραφές η λαμαρίνα. Με την χρόνια επαφή με την βενζίνη, η ίδια η λαμαρίνα και ιδιαίτερα στις ραφές, αφήνει ίχνη ύλης να διαφεύγουν και να ανακατεύονται με το καύσιμο. Σε συνδυασμό με την τεχνική που χρησιμοποιεί η Suzuki να στραγγίζει το καύσιμο από τον πάτο του ρεζερβουάρ, όλο αυτό το κατάλοιπο λαμαρίνας περνά στην τρόμπα. Η Honda μου είπε, ναι μεν τα φτιάχνει επίσης από λαμαρίνα, αλλά δεν στραγγίζει το καύσιμο με τον ίδιο τρόπο, αποτρέποντας το κατακάθι να πάει στην αντλία. Η Yamaha είναι τα ίδια σκ@τά, γι' αυτό και σε Suzuki - Yamaha αλλάζουμε συχνά πυκνά αντλίες καυσίμου (ή τις καθαρίζουμε αν γίνεται, παρ' όλο που οι κατασκευαστές λένε "αντικατάσταση"). Τα πιο καινούρια μηχανάκια όπως κάποια aprilia, έχουν πλαστικά ρεζερβουάρ. Οπότε ούτε σκόνες λαμαρίνας με τα χρόνια, ούτε βουλωμένες τρόμπες βενζίνης. Γι' αυτό και η μόνιμη λύση είναι να γίνει πλαστικοποίηση του ρεζερβουάρ. Πήγα και το έκανα με 80 ευρώ, για να μην χρειαστεί να κλάψω την αντλία βενζίνης, η οποία έχει κανά 700άρι. Τα αναφέρω όλα τα παραπάνω, διότι δεν τα ήξερα και θα ήθελα πολύ να μου τα έχει πει κι εμένα κάποιος και να το προσέξω εξ' αρχής, από το να δουλεύω το μηχανάκι μου με φτωχό μείγμα στα ψηλά και να ρισκάρω τα πιστόνια. Περιττό να αναφέρω, πως αφού καθαρίστηκε, ήταν σαν να του φόρεσα τουρμπίνα. Απλά δεν το αναγνώριζα. Βγήκα εθνική και κόφταρα την 6η... για τέτοια διαφορά μιλάμε. | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: Πλαστικοποίηση ρεζερβουάρ Πεμ 27 Φεβ 2014, 23:37 | |
| Απλά κράτα το κακής ποιότητας βενζίνη,τα υπόλοιπα είναι θεωρίες για αγρίους. Και άλλαξε μάστορα αυτός είναι Hondakias | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: Πλαστικοποίηση ρεζερβουάρ Παρ 28 Φεβ 2014, 09:53 | |
| | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Πλαστικοποίηση ρεζερβουάρ Παρ 28 Φεβ 2014, 14:50 | |
| το εχουμε πει εδω μεσα απειρες φορες ... ειναι κλασικο θεματακι που πασχουν και τα καφασια απο αυτο ...
για εμενα απλα ειναι θεμα βενζινης ... ειναι βρωμερα βρωμικες οι βενζινες που μας βαζουν ...
