| Αλλαγή Γραναζιού | |
|
+5gat0s thanosk6 Cube Capacity opoulian f@dlR 9 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
f@dlR Normal gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 68 Hμερομηνία εγγραφής : 03/04/2009
| Θέμα: Αλλαγή Γραναζιού Τετ 21 Οκτ 2009, 10:25 | |
| Σκεφτομαι να αλλάξω το πίσω μαμά γρανάζι με ένα μεγαλύτερο για να τσιμπήσω επιτάχυνση.Οι τελικές κλπ. δεν με πολυενδιαφέρουν διότι δεν είμαι μονίμος σε ευθείες όπου μπορώ να φτάσω στα όρια την μηχανή μου δεδομένου οτι δεν έχουμε και πολλούς δρόμους γι'αυτο. Τελος πάντων... Οδηγώ ένα 600 k8 και ήθελα την γνώμη απο κάποιον / κάποιους οι οποίοι έχουν δοκιμάσει ή γενικά έχουν εμπειρία στο θέμα γρανάζια.Για αρχή σκέφτομαι να βάλω 1 δόντι μεγαλύτερο..θα ήταν υπερβολή αν έβαζα 2 ? Η μαμά αλυσίδα μέχρί πόσα πάνω ή κατώ δόντια "καλύπτει" διότι δέν θέλω να κόβω και να ράβω.
Ευχαριστώ | |
|
| |
opoulian Normal gixxer
Όνομα: : Spyros Τόπος : athens Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 237 Hμερομηνία εγγραφής : 10/09/2009
| Θέμα: Απ: Αλλαγή Γραναζιού Τετ 21 Οκτ 2009, 10:42 | |
| φιλε βαλε -1 δοντι μπροστα και το μηχανακι θα ειναι οτι πρεπει.ειναι πιο φθηνο απο το πισω.ολοι αυτο κανουν στα 600 και μενουν απολυτα ευχαριστημενει. | |
|
| |
Cube Capacity Normal gixxer
Όνομα: : Γιωργος Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 212 Αγωνιζόμενος : Μπα!Κατι ψιλα μονο... Hμερομηνία εγγραφής : 09/12/2008
| Θέμα: Απ: Αλλαγή Γραναζιού Τετ 21 Οκτ 2009, 12:31 | |
| στο Fazer to 600 που ειχα ειχα βαλει -1 δοντι μπροστα και πραγματικα το μηχανακι αλλαξε κατα πολυ στις επιταγχυσεις αλλα το κοντερ εδειχνε οτι ναναι απο χιλιομετρα!!
μετρημενο με GPS στα 110χλμ εμενα εδειχνε 130χλμ!!!
Η καλυτερη λυση πιστευω ειναι να βαλεις +1 πισω αλλα και πιο ακριβη!!!
Στο FAZER το μπροστα το ειχα βαλει με 10€-12€!!
Στο μπουσα τωρα εχω βαλει +1 πισω και μου στοιχισε 30€-35€ αν θυμαμαι καλα!!
Την αλυσιδα δεν χρειαστικα να την πειραξω καθολου απο θεμα κοψε ραψε μονο τους ρεγουλατορους πισω!!! | |
|
| |
opoulian Normal gixxer
Όνομα: : Spyros Τόπος : athens Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 237 Hμερομηνία εγγραφής : 10/09/2009
| Θέμα: Απ: Αλλαγή Γραναζιού Τετ 21 Οκτ 2009, 13:20 | |
| φιλε ειτε βαλει μπροστα γραναζι ειτε πισω παλι θα κλεβει το κοντερ γιατι αλλαζει το βημα.το θεμα δεν ειναι το κοντερ αλλα η βελτιωση της επιταχυνσης. | |
|
| |
Cube Capacity Normal gixxer
Όνομα: : Γιωργος Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 212 Αγωνιζόμενος : Μπα!Κατι ψιλα μονο... Hμερομηνία εγγραφής : 09/12/2008
| Θέμα: Απ: Αλλαγή Γραναζιού Τετ 21 Οκτ 2009, 15:13 | |
| - opoulian έγραψε:
- φιλε ειτε βαλει μπροστα γραναζι ειτε πισω παλι θα κλεβει το κοντερ γιατι αλλαζει το βημα.το θεμα δεν ειναι το κοντερ αλλα η βελτιωση της επιταχυνσης.
