| αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! | |
|
+19nktr xxx valentinosgsxr G.E.B. R-09 riderspower GSX-R 1000 paps_1000r Leroy lakisman46 teo46 ninja okeanos nasos-v Jpan Lelos69 GSXR-K8 giorgostam panos1313 fox 23 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Leroy Elite gixxer
Όνομα: : Πασχαλης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 4497 Hμερομηνία εγγραφής : 01/02/2010
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Δευ 29 Μαρ 2010, 16:37 | |
| Πλακα πλακα και εγω θα ηθελα μια και ας εχω ηδη αναδιπλουμενη. | |
|
| |
lakisman46 Hero gixxer
Όνομα: : Λάζαρος Τόπος : Βόλος Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 1481 Αγωνιζόμενος : Εκτός Πίστας Hμερομηνία εγγραφής : 14/06/2009
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Δευ 29 Μαρ 2010, 16:48 | |
| | |
|
| |
Leroy Elite gixxer
Όνομα: : Πασχαλης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 4497 Hμερομηνία εγγραφής : 01/02/2010
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Δευ 29 Μαρ 2010, 16:56 | |
| Ναι, και εγω πιστευω οτι αυτο ειναι το καλητερο. Και γλυτονεις την κατασκευη απο ολες αυτες τις βασεις | |
|
| |
giorgostam Normal gixxer
Όνομα: : ΓΙΩΡΓΟΣ Τόπος : Ξανθη Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 202 Αγωνιζόμενος : ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ!!!!!! Hμερομηνία εγγραφής : 18/09/2009
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Δευ 29 Μαρ 2010, 18:49 | |
| - Jpan έγραψε:
- Λοιπον παιδια.Εγω χρειαστηκα :
2 μοτερ αυτοκινητου 1 διακοπτη 3 θεσεων με αυτοματη επαναφορα 1 ασφαλιοθηκη 20 cm λωριδα λαμαρινα για τις βασεις και καλωδιο
Αρχιζουμε:
Με την λωριδα την λαμαρινα εφτιαξα τις βασεις για την πινακιδα,τα μοτερ και για τον διακοπτη. Τα μοτερ ειναι απο opel corsa,τωρα μοντελο δεν μπορω να προσδιορισω,αλλα σχετικα καινουργιο.Ειναι μοτερ απο τα φαναρια,εκεινα μου "κουνανε" τον καθρεφτη του φαναριου πανω κατω. Τα μοτερ τα αγορασα 10 ευρω και τα δυο.Αν πατε σε μαντρες που μαζευουν τα αυτοκινητα για scrap θα βρειτε.Εγω απο εκει τα αγορασα.Τετοιες μαντρες εχει πολλες στον Ασπροπυργο. Στο ενα μοτερ εβαλα τα καλωδια αναποδα σε σχεση με το αλλο,με αποτελεσμα το ενα να γυριζει αντιθετα απο το αλλο,ετσι ωστε οταν τα ενωσα (κωλο-κωλο) να γυριζουν το ιδιο,με την ιδια φορα.(ελπιζω να καταλαβατε). Τελος τραβηξα απο την μπαταρια το θετικο και το αρνητικο και τα πηγα στον διακοπτη μπροστα.Στο θετικο εβαλα την ασφαλιοθηκη,και απο τον διακοπτη τραβηξα 2 καλωδια πισω στα μοτερ.
Ελπιζω να βοηθησα! πήγα σημερα σε μαντρα αυτοκινήτου βρήκα πολα μοτερακια απο φαναρια αλλα η κινιση που κανουν ειναι μεσα έξω και οχι περιστροφική και εκει κολισα για πες μας και σε μας γιατι θα σπασουμε τα κεφαλια μας.πως?????? | |
|
| |
Jpan Normal gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : ΝΙΚΑΙΑ Ηλικία : 48 Αριθμός μηνυμάτων : 160 Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2009
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Δευ 29 Μαρ 2010, 21:43 | |
| Ναι και τα δικο μου τα μοτερακια ετσι εκαναν.Μεσα εξω. Λοιπον,αν το ανοιξεις θα δεις οτι αυτο που κανει μεσα εξω ειναι ενα γραναζι μεσα σε ενα αλλο γραναζι.Αν κωλησεις αυτο το εσωτερικο γραναζι που εχει σπιρωμα μεσα στο εξωτερικο θα δεις οτι δεν θα κανει μετα μεσα εξω,αλλα θα γυριζει κανονικα μαζι με το εξωτερικο. Ελπιζω να βοηθησα! | |
|
| |
Jpan Normal gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : ΝΙΚΑΙΑ Ηλικία : 48 Αριθμός μηνυμάτων : 160 Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2009
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Δευ 29 Μαρ 2010, 21:50 | |
| - giorgostam έγραψε:
- ααα και εχεις βαλει κατι για να την κραταει για να μην κατεβει? γιατί αφτο που εχω εγω επρεπε να το σφιξω καλα γιατι με τα πολλα χιλ επεφτε.
