| full floating δισκοι | |
|
+4JIMK7 DimSTriple GIXXERAKIAS nasos-v 8 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
nasos-v Full gixxer
Όνομα: : Νασος Τόπος : Περιστερι-Αθηνα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 6282 Αγωνιζόμενος :
Hμερομηνία εγγραφής : 13/12/2008
| Θέμα: full floating δισκοι Τρι 10 Νοε 2009, 18:49 | |
| τι διαφορα εχουν ρε παιδια οι full floating απο τους ημι-floating? ξερει καποιος? ποιος απο τους δυο ειναι καλητερος? α και κατι ακομα .... αποστατες για της δαγκανες για δισκους 320 που θα βρουμε? | |
|
| |
GIXXERAKIAS Hero gixxer
Όνομα: : Ιωάννης Τόπος : Aθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 2159 Αγωνιζόμενος : Newbie open. Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
| Θέμα: Απ: full floating δισκοι Τρι 10 Νοε 2009, 21:56 | |
| - nasos-v έγραψε:
- τι διαφορα εχουν ρε παιδια οι full floating απο τους ημι-floating?
ξερει καποιος?
ποιος απο τους δυο ειναι καλητερος?
α και κατι ακομα .... αποστατες για της δαγκανες για δισκους 320 που θα βρουμε?
Οι full floating αν θυμαμαι καλα ειναι το ντριγκι ντραγκα που κανουν και στο οτι εχουν καλυτερο φρενο σε οριακο επιπεδο λογω του οτι παιρνουν καλυτερη θεση στο τακακι (κατι τετοιο) υπο κλιση. Για αποστατες κοιτα να παρεις κιτακι δισκων που εχει ετοιμους αποστατες για το Gixxer σου. (για τους floating ας πουν οι ποιο γνωστικοι μιας και μπορει να λεω μ@λ@κιες ) | |
|
| |
nasos-v Full gixxer
Όνομα: : Νασος Τόπος : Περιστερι-Αθηνα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 6282 Αγωνιζόμενος :
| |
| |
DimSTriple Full gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 803 Hμερομηνία εγγραφής : 05/11/2008
| Θέμα: Απ: full floating δισκοι Τρι 10 Νοε 2009, 23:34 | |
| Όπως σωστά είπε ο gixxerakias, η διαφορά είναι στα πριτσινια και μόνο, στη μια περίπτωση κρατάνε πιο γερά τον δίσκο με τον κέντρο (semi floating) επιτρέποντας όμως μια μικρή κίνηση του κέντρου με τον δίσκο αλλά χωρίς να επιτρέπουν σε μεγάλο βαθμό την ελεύθερη κίνηση του δίσκου, στην περίπτωση της full floating το κέντρο έχει μεγαλύτερο "τζόγο" με τη δισκόπλακα για να μπορεί να μαζεύει τα πιο έντονα στραβώματα απο θερμοκρασίες του δίσκου που μπορεί να έχει ο δίσκος σε αγωνιστική χρήση ή πίστας και να μη περνά κραδασμό στο τιμόνι. Στα μείων η μεγαλύτερη φθορά κέντρου/δίσκου/πριτσινιών...
Οι περισσότερες εταιρίες βγάζουν κίτ 320mm (πιο μακριές βίδες + αποστάτες) με κόστος 30Ε περίπου για τις δύο δαγκάνες. | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: full floating δισκοι Τρι 10 Νοε 2009, 23:43 | |
| Aπο το 04 και μετα ολα τα τσιξερ ειχαν ακτινικες δαγκανες κατι που κανει πολυ ευκολο αν αλλαξουμε δισκους σε μεγαλυτερη διαμετρο κι αυτο ειναι να παμε σε ενα τορνο και να φτιαξουμε τεσσερα δαχτυλιδια Αν βαλεις 320 διαμετρο δεν εχεις αμεση αναγκη απο βιδες φτανουν σε μηκος και οι μαμα (στο δικο μου εχω αφησει τις μαμα σε μηκος μονο που ειναι τιτανιου ) αν και καλο θα ειναι να του παρεις λιγο πιο μεγαλες :P | |
|
| |
nasos-v Full gixxer
| Θέμα: Απ: full floating δισκοι Τετ 11 Νοε 2009, 08:24 | |
| παραθετω και μια απαντηση που πηρα απο εναν καλο φιλο [quote zlionakis]
τη διαφορά με τους fully floating θα μπορέσεις να την εκτιμήσεις κυρίως στην πίστα , εκεί όπου και οι απαιτήσεις και οι θερμοκρασίες είναι μεγαλύτερες.
