| Η μιζα πεθανε... η οχι?? | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Zuki93 Normal gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 88 Hμερομηνία εγγραφής : 17/10/2016
| Θέμα: Η μιζα πεθανε... η οχι?? Τρι 14 Νοε 2017, 18:20 | |
| Καλησπερα ,ειχα προσφατα ενα αναθεμα με τα πηνεια μερικες εκκινησεις με οριακα βολτ στην μπαταρια κλπ.Εκει αρχιζε η μιζια και ακουγοταν σαν να δινει πνευμα αδυναμη λιγο αλλα επερνε μπρος(12.5βολτ στην μπαταρια σε φαση σβηστα ολα) Βρισκω ενα καλο παληκαρι μαστορα κατεβαζω πηνεια με προδιαγραφες μαμα πηνειου(σε παχος συρματος,διπλη μονωση κλπ) Αγοραζω νεα μπαταρια βαζω υγρα φορτιζω κανα 2.5 ωρες ετοιμη.Βαζω απανω την μπαταρια ,ελεγχω ανορθωτη ολα καλος, πεζω τη μιζια ,με το ζορι πηρε μπρος.Στο ρελαντι βγαζω 13,8 βολτ.Πολυ αδυναμος ο ηχος που βγαζει (σκεψου πως ειναι οταν πας να μιζαρεις με αδυναμη μπαταρια).Με νεα μπαταρια(σωστα βολτ γυρω στα 12,9 σε ηρεμια),με καλο συστημα φορτισης πηνεια-ανορθωτης.Μετα παλι δοκιζω το ιδιο ε στην τριτη πεθανε.Απλα μιζαρει ψωφια τελειως και τελικα κανει ρεσετ η αντλεια καυσιμου και το στροφομετρο.Σαν να χω ψοφια μπαταρια δηλαδη.Ελεγχω λοιπον μπαταρια πριν τη μηζια εχω 12,9 βολτ.Μιζαρω και την ριχνει στα 9 και τελικα 8,6.Δεδομενου λοιπον οτι ο ηχος αρχισε και εξασθενουσε πριν αλλαξω πηνεια ,μπαταρια και τωρα με τα νεα πραγματα πανω εδωσε πνευμα παω για μιζα(βαρελακι)?Η μπορει το ρελε της μιζας να τα κανει ολα αυτα?Παντως τραβαει υπερβολικα πολυ ρευμα για να ριχνει νεα μπαταρια φορτισμενη στα 9 βολτ. Πριν φτασω σε πορισμα/αγορα δεκτη οποιαδηποτε αποψη τι να ελεγξω και πως?Κατεχω τα βασικα με πολυμετρο μεχρι εκει. | |
|
| |
kapnias Adv. gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : Θεσσαλονίκη Ρεθυμνο Αριθμός μηνυμάτων : 590 Hμερομηνία εγγραφής : 06/09/2009
| Θέμα: Απ: Η μιζα πεθανε... η οχι?? Τρι 14 Νοε 2017, 23:07 | |
| Το ρελέ της μιζας δυσκολα να στα κανει αυτα. Αντε το πολυ πολυ να εχει καρβουνιασει μεσα και να μην περνάει τάση στη μιζα, οχι ομως να σου γονατίζει τη μπαταρία. Βάλε μπροστα το μηχανάκι σου(μαλλον με καλώδια αφου ψοφησε η μπαταρία) , μέτρα τη μπαταρία σου και δώσε και μιζια ενω δουλεύει. Αν η μιζα σου ειναι εντάξει επειδη δεν θα εχει φορτιο(ο κινητηρας θα δουλευει) η ταση θα πέσει λίγο (0.5-1 volt). Αν πέσει παραπάνω, τοτε κατι εχει η μιζα σου. Ή τα καρβουνάκια τα παιξανε ή ο άξονας εχει φρακάρει ή καποιο τυλιγμα τα επαιξε(σπανιο το τελευταιο). Για τί μηχανάκι μιλάμε; | |
|
| |
Zuki93 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Η μιζα πεθανε... η οχι?? Τετ 15 Νοε 2017, 00:38 | |
| - kapnias έγραψε:
- Το ρελέ της μιζας δυσκολα να στα κανει αυτα. Αντε το πολυ πολυ να εχει καρβουνιασει μεσα και να μην περνάει τάση στη μιζα, οχι ομως να σου γονατίζει τη μπαταρία.