Δεν εχω βαλει τιποτα.Την πινακιδα την κρατανε επανω τα μοτερ.Αυτα τα μοτερακια δεν ειναι απλα ενα μοτερακι με ενα γραναζι,ετσι ωστε αν βρει αντιθετη δυναμη να γυριζουν.ειναι με κοχλιωτό γραναζι και δεν μπορει να γυρισει πισω με τιποτα. | |
|
| |
giorgostam Normal gixxer
Όνομα: : ΓΙΩΡΓΟΣ Τόπος : Ξανθη Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 202 Αγωνιζόμενος : ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ!!!!!! Hμερομηνία εγγραφής : 18/09/2009
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Δευ 29 Μαρ 2010, 23:28 | |
| - Jpan έγραψε:
- giorgostam έγραψε:
- ααα και εχεις βαλει κατι για να την κραταει για να μην κατεβει? γιατί αφτο που εχω εγω επρεπε να το σφιξω καλα γιατι με τα πολλα χιλ επεφτε.
Δεν εχω βαλει τιποτα.Την πινακιδα την κρατανε επανω τα μοτερ.Αυτα τα μοτερακια δεν ειναι απλα ενα μοτερακι με ενα γραναζι,ετσι ωστε αν βρει αντιθετη δυναμη να γυριζουν.ειναι με κοχλιωτό γραναζι και δεν μπορει να γυρισει πισω με τιποτα. Ναι αυτο το καταλαβα αλλα το πρόβλημα ειναι οτι στην μαντρα αυτα που βρήκα δεν έκαναν περιστροφική κίνηση αλα πηγαιναν μέσα εξω τα δικάσου πως ειναι? | |
|
| |
giorgostam Normal gixxer
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Δευ 29 Μαρ 2010, 23:35 | |
| - Jpan έγραψε:
- Ναι και τα δικο μου τα μοτερακια ετσι εκαναν.Μεσα εξω.
Λοιπον,αν το ανοιξεις θα δεις οτι αυτο που κανει μεσα εξω ειναι ενα γραναζι μεσα σε ενα αλλο γραναζι.Αν κωλησεις αυτο το εσωτερικο γραναζι που εχει σπιρωμα μεσα στο εξωτερικο θα δεις οτι δεν θα κανει μετα μεσα εξω,αλλα θα γυριζει κανονικα μαζι με το εξωτερικο. Ελπιζω να βοηθησα! ααα!οκ τωρα το ειδα!! το υποψιάστηκα και έκανα εγχειριση αλλα απο αφτο το μοντέλο που βρηκα δεν δούλευε έτσι το σπιρομα που ειχε ηταν εξωτερικα και όχι εσωτερικά...καταλαβες πρεπει να το ψαξω...αυτο που εχεις εσυ ειναι σιγουρα απο opel corsa? | |
|
| |
G.E.B. R-09 Normal gixxer
Όνομα: : giorgos Τόπος : ΞΑΝΘΗ Αριθμός μηνυμάτων : 355 Hμερομηνία εγγραφής : 17/08/2009
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Τρι 30 Μαρ 2010, 01:15 | |
| Μπραβο πολυ ωραια δουλεια αλλα αισθητικα απο πισω εμενα δεν μου αρεσε το κενο που εχει πινακιδα μηχανισμος και ουρα κατι μου στραβωνει Η αναδιπλουμενη καθεται πιο ομορφα πισω κανει και πιο ωραιο κωλαρακι!!! | |
|
| |
valentinosgsxr Hero gixxer
Όνομα: : Valentinos Τόπος : Melbourne Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 1534 Hμερομηνία εγγραφής : 17/09/2009
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Τρι 30 Μαρ 2010, 01:21 | |
| Δεν μπορεις να τα εχεις ολα φιλε Γιωργο! Παντως δεν υπολειπεται σε εμφανιση απο τις ετοιμες λυσεις (τουλαχιστον τοσο που να μην αξιζει τον κοπο). | |
|
| |
G.E.B. R-09 Normal gixxer
Όνομα: : giorgos Τόπος : ΞΑΝΘΗ Αριθμός μηνυμάτων : 355 Hμερομηνία εγγραφής : 17/08/2009