αμα διαβαζες πιο συχνα το φορουμ ή εαν ειχες κανει ενα ψαξιμο ή ειχες ανοιξει ενα θεμα με το προβλημα σου θα στο ειχαμε γραψει ... απο την 1τη προταση σου ειναι ξεκαθαρο τι φταιει : το μηχανάκι μου είχε ένα θέμα μετά τις 8.000 στροφές. Με ανοικτό τέρμα γκάζι, μπούκωνε και δεν άνοιγε πάνω από τις 10.000 - 10.500 | |
|
| |
Imp Jr.gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 12 Αγωνιζόμενος : Χρήματα > Πίστα > Μαθήματα > Προπόνηση > Αγώνας Hμερομηνία εγγραφής : 03/02/2010
| Θέμα: Απ: Πλαστικοποίηση ρεζερβουάρ Παρ 28 Φεβ 2014, 16:14 | |
| Εννοείς αυτά ας πούμε https://gixxer.forumgreek.com/t7974-topichttps://gixxer.forumgreek.com/t2784-topicOk, δεν είχα ψάξει σε forums όταν αντιμετώπιζα το πρόβλημα.. Πιο πολύ το πόσταρα για συνοπτική ενημέρωση χωρίς ερωτήσεις, κι επίσης ήθελα να αναφέρω την πλαστικοποίηση ως μέθοδο βελτίωσης που επίσης πρόσφατα έμαθα. Το ξέρω πως δεν μπορείς να αποφύγεις την σκουριά από τις δεξαμενές των πρατηρίων, αλλά τουλάχιστον αποφεύγεις αυτή του ρεζερβουάρ, όσο λίγη κι αν είναι. | |
|
| |
panosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Πανος Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2447 Hμερομηνία εγγραφής : 05/06/2009
| Θέμα: Απ: Πλαστικοποίηση ρεζερβουάρ Παρ 28 Φεβ 2014, 16:19 | |
| +1000 κ μου φαινεται οτι ο μαστορας σου σε τρυγαει για τα καλα.να το χεις κατα νου την επομενη φορα που θα σ αρχισει τα παπατζιλικια την μπαταρια σου αν την αλλαξες γι αυτον τον λογο τσαμπα τη πληρωσες. κ αυτην κ τον ελεγχο των καλωδιων,κ την διαγνωση του εγκεφαλου. αληθεια ποσο σου πηρε για ολα αυτα δεν μας ειπες/ παντως μια φορα κ γω παραλιγο να φαω καπακι κ το εριξα τοσο δυνατα, που απ το τρανταγμα νομιζω μου εφυγαν μερικα ρινισματα απο τις εσωτερικες ραφες του ντεποζιτου κ βουλωσε ακαριαια η τρομπα..βεβαια αν ηξερα τοτε οτι ο υπαρχει μαστορας που πουλαει τις αντλιες 700 ευρο θα ειχα παρει 2 απ αυτον,τοσο καλη τιμη δεν εχω βρει πουθενα αλλου | |
|
| |
Imp Jr.gixxer
| Θέμα: Απ: Πλαστικοποίηση ρεζερβουάρ Παρ 28 Φεβ 2014, 19:00 | |
| - panosk8 έγραψε:
- την μπαταρια σου αν την αλλαξες γι αυτον τον λογο τσαμπα τη πληρωσες.
Ήταν 2 χρονών κινέζικη και θα την άλλαζα έτσι κι αλλιώς με Yuasa. - panosk8 έγραψε:
- κ αυτην κ τον ελεγχο των καλωδιων,κ την διαγνωση του εγκεφαλου.