-Καλύτερη αίσθηση και μεγιστοποίηση της επιφάνειας επαφής (τριβής) ακόμα και σε μεγάλες θερμοκρασίες. -Μικρότερη αντίσταση όταν τα φρένα δεν είναι πατημένα συνεπώς και λιγότερη τριβή ... -Τέλος μεγαλύτερη ακόμα ανοχή στις στρεβλώσεις λόγω αυξημένης θερμοκρασίας
Όλα μαζί συμβάλλουν στο να "κουράζονται" πολύ πιο δύσκολα τα φρένα και να αντέχουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την σκληρή χρήση.
[/quote]
δημητρη DimSTriple να μην τους προτημισω για χρηση μεικτη? εχω βρει brembo - braikin- galfer στην ιδια τιμη > 20ευρω < μονο οι βρεμβο ειναι full τι λετε .... ποια απο ολες? | |
|
| |
DimSTriple Full gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 803 Hμερομηνία εγγραφής : 05/11/2008
| Θέμα: Απ: full floating δισκοι Τετ 11 Νοε 2009, 08:52 | |
| Πάρε άφοβα full floating, μη πάρεις used για κανένα λόγο, galfer πάρε μόνο superbike, διαφορετικά πάρε τις brembo trackday 320mm 5,5mm - Αυτές λογικά πρέπει να είναι αρκετά πιο ακριβές απο τις braking/galfer εκτός και αν μιλάμε για galfer sbk. Σέ κάθε περίπτωση, μετά απο 20.000χλμ θές σίγουρα ένα σέτ πριτσίνια ίσως ένα νούμερο μεγαλύτερα. Όταν είχα πάρει τις σιδερένιες EBC για το κ4 (320mm) στη συσκευασία είχαν μαζί το service kit. http://p1.bikepics.com/pics/2007/03/13/bikepics-828178-full.jpg | |
|
| |
mistiriodis_tsantakias Full gixxer
Όνομα: : Stefanos Τόπος : Athina Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 3236 Αγωνιζόμενος : SEX SEX K BMX Hμερομηνία εγγραφής : 29/10/2009
| Θέμα: Απ: full floating δισκοι Τετ 11 Νοε 2009, 11:36 | |
| τι διαφορα εχουνε η απλες galfer/braking απο της sbk ?κ αξιζουν τα λευτα τους η απλες braing? | |
|
| |
stavrosrodo Hero gixxer
Όνομα: : ΣΤΑΥΡΟΣ Τόπος : ΓΕΦΥΡΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Αριθμός μηνυμάτων : 2107 Αγωνιζόμενος : DRAGSTER Hμερομηνία εγγραφής : 07/01/2009
| Θέμα: Απ: full floating δισκοι Τετ 11 Νοε 2009, 21:15 | |
| δισκους 320mm εχει φορεσει κανεις σε κ5-6 1000?καμια διευθηνση? τα κ3 φορουσαν νομιζω 320 αλλα εχοθν διαφορα στα κεντρα. | |
|
| |
nasos-v Full gixxer
| Θέμα: Απ: full floating δισκοι Τετ 11 Νοε 2009, 21:20 | |
| ακουσα οτι στο δρομο σε πορεια μεγαλη αν δεν χρεισημοποιεις το φρενο ,
οι δισκοι σπροχνουν τα εμβολα προς τα πισω και σε φρεναρισμα μετα σου παει ολη η μανετα μεσα χωρις αποτελεσμα!
λιγο δυσκολο μου φαινετε μιας και ειναι οτι καλητερο για πιστα απο οτι λενε αλλα......
γνωριζει καποιος αν ισχυει κατι τετοιο ή ποσο θελει για να γινει κατι τετοιο? εννοω οτι αν απλα το κανει σε αποσταση 100 χιλιομετρων πορειας χωρις φρεναρισμα ... ε ενταξει δεν ειναι και τραγικο να το βαλεις στο μυαλλο σου να πατασεις καπου καπου την μανετα σου... | |
|
| |
DimSTriple Full gixxer
| Θέμα: Απ: full floating δισκοι Τετ 11 Νοε 2009, 21:51 | |
| Stavrosdoro: Το πρόβλημα με τις δισκόπλακες στο κ5/6 δεν είναι η διάσταση αλλά το υλικό. 320mm έχω εγώ αλλά έχω δαγκάνες και τρόμπα... η δύναμη είναι ατελείωτη. Τα κ3/4 φορούσαν 300mm... ε δε το ξαναέκανε η suzuki αυτό το λάθος, παραήταν μικρές και τραγικές ποιοτικά, στράβωσα τα κέντρα σε 2000χλμ. Είχαν ίδια όμως κέντρα με του κ1/2 που φορούσε 320mm και όταν πήρα δισκόπλακες αγόρασα για κ1 + βίδες και αποστάτες.