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Τρι 30 Μαρ 2010, 01:47 | |
| Ειναι το μονο σιγουρο οτι δεν μπορεις να τα εχεις ολα! εγω μιλησα για την αισθητικη πλευρα της μηχανης και παντα κατα την δικη μου γνωμη. | |
|
| |
xxx Normal gixxer
Όνομα: : Κωνσταντίνος Τόπος : θεσσαλονίκη Αριθμός μηνυμάτων : 97 Αγωνιζόμενος : Στον ύπνο μου! Hμερομηνία εγγραφής : 09/11/2009
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Τρι 30 Μαρ 2010, 08:42 | |
| Βravo jpan μηπως θα μπορουσες να μας κανεις ενα σχεδιαγραμα με το κυκλωμα της καλωδιοσης?Θα ητανε τουλαχιστον επιφωτιστικο!Ελπιζω να μην ζηταω πολλα. | |
|
| |
nktr Hero gixxer
Όνομα: : Nίκος Τόπος : Piraeus Αριθμός μηνυμάτων : 1596 Hμερομηνία εγγραφής : 12/01/2009
| |
| |
paps_1000r Normal gixxer
Όνομα: : Γιωργος Τόπος : Αθηνα-Ηλιουπολη Ηλικία : 41 Αριθμός μηνυμάτων : 74 Hμερομηνία εγγραφής : 11/01/2010
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Τρι 30 Μαρ 2010, 10:15 | |
| πω πω,τι λεσ τωρα!πολυ καλη,θελω κ εγωωω!!!!!! | |
|
| |
Jpan Normal gixxer
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Τρι 30 Μαρ 2010, 10:49 | |
| - giorgostam έγραψε:
- Jpan έγραψε:
- Ναι και τα δικο μου τα μοτερακια ετσι εκαναν.Μεσα εξω.
Λοιπον,αν το ανοιξεις θα δεις οτι αυτο που κανει μεσα εξω ειναι ενα γραναζι μεσα σε ενα αλλο γραναζι.Αν κωλησεις αυτο το εσωτερικο γραναζι που εχει σπιρωμα μεσα στο εξωτερικο θα δεις οτι δεν θα κανει μετα μεσα εξω,αλλα θα γυριζει κανονικα μαζι με το εξωτερικο. Ελπιζω να βοηθησα! ααα!οκ τωρα το ειδα!! το υποψιάστηκα και έκανα εγχειριση αλλα απο αφτο το μοντέλο που βρηκα δεν δούλευε έτσι το σπιρομα που ειχε ηταν εξωτερικα και όχι εσωτερικά...καταλαβες πρεπει να το ψαξω...αυτο που εχεις εσυ ειναι σιγουρα απο opel corsa? Ναι απο opel corsa ειναι. | |
|
| |
Jpan Normal gixxer
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Τρι 30 Μαρ 2010, 10:57 | |
| - xxx έγραψε:
- Βravo jpan μηπως θα μπορουσες να μας κανεις ενα σχεδιαγραμα με το κυκλωμα της καλωδιοσης?Θα ητανε τουλαχιστον επιφωτιστικο!Ελπιζω να μην ζηταω πολλα.
Δεν ζητας πολλα,αλλα το θεμα ειναι οτι δεν ξερω να κανω σχεδιαγραμα κυκλωματος.Δεν ειναι τιποτα.Ειναι πολυ απλο.Ολο το μυστικο ειναι στον διακοπτη.Εκει που θα πας να αγορασεις τον διακοπτη θα σου εξηγησουν live πως πρεπει να βαλεις τα καλωδια για να εχεις σε καθε θεση του αλλη πολικοτητα. | |
|
| |
panos1313 Normal gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 109 Hμερομηνία εγγραφής : 20/02/2010
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Σαβ 10 Απρ 2010, 21:07 | |
| - panos1313 έγραψε:
- ΕΙναι η κλασσικη πινακιδα απο trydeal.com που εχει κατηγορηθει για μη-ανθεκτικοτητα (το ονομα φαινεται σε 1 pic). Επειδη δεν μπορουσα να βρω καλυτερη την παρρειγειλα προχτες και περιμενω. 96 ευρω βγαινει, οχι 124 που τη δινει το σαιτ αυτο.
