| FI και τρόμπα λαδιού | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
bonepeeler Adv. gixxer
Ηλικία : 41 Αριθμός μηνυμάτων : 785 Hμερομηνία εγγραφής : 25/12/2010
| Θέμα: FI και τρόμπα λαδιού Τετ 04 Νοε 2015, 12:34 | |
| Έχω ένα θεματάκι τον τελευταίο καιρό. Σε ανύποπτη στιγμή ενώ κυκλοφορώ με το μηχανάκι, ανάβει το FI και στις αλλαγές ταχυτήτων αντί να κρατήσει τις στροφές, αυτές πάνες απευθείας στο ρελαντί και μετά επανέρχονται αν ανοίξω παραπάνω το γκάζι. Αν κλείσω τον κεντρικό διακόπτη με το κλειδί και βάλω πάλι μπροστά, το FI εξαφανίζεται και όλα δουλεύουν ομαλά. Το κάνει όποτε του αρέσει. Επίσης μιά φορά μου άναψε και το λαμπάκι της τρόμπας λαδιού παρέα με το FI και τότε εσβησε. Επίσης με σβήσιμο και άναμα, όλα δούλεψαν κανονικά. | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Τετ 04 Νοε 2015, 13:30 | |
| μου το ειχε κανει και εμενα και εψαχνα σαν βλακας
τελικα ηθελε καθαρισμα το σταντ απο την μπιχλα που ειχε πανω
δεν ξερω να σου πω γιατι και πως τα εκανε αυτα
αν και τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα το μηχανακι σου δεν παιζει να εχει βρωμα πανω
| |
|
| |
terrorzone Full gixxer
Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 826 Hμερομηνία εγγραφής : 08/10/2014
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Τετ 04 Νοε 2015, 13:38 | |
| | |
|
| |
bonepeeler Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Πεμ 05 Νοε 2015, 16:35 | |
| Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σήμερα μου έσπασε τα νεύρα. 5 φορές μου το έκανε. Ξεκίνησε όταν μου άναψε το λαμπάκι της βενζίνης. Αφού φούλαρα, μου το έκανε πάλι. Δεν ξέρω τί μπορεί να φταίει αλλά μου την έχει δώσει. Κοίταξα το σταντ και δεν έχει τίποτα. Να είναι από τρόμπα; Από τον διακόπτη του συμπλέκτη; Δεν ξέρω. | |
|
| |
kentaurosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Nίκος Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 2031 Hμερομηνία εγγραφής : 11/06/2009
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Πεμ 05 Νοε 2015, 16:48 | |
| - bonepeeler έγραψε:
- Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Σήμερα μου έσπασε τα νεύρα. 5 φορές μου το έκανε. Ξεκίνησε όταν μου άναψε το λαμπάκι της βενζίνης. Αφού φούλαρα, μου το έκανε πάλι. Δεν ξέρω τί μπορεί να φταίει αλλά μου την έχει δώσει. Κοίταξα το σταντ και δεν έχει τίποτα. Να είναι από τρόμπα; Από τον διακόπτη του συμπλέκτη; Δεν ξέρω. Ωχ ωχ γνώριμο σενάριο μου μυρίζει. Τον διακόπτη του συμπλέκτη πως τον έχεις? Με banjo bolt ? | |
|
| |
bonepeeler Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Πεμ 05 Νοε 2015, 16:52 | |
| - kentaurosk8 έγραψε:
- bonepeeler έγραψε:
- Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Σήμερα μου έσπασε τα νεύρα. 5 φορές μου το έκανε. Ξεκίνησε όταν μου άναψε το λαμπάκι της βενζίνης. Αφού φούλαρα, μου το έκανε πάλι. Δεν ξέρω τί μπορεί να φταίει αλλά μου την έχει δώσει. Κοίταξα το σταντ και δεν έχει τίποτα. Να είναι από τρόμπα; Από τον διακόπτη του συμπλέκτη; Δεν ξέρω. Ωχ ωχ γνώριμο σενάριο μου μυρίζει. Τον διακόπτη του συμπλέκτη πως τον έχεις? Με banjo bolt ? Nαι. Πες μου πως είναι αυτό μπας και γλυτώσω. Μου το είπε και κάποιος άλλος που θα μου αλλάξει τους banjoδιακόπτες και στον συμπλέκτη και στο φρένο πως είναι αυτό αλλά δεν ξέρω. Θα μου βάλει γωνιακούς από ΚΤΜ για να φαίνεται εργοστασιακή η ιστορία. | |
