Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Greek GSX-R forum
Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Όνομα: : ΠΕΤΡΟΣ Τόπος : ΣΑΛΟΝΙΚΑ Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 700 Αγωνιζόμενος : Ναι...με τη σκια μου Hμερομηνία εγγραφής : 04/09/2012
Θέμα: Kαθαρισμα Δαγκανες Κυρ 28 Φεβ 2016, 22:02
Παιδες τελευταια φορα που καθαρισα τις δαγκανες μπροστα με σπρευ φρενων κ σαπουνονερο ειδα,κ σ αυτες οπως και σ αλλα 2 Gsr που εκανα την ιδια διαδικασια,οτι τα 4 εμβολα δεν κινουνται ταυτοχρονα.Χωρις να εχω κανα θεμα με τα φρενα,απλα επειδη θ αλλαξω σωληνακια,θα καθαρισω κ τις δαγκανες παλι.
Κι ερχομαι στην ερωτηση..Λιγο W-40 στη βαση απ τα εμβολα της δαγκανας?Θα αρχισουν να κινουνται καλυτερα πιστευω. Υπαρχει κανας λογος να το αποφυγω?Τι λετε?
zinos Normal gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 216 Hμερομηνία εγγραφής : 28/04/2011
τα λεπτα εμβολα ξεκινανε πολυ λιιιγο νωριτερα. φυσιολογικο μαλον, το παρατηρησα κι εγω καποτε. λιπαντικο μπορεις να χρησημοποιησεις το ιδιο το υγρο φρενων. τα διαφορα λιπαντικα σπρει ισως ξεχειλωσουν τα ο-ρινγκ κ σε λιγο καιρο θα σφιγγουν τα εμβολα. (την εκανα τη μ-λακια)
krosfala Adv. gixxer
Όνομα: : ΠΕΤΡΟΣ Τόπος : ΣΑΛΟΝΙΚΑ Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 700 Αγωνιζόμενος : Ναι...με τη σκια μου Hμερομηνία εγγραφής : 04/09/2012
Λες ε?Παντως κ το υγρο φρενων ειναι εξαιρετικα διαβρωτικο αμα αντεχουν αυτο τα τσιμουχακια δε θ αντεξουν λιιιγο W-40? Me τι την επαθες εσυ Ζηνο θυμασαι?
Με μια παλια οδοντοβουρτσα και χλιαρο νερο+σαπουνι καθαριζεις τα εμβολα. Λιπανση των εμβολων ΜΟΝΟ με υγρο φρενων η με μια μπατονετα τα περνας με γρασο σιλικονης. Ευλογα αναρωτιεσαι τι ζημια μπορει κανει το wd αλλα τα τσιμουχακια των εμβολων ειναι οπως τα τσιμουχακια της αλυσιδας,δηλαδη λιπαινονται και καθαριζονται μονο με ειδικα υλικα.Για παραδειγμα ενας φτηνο υλικο για καθαρισμα αλυσιδας ειναι το παραφινελαιο,αν το κανεις με wd χαιρετας την αλυσιδα.
krosfala Adv. gixxer
Τα έμβολα θέλουν ξανά και ξανά καθάρισμα μέχρι να κινούνται ομοιόμορφα. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλές μα πάρα πολλές φορές πέρασμα. Εάν δεν είναι χαλασμένα τα τσιμουχάκια θα καθαρίσει. Εάν δεν φτιάξει μετά από επανειλημμένα καθαρίσματα τότε πιθανόν να θες άλλα για να έχεις ομαλή κίνηση. Θέλει πολύ ώρα και υπομονή
panosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Πανος Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2447 Hμερομηνία εγγραφής : 05/06/2009
Για να ξεπροβαλεις μόνο το ένα από τα 4 εμβολα, βγάζεις τη δαγκανα από τη μπότα,βγάζεις τα τακακια,κ βάζεις ένα ξύλινο τακο ανάμεσα σε ένα από τα 2 ζευγάρια. Το σωληνάκι το έχεις πάνω. Μετά με το χέρι πατάς το 3ο τέρμα μέσα ,η και τρομπαρεις τη μανετα ενώ συνεχίζεις να πιεζεις αυτό που κρατάς με το χέρι μέχρι να βγει ψηλά το τέταρτο που θες να καθαρίσεις. Μετά με οδοντοβουρτσα κ σιγά σιγά θα αρχίζει να γυρίζει κιόλας.