Νάσσο, όχι, καμμία περίπτωση να ισχύει αυτό. | |
|
| |
stavrosrodo Hero gixxer
Όνομα: : ΣΤΑΥΡΟΣ Τόπος : ΓΕΦΥΡΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Αριθμός μηνυμάτων : 2107 Αγωνιζόμενος : DRAGSTER Hμερομηνία εγγραφής : 07/01/2009
| Θέμα: Απ: full floating δισκοι Τετ 11 Νοε 2009, 22:01 | |
| - DimSTriple έγραψε:
- Stavrosdoro:
Το πρόβλημα με τις δισκόπλακες στο κ5/6 δεν είναι η διάσταση αλλά το υλικό. 320mm έχω εγώ αλλά έχω δαγκάνες και τρόμπα... η δύναμη είναι ατελείωτη. Τα κ3/4 φορούσαν 300mm... ε δε το ξαναέκανε η suzuki αυτό το λάθος, παραήταν μικρές και τραγικές ποιοτικά, στράβωσα τα κέντρα σε 2000χλμ. Είχαν ίδια όμως κέντρα με του κ1/2 που φορούσε 320mm και όταν πήρα δισκόπλακες αγόρασα για κ1 + βίδες και αποστάτες.
Νάσσο, όχι, καμμία περίπτωση να ισχύει αυτό. δηλαδη σε κ5-6 φορεσες δισκους και αποστατες απο κ1?με μπεδρεψες λιγο.τα κ5-6 εχουν ιδια κεντρα με τα κ1-2? | |
|
| |
nasos-v Full gixxer
| Θέμα: Απ: full floating δισκοι Τετ 11 Νοε 2009, 22:20 | |
| | |
|
| |
gat0s Hero gixxer
Όνομα: : ΑΝΕΣΤΗΣ Τόπος : ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1831 Αγωνιζόμενος : Hμερομηνία εγγραφής : 23/04/2009
| Θέμα: Απ: full floating δισκοι Τετ 11 Νοε 2009, 22:33 | |
| - stavrosrodo έγραψε:
δηλαδη σε κ5-6 φορεσες δισκους και αποστατες απο κ1?με μπεδρεψες λιγο.τα κ5-6 εχουν ιδια κεντρα με τα κ1-2? Σταυρο μαλλον ο Δημητρης ενωει οτι στο κ3 κ4 που ειχε εβαλε απο κ1 κ2.Μαλλον εεε Με λιγα λογια. μηχανακια που εχουν ιδια κεντρα ειναι Κ1 Κ2 Κ3 Κ4 ιδια κεντρα Κ5 Κ6 Κ7 Κ8 ιδια κεντρα Κ9 Κ10 ιδια κεντρα Ολα αυτα για 1000αρια ΑΑΑ και δεν πιστευω οτι χρειαζεσαι 320 εφοσον τη μηχανι την εχεις για dragster εκτος αν κανω λαθως Μεγαλητερη δισκοι=μεγαλητερο βαρος=μεγαλητερη αδρανια=αλλα και αρκετα καλυτερο φρεναρισμα απο τις 310
Έχει επεξεργασθεί από τον/την gat0s στις Τετ 11 Νοε 2009, 22:58, 1 φορά | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: full floating δισκοι Τετ 11 Νοε 2009, 22:52 | |
| - nasos-v έγραψε:
- ακουσα οτι στο δρομο σε πορεια μεγαλη αν δεν χρεισημοποιεις το φρενο ,
οι δισκοι σπροχνουν τα εμβολα προς τα πισω και σε φρεναρισμα μετα σου παει ολη η μανετα μεσα χωρις αποτελεσμα!
λιγο δυσκολο μου φαινετε μιας και ειναι οτι καλητερο για πιστα απο οτι λενε αλλα......
