καλησπέρα παίδες
είπα και εγώ σιγά σιγά να ασχολειθώ με το μηχανάκι μου. βρήκα τελικά χρόνο μετά από κάποιες αναποδιές
γρήγορο ιστορικό:
είμαι κάτοχος ενός hayabusa 99-00 εδώ και 6 μήνες περίπου και είχα από την αρχή ένα θεματάκι με τα ρεύματα δηλαδή μετά από καμιά 50αρια μιζιές ξελίγωνε την μπαταρία και δεν γυρνούσε η μίζα και μου έκανε κάτι έντονα μπερδέματα τα οποία μετα από διάστημα περίπου μιας εβδομάδας σταματούσαν. να μην τα πολυλογώ άλλαξα τελικά πριν κάνα μήνα πηνία (έβαλα από 2011 μοντέλο) και τα ρεύματα είναι μια χαρά και η μπαταρία φορτισμένη.
όσο για τα μπερδέματα:
όταν μου άλλαξε τα πηνία ο μηχανικός μου είπε ότι η πλεξούδα είναι σκατά μέσα και γενικά επικρατεί ένα χάος . αντικατέστησε κάποια καμμένα φισάκια και έκανε ένα ψιλοσημάζεμα. μου είπε δε ότι οι προηγούμενη κάτοχοι με τους μηχανικούς τους (επιστήμονες
τους λέω εγώ τους άσχετους που βάζουν χέρια είτε είναι κάτοχοι είτε μηχανικοί) ταπωσαν κάποια σημεία άλλα τα αφαίρεσαν και γενικά ο καθένας έκανε το μακρύ του και το κοντό του.
παρατήρησα λοιπόν ότι μετά από βροχόπτωση η όταν το πλένω κάνει αυτά τα μπερδέματα και όταν στεγνώνει καλά σταματάει.
αυτό σημαίνει ότι όταν βρέχεται γενικά κάνει αυτά τα μπερδέματα. είναι επανειλημμένα τσακ τσακ τσακ σαν να δίνει σπινθήρες συνέχεια τα μπουζί.
και ρωτάω εγώ σαν ένας απλός κοινός θνητός: υπάρχει περίπτωση να κάηκαν τα πηνία για αυτόν το λόγο?
στην αρχή είπα ότι θα είναι καμιά ρύθμιση τα μίγματα η κάτι τέτοιο αλλά τελικά παρατήρησα ότι το μηχανάκι βρέχεται και άμα δε στεγνώσει καλά γαμ....ται.
η μια λύση είναι να μην το ξαναπλύνω και όταν βρέχει να κρατάω ομπρέλα αλλά μετά από πολύωρη σκέψη κατάλαβα ότι δε λέει....
ευχαριστώ εκ των προτέρων η βοήθεια σας όταν χρειάστηκα ήταν πολύτιμη