| Καθαρισμος κρανους | |
|
+9Darksoul GIXXERAKIAS gianni T.R.E STELIOS valentino46 valentinosgsxr kahi Leroy 13 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Leroy Elite gixxer
Όνομα: : Πασχαλης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 4497 Hμερομηνία εγγραφής : 01/02/2010
| Θέμα: Καθαρισμος κρανους Πεμ 16 Σεπ 2010, 23:18 | |
| Μια που σιγα σιγα φευγει το καλοκαιρι και με τις βολτες, εκδρομες, ταξιδια το κρανος εχει λερωθει απο ιδρωτα, σκονη κτλ. θελω να το καθαρισω απο μεσα. Εχω το shoei xr 1000. Πως καθαριζει αυτο τωρα που δεν βγενει η επενδυση? Ειχα ακουσει για καποια κιτακια καθαρισμου. Εχει χρισημοποιησει κανενας καποιο? Ποιος ειναι ο σωστος τροπος να γινει? | |
|
| |
kahi Adv. gixxer
Όνομα: : Κωστας Τόπος : Περιστερι - Αθηνα Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 463 Αγωνιζόμενος : Μεγαλος για τετοια... Hμερομηνία εγγραφής : 21/11/2009
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Πεμ 16 Σεπ 2010, 23:40 | |
| εγω εβγαλα ολα τα μερη και τα επλεινα με κρυο νερο σε λεκανη με απορυπαντικο πλυντηριου και ειναι | |
|
| |
valentinosgsxr Hero gixxer
Όνομα: : Valentinos Τόπος : Melbourne Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 1534 Hμερομηνία εγγραφής : 17/09/2009
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Πεμ 16 Σεπ 2010, 23:41 | |
| Καποιος φιλος το επλενε με νερο και σαπουνι αλλα καπου στο τριτο πλυσιμο εξαυλωθηκε το κεντρικο σφουγγαρι, αυτο που εχει στον πατο του κρανους. Δεν ξερω τι να κανεις για να το καθαρισεις αλλα οτι και να κανεις καλυτερα να μην του βρεξεις την επενδυση γιατι αποσυντηθεται ευκολα.
Ενα vemar που εχω για καθημερινο, το εχω πλυνει δυο φορες σε λεκανη με αφρολουτρο για το σωμα και δεν εχει παθει τιποτα, ουτε τα αφρωδη του αλλα ουτε και οι κολλες. | |
|
| |
valentino46 Normal gixxer
Όνομα: : Αντρεας Τόπος : peristeri Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 298 Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Πεμ 16 Σεπ 2010, 23:45 | |
| - valentinosgsxr έγραψε:
- Καποιος φιλος το επλενε με νερο και σαπουνι αλλα καπου στο τριτο πλυσιμο εξαυλωθηκε το κεντρικο σφουγγαρι, αυτο που εχει στον πατο του κρανους. Δεν ξερω τι να κανεις για να το καθαρισεις αλλα οτι και να κανεις καλυτερα να μην του βρεξεις την επενδυση γιατι αποσυντηθεται ευκολα.
Ενα vemar που εχω για καθημερινο, το εχω πλυνει δυο φορες σε λεκανη με αφρολουτρο για το σωμα και δεν εχει παθει τιποτα, ουτε τα αφρωδη του αλλα ουτε και οι κολλες. +10000 και εγω ενα uvex που εχω για το παπι σε λεκανη με χλιαρο νερο και αφρολουτρο και δεν εχει παθει τπτ ... | |
|
| |
Leroy Elite gixxer
Όνομα: : Πασχαλης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 4497 Hμερομηνία εγγραφής : 01/02/2010
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Παρ 17 Σεπ 2010, 00:04 | |
| - kahi έγραψε:
- εγω εβγαλα ολα τα μερη και τα επλεινα με κρυο νερο σε λεκανη με απορυπαντικο πλυντηριου και ειναι
Στο shoei το εκανες αυτο? Γιατι εκτος τα μαγουλα δεν βγενει τιποτα αλλο... - valentinosgsxr έγραψε:
- Καποιος φιλος το επλενε με νερο και σαπουνι αλλα καπου στο τριτο πλυσιμο εξαυλωθηκε το κεντρικο σφουγγαρι, αυτο που εχει στον πατο του κρανους. Δεν ξερω τι να κανεις για να το καθαρισεις αλλα οτι και να κανεις καλυτερα να μην του βρεξεις την επενδυση γιατι αποσυντηθεται ευκολα.