γνωριζει καποιος αν ισχυει κατι τετοιο ή ποσο θελει για να γινει κατι τετοιο? εννοω οτι αν απλα το κανει σε αποσταση 100 χιλιομετρων πορειας χωρις φρεναρισμα ... ε ενταξει δεν ειναι και τραγικο να το βαλεις στο μυαλλο σου να πατασεις καπου καπου την μανετα σου... Εγω παλι πιστευω οτι σε μικρο βαθμο ισχυει κατι τετοιο γιατι με το παιξιμο δεξια αριστερα ανοιγει λιγο τα εμβολα με αποτελεσμα να θελει παραπανω η μανετα τη πρωτη φορα Αλλα αυτο δεν θα συμβαινει σε ολα τα μοτο γιατι σε μερικα ηδη τα εμβολα δεν πανε τοσο ευκολα πισω :P | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
| Θέμα: Απ: full floating δισκοι Τετ 11 Νοε 2009, 22:53 | |
| - gat0s έγραψε:
- stavrosrodo έγραψε:
δηλαδη σε κ5-6 φορεσες δισκους και αποστατες απο κ1?με μπεδρεψες λιγο.τα κ5-6 εχουν ιδια κεντρα με τα κ1-2? Σταυρο μαλλον ο Δημητρης ενωει οτι στο κ3 κ4 που ειχε εβαλε απο κ1 κ2.Μαλλον εεε Με λιγα λογια. μηχανακια που εχουν ιδια κεντρα ειναι Κ1 Κ2 Κ3 Κ4 ιδια κεντρα Κ5 Κ6 Κ7 Κ8 ιδια κεντρα Κ9 Κ10 ιδια κεντρα Ολα αυτα για 1000αρια ΑΑΑ και δεν πιστευω οτι χρειαζεσαι 320 εφοσον τη μηχανι την για dragster εκτος αν κανω λαθως Μεγαλητερη δισκοι=μεγαλητερο βαρος=μεγαλητερη αδρανια=αλλα και αρκετα καλυτερο φρεναρισμα απο τις 310 Ετσι ειναι οπως τα λες | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: full floating δισκοι Τετ 11 Νοε 2009, 23:49 | |
| - stavrosrodo έγραψε:
- DimSTriple έγραψε:
- Stavrosdoro:
Το πρόβλημα με τις δισκόπλακες στο κ5/6 δεν είναι η διάσταση αλλά το υλικό. 320mm έχω εγώ αλλά έχω δαγκάνες και τρόμπα... η δύναμη είναι ατελείωτη. Τα κ3/4 φορούσαν 300mm... ε δε το ξαναέκανε η suzuki αυτό το λάθος, παραήταν μικρές και τραγικές ποιοτικά, στράβωσα τα κέντρα σε 2000χλμ. Είχαν ίδια όμως κέντρα με του κ1/2 που φορούσε 320mm και όταν πήρα δισκόπλακες αγόρασα για κ1 + βίδες και αποστάτες.
Νάσσο, όχι, καμμία περίπτωση να ισχύει αυτό. δηλαδη σε κ5-6 φορεσες δισκους και αποστατες απο κ1?με μπεδρεψες λιγο.τα κ5-6 εχουν ιδια κεντρα με τα κ1-2? Σταύρο βγάζει η Brembo 320 χιλιοστά δίσκους,αλλά είναι narrow pad,οπότε θες και αντίστοιχες δαγκάνες... Εκτός αν βάλεις κομπλέ την μπροστινή ζάντα του Κ2 που έχει 320... ( χλωμό βέβαια) | |
|
| |
stavrosrodo Hero gixxer
| Θέμα: Απ: full floating δισκοι Πεμ 12 Νοε 2009, 09:47 | |
| - gat0s έγραψε:
- stavrosrodo έγραψε:
δηλαδη σε κ5-6 φορεσες δισκους και αποστατες απο κ1?με μπεδρεψες λιγο.τα κ5-6 εχουν ιδια κεντρα με τα κ1-2? Σταυρο μαλλον ο Δημητρης ενωει οτι στο κ3 κ4 που ειχε εβαλε απο κ1 κ2.Μαλλον εεε Με λιγα λογια. μηχανακια που εχουν ιδια κεντρα ειναι Κ1 Κ2 Κ3 Κ4 ιδια κεντρα Κ5 Κ6 Κ7 Κ8 ιδια κεντρα Κ9 Κ10 ιδια κεντρα Ολα αυτα για 1000αρια ΑΑΑ και δεν πιστευω οτι χρειαζεσαι 320 εφοσον τη μηχανι την εχεις για dragster εκτος αν κανω λαθως Μεγαλητερη δισκοι=μεγαλητερο βαρος=μεγαλητερη αδρανια=αλλα και αρκετα καλυτερο φρεναρισμα απο τις 310 ανεστη το βαρος, για χρηση dragster, το θεωρω αμελειταιο. ουτωσ η' αλλως το μηχανακι το χρησημοποιουσα,πριν το ατυχημα και στο δρομο, και θα συνεχισω να το στριβω.