Η ανακοίνωση που όλοι στο MotoGP περίμεναν τελικά βγήκε και επιβεβαιώνει πως ο Valentino Rossi θα πάρει μέρος στο Grand Prix της Γερμανίας. Ο Ιταλός της Fiat Yamaha πήρε το πράσινο φώς από τους γιατρούς του έπειτα από τις τελευταίες ακτινογραφίες και θα βρεθεί στη σέλα της YZR-M1 του έπειτα από σχεδόν ενάμισι μήνα την Παρασκευή, στις ελεύθερες δοκιμές.
Ο Rossi τόνισε στην επίσημη ανακοίνωση της Fiat Yamaha ότι θα περιμένει αύριο να εξεταστεί και από τον επίσημο γιατρό του MotoGP, και αν όλα πάνε καλά και εκεί, τότε σίγουρα θα τον δούμε ξανά στην πίστα.
Ο Rossi είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος καθώς οι γιατροί μου πιστεύουν ότι μπορώ να αγωνιστώ αυτό το τριήμερο. Αύριο θα με εξετάσει ο επίσημος γιατρός του MotoGP και τότε θα πάρουμε την τελική απόφαση. Αισθάνθηκα καλά στη σέλα της R1 αλλά γνωρίζω ότι η M1 είναι διαφορετικό πράγμα στην πίστα και θα είναι δύσκολα τα πράγματα για μένα. Αλλά μου έλειψε η μοτοσικλέτα και η ομάδα μου, έτσι θέλω να δοκιμάσω. Ανυπομονώ να συναντήσω όλους στην ομάδα και να επιστρέψω στα paddock. Κουράστηκα να μένω σπίτι. Ο Wataru θα είναι μαζί μας, ώστε αν υπάρξει πρόβλημα, να οδηγήσει ξανά τη μοτοσικλέτα».
Ο Valentino Rossi τραυματίστηκε στις δοκιμές του Σαββάτου στη διάρκεια του Grand Prix της Ιταλίας στο Mugello. Έσπασε την κνήμη του και έμεινε εκτός δράσης για περίπου ενάμισι μήνα. Την προηγούμενη εβδομάδα οδήγησε για πρώτη φορά μοτοσικλέτα σε ιδιωτικές δοκιμές στο Misano, ενώ τη Δευτέρα έκανε δεύτερο τεστ με τη μοτοσικλέτα της Yamaha στα Superbikes προκειμένου να διαπιστώσει σε τι κατάσταση είναι. Τελικά, οι συγκεκριμένες δοκιμές έπεισαν τον Ιταλό ότι είναι σε θέση να οδηγήσει και στο Sachsenring θα δούμε ξανά το περίφημο 46 στην πίστα.
O Davide Brivio απο τη μεριά του είναι εξαιρετικά ικανοποιημένος με την επιστροφή του Rossi. «Ο Valentino έκανε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να είναι έτοιμος για τον αγώνα του Sachsenring αυτό το τριήμερο. Ήθελε να οδηγήσει την M1 όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και δούλεψε σκληρά για να αναρρώσει γρήγορα. Περιμένουμε να περάσουν δύο αγώνες ώστε να βρει την ανταγωνιστικότητά του, αλλά είναι ωραία να τον βλέπουμε πάλι μαζί μας».
ΠΗΓΗ:msfree
go go go vale!!