Βάλε μπροστα το μηχανάκι σου(μαλλον με καλώδια αφου ψοφησε η μπαταρία) , μέτρα τη μπαταρία σου και δώσε και μιζια ενω δουλεύει. Αν η μιζα σου ειναι εντάξει επειδη δεν θα εχει φορτιο(ο κινητηρας θα δουλευει) η ταση θα πέσει λίγο (0.5-1 volt). Αν πέσει παραπάνω, τοτε κατι εχει η μιζα σου. Ή τα καρβουνάκια τα παιξανε ή ο άξονας εχει φρακάρει ή καποιο τυλιγμα τα επαιξε(σπανιο το τελευταιο). Για τί μηχανάκι μιλάμε; Lol,μαστορα δεν θα το πιστεψεις..Καταρχας ειναι το κ7600...Με το βαλε βγαλε του καπακιου βολαν καμποσες φορες γιατι δοκιμαζα δικες μου περιεληξεις στα πηνεια πριν φτασω να παρω ετοιμα η φλατζα ηταν για πεταμα.Τελικα εβαλα σκετη φλατζοκολλα αλλα με το να χασω αυτο το μισο χιλιοστο το καπακι πατουσε τερμα και εχει μια οπη που εισερχετε ο πυρος του γραναζιου της εκκινησης.Φρακερνε λοιπον το γραναζι το τελευταιο που γυριζει τον στροφαλο οποτε η μιζα δεν μπορουσε να σπρωξει.Θελω βελανιδοχαρτο να φτιαξω μια γιατι με σκετη κολλα δεν κανω δουλεια.Με το που χαλαρωσα λιγο τις πανω βιδες γυριζε ανετα οποτε και πηρε μπρος σε μισο δευτερο.Αλλα δεν ειναι λυση οι χαλαρες λιγο βιδες γιατι απτην μια βιδα πανω αριστερα ξερναει λιγο λαδακι απτην κεφαλη της βιδας φαντασου τη πιεση εχει το λαδι εκει μεσα που περναει το σπυρωμα της βιδας(δεν εχει κλοτσησει).Οποτε αυριο θα προμιθευτω χαρτι και τελος. | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: Η μιζα πεθανε... η οχι?? Τετ 15 Νοε 2017, 10:04 | |
| Γιατι δεν παιρνεις μια γνησια φλαντζα τοσο δυσκολο είναι ? | |
|
| |
lakou636 Normal gixxer
Όνομα: : Γιωργος Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 248 Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2009
| Θέμα: Απ: Η μιζα πεθανε... η οχι?? Τετ 15 Νοε 2017, 15:44 | |
| Η φλατζα ειναι παμφθηνη. Σε σχεση με αλλες εταιριες. Εκτος αν θες την χαρα του DIY. Απλα μετα θα φαινεται σαν αστα να πανε, η τρυπες που περνανε η βιδες δεν θα βγουν κ πολυ στρογγυλες κτλ κτλ. οποτε θα πας να παρεις την ανθρωπινη! Οποτε τζαπα η σπαταλη εργατοωρας!!! Καπου ειχα διαβασει οτι σε περιπτωση αναγκης καταλληλο κ για φλατζοχατρο ειναι τα εξωφυλλα απο τα περιοδικα. Ειναι λιγο χοντρα γυαλιστερα οποτε καθετε ταμαμ. Οχι για παντα , για να κανεις σε εξελαιρετικα επειγουσα περιπτωσγ την δουλεια σου.
| |
|
| |
Zuki93 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Η μιζα πεθανε... η οχι?? Σαβ 02 Δεκ 2017, 00:54 | |
| - lakou636 έγραψε:
- Η φλατζα ειναι παμφθηνη. Σε σχεση με αλλες εταιριες.
Εκτος αν θες την χαρα του DIY. Απλα μετα θα φαινεται σαν αστα να πανε, η τρυπες που περνανε η βιδες δεν θα βγουν κ πολυ στρογγυλες κτλ κτλ. οποτε θα πας να παρεις την ανθρωπινη! Οποτε τζαπα η σπαταλη εργατοωρας!!! Καπου ειχα διαβασει οτι σε περιπτωση αναγκης καταλληλο κ για φλατζοχατρο ειναι τα εξωφυλλα απο τα περιοδικα. Ειναι λιγο χοντρα γυαλιστερα οποτε καθετε ταμαμ. Οχι για παντα , για να κανεις σε εξελαιρετικα επειγουσα περιπτωσγ την δουλεια σου.