Αφού καθαρίσεις το ένα κάνεις κ τα υπόλοιπα με την ίδια διαδικασία μέχρι να έχεις 2 εμβολα ασφαλισμενα με τον τακο κ τα άλλα 2 να τα πιεζεις με το χέρι κ να κινούνται άνετα μια το ένα μια το αλλο χωρίς καμία μα καμία αντίσταση. Στην αρχή είναι μπετο μετά άμα καθαρίσει θα νιώθεις τη κίνηση πολύ ομαλά. Το ποτηράκι να έχεις ανοιχτό κ να βγάλεις λίγα υγρά γιατί άμα το πατήσεις τέρμα μέσα θα χυθεί από πάνω.αμ είναι κλειστό δε θα μπορείς να τα κινήσεις. Μετά εννοείται εξαερρωση από την αρχή όλο το κύκλωμα.
nik1000 Normal gixxer
Τόπος : Νικος Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 68 Hμερομηνία εγγραφής : 01/05/2013
[/quote] Ευλογα αναρωτιεσαι τι ζημια μπορει κανει το wd αλλα τα τσιμουχακια των εμβολων ειναι οπως τα τσιμουχακια της αλυσιδας,δηλαδη λιπαινονται και καθαριζονται μονο με ειδικα υλικα.Για παραδειγμα ενας φτηνο υλικο για καθαρισμα αλυσιδας ειναι το παραφινελαιο,αν το κανεις με wd χαιρετας την αλυσιδα. [/quote] Αυτο που λες για το wd ειναι λαθος.το εχουνε κανει 100 τεστ και καμια αλυσίδα στα orings δεν ειχε ζημια.απλα ειναι μονο για καθαρισμα αν κ δεν συμφέρει οικονομικά σε σχέση με το παραφινελαιο.
krosfala Adv. gixxer
Εάν θέλεις να γίνει σωστά έτσι γίνετε... Όσο πιο συχνά κάνεις τον καθαρισμό τόσο πιο λίγο χρόνο θα καταναλώνεις. Την πρώτη φορά που το έκανα μου πήρε 2+ ώρες. Τώρα 45' το πολύ.
panosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Πανος Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2447 Hμερομηνία εγγραφής : 05/06/2009
Δουλεια βρηκαμε... Ευχαριστω πολυ και παλι αγορια.Περιμενω κατι σωληνακια οταν ερθουν θα κατσω να το κανω ετσι κ θα το ενημερωσω το θεμα. Αν και οταν τις καθαρισα το μηχανακι ειχε καμια 5.000χλμ και τα εμβολα δε κινουνταν ολα μαζι.Σκεφτομαι οτι ισως επειδη το πηρα στοκ και καθοτανε 5-6χρονια να επηρεαστηκανε τα τσιμουχακια. Οπως κ να χει εγω θα την κανω τη δουλεια,αλλα πολυ φοβαμαι οτι παλι δε θα κινουνται ολα μαζι. Θα το παλεψω παντως κ θα ενημερωσω
lKiNG Normal gixxer
Όνομα: : Κυριάκος Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 145 Hμερομηνία εγγραφής : 13/03/2011
ετσι και αλλοιως δεν κινουνται ολα μαζι τα μικροτερης διαμετρου εμβολα δουλευουν πρωτα και ακολουθουν τα μεγαλα
και ναι αυτος ειναι ο μονος σωστος τροπος να καθαρισεις τις δαγκανες σου και φυσικα κανενα συνεργειο δεν θα κατσει να τα καθαρισει ετσι για λογαριασμο σου
και δεν ειναι αναγκη να το κανεις αυτο καθε φορα που πλενεις το μηχανακι πχ εγω το κανω οταν αλλαζω υγρα φρενων ή τακακια δλδ περιπου καθε χρονο
krosfala Adv. gixxer
Παιδες αλλαξα τα σωληνακια,οποτε εκανα και τον καθαρισμο με χλιαρο νερο και Ava. Να πω 2πραματα ετσι πληροφοριακα.Το μηχανακι εχει 2χρονια που κυκλοφορει. Ο πρωτος καθαρισμος εγινε στις 5.000χλμ περυσι.Οταν τα ανοιξα τοτε τα εμβολα δε κινουνταν ταυτοχρονα ασχετως διαμετρου.Καθαρισα με σπρευ φρενων κ οδοντοβουρτσα.
Προχθες τα ξαναανοιξα να τα καθαρισω στις 10.000χλμ και παλι δε κινουνταν ταυτοχρονα ασχετως διαμετρου.Με πολυ καθαρισμα η 1δαγκανα δουλεψε σχεδον τελεια,η αλλη λιγο χειροτερα. Κουραστηκα κιολας,τα φρενα τουμπανο παντως
noodles Hero gixxer
Όνομα: : Βαγγέλης Τόπος : Καρδίτσα Ηλικία : 34 Αριθμός μηνυμάτων : 1424 Hμερομηνία εγγραφής : 12/02/2013
στο δικο μου τα εμβολακια δεν ειχανε καθαριστει ποτε. οταν τα ελυσα 1η φορα στα 33κ χλμ να αλλαξω τακακια ειχανε πολυ βρωμια μεν, σκονες, μυγακια, σφηκες, οτι μπορεις να φανταστεις αλλα με καλο καθαρισμα με οδοντοβουρτσα και υγρο πιατων γινανε πενα.