Ενα vemar που εχω για καθημερινο, το εχω πλυνει δυο φορες σε λεκανη με αφρολουτρο για το σωμα και δεν εχει παθει τιποτα, ουτε τα αφρωδη του αλλα ουτε και οι κολλες. Η επενδυση που διαλυθηκε απο το xr ηταν? | |
|
| |
Όνομα: : Valentinos Τόπος : Melbourne Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 1534 Hμερομηνία εγγραφής : 17/09/2009
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Παρ 17 Σεπ 2010, 00:06 | |
| | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Παρ 17 Σεπ 2010, 00:17 | |
| Οι παρακατω γραμμες ειναι απο το επισημο site της Shoei-Europe. Εν ολιγης λεει οτι μπορεις να το πλυνεις σε λεκανη με χλιαρο νερο και καποιο μαλακο σαπουνι και να το αφησεις να στεγνωσει σε ξηρο και ζεστο (θερμοκρασια δωματιου θα εννοει) περιβαλλον για 48 ωρες. Προειδοποιει ομως να μην το στεγνωσεις με σεσουαρ για να μην καταστρεψεις την επενδυση.
How do I clean the helmet properly? Inside: All our interiors are washable! If you own a helmet with a detachable interior, just remove it and wash it in lukewarm water. Please use a mild soap. If your helmet is not equipped with a detachable interior, please put the whole helmet into lukewarm water. After washing, the helmet must dry without the use of any drying tools like hairdryers, etc. In a warm and dry environment the drying time should take at least 48 hours. But again, PLEASE DO NOT USE ANY DRYING TOOLS as they may damage the inner liner of your helmet. Outside: Please clean the outside of your helmet with water and a mild soap. As Shoei helmets are painted, it is also possible to use car polish to keep the paint in a good condition. Please do not use cleaning sprays or liquid window cleaner as they may damage the polycarbonate parts of the ventilation or your shield. Shield: It is very important not to use any cleaning sprays or liquid window cleaner on your shield. Please clean your shield only with lukewarm water and a mild soap. Tip: Put a wet towel on your shield, leave it there for some minutes and insects can be removed easily.
| |
|
| |
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Παρ 17 Σεπ 2010, 00:21 | |
| | |
|
| |
Leroy Elite gixxer
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Παρ 17 Σεπ 2010, 00:23 | |
| | |
|
| |
STELIOS Adv. gixxer
Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 728 Hμερομηνία εγγραφής : 03/10/2009
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Παρ 17 Σεπ 2010, 01:41 | |
| εγω που ρωτησα στο τζωρτζοπουλο οταν πηρα το δικο μου, ειχε πει χλιαρο νερο και πρασινο σαπουνι τιποτα αλλο | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Παρ 17 Σεπ 2010, 08:03 | |
| Εγώ στο δικό μου βγάζω μαξιλαράκια,τα σε βάζω χλιαρό νερό όπως λέει και ο Στέλιος αλλά με μαλακτικό,όχι απορρυπαντικό πληντυρίου,μυρίζει πολύ πιο ωραία! | |
|
| |
Leroy Elite gixxer
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Παρ 17 Σεπ 2010, 08:46 | |
| | |
|
| |
gianni Adv. gixxer
Όνομα: : Γιαννης Τόπος : Λαρισα Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 472 Αγωνιζόμενος : ΠΡΩΗΝ, ΤΑΧΥΤΗΤΑ Hμερομηνία εγγραφής : 11/02/2010
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Παρ 17 Σεπ 2010, 09:17 | |
| Υπάρχουν και σπρέι που μπορείς να καθαρίσεις το κράνος χωρις να το πλύνεις ολόκληρο. Το ψεκάζεις και μετά το ξεβγάζεις με βρεγμένο πανί και το αφήνεις να στεγνώσει. Αυτο που ξέρω είναι της εταιρίας MA-FRA. 5 ευρώ κάνει περίπου. | |
|
| |
GIXXERAKIAS Hero gixxer
Όνομα: : Ιωάννης Τόπος : Aθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 2159 Αγωνιζόμενος : Newbie open. Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Παρ 17 Σεπ 2010, 11:22 | |
| - gianni έγραψε:
- Υπάρχουν και σπρέι που μπορείς να καθαρίσεις το κράνος χωρις να το πλύνεις ολόκληρο. Το ψεκάζεις και μετά το ξεβγάζεις με βρεγμένο πανί και το αφήνεις να στεγνώσει. Αυτο που ξέρω είναι της εταιρίας MA-FRA. 5 ευρώ κάνει περίπου.