δεν το εχω μονο για dragster.οποτε αν μια καλη λυση ειναι να τοποθετησουμε ζαντα απο κ1 που εχει 320mm δισκους και αν δεν χρειαζονται πολλες πατεντες στους αποστατες νομιζω οτι θα ηταν μια καλη βελτιωση(σε συνδιασμο με καλυτερα τακακια) στο φρενο | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
| Θέμα: Απ: full floating δισκοι Πεμ 12 Νοε 2009, 10:01 | |
| - stavrosrodo έγραψε:
- gat0s έγραψε:
- stavrosrodo έγραψε:
δηλαδη σε κ5-6 φορεσες δισκους και αποστατες απο κ1?με μπεδρεψες λιγο.τα κ5-6 εχουν ιδια κεντρα με τα κ1-2? Σταυρο μαλλον ο Δημητρης ενωει οτι στο κ3 κ4 που ειχε εβαλε απο κ1 κ2.Μαλλον εεε Με λιγα λογια. μηχανακια που εχουν ιδια κεντρα ειναι Κ1 Κ2 Κ3 Κ4 ιδια κεντρα Κ5 Κ6 Κ7 Κ8 ιδια κεντρα Κ9 Κ10 ιδια κεντρα Ολα αυτα για 1000αρια ΑΑΑ και δεν πιστευω οτι χρειαζεσαι 320 εφοσον τη μηχανι την εχεις για dragster εκτος αν κανω λαθως Μεγαλητερη δισκοι=μεγαλητερο βαρος=μεγαλητερη αδρανια=αλλα και αρκετα καλυτερο φρεναρισμα απο τις 310 ανεστη το βαρος, για χρηση dragster, το θεωρω αμελειταιο. ουτωσ η' αλλως το μηχανακι το χρησημοποιουσα,πριν το ατυχημα και στο δρομο, και θα συνεχισω να το στριβω.δεν το εχω μονο για dragster.οποτε αν μια καλη λυση ειναι να τοποθετησουμε ζαντα απο κ1 που εχει 320mm δισκους και αν δεν χρειαζονται πολλες πατεντες στους αποστατες νομιζω οτι θα ηταν μια καλη βελτιωση(σε συνδιασμο με καλυτερα τακακια) στο φρενο Φιλε Σταυρο μη κανεις καμια μαλακια και βαλεις απο Κ1 ζαντα γιατι σε βαρος ειναι πολυ πιο βαρια απο τη δικια σου ασε που δεν υπαρχει λογος εξαλλου οτι κι αν κανεις αν βαλεις 320 δισκους θα χρειαστεις αποστατες στις δαγκανες κατι που δεν πρεπει να σε ανησυχει γιατι ειναι πολυ απλο για να καταλαβεις στο δικο μου εχω 320 και ακομα εχω βαλει σε ενα Κ5 σαν το δικο σου | |
|
| |
DimSTriple Full gixxer
| Θέμα: Απ: full floating δισκοι Πεμ 12 Νοε 2009, 10:09 | |
| Πάρε ποιοτικές κατα προτίμηση μαντεμένιες after market 310mm δισκόπλακες και μαζί με τα κατάλληλα τακάκια δε θα ξανακοιτάξεις πίσω. | |
|
| |
stavrosrodo Hero gixxer
| Θέμα: Απ: full floating δισκοι Πεμ 12 Νοε 2009, 12:43 | |
| | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
| Θέμα: Απ: full floating δισκοι Πεμ 12 Νοε 2009, 16:08 | |
| | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: full floating δισκοι Παρ 13 Νοε 2009, 10:44 | |
| - DimSTriple έγραψε:
- Πάρε ποιοτικές κατα προτίμηση μαντεμένιες after market 310mm δισκόπλακες και μαζί με τα κατάλληλα τακάκια δε θα ξανακοιτάξεις πίσω.
Συμφωνώ ! | |
|
| |
| full floating δισκοι | |
|