| Σοβαρο προβλημα με την μηχανη | |
|
+5T.R.E kentaurosk8 AsereNick giannisK6 Zuki93 9 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Zuki93 Normal gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 88 Hμερομηνία εγγραφής : 17/10/2016
| Θέμα: Σοβαρο προβλημα με την μηχανη Κυρ 06 Νοε 2016, 23:38 | |
| Καλησπερα!! Ειμαι νεος στο φορουμ και εχω ενα πολυ σοβαρο θεμα με το μηχανακι που αγορασα προσφατα απο ιδιωτη(gsxr 600 k7 37000+χλμ) Αρχικα εκανα το λαθος να το αγορασω γιατι οντας τελειως απειρος δεν το προλαβα...Βλεπετε εμαθα ψαχτηκα και τωρα χτυπαω το κεφαλι μου.. ειμαι 100% σιγουρος οτι κουβαλαει κακο κουσουρι και αυτο λεγεται πιεση στο κυκλωμα απτην πρωτη μιζια γιατι ανοιγοντας την ταπα του ψυγειου αμεσως τα νερα ανεβαινουν και χυνοντε σιγα σιγα,τα νερα κοχλαζουν μετα απο βολτα στο υπερχειλισης και εννοειται μειωση παραφλου αρκετη...Αν μου πειτε για ελεγχο πριν την αγορα εφερα μηχανικο και μαλιστα φημισμενος για τη δουλεια του στα αγωνιστικα αλλα το μονο που εκανε ειναι να ακουσει λιγο το μηχανακι και να μου πει ελα απτο συνεργειο καταλαβατε σοβαροτητα ηθελε να ετοιμασει τον επομενο πελατη... Οπου μου ειπε οτι θελει ενα καλο σερβις...Και οντως εγινε γιατι οταν το πρωτοπηρα παρατηρουσα σε ρυθμους πολης αν το αφηνα ειχα δει και 115 βαθμους οπου εσβηνα εντρομος....Αλλαξαμε καμενο θερμοστατη και tps... Με τον θερμοστατη ελεγα θα ηταν αμ δε...Για εξαερωσεις ουτε λογος δεν χρειαζεται να μπουμε σε αυτο εχω κανει απειρες και ελεγμενα σωστα...Το εχω ενα μηνα..Την τελευταια βδομαδα μου πεταει οποτε το θυμιθει ασπρο ωραιο ντουμανι αλλες λιγο αλλες πολυ...Και απτα λιγα που εχω μαθει ειμαι σιγουρος πια οτι παω για φλατζα κεφαλης + πλανισμα καπακιου...Δεν θεωρω αλλον λογο για τα παραπανω...Σε εθνικο και με πορεια δεν βλεπω πανω απο 88... Και ας το ζορισω παλι δεν ανεβαινει...Συμφωνειται στα δικα μου συμπερασματα??..Θα απεκλεια τη φλατζα αλλα απτην στιγμη που αρχισε να πεταει ασπρα καπνα....Λαδι δεν χανω αν μου πειτε για καψιμο λαδιου ouτε μπλε χρωμα καπνου ουτε εχω ασπρα λαδια η λαδια στο ψυγειο...Οταν πεταει το καπνο συνηθως η οταν ξεκιναω απο σταματιμα πολλες φορες πριν τις 4000 τραχιζει ο ηχος πολυ σαν να δουλευει 3Κυλινδρο μετα τις 4000 ακους και ζωντανευει δηλαδη δουλευει κανονικα...Θεωρω τα νερα κανουν το ολο θεμα στο θαλαμο καυσης ...Απλως φοβαμαι γιατι αν ειναι φλατζα παει και ερχετε με 300-400Ε...Αν ειναι ραγισμα στο καπακι τον ηπια πανηγυρικα..Γιατι τα φραγκα τα εδωσε σχεδον ολα στη μηχανη να την αγορασω, πρωτο λαθος... Αν ηταν ραγισμα θα ειχα πιο εντονα συμπτωματα?Υπαρχει τροπος να πεις μια διαφορα σε φλατζα η ραγισμα καπακου? Ολες οι γνωμες ευπροσδεκτες και ευχαριστω με οποιον ασχοληθει και μου πει...Χρειαζομαι δυο κουβεντες εμπειροτερων πριν ανοιξω καπακι στο συνεργειο με σταυρωμενα χερια...