Πηρα βελανιδοχαρτο 1 χ 1μ 6ευρω και πατησα το παλιο καπακι βολαν που ειχε σπασει απο πεσιμο εβγαλα μοντελο φλατζας κοβοντας με φαλτσετα και εγινε ωραια δουλεια.Δημητρη δεν ξερω που να βρω σκετη φλατζα για βολαν κ7 600.Συνηθως παει με καπακι αν δεν κανω λαθος. | |
|
| |
kapnias Adv. gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : Θεσσαλονίκη Ρεθυμνο Αριθμός μηνυμάτων : 590 Hμερομηνία εγγραφής : 06/09/2009
| Θέμα: Απ: Η μιζα πεθανε... η οχι?? Σαβ 02 Δεκ 2017, 08:59 | |
| Φλάντζα βολάν 11483-01H00 Κατι λιγοτερο απο 10€ εχει . | |
|
| |
kentaurosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Nίκος Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 2031 Hμερομηνία εγγραφής : 11/06/2009
| Θέμα: Απ: Η μιζα πεθανε... η οχι?? Σαβ 02 Δεκ 2017, 15:08 | |
| | |
|
| |
Zuki93 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Η μιζα πεθανε... η οχι?? Σαβ 02 Δεκ 2017, 16:40 | |
| | |
|
| |
kentaurosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Nίκος Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 2031 Hμερομηνία εγγραφής : 11/06/2009
| Θέμα: Απ: Η μιζα πεθανε... η οχι?? Κυρ 03 Δεκ 2017, 10:43 | |
| | |
|
| |
Zuki93 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Η μιζα πεθανε... η οχι?? Κυρ 03 Δεκ 2017, 11:13 | |
| Μα επειδη το ειχα σε συνεργειο και στο τελος παλι μαπα εβγενε το καρπουζι αποφασισα να ασχολιθω μονος.Μονο ενα καλο ηλεκτρολογειο με σωζει. | |
|
| |
ripperblackdevil Normal gixxer
Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 67 Αγωνιζόμενος : αργω ακομη... Hμερομηνία εγγραφής : 23/02/2012
| Θέμα: Απ: Η μιζα πεθανε... η οχι?? Κυρ 03 Δεκ 2017, 11:25 | |
| Να πας στον πουλιτζερ να σου φτιαξει το μηχανακι μια κ εξω γιατι το κ7 600 εχει που εχει τα θεματα του με πηνεια κλπ,η θα πας να το φτιαξεις μια κ καλη η θα παιδευεσαι και θα πληρωνεις συνεχεια..το ιδιο μηχανακι εχω κ ξερω τι σου λεω..μια φορα το εφτιαξα σωστα και δεν ξανασχοληθηκα 3 χρονια τωρα.. | |
|
| |
Zuki93 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Η μιζα πεθανε... η οχι?? Κυρ 03 Δεκ 2017, 14:34 | |
| Ειμαι Χανια αδερφε οποτε δυσκολο.Τα ηλεκτρολογικα ειμαι μπελας.Υποπτευομαι η ανορθωτη η κακη γειωση η υψηλη αντισταση καπου με αποτελεσμα να μην μπορει να περασει σωστο ρευμα.Θα ελεγξω αντισταση μαυρου πολου με μαυρο καλωδιο γειωσης και προχωραω.Τα πηνεια σκετα δινουν 80 βολτ στις 5000 | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: Η μιζα πεθανε... η οχι?? Κυρ 03 Δεκ 2017, 18:38 | |
| - Zuki93 έγραψε:
- Ειμαι Χανια αδερφε οποτε δυσκολο.Τα ηλεκτρολογικα ειμαι μπελας.Υποπτευομαι η ανορθωτη η κακη γειωση η υψηλη αντισταση καπου με αποτελεσμα να μην μπορει να περασει σωστο ρευμα.Θα ελεγξω αντισταση μαυρου πολου με μαυρο καλωδιο γειωσης και προχωραω.Τα πηνεια σκετα δινουν 80 βολτ στις 5000
