Μιλώντας στην ιταλική Gazzetta dello Sport, ο Nicky Hayden δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Casey Stoner να αφήσει την Ducati. Ο Αμερικανός είπε χαρακτηριστικά ότι ο Αυστραλός θα έπρεπε να ντρέπεται που φεύγει από την ιταλική ομάδα, καθώς εκείνοι έκαναν τα πάντα για να τον φέρουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.
Ο Casey Stoner έρθει σε συμφωνία με τη Honda από το ξεκίνημα της σεζόν και ήδη έχει ανακοινωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών για τη νέα σεζόν.
Ο Hayden είπε: «Είναι δική του η απόφαση, δεν είναι δουλειά μου. Αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να ντρέπεται, καθώς η Ducati έχει κάνει πολλά στην καριέρα του και τον έχει βοηθήσει με όλους τους τρόπους να κερδίσει αγώνες και πρωτάθλημα. Αλλά έχει κάνει και εκείνος πολλά για την Ducati».
Τη θέση του Stoner στην Ducati όπως όλα δείχνουν θα πάρει ο Valentino Rossi, παλιός γνώριμος του Hayden από την πρώτη του χρονιά στη Honda. «Η Ducati θα ήταν τρελή αν δεν τον ήθελε στις τάξεις της: Έχει κερδίσει 9 τίτλους και επέστρεψε στο Sachsenring με σπασμένο πόδι. Αυτό δείχνει πόσο αγαπάει το άθλημα και το πόσο κίνητρο έχει. Όταν ήμασταν μαζί, στην ίδια ομάδα, ήμουν rookie και εκείνος ήταν πρωταθλητής. Ήμουν πολύ μακριά του. Τον σέβομαι πολύ για ό,τι έχει κάνει, τόσο μέσα όσο και έξω από την πίστα. Είναι ικανός να δυναμώσει την ομάδα».
Ο Αμερικανός θα έχει την τιμητική του στη Laguna Seca καθώς θα έχει στο πλευρό του τους συμπατριώτες του.
ΠΗΓΗ:
msfree