| |
|
| |
giannisK6 Hero gixxer
Όνομα: : Γιάννης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 1323 Hμερομηνία εγγραφής : 21/03/2011
| Θέμα: Απ: Σοβαρο προβλημα με την μηχανη Δευ 07 Νοε 2016, 00:10 | |
| 1)Πρεπει αμεσα να λυθει ή εστω να μη το χρησιμοποιεις μεχρι να λυθει γιατι οσο δουλευει θα χειροτερευει η κατασταση. 2)Η καμενη φλατζα δε συνεπαγεται απαραιτητα και καψιμο λαδιου,ειναι αναλογως το σημειο που θα καει. 3)Οταν λες ''οταν το ξεκιναω απο σταματημα'' λογικα θα εννοεις απο πολυωρη ακινησια και αυτο που σου κανει ειναι λογικο οταν το αφηνεις να ηρεμησει και να γεμισει σιγα σιγα το θαλαμο καυσης με παραφλου,το οποιο μεχρι να καθαρισει (αφου παρει με δυσκολια μπρος),σου κανει τις διακοπες-μπερδεματα μεχρι να καει το νερο (και να μετατραπει σε ασπρο καπνο). Το συμπτωμα αυτο θα χειροτερευει οσο περναει ο καιρος και το δουλευεις,με τελικο σταδιο να κανει υδραυλικη απο τις ολοενα και μεγαλυτερες ποσοτητες υγρου στο θαλαμο καυσης και να χτυπησει μπιελα.
Επισης η θερμοκρασια που λες οτι εχεις σε πορεια ειναι πολυ υψηλη,ακομα και αν πας τερμα. Συνοψιζοντας,οπως σου εγραψα και στην αρχη,πρεπει αμεσα να ανοιχτει το καπακι και να γινει μια σωστη εκτιμηση της ζημιας και να εχεις στο μυαλο σου πως οσο το αφηνεις,τοσο χειροτερα τα κανεις. | |
|
| |
AsereNick Jr.gixxer
Όνομα: : Νίκος Κλειδαράς Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 34 Αριθμός μηνυμάτων : 48 Hμερομηνία εγγραφής : 19/10/2016
| Θέμα: Απ: Σοβαρο προβλημα με την μηχανη Δευ 07 Νοε 2016, 00:37 | |
| [quote="giannisK6"]1)Πρεπει αμεσα να λυθει ή εστω να μη το χρησιμοποιεις μεχρι να λυθει γιατι οσο δουλευει θα χειροτερευει η κατασταση. [/quote
+1 και το εργαλειο να το πας σε μαστορα οσο γινεται ποιο εμπιστο...ακινησια μεχρι να παει συνεργειο... καλα ξεμπερδεματα αδερφε...
| |
|
| |
Zuki93 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Σοβαρο προβλημα με την μηχανη Δευ 07 Νοε 2016, 00:41 | |
| - giannisK6 έγραψε:
- 1)Πρεπει αμεσα να λυθει ή εστω να μη το χρησιμοποιεις μεχρι να λυθει γιατι οσο δουλευει θα χειροτερευει η κατασταση.
2)Η καμενη φλατζα δε συνεπαγεται απαραιτητα και καψιμο λαδιου,ειναι αναλογως το σημειο που θα καει. 3)Οταν λες ''οταν το ξεκιναω απο σταματημα'' λογικα θα εννοεις απο πολυωρη ακινησια και αυτο που σου κανει ειναι λογικο οταν το αφηνεις να ηρεμησει και να γεμισει σιγα σιγα το θαλαμο καυσης με παραφλου,το οποιο μεχρι να καθαρισει (αφου παρει με δυσκολια μπρος),σου κανει τις διακοπες-μπερδεματα μεχρι να καει το νερο (και να μετατραπει σε ασπρο καπνο). Το συμπτωμα αυτο θα χειροτερευει οσο περναει ο καιρος και το δουλευεις,με τελικο σταδιο να κανει υδραυλικη απο τις ολοενα και μεγαλυτερες ποσοτητες υγρου στο θαλαμο καυσης και να χτυπησει μπιελα.
