Καλησπερα σε ολους σας!
Λοιπον, εχω παρει προσφατα ενα K5 απο εναν φιλο μου. Με το μηχανακι "μεγαλωσαμε" μαζι τα τελευταια 4 χρονια.
Το μηχανακι ειχε θεμα με την αντλια βενζινης, την αλλαξα ολα ομορφα και σε δυο μερες η αντλια τα τιναζει.
Μου ειπαν απο το συνεργειο πως ετυχε και πως ηταν ελαττωματικη η αντλια ομως ειμαι λιγακι καχυποπτος..
Μου αλλαξαν αντλια (καινουρια παλι, δωρεαν εννοειται) και το μηχανακι δουλευε αψογα.
Ξεκινουσε αμεσως, ειχε παλι γκαζι και ολα καλα.
Πριν περιπου 5 μερες λοιπον με επιασε βροχη στον δρομο και ξαφνικα το μηχανακι εσβησε.
Προσπαθησα να το βαλω μπροστα ομως τιποτα. Περιμενω κανα 5 λεπτο στην ακρη του δρομου του δινω μια μιζια και πηρε κατευθειαν.
Παρκαρω λοιπον εξω απο το σπιτι μου και μετα απο κανα πενταλεπτο παω να τη βαλω μπροστα και δεν επερνε.
Η μηχανη εκανε τσεκ κανονικα, ακουγα την αντλια που κανει priming ολα δειχναν κανονικα ομως μιζαρε και δεν επερνε.
Παλι το αφησα 5 λεπτα, προσπαθησα και πηρε κανονικα.
Παω λοιπον στο συνεργειο, βγαζουν τη σελα του οδηγου και απο κατω ειχε νερα.
Επειδη ειχαν κλεψει τον εγκεφαλο στο μηχανακι καποτε ειχαν βαλει εναν καινουριο, του κανανε flashing και bypass το immobilizer
και το μηχανακι δουλευε κανονικα για τρια χρονια. Το θεμα ειναι ομως οτι η δουλεια δεν ειχε γινει καλα καθως τα λαστιχα που εχει στις φυσες δεν ηταν στη θεση τους και τωρα μερικα πινακια απο τον εγκεφαλο εχουν κοψει και αλλα ειναι σκουριασμενα...
Μου φαινεται πως η ειμαι πολυ ατυχος που ξεκινησε τα σκηνικα αυτα μια μερα μετα που αλλαξα την αντλια και δεν ξερω αν συσχετιζεται με την αντλια ολο αυτο η οχι. Το συνεργειο που ειχα αφησει το μηχανακι επεμενε πως ειναι ο εγκεφαλος και δεν εχει σχεση η αντλια.
Ταλαιπωρουμε πολυ καιρο με τη μηχανη να τη κανω να δουλεψει σωστα, εχω δωσει λεφτα και γενικα θελω να ειναι στη πενα και δε με νοιαζει το κοστος.. Ομως πως μπορω να καταλαβω τι ακριβως φταιει? Στο διαγνωστικο βγαζει πολλα σφαλματα που αν τα κανεις reset σβηνουν ολα κανονικα και δειχνει πως η μηχανη δουλευει χωρις σφαλμα. Με μια βολτα ομως ξανα βγαινουν τα σφαλματα (πολλα).
Επισης, σημερα οταν πηγα να τη βαλω μπροστα μου εδειχνε στο trip και το odometer παυλες αντι για νουμερα.
Τι εχετε να μου προτινεται; Ειμαι ναυτικος και ο χρονος μου ειναι πολυ λιγος που θα παραμεινω ακομα στην Ελλαδα και ειλικρινα το μηχανακι το αγαπαω παρα πολυ για να μεινω διχως αυτο αυτο το διαστημα.
Καμια ιδεα;