Ναι εχεις δικιο απλα ''κλεβει'' λιγοτερο πιστευω!! Κλεβει και στα ολικα χιλιομετρα ομως!!! | |
|
| |
f@dlR Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Αλλαγή Γραναζιού Τετ 21 Οκτ 2009, 15:33 | |
| Ναι,οτι θα κλεβει ειναι δεδομενο αλλα δεν ειναι εκει το θεμα μας ...δεν προσπαθω να δω νουμερα στο κοντερ αλλα στον δρομο τι κανει η μηχανη.Το ακριβο φθηνο δεν με πολυενδιαφερει αλλα το αποτελεσμα. +1 πισω σκεφτομουν κι'εγω..ηθελα να παρω και γνωμες ομως.Σε οτι αφορα την αλυσιδα..μεχρι +ποσο δεν ειναι "επιπονη" η διαδικασια? | |
|
| |
thanosk6 Adv. gixxer
Όνομα: : Θανάσης Τόπος : Ξάνθη Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 446 Hμερομηνία εγγραφής : 30/12/2008
| |
| |
opoulian Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Αλλαγή Γραναζιού Τετ 21 Οκτ 2009, 15:39 | |
| φιλε +1 πισω δεν εχει νοημα καν να ασχοληθεις.αφου ομως θες πισω κανε +2.εγω σου προτεινα -1 μπροστα ειναι +2,7 πισω.ετσι θα το χαρεις το εργαλειο σου. | |
|
| |
gat0s Hero gixxer
Όνομα: : ΑΝΕΣΤΗΣ Τόπος : ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1831 Αγωνιζόμενος : Hμερομηνία εγγραφής : 23/04/2009
| Θέμα: Απ: Αλλαγή Γραναζιού Τετ 21 Οκτ 2009, 15:46 | |
| - opoulian έγραψε:
- φιλε +1 πισω δεν εχει νοημα καν να ασχοληθεις.αφου ομως θες πισω κανε +2.εγω σου προτεινα -1 μπροστα ειναι +2,7 πισω.ετσι θα το χαρεις το εργαλειο σου.
ακριβως αυτο.εχει απολυτο δικιο ο Σπυρος.δεν θα νιωσεις σχεδων καθολου διαφορα με +1 πισω. Καλητερη και φτηνοτερη λυση ειναι το -1 μπροστα.Εκτος αν θες εμφανιση και βαλεις πισω aftermarket αλουμινιου | |
|
| |
thanosk6 Adv. gixxer
Όνομα: : Θανάσης Τόπος : Ξάνθη Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 446 Hμερομηνία εγγραφής : 30/12/2008
| Θέμα: Απ: Αλλαγή Γραναζιού Τετ 21 Οκτ 2009, 15:48 | |
| - opoulian έγραψε:
- φιλε +1 πισω δεν εχει νοημα καν να ασχοληθεις.αφου ομως θες πισω κανε +2.εγω σου προτεινα -1 μπροστα ειναι +2,7 πισω.ετσι θα το χαρεις το εργαλειο σου.