Γιαννη ετσι ξεπλενεις μονο το εξωτερικο μερος και η μυρωδια του ιδρωτα παραμενει. Εγω επλυνα πριν μια-δυο βδμαδες το δικο μου xr 1000 μεσα σε λεκανη με χλιαρο νερο.Εβαλα απορυπαντικο για ευαισθητα και μαλλινα ρουχα μεσα στο νερο και ανακατεψα,μετα βουτηαξα το κρανος μεσα και το αφησα κανα 10λεπτο να μουλιασει καλα και συνεχισα με το χερι,ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΒΟΥΡΤΣΕΣ, και εκανα μαλαξη σε ολα τα σφουγγαρακια-μαξιλαρακια (τα πιεζα μεσα εξω να απορροφουν νερο παντου) εβγαλα το κρανος το ξεπλυνα στα γρηγορα να φυγει το απορυπαντικο ταυτοχρονα πιεζοντας τα μαξιλαρακια παλι και αδειασα το νερο της λεκανης....το τι μαυριλα,ιδρωτιλα και καυσαεριο εβγαλε δεν λεγεται... Μετα στην συνεχεια εβαλα φρεσκο χλιαρο νερακι και λιγο μαλακτικο (μυριζει μανουλα ) και βουτηξα το κρανος μεσα και εκανα παλι μαλαξη να παει παντου.Μετα το εβγαλα το στραγγιξα οσο μπορουσα και το εβαλα μεσα στο σπιτι πανω σε ενα σκαμπουδακι να στεγνωσει μονο του.Βουαλα!Μετα απο δυο μερες ηταν φρεσκο και καθαρο οπως καινουργιο,τα σφουγγαρακια εσφιξαν οπως ηταν καινουργιο και μυριζε ακομα καλυτερα απο καινουργιο! Καλο πλυσιμο!! ps:Δεν χρειαζεται ξεβγαλμα το μαλακτικο. | |
|
| |
Darksoul Hero gixxer
Όνομα: : Φιλιππος Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 2551 Hμερομηνία εγγραφής : 11/11/2008
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Παρ 17 Σεπ 2010, 12:00 | |
| | |
|
| |
Leroy Elite gixxer
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Παρ 17 Σεπ 2010, 12:32 | |
| Υπαρχει ακομα το σοφλαν? Με αυτο επλενε η μανα μου πριν 15 χρονια!!! Καλα κανονικα μαμα θα μυριζει το κρανος | |
|
| |
tati Adv. gixxer
Όνομα: : ΤΑΝΙΑ Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ηλικία : 41 Αριθμός μηνυμάτων : 507 Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Παρ 17 Σεπ 2010, 12:34 | |
| - gianni έγραψε:
- Υπάρχουν και σπρέι που μπορείς να καθαρίσεις το κράνος χωρις να το πλύνεις ολόκληρο. Το ψεκάζεις και μετά το ξεβγάζεις με βρεγμένο πανί και το αφήνεις να στεγνώσει. Αυτο που ξέρω είναι της εταιρίας MA-FRA. 5 ευρώ κάνει περίπου.