Lepon. Μου ηρθε η πινακιδα και την εβαλα. Γενικα αρνητικες εντυπωσεις, οπως περιμενα ουτως η αλλως. Πρωτον δεν ηρθε συστημενο, απλα αφησαν τον φακελο με το μηχανισμο αξιας σχεδον 100 ευρω στο ΚΟΙΝΟ γραμματοκιβωτιο της πολυκατοικιας. Ευτυχως που ξυπνησα νωρις και το πηρα. Οδηγιες δεν υπαρχουν πουθενα. Υπαρχουν κατ γενικολογιες στο site bebaia. Χρειαστηκε να τρυπησω νεες τρυπες στην πινακιδα, και να μεγενθυνω τις υπαρχουσες τρυπες του μηχανισμου. Η μηχανη (μεχ/μενη την πηρα), ειχε στο παρελθον παρομοιο μηχανισμο οποτε τα ρευματα ηταν ετοιμα. Γενικοτερα σε ολα τα σταδια της τοποθετησης εδινε την εντυπωση φτηνοκατασκευης. Εμφανισιακα δυστυχως υπολλειπεται απο αλλες βαση πινακιδας. Η πινακιδα καταληγει να ειναι εντελως καθετα, αντι να κλινει ελαφρως προς τα πισω οπως βλεπω στις περισσοτερες βασεις. Ενω ακομα και οταν ειναι μαζεμενη δεν φαινεται οσο ωραιο οσο θα θελα. (κυριως επειδη ο μηχανισμος εχει ενα υπολογισιμο παχος, και ετσι η πινακιδα δεν γινειται ΕΝΑ με τον κωλο της μηχανης) Κατα ταλλα δουλευει. Δεν ξερω ποσο θαντεξει σε υψηλα χιλιομετρα,αλλα δεν νομιζω να εχει προβλημα τουλαχιστον οταν ειναι κλειστη. Θεωρω οτι για τα λευτα της ειναι μια μαλλον ΟΚ λυση. | |
|
| |
potis Adv. gixxer
Όνομα: : Παναγιώτης Τόπος : Πειραιάς Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 582 Αγωνιζόμενος : Ωραία θα ήταν... Hμερομηνία εγγραφής : 27/10/2009
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Σαβ 10 Απρ 2010, 21:38 | |
| Μπράβο Jpan για την δουλειά που έχεις κάνει. +1000 | |
|
| |
platonas Adv. gixxer
Όνομα: : Πλάτωνας Τόπος : Νίκαια Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 596 Αγωνιζόμενος : Στο ενσημο... Hμερομηνία εγγραφής : 15/07/2009
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Δευ 12 Απρ 2010, 06:21 | |
| | |
|
| |
landen Adv. gixxer
Όνομα: : Billakos Τόπος : sau paolo Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 734 Hμερομηνία εγγραφής : 05/06/2010
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Κυρ 11 Ιουλ 2010, 23:28 | |
| φιλε μ μπραβο πολυ καλη δουλεια.. αλλα αν μπορουσες να ανεβασεις καμια φωτο με λεπτομερειες.. γτ μ τ βιντεο δεν μπορουμε ν δουμε λεπτομερες την ολη πατεντα..η οποια εχει γινει πολυ καλη. | |
|
| |
giannisp Normal gixxer
Όνομα: : Γιάννης Τόπος : Στην πλατεια του χωριου Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 201 Αγωνιζόμενος : Για το μεροκάματο Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2010
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Δευ 12 Ιουλ 2010, 10:29 | |
| είμαι και εγώ έτοιμος να προχωρήσω στη λύση της ηλεκτρικά αναδιπλούμενης πινακίδας απλά έχω έναν ενδοιασμό... σε γειτονικό φόρουμ διάβασα πως σε μπλόκο ακόμα και με την πινακίδα στην κανονική της θέση αν ανακαλύψουνε το μηχανισμό σε πάνε λέει αυτόφωρο. γενικότερα μου φαίνεται εξωπραγματικό αυτό το σενάριο καθώς το ίδιο μπορεί να γίνει και με την απλή κλασσική αναδιπλούμενη και δνε έχω ακούσει κανένα περιστατικό αν γνωρίζει κάποιος κάτι ας βοηθήσει. η όλη πατέντα θα γίνει με δικό μας μηχανισμό απλά περιμένω πρώτα να τοποθετηθεί και να το σιγουρέψουμε ότι λειτουργεί και επανέρχομαι με λεπτομέρειες... | |
|
| |
panos1313 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Δευ 12 Ιουλ 2010, 10:35 | |
| - panos1313 έγραψε:
- panos1313 έγραψε:
- ΕΙναι η κλασσικη πινακιδα απο trydeal.com που εχει κατηγορηθει για μη-ανθεκτικοτητα (το ονομα φαινεται σε 1 pic). Επειδη δεν μπορουσα να βρω καλυτερη την παρρειγειλα προχτες και περιμενω. 96 ευρω βγαινει, οχι 124 που τη δινει το σαιτ αυτο.