+1000 με +1 πίσω δεν θα καταλάβεις μεγάλη διαφορά. Με -1 μπροστά θα είσαι οκ, είναι και σχετικά μακρύ το gsxr σε σχεση με τα αλλα 600... | |
|
| |
f@dlR Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Αλλαγή Γραναζιού Τετ 21 Οκτ 2009, 16:03 | |
| Το σκεφτηκα για -1 μπροστα απλα δεν ηξερα αν θα εχω θεματα με την αλυσιδα γιατι οπως ειπα δεν ειμαι για κοψε ραψε. Ευχαριστω πολυ..περιμενω να πληρωθω που εχουν πεσει αφραγκιες και θα σας πω αποτελεσματα. | |
|
| |
stavrosrodo Hero gixxer
Όνομα: : ΣΤΑΥΡΟΣ Τόπος : ΓΕΦΥΡΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Αριθμός μηνυμάτων : 2107 Αγωνιζόμενος : DRAGSTER Hμερομηνία εγγραφής : 07/01/2009
| Θέμα: Απ: Αλλαγή Γραναζιού Τετ 21 Οκτ 2009, 16:22 | |
| - f@dlR έγραψε:
- Το σκεφτηκα για -1 μπροστα απλα δεν ηξερα αν θα εχω θεματα με την αλυσιδα γιατι οπως ειπα δεν ειμαι για κοψε ραψε.
Ευχαριστω πολυ..περιμενω να πληρωθω που εχουν πεσει αφραγκιες και θα σας πω αποτελεσματα. προβλημα δεν θα εχεις σιγουρα μεχρι δυο δοντια σιγουρα.ακομα και το 1 πισω εχει διαφορα. αλλα αν θες τη γνωμη μου βαλε -1 μπροστα. | |
|
| |
grivef-k7 Jr.gixxer
Όνομα: : ΓΙΩΡΓΟΣ Τόπος : ΛΑΡΙΣΑ Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 18 Hμερομηνία εγγραφής : 17/05/2009
| Θέμα: Απ: Αλλαγή Γραναζιού Πεμ 22 Οκτ 2009, 22:54 | |
| Θα σου ελεγα και εγω με την σειρα μου οπως και τα παιδια πιο πανω μπροστα -1 θα βελτιωσεις ολες τις ταχυτητες... | |
|
| |
andRewR Normal gixxer
Όνομα: : Ανδρέας Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 53 Αριθμός μηνυμάτων : 313 Αγωνιζόμενος : Νο 5.999.999.999 στην παγκόσμια κατάταξη Hμερομηνία εγγραφής : 05/08/2009
| Θέμα: Απ: Αλλαγή Γραναζιού Δευ 26 Οκτ 2009, 12:45 | |
| -1 μπροστά εχω βάλει στο δικό μου (750 κ7). Εχει βελτιωθεί αρκετά σε επιτάχυνση και ειδικά στις 3 πρώτες ταχύτητες. Το μηχανάκι σχεδόν σουζάρει με 2α (χωρίς "τράβηγμα" εννοείται...). Η αλυσίδα δεν χρειάστηκε αλλαγή... Θα έλεγα πως αν δεν σε ενδιαφέρουν οι τελικές, μήπως έβαζες -1 μπροστά και +2 πίσω (να το κοντύνεις περισσότερο,δηλ) αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειστείς και άλλο "βήμα" αλυσίδας, μάλλον... | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: Αλλαγή Γραναζιού Δευ 26 Οκτ 2009, 13:20 | |
| - andRewR έγραψε:
- -1 μπροστά εχω βάλει στο δικό μου (750 κ7).
Εχει βελτιωθεί αρκετά σε επιτάχυνση και ειδικά στις 3 πρώτες ταχύτητες. Το μηχανάκι σχεδόν σουζάρει με 2α (χωρίς "τράβηγμα" εννοείται...). Η αλυσίδα δεν χρειάστηκε αλλαγή... Θα έλεγα πως αν δεν σε ενδιαφέρουν οι τελικές, μήπως έβαζες -1 μπροστά και +2 πίσω (να το κοντύνεις περισσότερο,δηλ) αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειστείς και άλλο "βήμα" αλυσίδας, μάλλον... Όχι,ίσα ίσα,αν βάλεις -1 μπροστά και +2 πίσω τα μπόσικα που αφήνει το κοντύτερο γρανάζι μπροστά τα μαζεύει το μεγαλύτερο πίσω... | |
|
| |
| Αλλαγή Γραναζιού | |
|