Επισης η θερμοκρασια που λες οτι εχεις σε πορεια ειναι πολυ υψηλη,ακομα και αν πας τερμα. Συνοψιζοντας,οπως σου εγραψα και στην αρχη,πρεπει αμεσα να ανοιχτει το καπακι και να γινει μια σωστη εκτιμηση της ζημιας και να εχεις στο μυαλο σου πως οσο το αφηνεις,τοσο χειροτερα τα κανεις. Δηλαδη σε πορεια αν βλεπω 83-84 ειναι πολυ?? Ποτε δεν μου χει παρει δυσκολα μπρος Οχι το κανει και σε σταματημα σε φαναρι...Και επισης δεν μετατρεπεται σε καπνο παντα....Ισως αυτο οφειλεται σε βρεγμενο μπουζι απτη φλατζα και δημιουργει το λεγομενο missfire | |
|
| |
kentaurosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Nίκος Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 2031 Hμερομηνία εγγραφής : 11/06/2009
| Θέμα: Απ: Σοβαρο προβλημα με την μηχανη Δευ 07 Νοε 2016, 09:44 | |
| Πάρε μία γνώμη απο Poulitzer (συμφορουμίτης) εδώ: | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: Σοβαρο προβλημα με την μηχανη Δευ 07 Νοε 2016, 11:18 | |
| - giannisK6 έγραψε:
Επισης η θερμοκρασια που λες οτι εχεις σε πορεια ειναι πολυ υψηλη,ακομα και αν πας τερμα.
Γιάννη η θερμοκρασία του είναι μια χαρά,τα 600 δεν έχουν ψυγείο λαδιού ( απλά γυρνάνε τα νερά του ψυγείου γύρω-γύρω απ'το φίλτρο λαδιού),δουλεύουν χοντρικά +10° πάνω απ'τα 1000 | |
|
| |
Hlektrologos Normal gixxer
Όνομα: : Βασίλης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 236 Hμερομηνία εγγραφής : 22/10/2009
| Θέμα: Απ: Σοβαρο προβλημα με την μηχανη Δευ 07 Νοε 2016, 16:25 | |
| Οι θερμοκρασίες σε πορεία είναι μια χαρά.Και εμένα εκεί παίζει με αυτές τις ταχύτητες. | |
|
| |
giannisK6 Hero gixxer
Όνομα: : Γιάννης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 1323 Hμερομηνία εγγραφής : 21/03/2011
| Θέμα: Απ: Σοβαρο προβλημα με την μηχανη Δευ 07 Νοε 2016, 16:54 | |
| Εχετε δικιο,οσον αφορα τη θερμοκρασια...ξεχασα οτι ειναι 600. | |
|
| |
Zuki93 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Σοβαρο προβλημα με την μηχανη Δευ 07 Νοε 2016, 18:13 | |
| Μιλησα με ενα παλικαρι με το ιδιο μηχανακι και οντας φλατζεος καποτε μου κανει οτι ανεβαζε πολυ στην πολη οπως εμενα που δεν εχω το περιθωριο για κινηση αρκετη με πολλα ξεκινα σταματα... Και επισης οταν το πιεζε..Εμενα δεν ανεβαζει στο πιεσε...Παντως αν βρασουν τα νερα εκει ξεκινα το πανηγυρι οπου βλεπεις το θερμομετρο να θελει να ανεβαινει συνεχεια και αυτο παντα μεσα σε πολη...Γενικα πολυ παραφλου φευγει στο υπερχειλισης γιατι η συμπιεση απτον θαλαμα αντικαθιστα τα νερα και τα ωθη απανω στο δοχειο..Κατα το σβησιμο η πιεση γυρνα στο θαλαμα μαζι με καποια νερα να υποθεσω...Οι καπνοι δεν εχουν σταθερη συχνοτητα ποτε δηλαδη θα εμφανιστουν και μου κανει εντυπωση..Εγω περιμενα να ειχα σταθερη απολειξη...Ισως απτις συστολες διαστολες του σπασιματος της φλατζας η της κοιλοτητας που εχει παρει η κεφαλη για να ραγισει τη φλατζα και κλεινει καπως το κενο...Τι να πω...Εμενα παντως με φοβηζει το ραγισμα καπακιου...Εχει κανεις ιδεα τι παραπανω εχει σαν συμπτωμα το ραγισμα κεφαλης απτο head gasket? Ξερω οτι χονδρικα παρουσιαζουν ιδια συμπτωματα..Απλως καπου διαβασα οτι αν ηταν ραγισμα αναμεσα σε νερα-κυλινδρο θα επρεπε να ειναι πολυ βαθυ και τα νερα θα κανανε αντιο μολις σε μια βολτα...Και επισης η θερμοκρασια θα ανεβαινει μπαμ χωρις να μπορει το ψυγειο να την κατεβασει ακομα και σε πορεια..Δεν ξερω τι λετε? | |