|
| |
kentaurosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Nίκος Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 2031 Hμερομηνία εγγραφής : 11/06/2009
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Πεμ 05 Νοε 2015, 17:01 | |
| Λοιπόν κατά 99% είναι αυτό. Κι εγώ σε Brembo RCS16 (όπως και άλλοι αρκετοί) είχα το ίδιο θέμα. Ενώ ποτέ δεν έχει παρουσιαστεί θέμα σε φρένα (διακόπτης για stop) στον συμπλέκτη μαλακίζεται και βγάζει Fi. εμένα σκέψου κροτάλιζε όλο το μοτέρ όταν άναβε. Ξήλωσε το banjo διακόπτη από τον συμπλέκτη και κάνε έναν εξωτερικό διακόπτη για να το βάζεις μπρος ή κάποια ΜΗΧΑΝΙΚΗ πατέντα από κάτω ώστε όταν πατάς συμπλέκτη να πατιέται και ο διακόπτης. Αν εν τέλει αλλάξεις banjoδιακόπτες και βάλεις από την ακατονόμαστη εταιρία (Κάθε Τρίτη Μάστορα) και σου δουλέψει χωρίς πρόβλημα ρίξε ένα μήνυμα και από δω. Να ξέρεις επίσης πως δεν συμβαίνει σε όλες τις τρόμπες αυτό. Πχ στην billet του TRE δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα ο bajoδιακόπτης δουλεύει κανονικότατα χωρίς FI. | |
|
| |
bonepeeler Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Πεμ 05 Νοε 2015, 17:05 | |
| - kentaurosk8 έγραψε:
- Λοιπόν κατά 99% είναι αυτό. Κι εγώ σε Brembo RCS16 (όπως και άλλοι αρκετοί) είχα το ίδιο θέμα. Ενώ ποτέ δεν έχει παρουσιαστεί θέμα σε φρένα (διακόπτης για stop) στον συμπλέκτη μαλακίζεται και βγάζει Fi. εμένα σκέψου κροτάλιζε όλο το μοτέρ όταν άναβε. Ξήλωσε το banjo διακόπτη από τον συμπλέκτη και κάνε έναν εξωτερικό διακόπτη για να το βάζεις μπρος ή κάποια ΜΗΧΑΝΙΚΗ πατέντα από κάτω ώστε όταν πατάς συμπλέκτη να πατιέται και ο διακόπτης. Αν εν τέλει αλλάξεις banjoδιακόπτες και βάλεις από την ακατονόμαστη εταιρία (Κάθε Τρίτη Μάστορα) και σου δουλέψει χωρίς πρόβλημα ρίξε ένα μήνυμα και από δω. Να ξέρεις επίσης πως δεν συμβαίνει σε όλες τις τρόμπες αυτό. Πχ στην billet του TRE δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα ο bajoδιακόπτης δουλεύει κανονικότατα χωρίς FI.
Αυτός που το έβαλε μου είπε πως το έχει βάλει σε πολλά Suzukia. Μάλιστα μου έδειξε 2 που είχε κάνει ακριβώς το ίδιο. Και σε μένα κροταλίζει λιγάκι. | |
|
| |
kentaurosk8 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Πεμ 05 Νοε 2015, 17:09 | |
| Το όλο σενάριο είναι μάλλον ότι μπερδεύει η ECU τους χάρτες των ταχυτήτων δηλαδή εσύ μπορεί να έχεις μέσα 2α 3η κτλ και παράλληλα έρχεται και σήμα νεκράς από τον διακόπτη (αυτό που δίνει όταν είναι πατημένος). Αυτός που στις έβαλε τις τρόμπες να υποθέσω ότι δεν είναι ο ίδιος που θα σου αλλάξει τους διακόπτες ε? Keep us up to date όταν τους αλλάξεις. | |
|
| |
bonepeeler Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Πεμ 05 Νοε 2015, 17:11 | |
| - kentaurosk8 έγραψε:
- Το όλο σενάριο είναι μάλλον ότι μπερδεύει η ECU τους χάρτες των ταχυτήτων δηλαδή εσύ μπορεί να έχεις μέσα 2α 3η κτλ και παράλληλα έρχεται και σήμα νεκράς από τον διακόπτη (αυτό που δίνει όταν είναι πατημένος). Αυτός που στις έβαλε τις τρόμπες να υποθέσω ότι δεν είναι ο ίδιος που θα σου αλλάξει τους διακόπτες ε? Keep us up to date όταν τους αλλάξεις.