Lepon. Μου ηρθε η πινακιδα και την εβαλα. Γενικα αρνητικες εντυπωσεις, οπως περιμενα ουτως η αλλως.
Πρωτον δεν ηρθε συστημενο, απλα αφησαν τον φακελο με το μηχανισμο αξιας σχεδον 100 ευρω στο ΚΟΙΝΟ γραμματοκιβωτιο της πολυκατοικιας. Ευτυχως που ξυπνησα νωρις και το πηρα.
Οδηγιες δεν υπαρχουν πουθενα. Υπαρχουν κατ γενικολογιες στο site bebaia.
Χρειαστηκε να τρυπησω νεες τρυπες στην πινακιδα, και να μεγενθυνω τις υπαρχουσες τρυπες του μηχανισμου. Η μηχανη (μεχ/μενη την πηρα), ειχε στο παρελθον παρομοιο μηχανισμο οποτε τα ρευματα ηταν ετοιμα. Γενικοτερα σε ολα τα σταδια της τοποθετησης εδινε την εντυπωση φτηνοκατασκευης.
Εμφανισιακα δυστυχως υπολλειπεται απο αλλες βαση πινακιδας. Η πινακιδα καταληγει να ειναι εντελως καθετα, αντι να κλινει ελαφρως προς τα πισω οπως βλεπω στις περισσοτερες βασεις. Ενω ακομα και οταν ειναι μαζεμενη δεν φαινεται οσο ωραιο οσο θα θελα. (κυριως επειδη ο μηχανισμος εχει ενα υπολογισιμο παχος, και ετσι η πινακιδα δεν γινειται ΕΝΑ με τον κωλο της μηχανης)
Κατα ταλλα δουλευει. Δεν ξερω ποσο θαντεξει σε υψηλα χιλιομετρα,αλλα δεν νομιζω να εχει προβλημα τουλαχιστον οταν ειναι κλειστη. Θεωρω οτι για τα λευτα της ειναι μια μαλλον ΟΚ λυση. Μιας και το νημα ξαναηρθε στην επικαιροτητα να ριξω και ενα update. Χρησιμοποιω την αναδιπλουμενη βαση εδω και 3 μηνες τωρα και αν και αρχικα δεν ειχα ενθουσιαστει πλεον ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Εχω βαλει το κουμπακι ακριβως πισω απο το αριστερο γονατο οπως καθεσαι πανω στην μηχανη (εχει ενα κενο ο σκελετος εκει και δεν φαινεται τιποτα αν και χρειαστηκε πατεντα για να κουμπωσει σταθερα) και μπορει να την ανοιγοκλεινω πολυ ευκολα μεχρι και ταχυτητες 160χμ(σε μεγαλυτερες ταχυτητες φοβαμαι να απλωνω το χερι για να φτασω το κουμπι). Οταν βγαινω σε ανοιχτους δρομους την σηκωνω και οταν πλησιαζω σε πολεις ή σε σημεια που νομιζω οτι δεν θα μπορω να αποφυγω πιθανον ελεγχο την κατεβαζω (πχ. διοδια οταν σκοπευω να πληρωσω) | |
|
| |
panos1313 Normal gixxer
| Θέμα: Απ: αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! Τρι 02 Οκτ 2012, 01:23 | |
| Για την ιστορια μετα απο κανα 6μηνο η βαση χαλασε,εσπασε δοντι απτο πλαστικο γραναζι. Παρηγγειλα ανταλλακτικα και προσπαθησα να το διορθωσω αλλα ματαια.
Γενικα ηταν καλο και cool gadjetaki, αλλα θα επρεπε να εχει καλυτερη ποιοτητα κατασκευης.Ας κοστιζε και τα διπλασια λεφτα, αρκει να ηξερα οτι θα κρατησει για πολλα χρονια....Ανετα τα βγαζει τα λεφτα της απο γλυτωμενα προστιμα/διοδια/ιστοριες και φυσικα λιγοτερο αγχος απτο να κυκλοφορεις χωρις πινακιδα | |
|
| |
| αναδιπλουμενη πινακιδα!!!!! | |
|