|
| |
aris sr20ve Adv. gixxer
Όνομα: : Άρης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 677 Αγωνιζόμενος : Ναι. Με αυτοκίνητα. Στα "γεράματα" αποφάσισα να γίνω και με την μηχανή... Hμερομηνία εγγραφής : 25/06/2016
| Θέμα: Απ: Σοβαρο προβλημα με την μηχανη Δευ 07 Νοε 2016, 19:21 | |
| H τάπα του ψυγείου σου είναι εντάξει? Αν συνεχίσεις να κυκλοφορείς και να βράζει νερά δεν θα το γλυτώσεις το ρήγμα και να μην έχεις. Πήγαινε στον poulitzer που σου πε και ο Κένταυρος. | |
|
| |
zed660 Hero gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : εδώ Ηλικία : 32 Αριθμός μηνυμάτων : 1497 Hμερομηνία εγγραφής : 24/04/2013
| Θέμα: Απ: Σοβαρο προβλημα με την μηχανη Δευ 07 Νοε 2016, 19:24 | |
| Να σε ρωτήσω, όταν το μηχανάκι σου ανεβάζει πολύ την θερμοκρασία του, παρατηρείς να κατουράει παραφλού από την υπερχείλιση; | |
|
| |
Zuki93 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Σοβαρο προβλημα με την μηχανη Δευ 07 Νοε 2016, 21:12 | |
| - zed660 έγραψε:
- Να σε ρωτήσω, όταν το μηχανάκι σου ανεβάζει πολύ την θερμοκρασία του, παρατηρείς να κατουράει παραφλού από την υπερχείλιση;
Oχι απλως αν ειναι στο μιν η σταθμη παει στο μαχ δηλαδη ανεβαινει 6 ποντους στο υπερχειλισης... | |
|
| |
Zuki93 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Σοβαρο προβλημα με την μηχανη Δευ 07 Νοε 2016, 21:15 | |
| - aris sr20ve έγραψε:
- H τάπα του ψυγείου σου είναι εντάξει? Αν συνεχίσεις να κυκλοφορείς και να βράζει νερά δεν θα το γλυτώσεις το ρήγμα και να μην έχεις. Πήγαινε στον poulitzer που σου πε και ο Κένταυρος.
Οταν λεω βραζει νερα εννοω οτι με 85 βαθμους θερμοκρασια κοιταζοντας το υπερχειλισης βγαζει μπουρμπουλιθρες...Το μονο κακο ειναι το hot spot που λενε... Αυτο σιγουρα ταλαιπωρειται μιας και απο κει μπαζει η συμπιεση...Δεν εννοω 115 βαθμους | |
|
| |
noodles Hero gixxer
Όνομα: : Βαγγέλης Τόπος : Καρδίτσα Ηλικία : 34 Αριθμός μηνυμάτων : 1424 Hμερομηνία εγγραφής : 12/02/2013
| Θέμα: Απ: Σοβαρο προβλημα με την μηχανη Δευ 07 Νοε 2016, 23:03 | |
| την γνωμη μου στην εχω πει. πηγαινε σε εμπιστο-καλο μηχανικο για να βρεις σιγουρα πιο ακριβως ειναι το προβλημα. | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: Σοβαρο προβλημα με την μηχανη Τρι 08 Νοε 2016, 03:16 | |
| Aν δεν το λύσεις δεν πρόκεται να βρεις από που προέρχεται. Απ'την στιγμή που σου βγάζει μπουρμπουλήθρες στο παραφλού από κάπου περνάει καυσαέριο μέσα στο κύκλωμα ψύξης. Μόλις λυθεί η κεφαλή μπορεί να τσεκαριστεί για ρήγμα κτλ. | |
|
| |
Zuki93 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Σοβαρο προβλημα με την μηχανη Τρι 08 Νοε 2016, 18:07 | |
| - vaggelis600 έγραψε:
-
την γνωμη μου στην εχω πει. πηγαινε σε εμπιστο-καλο μηχανικο για να βρεις σιγουρα πιο ακριβως ειναι το προβλημα. Xαχαχα γεια σου συνκικλιστη Βαγγελη Σημερα θα παω να εξιχνιασουμε το μυστηριο....!!!Θα σου στειλω πμ μολις ξεμπερδεψω | |
|
| |
| Σοβαρο προβλημα με την μηχανη | |
|