Αν εισαι απο τα Χανια να το πας στου Νεραντζακη Σπυρος να στο δει ειναι γατα σ αυτα | |
|
| |
Zuki93 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Η μιζα πεθανε... η οχι?? Κυρ 03 Δεκ 2017, 23:22 | |
| - JIMK7 έγραψε:
- Zuki93 έγραψε:
- Ειμαι Χανια αδερφε οποτε δυσκολο.Τα ηλεκτρολογικα ειμαι μπελας.Υποπτευομαι η ανορθωτη η κακη γειωση η υψηλη αντισταση καπου με αποτελεσμα να μην μπορει να περασει σωστο ρευμα.Θα ελεγξω αντισταση μαυρου πολου με μαυρο καλωδιο γειωσης και προχωραω.Τα πηνεια σκετα δινουν 80 βολτ στις 5000
Αν εισαι απο τα Χανια να το πας στου Νεραντζακη Σπυρος να στο δει ειναι γατα σ αυτα
Προχθες συναντισα εναν Μιχαλη(κ7 1000 μαυρο racing κοστουμι) και μου συστησε τον Δημητρη δηλαδη εσενα Θα τον εχω υποψην.Δεν γινεται να με δουλευει τοσο σκληρα το κολ#*$*ηλεκτρονικο συστημα.Την μια 12 την αλλη 13,9 την αλλη 12,3. Θα κοιταξω γειωσεις σαν τελευταιο και αν δεν βγαλω ακρη θα παω..Αν ηταν ανορθωτης η θα δεινε παρα πολυ η καθολου σωστα η θα εκαιγε δυοδο και θα επεστρεφε το ρευμα στα πηνεια και παπαλα.. Και υποπτευομαι γειωση γιατι ο ανορθωτης απτην γειωση περνει πρεφα τα βολτ που θα στειλει στην μπαταρια κατι τετοιο εχω συμπερανει απτο ψαχτηρι σε αμερικαν φορουμς. | |
|
| |
diam Adv. gixxer
Όνομα: : Διαμαντής Ηλικία : 41 Αριθμός μηνυμάτων : 418 Hμερομηνία εγγραφής : 05/10/2012
| Θέμα: Απ: Η μιζα πεθανε... η οχι?? Τρι 05 Δεκ 2017, 20:03 | |
| Δες γειωσεις. Καλο καθαρισμα να τις κανεις.
| |
|
| |
Zuki93 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Η μιζα πεθανε... η οχι?? Τρι 05 Δεκ 2017, 21:57 | |
| - diam έγραψε:
- Δες γειωσεις. Καλο καθαρισμα να τις κανεις.
Ωραια για να βρω την γειωση/γειωσεις ακολουθαω το μαυρο καλωδιο που βγενει στην μπαταρια??(- πολος). Καποιος ανεφερε οτι αν ελεγξεις με πολυμετρο την μπαταρια και εχεις πχ 12,6 βολτς και υστερα αποσυνδεοντας το μαυρο καλωδιο(γειωσης) απτον πολο της μπαταριας και βαλεις τσιμπιδα σe αρνητικο πολο μπαταριας και στο μαυρο καλωδιο και δεις κατω απο 0,5 βολτς του αρχικου (12,6) εχεις τοτε σιγουρα θεμα γειωσης.Ε λοιπον εγω πεφτω -1,8 βολτς απτο αρχικο γιαυτο επιμενω εκει.Βεβαια μετρησα ταση απο εξοδο πλεξουδας προς ανορθωτη και εκει δινει κανονικα τα βολτς.Μηπως πεζει ρολο που ακουμπησα στεγνα τον ανορθωτη πανω σε μεταλο για στηριξη??Γιατι η πλακετα του εργοστασιου εχει δυο πλαστικα χιτονια στις τριπες σαν να σου λεει δεν θελω επαφη ανορθωτη με μεταλο..Πεζει κατι τετοιο? edit:Τωρα που το σκεφτομε καλυτερα αφου το η μπαταρια δινει ουσιαστικα 12,6 βολτς απτο κοκκινο και εχω επιστροφη 1,5 βολτς λιγοτερα με τα παντα σβιστα ε σιγουρα καπου χανει η γειωση. | |
|
| |
| Η μιζα πεθανε... η οχι?? | |
|