Όχι, άλλος είναι. | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Πεμ 05 Νοε 2015, 19:56 | |
| Καλά αυτό μπορείς να το δεις εύκολα,αν προέρχεται απ'το banjo. Επίσης πριν αλλάξεις οτιδήποτε τσέκαρε μήπως έχεις πολλά υγρά στο δοχείο του συμπλέκτη και όταν ζεσταίνονται δεν έχουν χώρο να διασταλλούν και "πατάνε" τον συμπλέκτη | |
|
| |
kentaurosk8 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Πεμ 05 Νοε 2015, 21:17 | |
| Νίκο το κάναμε και στο δικό μου αν θυμάσαι αυτό με τα υγρά αλλά δεν... Ίσως να παίξει στου Ροβέρτου επειδή είναι άλλη τρόμπα. Πως μπορείς να δεις αν προέρχεται από το banjo? Το χαμε δει σε μένα; Ούτε που θυμάμαι... | |
|
| |
Leroy Elite gixxer
Όνομα: : Πασχαλης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 4497 Hμερομηνία εγγραφής : 01/02/2010
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Παρ 06 Νοε 2015, 00:37 | |
| Εύκολα ρε ξεσυνδέεις τον banjoδιακόπτη και παίζεις με τα καλώδια. | |
|
| |
kentaurosk8 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Παρ 06 Νοε 2015, 11:35 | |
| - Leroy έγραψε:
- Εύκολα ρε ξεσυνδέεις τον banjoδιακόπτη και παίζεις με τα καλώδια.
Καλά αυτό είναι το προφανές ρε μλκ αχαχαχαχα. | |
|
| |
Leroy Elite gixxer
Όνομα: : Πασχαλης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 4497 Hμερομηνία εγγραφής : 01/02/2010
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Παρ 06 Νοε 2015, 23:52 | |
| Ε ναι ρε τι άλλο να κάνεις; | |
|
| |
bonepeeler Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Τετ 11 Νοε 2015, 12:39 | |
| Και η μαλακια εγενετο. Μου εβγαλε fi και ηθελα να ω τι προβλημα εχει. Ανοιξα το ριγωνικο καπακι δεξια, εβγαλα τη λευκη φισα και ενωσα το μαυρο μ λευκη γραμμη και το πορτοκαλι με πασνη γραμμη. Το μηχανακι εσβησε αλλα δε μου εβγαλε κωδικο σφαλματος. Εσβησε και το fi αλλα οταν γυρναω κλειδι, μενει στο check και δεν κανει ιποτα. Μια ορα αποφασισα ν βαλω χερι και τα εκανα κωλος... | |
|
| |
terrorzone Full gixxer
Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 826 Hμερομηνία εγγραφής : 08/10/2014
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Τετ 11 Νοε 2015, 13:18 | |
| fantazome ηθελες να το βαλεις σε dealer mode?για τσεκαρε τιποτα ασφαλειες.λεω εγω με το αμπαλο μυαλο μου? | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Τετ 11 Νοε 2015, 13:36 | |
| στανταρ εχεις καψει ασφαλεια | |
|
| |
bonepeeler Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Τετ 11 Νοε 2015, 20:10 | |
| Τελικα ασφαλεια ηταν. Απο κωδικους εχω c40 c46 και το μηχανακι πρεπει να μπηκε σε safe mode και το καταλαβα επειδη το μηχανακι εγινε αδυναμο σε ολες τις στροφες. Αν ανοιξω τερμα γκαζι, κοιμαμαι κιολας αμα λαχει. | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Τετ 11 Νοε 2015, 22:03 | |
| Το C40 είναι η βαλβίδα του ρελαντί,έλα αύριο αν είναι να το δούμε,είναι νομίζω άσχετο με την βαλβίδα του συμπλέκτη | |
|
| |
terrorzone Full gixxer
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Τετ 11 Νοε 2015, 22:25 | |
| to c46 ειναι το κλαπετακι της εξατμισης? | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
| |
| |
terrorzone Full gixxer
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Τετ 11 Νοε 2015, 22:35 | |
| Αστο νικο.μπορει να γεννησει κανενα imazuma 250 σε 9 μηνες.... | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
| |
| |
bonepeeler Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: FI και τρόμπα λαδιού Πεμ 12 Νοε 2015, 10:01 | |
| Το ανελαβε ο γιατρος. | |
|
| |
| FI και τρόμπα λαδιού | |
|