αληθεια ποσο σου πηρε για ολα αυτα δεν μας ειπες/
Αυτά τα έκανε εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος λόγω μηχανημάτων που είχε, όχι ο μηχανικός μου. Ίσα ίσα που ο μηχανικός μου, μου είπε από την πρώη στιγμή πως δεν υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα ηλεκτρολογικό/ηλεκτρονικό, αλλά το θέμα είναι στην αντλία. Η βλακεία είναι δική μου που πήγα στην επίσημη Suzuki κι όχι στον μηχανικό μου. - panosk8 έγραψε:
- παντως μια φορα κ γω παραλιγο να φαω καπακι κ το εριξα τοσο δυνατα, που απ το
τρανταγμα νομιζω μου εφυγαν μερικα ρινισματα απο τις εσωτερικες ραφες του ντεποζιτου κ βουλωσε ακαριαια η τρομπα..βεβαια αν ηξερα τοτε οτι ο υπαρχει μαστορας που πουλαει τις αντλιες 700 ευρο θα ειχα παρει 2 απ αυτον,τοσο καλη τιμη δεν εχω βρει πουθενα αλλου Δεν προσπάθησε να μου πουλήσει αντλία, αντιθέτως μου είπε πως παρ' όλο που ο κατασκευαστής ορίζει αντικατάσταση αυτής σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να γίνει καθαρισμός και να επανέλθει, πράγμα το οποίο έκανε. Η τιμή των 700 που ανέφερα είναι ενδεικτικό παράδειγμα ακριβής αγοράς με τοποθέτηση, όχι τιμή καταλόγου, αφού έτσι κι αλλιώς ούτε καν μπήκα στον κόπο να ψάξω για καινούρια αφού δεν μου χρειάστηκε. Αυτό για τον τσίγκο και τις ραφές στο ρεζερβουάρ δεν το λέω εγώ, αλλά μηχανικός με πολυετή εμπειρία, καταξιωμένος από 3 τριγύρω νομούς, εξουσιοδοτημένος της group piaggio και honda (τον μυρίστηκε ο T.R.E :P). Το είπε επίσης ο μάστορας που μου έκανε την πλαστικοποίηση (τον οποίο ανακάλυψα μόνος μου) και μου έφερε παραδείγματα κι άλλων Suzuki που του πήγαν για την ίδια δουλειά, με το ίδιο πρόβλημα, από άσχετες με την δική μου περιοχές της Ελλάδος. Αν ξέρεις περισσότερα για το θέμα από τους παραπάνω, ευχαρίστως να σε ακούσω, όμως την ειρωνία την ακούω βερεσέ. | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: Πλαστικοποίηση ρεζερβουάρ Παρ 28 Φεβ 2014, 19:39 | |
| To θεμα με την πλαστικοποιηση δεν το εγκρινω και αποφευγω να το κανω για 2 λογους 1) Λιγοτερος χωρος για βενζινα 2) μετα απο καιρο σπαει και ειναι μετα αχρηστο το τεποζιτο αναλογα βεβαια τη ποιοτητα του πλαστικοποιητη και τη κατεργασια που εκανε αυτος που στο περασε κατα με, πλαστικοποιηση κανουμε μονο σε εσχατη περιπτωση οπως, πολυ σκουριασμενα τεποζιτα με τρυπες | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Πλαστικοποίηση ρεζερβουάρ Παρ 28 Φεβ 2014, 20:35 | |
| jim ποσο χωρο περιπου "τρωει" απο το ντεποζιτο η πλαστικοποιηση ? και σε τι βαθος χρονου -περιπου- αναφερεσαι οταν λες οτι σπαει ? | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
| Θέμα: Απ: Πλαστικοποίηση ρεζερβουάρ Παρ 28 Φεβ 2014, 20:51 | |
| - Miou έγραψε:
- jim ποσο χωρο περιπου "τρωει" απο το ντεποζιτο η πλαστικοποιηση ?
και σε τι βαθος χρονου -περιπου- αναφερεσαι οταν λες οτι σπαει ? Εγω ξερω 2 ειδη πλαστικοποιητες (δεν νομιζω να υπαρχουν και αλλοι στην αγορα ) ο ενας ειναι πολυ λεπτος και διαφανες που δεν κανει τιποτα και ο αλλος ειναι παχυρευστος σε κοκκινο χρωμα, αυτος κατι λεει αλλα για να τον περασεις θελει καλη επεξεργασια πριν, ( βασικο για το ποσο θα σου κρατησει ) απο κι και περα αναλογα τη χρηση του μοτο, τους κραδασμους και τη σκουρια που ειχε πριν τον περασεις εχω δει σκασμενα μετα απο 3 χρονια, αλλα υπαρχουν και αλλα κοντα στα 5 χρονια και κρατανε ακομα Σε ενα 18 λιτρο τεποζιτο μπορει να χασεις κοντα και ενα λιτρο βενζινας, αναλογα ποσα χερια εχεις περασει το πλαστικοποιητη | |
|
| |
| Πλαστικοποίηση ρεζερβουάρ | |
|