ναι πραγματι υπάρχουν, το χω χρησιμοποιήσει μια φορά, γενικότερα η ιδέα αυτού του πλυσίματος δε μου αρέσει, εχω την αισθηση πως δε καθαριζει, θεωρώ το χλιαρό νερό και μαλακτικό πολύ καλύτερο | |
|
| |
GIXXERAKIAS Hero gixxer
Όνομα: : Ιωάννης Τόπος : Aθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 2159 Αγωνιζόμενος : Newbie open. Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Παρ 17 Σεπ 2010, 12:59 | |
| - tati έγραψε:
- gianni έγραψε:
ναι πραγματι υπάρχουν, το χω χρησιμοποιήσει μια φορά, γενικότερα η ιδέα αυτού του πλυσίματος δε μου αρέσει, εχω την αισθηση πως δε καθαριζει, θεωρώ το χλιαρό νερό και μαλακτικό πολύ καλύτερο Μαλακτικο ΑΦΟΥ εχει πλυθει πρωτα με απορυπαντικο για μαλλινα και ευαισθητα ρουχα.Αλλιως θα βαζαμε ολοι μονο μαλακτικο στα πλυντηρια ρουχων. | |
|
| |
tati Adv. gixxer
Όνομα: : ΤΑΝΙΑ Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ηλικία : 41 Αριθμός μηνυμάτων : 507 Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Παρ 17 Σεπ 2010, 13:19 | |
| - GIXXERAKIAS έγραψε:
- tati έγραψε:
- gianni έγραψε:
ναι πραγματι υπάρχουν, το χω χρησιμοποιήσει μια φορά, γενικότερα η ιδέα αυτού του πλυσίματος δε μου αρέσει, εχω την αισθηση πως δε καθαριζει, θεωρώ το χλιαρό νερό και μαλακτικό πολύ καλύτερο Μαλακτικο ΑΦΟΥ εχει πλυθει πρωτα με απορυπαντικο για μαλλινα και ευαισθητα ρουχα.Αλλιως θα βαζαμε ολοι μονο μαλακτικο στα πλυντηρια ρουχων.
gixxerakia απορυπαντικό για το κρανος δε νομιζω πως ειναι απαραίτητο, γιατι δεν εχει λεκέδες ή τοσο λερωμένο οσο τα ρούχα μας ίσως ειναι, για φρεσκάδα και για να φυγουν οι οποιες μυρωδιες και καυσαέριο απο την καθημερινή χρήση του κράνους νομίζω πως μαλακτικό με δυο πλυσεις ειμαστε οκ αλλα οπως και να χει θα βγει ενα καθαρο κρανάκι | |
|
| |
Black Eagle Hero gixxer
Όνομα: : Νίκος Τόπος : Περαμα Αττικης Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2187 Hμερομηνία εγγραφής : 25/01/2010
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Παρ 17 Σεπ 2010, 13:32 | |
| Επειδη χαθηκα λιγο , τελικα ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να πλεινουμε το εσωτερικο σε κρανος που δεν βγαινουν ολα τα μαξιλαρια οπως το xr 1000 :?: Βουταμε ολοκληρο το κρανος :?: | |
|
| |
tati Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Παρ 17 Σεπ 2010, 13:35 | |
| - Black Eagle έγραψε:
- Επειδη χαθηκα λιγο , τελικα ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να πλεινουμε το εσωτερικο σε κρανος που δεν βγαινουν ολα τα μαξιλαρια οπως το xr 1000 :?: Βουταμε ολοκληρο το κρανος :?:
ναι! σε μια λεκάνη με χλιαρό νερο, αν βγαινουν που βγαινουν τα πλαινα στο 1000 χωρια το πλυσιμο α να συμπληρώσω, οπως ειπαν μη βαλεις βουρτσάκι για το εσωτερικο, με το χέρι | |
|
| |
Black Eagle Hero gixxer
Όνομα: : Νίκος Τόπος : Περαμα Αττικης Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2187 Hμερομηνία εγγραφής : 25/01/2010
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Παρ 17 Σεπ 2010, 13:53 | |
| | |
|
| |
lakisman46 Hero gixxer
Όνομα: : Λάζαρος Τόπος : Βόλος Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 1481 Αγωνιζόμενος : Εκτός Πίστας Hμερομηνία εγγραφής : 14/06/2009
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Σαβ 18 Σεπ 2010, 12:43 | |
| | |
|
| |
magfaria Hero gixxer
Όνομα: : DIMITRIS Τόπος : ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 2197 Αγωνιζόμενος : ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕΝΕΙΑ Hμερομηνία εγγραφής : 15/03/2010
| Θέμα: Απ: Καθαρισμος κρανους Σαβ 18 Σεπ 2010, 13:38 | |
| μπλουμ οπως ειναι μεσα στο κουβα ολλο!! εχω ενα xr1000 δεν επαθε τιποτα 2 φορες που το εχω κανει
το αφηνουμε μετα σε σκια και οχι στον ηλιο | |
|
| |
| Καθαρισμος κρανους | |
|